Bijten.....in ons!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ManuelaManuela

Hallo allemaal,

Ik heb een vraag, ongetwijfeld is daar een topic over maar kan het niet vinden. We zitten met onze handen in het haar. We hebben een nu 19 weken oude duitse herder pup, wij hebben hem 10 weken (zolang volg ik het forum al)

Wolf is een reutje, hartstikke lief, slim en leergierig, is volop aan het tanden wisselen en omdat hij er vroeg bij is ook al een klein beetje aan het puberen. Gaat goed in de bench, in de auto, lopen aan de riem. Nou wat is het probleem dan hoor ik jullie denken, het probleem is dat Wolf bijt, hard bijt in ons. Als hij last heeft van zijn tanden, krijgt hij botjes om op te kauwen. Ik ben niet werkzaam buitenshuis, dus de hele dag thuis. Maar ben niet de hele dag met hem bezig, hij krijgt voldoende aandacht en rustmomenten. Er wordt met hem gespeeld en hij kan ook zelf spelen in de tuin, happy dog zou je zeggen. Echter hij blijft in ons bijten, met spelen in de handen, de voeten, de knieen of de kuiten. Nee, Auw roepen, negeren, alternatief aanbieden helpt allemaal niet, hij bijt met de riem omdoen (halsband heeft hij om, dus de riem aan de lus vastmaken) de lus aan de onderkant. Het is een heel gedoe, vanochtend komt hij uit de bench zooo schattig met zijn knuffeltje. Eerste lekker knuffelen, vervolgens laat hij de knuffel vallen en bijt in de voet. Auw en nee blijft achter je aanlopen en bijten, krijgt hij een nee correctie bijvoorbeeld omdat hij tegen het aanrecht opspringt "Nee, Wolf, laaaaag" weer bijten. Zo hard tot bloedens toe, soms gaat het een paar dagen goed (dwz dan bijt hij minder, nog nooit een dag gehad dat hij niet bijt) en sinds maandag is het weer bijten, bijten, bijten. We worden er onderhand radeloos van. We hebben het idee dat hij aandacht vraagt, echter is dit negatieve aandacht. Hoe krijg ik die cirkel doorbroken dat hij niet meer in ons bijt Sorry voor het lange verhaal

honden page profiel LinLin

honden foto van Lin

Heel herkenbaar dit. Ollie deed dit ook toen hij jong was. Wat bij mij heel erg hielp is hem even alleen op de gang laten afkoelen als hij hard ging bijten. Een minuutje was al genoeg. Dan de deur weer openen en even negeren. 

Hij ging ook altijd happen als ik zijn halsband om wou doen of zijn riem vast wou klikken. Dan wachtte ik net zo lang totdat hij stopte en daarna deed ik hem pas om. Duurde in het begin soms wel een half uur...Na een paar keer begreep hij wel dat het dan langer duurde voordat hij naar buiten kon dus dat was snel afgeleerd op die manier. 

honden page profiel AizenAizen 3 doggies

honden foto van Aizen

Negatieve aandacht is ook aandacht  dus nee en auw is een reactie dus aandacht. Heeft ons ook even geduurd 

 

Heb je hem al het woordje nee aangeleerd? 

 

Denk dat je hem het beste kunt negeren op zo'n moment loop weg draai je om of wat Lin zegt even een time out op de gang kan die je niet volgen en zien

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Misschien kan je proberen auw te zeggen en dan gelijk de kamer uit te lopen en de deur achter je dicht doen. Dan wacht je 2 minuten en kom je weer terug. Ook zo leren ze dat ze geen aandacht krijgen en er dus niet gespeeld word als ze bijten. 

Java was ook een bijter, vaak hielp gewoon auw zeggen maar als dat niet hielp ging ik gewoon even zelf buiten de kamer staan. 

honden page profiel ManuelaManuela

Hallo,

 

dank jullie wel voor de reacties, ja hebben we gedaan.

Nee zeggen en AUW roepen vervolgens negeren, helpt dit niet dan even een time-out in de bench. 2 minuten later er weer uit Gaat het goed dan blijft hij uit de bench (heeft hij geen moeite mee, gaat graag in de bench, is geen straf voor hem) Bij nee/auw zeggen lopen we weg en komt hij echt achter ons aan happen en hard bijten tot bloedens toe.

Er moet een cirkel doorbroken worden, maar hoe en op welke manier? We zijn op het punt gekomen dat we er echt geen lol meer in hebben. Lijkt wel alsof hij ons niet als baasjes accepteert misschien heel raar dat ik schrijf. Nogmaals hoe kom je hierdoor? Ik heb contact opgenomen met een gedragstherapeut die belt voor een afspraak. Zo kan het niet dit wordt van kwaad tot erger 

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars 2 doggies

honden foto van Eva met Bars

Weet je zeker dat hij al snapt wat "nee" betekend? Als dat niet zo is, kan misschien beter niks zetten totdat hij het wel weet.

Anders zeg je nu dus "nee" maar hij gaat gewoon door, dus dan leert hij misschien dat hij bij "nee" gewoon door kan gaan.

 

Al eerder genoemd: Negeren is eigenlijk gewoon helemaal geen reactie geven. Dus niets zeggen, niet naar hem kijken, niet snel je hand weg trekken. Is natuurlijk wel een beetje lastig als je scherpe tandjes in je kuit hebt staan... Bij Bars was het wel nodig om het zo te doen. Of als hij me echt pijn deed sprong ik op de bank of een stoel, armen en benen binnen boord zodat hij er niet bij kon. En nog steeds niks zeggen of kijken. Misschien werkt dat? 

honden page profiel Nicole & BenjiNicole & Benji 3 doggies

honden foto van Nicole & Benji

" Misschien kan je proberen auw te zeggen en dan gelijk de kamer uit te lopen en de deur achter je dicht doen. Dan wacht je 2 minuten en kom je weer terug. Ook zo leren ze dat ze geen aandacht krijgen en er dus niet gespeeld word als ze bijten. 
Java was ook een bijter, vaak hielp gewoon auw zeggen maar als dat niet hielp ging ik gewoon even zelf buiten de kamer staan.  "

 Dit! Deze manier heeft ook bij Benji geholpen. Zelf weglopen is meer abrupt dan als je hem eerst nog even in de bench doet. 

Auw zeggen met een hoge stem, meteen opstaan, negeren, kamer uit lopen + deur achter je dicht en even iets anders doen.

Voor de rest is het toch ook wel de leeftijd hoor, gewoon volhouden. Blijven trainen :)

Volgende forumvraag: Puppy zindelijk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^