Puppy zindelijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kelsykelsy

honden foto van kelsy

hallo allemaal,

Een maand geleden hebben wij ons een dwergkeespupje gekocht. Hij is geboren op 2 augustus, dus is nu ongeveer 5maand oud. 

Nu heb ik moeilijkheden met hem zindelijk te krijgen. Wanneer hij ‘s nachts in de bench slaapt, kan hij zich gemakkelijk ophouden. Hier heeft hij nog nooit zijn behoeftes in gedaan. Ook wanneer hij in de zetel ligt (hier kan hij zelf nog niet uitspringen) kan hij zich makkelijk ophouden. Maar vanaf wanneer hij terug op de grond loopt, doet hij heel vaak zijn behoeftes binnen. Wanneer ik hem buiten laat, weet hij goed zijn plaatsje en doet hij ook steeds zijn behoeftes, maar soms wanneer ik nog maar 30min geleden met hem ben buitengeweest, doet hij weer pipi in huis. 

Ik heb al heel vaak geprobeerd om een teken te vinden waaraan ik kan merken dat hij moet plassen of stoelgang moet maken. Bij de stoelgang loopt hij steeds rondjes dus dit herken ik goed, maar bij gewoon pipi laat hij niets merken. Hij zet hem gewoon plots neer, soms zelfs vlak voor onze voeten. 

Op dit moment laat ik hem bijna elk halfuur buiten, maar dat is nog geen garantie, want nog steeds plast hij vaak binnen. Ik ben reeds bij de dierenarts geweest en hij heeft geen blaasontsteking. 

Hebben jullie soms tips hoe ik hiermee moet omgaan? Hoe ik hem kan leren om niet meer binnen zijn behoeftes te doen?

alvast bedankt! 

honden page profiel MitaMita

honden foto van Mita

Als hij ligt voelt hij de druk om te plassen minder, dat hebben mensen ook. Pas als je gaat lopen/bewegen voel je ineens dat je echt wel moet plassen. Dus als hij wakker wordt in bench of op de bank, optillen en buiten neerzetten. Hij heeft zijn blaas waarschijnlijk gewoon niet genoeg onder controle om het tot buiten vol te houden. 

 

Dat binnen plassen als je buiten bent geweest, is dat ook vooral als hij daarvoor langer heeft geslapen/gelegen? Kan zomaar zijn dat de blaas nog niet helemaal leeg was. 

 

En belonen als hij buiten heeft geplast! Kan met koekje of woorden of een dansje doen. Als hij maar merkt dat dat echt heel knap van hem is.

honden page profiel NatasjaNatasja

honden foto van Natasja

Beloon je hem wanneer hij buiten een plasje doet? Het is belangrijk dat hij weet dat hij iets goed doet wanneer hij het buiten doet. Dat kan met een snoepje, een aai over zijn bol, ... :) 

 

Wat bedoel je trouwens met dat er 'vaak' een accidentje binnenshuis gebeurd? Onze kleinkees is nu 9,5 weken oud, en met om de 45 min à een uur buiten te gaan (en hem dan uitbundig te belonen), gebeuren er nog 1 a 2 accidentjes per dag.

Volgende forumvraag: 52 weeks of Kiwi - week 8
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^