Nieuwe pup in roedel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DoriDori

honden foto van Dori

Hallo iedereen,

Het is al een tijdje geleden dat ik iets op dit forum zette. De vorige keer kreeg ik geen aardige reacties vandaar. Ik probeer het nu nog een keer omdat ik graag jullie advies wil over het volgende:

Ik heb 2 Maltezers. Micky is een reutje van 3,5 jaar en Jade is een teefje van 3 jaar. Sinds gisteren heb ik een pup Cavalier King Charles Spaniel bij. Ze heet Jess en is een teefje.

Bij de introductie van Jess snuffelde Micky haar helemaal af en scheen blij te zijn. Jade blafte veel. Dat doet ze vaak. Ze is heel onzeker en heel erg aan mij gehecht. Na deze introductie laten ze Jess helemaal links liggen. Ze willen gewoon niets met haar te doen hebben. Als Jess in hun buurt komt, staan ze op en gaan ergens anders naartoe. Jade heeft een paar keer waarschuwend gegromd wanneer Jess in haar buurt komt.

Wij letten er op dat we Micky en Jade niet anders behandelen, begroeten hen eerst, geven hen eerst eten enz. Helaas blijven ze Jess negeren.

Hebben jullie advies voor mij, hoe ik ze beter met elkaar kan laten integreren?

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán 3 doggies

honden foto van Aedon & Senán

Geef het gewoon een beetje tijd. Toen wij Aedon net kregen moest Arran helemaal niets van hem hebben en gromde en beet zelfs naar Aedon. Wij hebben ze rustig laten wennen zonder dingen te forceren, maar hielden ze wel streng in de gaten voor het geval dat!

 

Zorg dat er niets is om eventueel om te gaan vechten en als je ze alleen moet late  dat dan de pup even apart. Je andere hondjes moeten natuurlijk ook wel de kans krijgen om ergens anders te gaan liggen als ze dat willen. Vooral veel samen wandelen en je oudere hondjes betrekken bij het opvoeden van de pup heeft hier heel erg geholpen. Toen Arran wat liever begon te doen naar Aedon hebben we bijvoorbeeld Arran het aan de lijn lopen voor een deel laten aanleren. Dit hebben we gedaan door ze vast te maken aan elkaar met een riem.

 

Het resultaat:

Aedon kreeg meer respect voor Arran en Arran voelde zich iets beter omdat hij op een betere ma Jer zijn grenzen aan kon geven. Pas hier natuurlijk wel altijd mee op, want elke hond is anders.

 

Heel veel succes met je hondjes en je pup en veel plezier

 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 2 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Het is ook een flinke verandering die jij aan je honden opdringt. Zij hebben blijkbaar helemaal geen behoefte aan een drukke pup die nog geen grenzen kent. Niet dat ik het je kwalijk neem hoor, zo gaat het nou eenmaal. Je weet van te voren ook niet hoe je andere hondjes gaan reageren. Wel is het aan jou om het in goede banen te leiden dus het is goed dat je hier hulp vraagt.

 

Geef het tijd. Zorg dat je oudere honden altijd weg kunnen, zich terug kunnen trekken. Haal ze uit elkaar als er niemand bij is of als je merkt dat de pup te druk is. Ga ook eens zonder de pup erbij wandelen, een lekker lange wandeling met je volwassen hondjes. 

Met andere woorden voor je oudere hondjes moet er niets, maar alles mag. Als ze met de pup bezig zijn (op een leuke manier) kun je dit belonen, als ze er geen zin in hebben is dat ook oké. Als je pup wat rustiger wordt en de regels en grenzen leert kennen, zal het langzaamaan beter gaan. Voorkom ruzie door eten en lekkers alleen te geven als iedere hond op zijn eigen plekje ligt en niet bij de ander kan komen.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Geef het tijd... het duurde hier ook een aantal maanden voor ze goed met elkaar overweg konden en nog is het weleens hommeles over een botje of zo.

 

Maar pas wel op met je pup. Wanneer ze fysiek contact met elkaar gaan zoeken, tegen elkaar aan gaan liggen slapen bijvoorbeeld, moet je oppassen met die hersenen die uit dat schedeltje groeien. Je hondje heeft altijd hoofdpijn en kan akelig gaan reageren als een andere hond van je per ongeluk aan haar schedel/hoog in de nek zitten. Dat doet namelijk gewoon heel erg pijn. Ook met kinderen moet je daar waakzaam op zijn.

honden page profiel AnAn

honden foto van An

" Geef het tijd... het duurde hier ook een aantal maanden voor ze goed met elkaar overweg konden en nog is het weleens hommeles over een botje of zo.
 
Maar pas wel op met je pup. Wanneer ze fysiek contact met elkaar gaan zoeken, tegen elkaar aan gaan liggen slapen bijvoorbeeld, moet je oppassen met die hersenen die uit dat schedeltje groeien. Je hondje heeft altijd hoofdpijn en kan akelig gaan reageren als een andere hond van je per ongeluk aan haar schedel/hoog in de nek zitten. Dat doet namelijk gewoon heel erg pijn. Ook met kinderen moet je daar waakzaam op zijn. "

 Je hondje heeft altijd hoofdpijn? Hoe komt u daarop? Trekt u deze conclusie puur omdat het een Cavalier is? Of heb ik iets gemist in een vorig topic dat er reeds is vastgesteld dat de pup -de bij cavaliers vaak voorkomende -ziekte syringomyelia heeft.

 

honden page profiel bentebente

"  Je hondje heeft altijd hoofdpijn? Hoe komt u daarop? Trekt u deze conclusie puur omdat het een Cavalier is? Of heb ik iets gemist in een vorig topic dat er reeds is vastgesteld dat de pup -de bij cavaliers vaak voorkomende -ziekte syringomyelia heeft.
  "

 98% van de cavaliers hebben deze ziekte. Dus dit kan best gesteld worden.

honden page profiel AnAn

honden foto van An

Informeer jezelf. Het is ab-so-luut niet zo dat 98% van de Cavaliers deze ziekte hebben en dat zomaar dus kan aangenomen worden.

Onze Cavalier bijvoorbeeld komt van een fokker die de ouderdieren en pups daar op hebben getest middels een MRI. Bijna alle goede fokkers doen dat tegenwoordig (uiteraard niet de broodfokkers en de meeste particulieren). Zomaar aannemen dat 98% dat heeft is ongelofelijk kort door de bocht.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 3 doggies

honden foto van Binky & baasje

Echt SERIEUS mensen!

 

Ze vraagt hier advies om hoe om te gaan met deze situatie.

Geeft aan dat ze eigenlijk niets meer 'durfde' te vragen omdat ze vorige keer hele nare reacties kreeg. En er wordt serieus begonnen over een TOTAAAL off-topic onderwerp?!! 

 

Niet normaal. Je weet niet eens wat dit hondje mankeert en OF hij uberhaupt wat mankeert. 

 

Dori: geef het inderdaad wat tijd. Je hebt je pup nog maar een dag. Komt vast goed, ze moeten allemaal aan elkaar wennen!

honden page profiel AnAn

honden foto van An

Even on-topic,

 

Ik denk dat je de honden gewoon wat tijd moet geven om elk terug een plekje en rangorde te laten vinden in de roedel. Komt heus wel goed, geef het wat tijd en kom er niet in tussen (tenzij  ze natuurlijk echt vechten).

 

Komt goed, veel plezier met je nieuwe pup!

honden page profiel bentebente

" Informeer jezelf. Het is ab-so-luut niet zo dat 98% van de Cavaliers deze ziekte hebben en dat zomaar dus kan aangenomen worden.
Onze Cavalier bijvoorbeeld komt van een fokker die de ouderdieren en pups daar op hebben getest middels een MRI. Bijna alle goede fokkers doen dat tegenwoordig (uiteraard niet de broodfokkers en de meeste particulieren). Zomaar aannemen dat 98% dat heeft is ongelofelijk kort door de bocht. "

 Sorry, niet de ziekte SM maar hersenklachten in het algemeen.

 

http://cavalierhealth.org/syringomyelia.htm

https://www.ufaw.org.uk/dogs/cavalier-king-charles-spaniel-syringomyelia

https://thehappypuppysite.com/syringomyelia-and-the-cavalier-king-charles-spaniel/

Je hebt gelijk dat een goede fokker dit probeert in te dammen, maar we kunnen niet ontkennen dat alsnog veel honden last hebben van dit probleem. Niet alleen de CKC hoor, alle kortsnuitige honden. (Maar ik neem aan dat je dat al wist gezien je redelijk goed geinformeerd lijkt te zijn, haha)

honden page profiel bentebente

" Echt SERIEUS mensen!
 
Ze vraagt hier advies om hoe om te gaan met deze situatie.
Geeft aan dat ze eigenlijk niets meer 'durfde' te vragen omdat ze vorige keer hele nare reacties kreeg. En er wordt serieus begonnen over een TOTAAAL off-topic onderwerp?!! 
 
Niet normaal. Je weet niet eens wat dit hondje mankeert en OF hij uberhaupt wat mankeert. 
 
Dori: geef het inderdaad wat tijd. Je hebt je pup nog maar een dag. Komt vast goed, ze moeten allemaal aan elkaar wennen! "

 Rustig aan hé. Het is geen beschuldiging naar haar toe ofzo dat ze een hondje heeft van een ras waar die ziektes veel voorkomen. Ee werd een tip gegeven en daar werd op gereageerd.. lijkt me logisch dat er geëlaboreerd moet worden? 

honden page profiel DoriDori

honden foto van Dori

Bedankt voor jullie adviezen. Misschien heeft het i.d.d. tijd nodig.

V.w.b. de opmerkingen over syringomyelia. De pup is gefokt onder de strenge regels van de Cavalier club. Beide ouders zijn getest op eventuele syringomyelia, hartziekten, oogziekten en patella. Garanties geeft het natuurlijk nooit maar er wordt alles aan gedaan om gezonde Cavaliers te fokken.

 

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 2 doggies

honden foto van Binky & baasje

"  Rustig aan hé. Het is geen beschuldiging naar haar toe ofzo dat ze een hondje heeft van een ras waar die ziektes veel voorkomen. Ee werd een tip gegeven en daar werd op gereageerd.. lijkt me logisch dat er geëlaboreerd moet worden?  "

 Wat heeft het voor nut om te benoemen dat 'je hondje altijd hoofdpijn heeft doordat zijn hersenen eruit hangen' als niet eens gevraagd is waar het hondje vandaan komt? 

Blijkbaar komt Jess uit goede ouders, zoals Dori dat benoemt. Zonde dan van die onterechte opmerking.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Wat heeft het voor nut om te benoemen dat 'je hondje altijd hoofdpijn heeft doordat zijn hersenen eruit hangen' als niet eens gevraagd is waar het hondje vandaan komt? 
Blijkbaar komt Jess uit goede ouders, zoals Dori dat benoemt. Zonde dan van die onterechte opmerking. "

 Ik noemde het omdat het gevolgen kan hebben voor de omgang met de andere honden, zo zei ik het ook. Gewoon ontopic dus.

 

Alle Cavalier King Charles Spanieltjes die ik ken kregen daar uiteindelijk last van en gaan bijten naar mensen (kinderen) maar ook honden die hen daar aanraken.

 

De pup is al aangeschaft dus daar over gaan zeuren heeft geen zin, een waarschuwing voor de reactie die het op kan gaan leveren is wel op zijn plaats.

honden page profiel bentebente

"  Wat heeft het voor nut om te benoemen dat 'je hondje altijd hoofdpijn heeft doordat zijn hersenen eruit hangen' als niet eens gevraagd is waar het hondje vandaan komt? 
Blijkbaar komt Jess uit goede ouders, zoals Dori dat benoemt. Zonde dan van die onterechte opmerking. "

 En dat vind ik heel fijn. Altijd leuk te lezen dat er mensen zijn die wat over hebben voor een goedgefokte pup, al helemaal als het “slechte” aanbod zo groot is. Verder is het zoals Liz zegt, het zou de omgang met andere honden kunnen beïnvloeden. Lijkt me dus geen overbodige opmerking.

honden page profiel Nadine Nadine 2 doggies

honden foto van Nadine

Het komt wel goed even tijd geven ze wennen aan elkaar dan ook succes verder 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Hallo iedereen,
Het is al een tijdje geleden dat ik iets op dit forum zette. De vorige keer kreeg ik geen aardige reacties vandaar. Ik probeer het nu nog een keer omdat ik graag jullie advies wil over het volgende:
Ik heb 2 Maltezers. Micky is een reutje van 3,5 jaar en Jade is een teefje van 3 jaar. Sinds gisteren heb ik een pup Cavalier King Charles Spaniel bij. Ze heet Jess en is een teefje.
Bij de introductie van Jess snuffelde Micky haar helemaal af en scheen blij te zijn. Jade blafte veel. Dat doet ze vaak. Ze is heel onzeker en heel erg aan mij gehecht. Na deze introductie laten ze Jess helemaal links liggen. Ze willen gewoon niets met haar te doen hebben. Als Jess in hun buurt komt, staan ze op en gaan ergens anders naartoe. Jade heeft een paar keer waarschuwend gegromd wanneer Jess in haar buurt komt.
Wij letten er op dat we Micky en Jade niet anders behandelen, begroeten hen eerst, geven hen eerst eten enz. Helaas blijven ze Jess negeren.
Hebben jullie advies voor mij, hoe ik ze beter met elkaar kan laten integreren? "

 Niet onzeker worden hoor, nergens voor nodig, jouw twee honden zijn al een tijdje samen...de nieuwe huisgenoot is er nog maar net, het heeft wat tijd nodig om aan elkaar te wennen, heel logisch.......zorg dat je twee honden de kleine niet gaan belagen.     En zorg er ook voor dat de kleine als je ziet dat ze niet willen hun met rust laat, heus je zal zien na een poosje zijn ze alledrie aan elkaar gewend , en zal je zien dat het goed gaat.....

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 2 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Bedankt voor jullie adviezen. Misschien heeft het i.d.d. tijd nodig.
V.w.b. de opmerkingen over syringomyelia. De pup is gefokt onder de strenge regels van de Cavalier club. Beide ouders zijn getest op eventuele syringomyelia, hartziekten, oogziekten en patella. Garanties geeft het natuurlijk nooit maar er wordt alles aan gedaan om gezonde Cavaliers te fokken.
  "

 he maak je maak je even niet druk om bente

ze heeft haar punt gemaakt..maar jou topic gaat volgens mij over de integratie van een pup zonder klachten in een nieuwe roedel en komt dus van zorgvuldige fok

Fijn dat je daar op gelet hebt bij zo'n mooi maar kwetsbaar ras 

 

ja tijd doet veel

Je moet allemaal aan elkaar wennen...leren kennen

Ik vind als basis regel wel een eigen rustplek belangrijk en elkaar de ruimte geven in rust /bij eten /kluiven/ en zelf  spelen( dus zzonder mens)

als je dat vanaf begin aanleert heb ja al een voorsprong op veel

dus stimuleer rust  en ruimte voor de andere hondjes 

door de pup te herleiden tot betere opties  als het voor de andere hond te veel is

uiteindelijk worden dat gewoontes en leert je hondje afstand nemen en iets anders te doen op lastige momenten

en daardoor groeien ze naar elkaar toe ..respect en gevoel van veilig zijn en elkaar leren kennen

 

 

honden page profiel bentebente

"  he maak je maak je even niet druk om bente
ze heeft haar punt gemaakt..
 
 
  "

 Wat een rare opmerking. 

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

"  Wat een rare opmerking.  "

 Hiezi dan? Je bent erg stellig in je mening en af en tow komt je mening erg bot over wat aanvallend binnen kan komen via de pc. Dan vind ik deze opmerking niet zo raar hoor.

honden page profiel LoesjeLoesje 2 doggies

honden foto van Loesje

Bente

Als je geen kennis hebt van de veel voorkomende erfelijke aandoeningen o.a

 

Chiari-achtige Malformatie (98% gradatie 2), dientengevolge Syringomyelie, de daarbij behorende percentages en het Brachycefaal Obstructief Syndroom tengevolge van de kortsnuitigheid bij de CKCS schrijf er dan niet over.

 

Ik hoop dat de pup van Dori in ieder geval een zorgeloze puppytijd en jeugd heeft. Voor de rest is het afwachten.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 2 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  Wat een rare opmerking.  "

vind je?

Ik vind dat je aardig doordraaft 

(ik heb geen probleem met dat je aangeeft dat het super ongezond ras is 1x)

ts geeft aan dat het iig om zorgvuldig gefokt dier gaat binnen de ras groep..

 

Dier is niet ziek..dus wat is je punt

het gaat om vraag over integreren van een pup in een roedel

je mag best kritisch zijn en dingen inbrengen..maar we hebben geen glazenbol

dus  opmerkingen als je hond heeft altijd hoofdpijn ...ect slaan nergens op aangezien de pup geen klachten heeft en de vraag er al helemaal niks mee van doen heeft

Dan denk ik het zal je maar gezegd worden

Je hebt de boekjes goed gelezen...maar wat maakt jou deskundig over de ts

dat het een kwetsbaar ras is wist ts al schijnbaar..

honden page profiel DonjaDonja 2 doggies

honden foto van Donja

Mmm mijn tante had een cavelier spaniel, vorig jaar met 15,5 jaar overleden. Werd altijd jaren jonger geschat. Dierenarts vond het een oersterk dametje, ook zo snel als ze weer wist te herstellen na oa een bijt van een zwijn. Kan mij eigenlijk niet voorstellen dat zij altijd hoofdpijn had.

Hoe dan ook: gefeliciteerd met je pup! Zal even ruimte en tijd vragen. Eerlijk gezegd heb ik geen tips, geniet van je kleintje.

honden page profiel bentebente

" vind je?
Ik vind dat je aardig doordraaft 
(ik heb geen probleem met dat je aangeeft dat het super ongezond ras is 1x)
ts geeft aan dat het iig om zorgvuldig gefokt dier gaat binnen de ras groep..
 
Dier is niet ziek..dus wat is je punt
het gaat om vraag over integreren van een pup in een roedel
je mag best kritisch zijn en dingen inbrengen..maar we hebben geen glazenbol
dus  opmerkingen als je hond heeft altijd hoofdpijn ...ect slaan nergens op aangezien de pup geen klachten heeft en de vraag er al helemaal niks mee van doen heeft
Dan denk ik het zal je maar gezegd worden
Je hebt de boekjes goed gelezen...maar wat maakt jou deskundig over de ts
dat het een kwetsbaar ras is wist ts al schijnbaar.. "

 Ja, dat vind ik ja. Ik zeg er iets over naar aanleiding van de opmerking van liz, omdat die niet serieus werd genomen, terwijl het toch wel degelijk iets is wat de omgang met andere honden kan beïnvloeden. Andere honden voelen het aan als een hond ziek is en die kunnen ze gaan mijden. Verder, zoals liz al zei, moet het spelen niet te wild gaan met deze ziektes. Lijkt me dat mijn opmerking ter verdediging van iets wat liz zei, niet doordraven is.

 

Hoe kom je bij “je pup heeft altijd hoofdpijn”, waar heb je mij dat zien zeggen??? Ik zei dat die MOGELIJKHEID er is. 

 

Jezus. Volgens mij zoek je gewoon iets om op mij te fitten ivm een ander topic. Ik heb namelijk gewoon behulpzaam gereageerd hier. 

 

@ arran en aedon. HÓÉ komt het hier bot over??? Serieus mensen! 

Volgende forumvraag: Boomer pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^