Pup blijkt een aantal dingen te hebben

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MalinoisMalinois

"  O, wacht even. Je koopt dus een pup voor €300.- en hebt het over een 'compensatie' van €400.-?? "

 

Nee dat was iemand anders die 400 euro zei. Ik reageerde daarop met dat zou mooi zijn als ik dat kreeg (omdat ik 300 betaald heb).

honden page profiel MalinoisMalinois

"  Dat mag. Is je goed recht. Mag ik vragen waarom je geen stamboom hond wilt? "

 

Ik heb een andere hondenras met stamboom. Maar bij een Mechelaar wil ik het niet omdat ik juist uit deze werk/sportlijnen de honden super vindt. Ik weet dat alle doorgewinterde hondenliefhebbers van andere rassen altijd helemaal pro stamboom zijn en dat snap ik ook wel. Maar bij de Mechelse herder in de wereld van politiehonden en werkhonden is dit een heel ander wereldje op zich. Daar telt stamboom niet maar bloedlijnen.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Alleen jammer van hun onderbeten O-)

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Je hoeft mij niet te vertellen hoe het politiehondenwereldje werkt want daar weet ik alles van. En ik heb mijn Mechelaars uit die wereld van particuliere fokkers uit de knpv. En nee nooit geen koopcontract wat ook de grootste onzin is want niemand die daar nog wat mee doet uiteindelijk. "

 Een koopcontract is onzin en een stamboom wil je niet.

 

Waar denk je dat zo'n stamboom voor staat? Ben jij er zo één die zegt: "Het is maar een papiertje"?

honden page profiel MalinoisMalinois

" Alleen jammer van hun onderbeten "

 Ja dat is bij deze pup zeker jammer. Maar kun je gelukkig wel oud mee worden dat scheelt.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  
Ik heb een andere hondenras met stamboom. Maar bij een Mechelaar wil ik het niet omdat ik juist uit deze werk/sportlijnen de honden super vindt. Ik weet dat alle doorgewinterde hondenliefhebbers van andere rassen altijd helemaal pro stamboom zijn en dat snap ik ook wel. Maar bij de Mechelse herder in de wereld van politiehonden en werkhonden is dit een heel ander wereldje op zich. Daar telt stamboom niet maar bloedlijnen. "

 Aha. De bloedlijn. En hoe ken je die? Iets met stamboom of zo?

 

Als ik lees dat jij je pup hebt aangeschaft omdat de moeder er gezond uit zag dan ben ik eigenlijk al uitgepraat... Says it all.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

"  Aha. De bloedlijn. En hoe ken je die? Iets met stamboom of zo?

 

Als ik lees dat jij je pup hebt aangeschaft omdat de moeder er gezond uit zag dan ben ik eigenlijk al uitgepraat... Says it all. "

 Stond vast nog in het vaccin boekje dat ze gezond was ook ;-)

Ik ben overigens helemaal pro kruisen hoor. Mits je naar de gezondheid kijkt. Niet gewoon een teef in de paardenstal laten werpen icm een hond die ergens eens een boef in zijn billen heeft gebeten.

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

In een ver verleden heb ik zo'n 25 jaar lang af en toe Berner Sennenhonden gefokt met gekeurde honden en via de rasvereniging. Desondanks had ik in een nest 3 bovenvoorbijters, in ernstige mate. Ik constateerde dit al toen de pups 3 weken oud waren en heb ze voor de helft van de prijs verkocht en goede afspraken met de nieuwe eigenaren gemaakt.

Hoewel het aan de buitenkant zichtbaar was heeft geen van de pups er op volwassen leeftijd last van gekregen. Er bleek dan ook geen medische ingreep nodig. Bij jouw pup kan dat natuurlijk anders zijn.

Een open ooglid kan bijtrekken tijdens de groei van het hoofd met name als die in de breedte groeit. Ook hier is natuurlijk geen zekerheid over te geven. Wel is het belangrijk om ontstekingen te voorkomen of te behandelen met bijv. vit A zalf.

 

honden page profiel Ruby88Ruby88

honden foto van Ruby88

TS; je zegt steeds; dat zelfs de dierenarts van de fokker het niet zag, maar vergeet niet dat er veel dierenartsen meewerken met malafide hondenhandelaars/broodfokkers/slechte fokkers.

Dan keuren ze ten onrechte de pup gezond terwijl die niet eens gezond is. De pups krijgen geen entingen, maar toch dat stickertje in het paspoort.

 

 

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

" Dit is onzin want ten eerste heb ik zelf 300 euro betaald maar dat doet er niet toe want mijn vorige honden en alle Mechelaars zijn rond die prijs. En tuurlijk mag je dan verwachten dat het ook goed is. Het is niet zo van oh deze hond is 'maar' 300 euro dan moet je niet zeiken als die erfelijke gebreken heeft en je 1000 euro voor een operatie moet neerleggen. Ik heb mijn gezonde honden altijd zo gekocht dus wat een kul. "

 Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, dat is al 1. Ik vind ook dat je best mag "zeiken" want natuurlijk heb je liever de betere uitkomst van de twee en als dat niet zo is dan heb je een baal, maar feit is wel dat je het risico hebt genomen en dan is er een kans dat het niet goed uitpakt. En daar is wettelijk gezien maar 1 oplossing voor: koop ongedaan maken. Testen kost geld, daar betaal je voor, en van die 300€ kan (of wil) de fokker blijkbaar geen tests doen. Die neemt dus ook een risico. Je kan kansen verkleinen door genetische tests te doen, verantwoord te fokken, als koper tests af te dwingen. Garantie heb je nooit maar jij koos voor een groter risico, de fokker koos voor een groter risico, en dan kan het ook negatief uitpakken. Bij je andere honden niet, bij deze wel, zo werkt dat.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  
Ik heb een andere hondenras met stamboom. Maar bij een Mechelaar wil ik het niet omdat ik juist uit deze werk/sportlijnen de honden super vindt. Ik weet dat alle doorgewinterde hondenliefhebbers van andere rassen altijd helemaal pro stamboom zijn en dat snap ik ook wel. Maar bij de Mechelse herder in de wereld van politiehonden en werkhonden is dit een heel ander wereldje op zich. Daar telt stamboom niet maar bloedlijnen. "

 HU maar werklijnen hebben ook gewoon stamboom? ik ken namelijk werklijn fokkers? Welke sport heb je het dan? in de sport zie je net meer stamboomhonden?! Bloedlijnen belangrijk hoe ga je dat na als je geen stamboom hebt? Geloven op de schoon ogen van de fokker?

 

uit welke bloedlijn komt jouw pup?

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Onder en overbeten komen  bij elk ras wel eens voor ,

Sommige dierenartsen staan gelijk te wapperen om te opereren ,en in de meeste gevallen is het echt niet nodig ,

Ook al raken de tandjes nu het gehemelte ,dat kan over een paar dagen anders zijn ,

Vit C geven als er een wondje in de bek zit ,dan is het des te sneller weer genezen .

En mocht je pup toch houden dan zou ik gewoon afwachten hoe het zich ontwikkelt ,Hetzelfde met de ogen .

Straks komt alles goed en dan hoef je geen geld terug te vragen .

Je gaat dat toch niet krijgen dus verspilde moeite,

Overigens zou het bij mij ook zo zijn ,hond terug ,geld terug ,maar echt geen geld op voorhand geven voor iets wat waarschijnlijk nog goed komt en dat jij dan de hond mag houden .

Een onderbeet is trouwens heel handig als het regent ,bekkie loopt zo vol ,als ik naar mijn bullen kijk .

 

 

 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik heb niet alle reacties gelezen, omdat ik gewoon geschokt ben door jouw redenatie.

 

Als je een pup een paar dagen hebt, is 1000 euro niet te doen.  Wat als die "gebreken" pas na een paar maanden boven kwamen?  Wat ging je dan doen?

 

Wat je zegt over fokkers van Mechelse en Hollandse herders is ook onzin.  Er zijn er alleen zo veel dat je meer moeite moet doen om het kaf van het koren te kunnen scheiden, wat jij helemaal niet gedaan hebt (medische kennis of niet je ziet een boven- of onderbeet), je vraagt naar testen en uitslagen enz...  dat is dan jouw verantwoordelijkheid in deze "transactie".

Wat zegt nu een foto van een hond?  Die "vader" kan evengoed een andere hond zijn. 

 

Je oordeelt kil en koud over een levend wezen, vanaf jij dat beestje in je bezit hebt, is het jouw verantwoordelijkheid er zo goed mogelijk voor te zorgen.  Je kan klagen bij de "fokker" maar als die niks doet, dan moet jij op de blaren zitten, het was jouw beslissing om het hondje te nemen.

 

Bij mij gaat een leven altijd boven geld.  Levende dieren hebben geen keuze en moeten ondergaan wat hun eigenaar beslist, leuk als je zo'n eigenaar hebt die je welzijn veel minder belangrijk vindt dan zijn centen.  Bah.  

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Kortom, ik voel me er een beetje aangenaaid om het maar zo uit te drukken. Ze was als laatste over uit het nest en ik heb nog nadrukkelijk gevraagd waarom dat was en of alles goed was om teleurstellingen te voorkomen.

Maar goed ik heb de fokker ervan op de hoogte gesteld en gevraagd of ik het bedrag of een deel van mijn geld terug kan krijgen. Ze zeggen alleen dat ik de pup terug kan brengen en dan mijn geld terugkrijg. Het zijn geen hele schokkende aandoeningen maar is het genoeg om de hond daarvoor terug te brengen. Wat is wijsheid, wat zouden jullie in dit geval doen? 

 

Ik denk dat je gewoon meer vooronderzoek had moeten doen, jouw vraag heeft niet zoveel te maken met het ras, volgens mij.

Met deel van het bedrag terug zou je hond goedkoper worden in aanschaf, maar heb je geen zicht op welke kosten er evt nog gaan komen. Maar ja, dat weet je nooit.

Ik denk dat je in je handjes mag knijpen dat je zonder aankoopbewijs etc bij deze fokker je pup mag terug brengen en het geld terug krijgt.

Of je dat moet doen, kun je alleen zelf bepalen.

 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Je hoeft mij niet te vertellen hoe het politiehondenwereldje werkt want daar weet ik alles van. En ik heb mijn Mechelaars uit die wereld van particuliere fokkers uit de knpv. En nee nooit geen koopcontract wat ook de grootste onzin is want niemand die daar nog wat mee doet uiteindelijk. "

 

Maar als je dit wereldje kent, weet hoe er met de honden wordt omgegaan, weet hoe er mee gefokt wordt.

Dan weet je toch ook dat je een risico neemt?

Dat je voorheen gezonde honden hebt gehad, dat is natuurlijk geen garantie dat je nieuwe pup dit ook is.

Het wereldje waar jij in zit, of in ieder geval waar je je honden vandaan haalt, dat is nu eenmaal een heel schimmig wereldje.

Dat wist je bij voorbaat, dus ik snap ook niet waarom dat je dan nog loopt te klagen dat je geen goede pup hebt, je kon toch weten dat je risico's nam?

 

 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

" Ik zou de pup niet terug brengen. Sterker nog ik vind dat je dat niet kan maken ten opzichte van de pup. 
 
Kennelijk heb je je vooraf niet voldoende verdiept in de fokker en het fokken en aanschaffen van een pup in het algemeen, daar kan deze pup niks aan doen. Daarnaast is het dan maar de vraag wat er verder met de pup gebeurt. 
 
Wel zou ik geld terug eisen van de fokker, je zou dan even juridisch advies in moeten winnen (zijn ook gratis bureaus voor) maar daar zou je wellicht wel recht op hebben. "

 Ik heb niet alles gelezen, maar hier sluit ik me volledig bij aan...

 

honden page profiel BlondieBlondie

Ik verbaas me over geld terug en pup houden. De fokker geeft aan de pup terug te nemen en je je geld terug te geven. Dan ben jij van de verdere zorgen af en ga je op zoek naar een andere pup. 

Overigens weet ik niet beter dat bij KNPV honden tegenwoordig juist ook goed getest wordt op de honden waarmee gefokt wordt. Als je zelf al van plan bent om in de sport iets te gaan doen had je je ook kunnen verdiepen in fokkers die met geteste ouders fokken, en er is volgens mij een aardig lijstje van fokkers die goed bekend staan. Als leek denk ik dat ik wel bij wat verenigingen aan zou kloppen om mijn licht op te steken althans.

Deze fokker biedt je aan de pup terug te nemen en jou je geld terug te geven. Ik zou daar op ingaan, want ik proef eigenlijk in al jouw reacties al dat je het niet ziet zitten met deze pup.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  
Ik heb een andere hondenras met stamboom. Maar bij een Mechelaar wil ik het niet omdat ik juist uit deze werk/sportlijnen de honden super vindt. Ik weet dat alle doorgewinterde hondenliefhebbers van andere rassen altijd helemaal pro stamboom zijn en dat snap ik ook wel. Maar bij de Mechelse herder in de wereld van politiehonden en werkhonden is dit een heel ander wereldje op zich. Daar telt stamboom niet maar bloedlijnen. "

 Welke bloedlijn?

Er is geen bloedlijn bij een hond zonder stamboom.

 

Hoe meer je er over praat, hoe meer er duidelijk wordt dat je er heel weinig van kent.

Ps. als een iemand jouw speciaal wereldje van "politiehonden en werklijnen" kent, is het wel Maart.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Bij de xmechel worden bloedlijnen wel goed bijgehouden hoor. er is ook een database voor.

Maar soit, hoeft geen tekeningetje bij dat daar ook heel veel in gesjoemeld wordt. En vele 'boerderijfokkers' kiezen voor een populaire reu om zo zekerheid te hebben van de pups kwijt te raken.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

 

Maar ik neem toch aan dat wanneer je in de mechelwereld politiehonden shit weet ik wat ik allemaal lees van TS een hond haald, je testen wil zien??

 

 ik wil bijvoorbeeld een hollandse herder x mechelse herder kruising. 

Waarom wil ik die? Ja voor sport en weetiknietwat.

Kruising dus geen stamboom. Maar ik kan wel bloedlijnen terug kijken. Chill. 

Maar ik mag toch aannemen dat ik ook testen voor (minstens) HD enzo kan inzien voor ik over ga tot aanschaf? 

 

Kruising of niet.. Speciale bloedlijnen of niet.. Ik wil erfelijkheids testen zien. JUIST bij een hond waarmee ik ga sporten en al die gekkigheid.

 

 

honden page profiel BlondieBlondie

" Bij de xmechel worden bloedlijnen wel goed bijgehouden hoor. er is ook een database voor.

Maar soit, hoeft geen tekeningetje bij dat daar ook heel veel in gesjoemeld wordt. En vele 'boerderijfokkers' kiezen voor een populaire reu om zo zekerheid te hebben van de pups kwijt te raken. "

 Maar goed, een persoon die zegt al meerdere mechels te hebben gehad en waarde aan werklijnen en bloedlijnen hecht gaat niet bij de boer langs om een pup te halen.

En je gaat ook niet je geld terug eisen en de pup willen houden en zo ik lees daar ook nog de twijfels over hebben. Voor hetzelfde geld blijken de heupen over een jaar ook niet in orde, en dan? Weer klagen bij de fokker? Dat kan als je een goede overeenkomst hebt gesloten zoals veel goede fokkers dat doen. In dit geval moet TS denk ik zelf een keuze maken, verder met de hond, of de hond terugbrengen en op zoek gaan naar een andere pup.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Je wil een schadevergoeding omdat je zelf je huiswerk niet doet?

 

Was het maar zo'n feest. 

 

Over die tanden: wacht het nog ff af. Mijn hond had dit ook.  Is geen erfelijk gebrek en niks waar de ouderdieren voor getest hadden moeten worden, dus naar die schadevergoeding kun je wel fluiten. 

 

honden page profiel LoLo

honden foto van Lo

Ik zou het hondje niet meer weg doen. Je hebt deze fout nu tenslotte gemaakt en de pup hoeft daar niet de dupe van te worden. Wordt hij straks door verkocht of gewoon afgemaakt als hij terug gaat naar de fokker? Kosten zijn erg vervelend maar kunnen altijd voorkomen. Naar een schadevergoeding kun je denk ik ook fluiten. Laat het zoals het is, les voor de volgende keer.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Waarom niet de melk onderhoektandjes laten trekken zodat ze het gehemelte niet verder beschadigen en de onderkaak de kans krijgt om verder te groeien. En hierna kijken hoe de onderkaak zich verder ontwikkeld tot de pup volwassen is? Dit is geen heel dure en erg belastende ingreep al vind ik de narcose wel altijd een dingetje zeker bij een pup.

Ik heb zelf het aankoopbedrag van mijn hond terug gevraagd als financieel ruggensteuntje toen hij ernstige aangeboren hartafwijkingen bleek te hebben. Dit kon wel ondanks dat mijn hond al een jaar was maar dan wilde de fokker hem terug hebben wat  ondenkbaar was, natuurlijk wist de fokker dat ik dit nooit zou doen. Ik had er een rechtszaak van kunnen maken maar hier heb ik vanaf gezien omdat het wettelijk zo is dat de pup terug naar de fokker moet wanneer die bereid is het aankoop bedrag terug te geven. Natuurlijk zijn hier uitzonderingen op maar ik had toen geen zin om er meer energie in te steken.

Een schadevergoeding gaat er denk ik dus niet inzitten. Ik zal zelf de pup nooit terug kunnen brengen maar wens je alle wijsheid toe bij het nemen van deze moeilijke beslissing. 

 

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Vele jaren geleden heb ik in een nest Berners 3 bovenvoorbijters gehad, in ernstige mate. Destijds was er een onderzoek gaande bij de Universiteit Utrecht of het trekken van de hoektanden bij de pups een positief effect zou hebben. Bij 2 van mijn pups werd die handeling uitgevoerd, bij 1 niet. Uiteindelijk bleek er geen verschil bij volwassenheid, geen van de volwassen honden had klachten.

Bij de Rijdende Rechter zijn dit soort zaken een paar keer behandeld. In ons rechtssysteem is een hond hetzelfde als bijv. een koelkast. Toch vond de Rijdende Rechter niet dat de fokker een hond terug kon eisen in ruil voor retourneren van het aankoopbedrag. Er zit nu eenmaal een grote emotionele waarde aan een hond en daar hield hij rekening mee. De fokkers moesten een deel van het aankoopbedrag terug betalen en/of bijdragen in de medische kosten.

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

Ik zou de hond niet terug brengen.. je hebt voor deze hond gekozen en dan moet je er ook voor zorgen ook. Hoevaak ben je dan langs geweest bij het nest ? Onze hond heeft ook dat haar onderhoek tanden in haar gehemelte groeide daar kwamen we pas later achter, wij hebben er toen voor gekozen om een stukje van haar hoektanden eraf te halen. Die kosten waren maar 120 euro viel reuze mee. Ik heb toen ook met de fokker gebeld maar die konden er niks aan doen en zij was het enige uit het nest dus gewoon dikke pech tjah risico van een hond. 

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

" Hallo allemaal,
Ik zou graag jullie advies horen over het volgende want kom er zelf niet helemaal uit...
Wij hebben sinds een paar dagen een Mechelse herder x Hollandse herder pup. Nou ben ik naar de dierenarts geweest voor een enting en check. Hier kwam uit naar voren dat de pup ruimere oogspleten heeft. Ik dacht op een foto al te zien dat de onder oogleden wat hingen en ik zag het oogvlies. De fokker verzekerde mij dat dit door de foto kwam en alles goed was. Ze zeiden dat de pup in het begin wel een oogontsteking heeft gehad, snap nu wel waarom. Ik weet niet in hoeverre dit bij trekt als ze ouder wordt en of ze er last van kan gaan krijgen.
Ook heeft ze een overbeet waardoor de onder hoektanden in het bovengehemelte prikken. De dierenarts zei dat ze hier waarschijnlijk in de toekomst aan geholpen moet worden. De fokker zei hier niks van te weten en dat hun dierenarts er ook niks van heeft gezegd, net als van de andere dingen.
Verder ontdekte ik dat ze aan 1 oortje bovenaan bij de punt een hapje eruit heeft wat is gebeurd in het nest door een van de andere pups, moederhond of een andere hond daar in huis. Niet schokkend maar jammer. De fokker zei hier ook niks van te weten wat mij sterk lijkt want ik voelde het meteen toen ik thuis was.
Kortom, ik voel me er een beetje aangenaaid om het maar zo uit te drukken. Ze was als laatste over uit het nest en ik heb nog nadrukkelijk gevraagd waarom dat was en of alles goed was om teleurstellingen te voorkomen.
Maar goed ik heb de fokker ervan op de hoogte gesteld en gevraagd of ik het bedrag of een deel van mijn geld terug kan krijgen. Ze zeggen alleen dat ik de pup terug kan brengen en dan mijn geld terugkrijg. Het zijn geen hele schokkende aandoeningen maar is het genoeg om de hond daarvoor terug te brengen. Wat is wijsheid, wat zouden jullie in dit geval doen?  "

Dan snap ik ook niet waarom je je er zo druk om maakt?

Als ie lief en leuk is, is het toch goed?

 

Verder zeg ik maar niets..ik word altijd zo nijdig van dit soort gejammer achteraf...

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

" Vele jaren geleden heb ik in een nest Berners 3 bovenvoorbijters gehad, in ernstige mate. Destijds was er een onderzoek gaande bij de Universiteit Utrecht of het trekken van de hoektanden bij de pups een positief effect zou hebben. Bij 2 van mijn pups werd die handeling uitgevoerd, bij 1 niet. Uiteindelijk bleek er geen verschil bij volwassenheid, geen van de volwassen honden had klachten.
Bij de Rijdende Rechter zijn dit soort zaken een paar keer behandeld. In ons rechtssysteem is een hond hetzelfde als bijv. een koelkast. Toch vond de Rijdende Rechter niet dat de fokker een hond terug kon eisen in ruil voor retourneren van het aankoopbedrag. Er zit nu eenmaal een grote emotionele waarde aan een hond en daar hield hij rekening mee. De fokkers moesten een deel van het aankoopbedrag terug betalen en/of bijdragen in de medische kosten. "

Als de hoektanden geen problemen geven kunnen ze gewoon blijven zitten maar in dit geval zitten er al wondjes in het gehemelte en lijkt trekken om erger te voorkomen een betere optie. 

 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Als ik het zo lees is het bij jou meer een principekwestie geworden dan dat je samen met de fokker een oplossing vindt: jij hebt een ondeugdelijk product gekocht en wil hier nu een vergoeding voor. Een andere oplossing wil je niet (pup terugbrengen en geld terug).

 

Als koper heb je bij een ondeugdelijk product inderdaad recht op een nieuw product of een gratis reparatie. Máár, de verkoper mag aangeven dat deze dit niet  kan of wil bieden. De koopovereenkomst kan dan ontbonden worden en dan dan heb je recht op het terugkrijgen van je geld en de verkoper krijgt het product terug.

(Of het 'product' trouwens daadwerkelijk als ondeugdelijk gezien wordt, is nog maar de vraag, want voor €300,- kan je in dit geval ook eigenlijk geen deugdelijk product kopen.)

 

Ik schrijf hier expres over 'product', want zo wordt het door de wet gezien en zo komt het in jouw berichten ook over: je schrijft er heel koud en feitelijk over. De naam van je pup wordt niet eens ergens genoemd.

Het is voor jou een principekwestie, met maar één mogelijke oplossing. Als je op deze manier je gelijk wil krijgen, dan zal je het gerechtelijk moeten gaan spelen, want op dit moment gebeurt er niks. Onze meningen doen er in dit geval dus ook niet zoveel toe.

 

Maar als je dan toch mijn mening wil horen: breng de pup terug, krijg je geld terug en wees er klaar mee (en leer ook wat van deze ervaring!)

Ik zou je ook willen adviseren om contact op te nemen met het juridisch loket om te kijken of je überhaupt een poot hebt om op te staan, want volgens mij heb je dat namelijk helemaal niet (en dan zou ik blij zijn met het voorstel van de fokker).

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

Ook mijn hond is niet perfect en heeft een onderbeet waar zij geen last van heeft. Wordt bij elke controle van DA nagekeken. Indien zij daar last van krijgt, wat hopelijk niet gebeurt, zal dit verholpen worden en zal ik dan betalen.
Mijn schatje is een gezinslid, waar wij van houden en die nu lekker op de zetel, tegen ventlief aan ligt te slapen.
Kijk eens naar de leuke momenten, die er veel zijn, naar de liefde die je hond geeft. Als je alleen maar de onvolkomenheden ziet, breng je hond terug en geef hem de kans op een gouden mandje.
Liefde is niet te betalen. Al gaf je 10000 euro voor mijn schat, dan krijg je een njet.
Geniet van je hond of breng hem terug. Pup heeft dit niet gevraagd.

pagina 4 van 9 12 3 45 6 7 8 9
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^