Boomer pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LinLin

Hallo allemaal,

Wij zouden heel graag een boomer willen aanschaffen. Waarom een boomer? Ziet er leuk uit, blijft klein, schijnt niet te verharen, met een kruising maltezer x shih tsu schijn je echt gezelschapshondjes te krijgen.

Nu heb ik veel gelezen en gehoord over fokkers en waar ik op moet letten. Toch blijft het zo moeilijk! Mensen kunnen het heel mooi doen voorkomen, terwijl je achteraf misschien toch met een slechte fokker te maken hebt.

Mijj vraag is dan ook of iemand een goede fokker kent met deze soort. Waar ik met een gerust hart een goed hondje kan halen.

Alvast bedankt!

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Welkom lin hier mijn vroegere hondje queenie was shit tzu Maltezer zeer lief ze kwam van een cliënte van míjn vorige da die is weggegaan maar ze had toe 2 nestjes jammer genoeg is ze ingeslapen in 2015 aan hartfalen ik mis haar nog erg maar ze verjaarde niet en was zeer fijn gezelschap en lief succes bij je zoektocht ze is12j geworden 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Dan kun je beter gewoon naar de rasvereniging van de maltezer gaan.

De maltezer verhaart namelijk ook niet en is ook een gezelschapshondje.

 

Wat je krijgt als je een boomer koopt, dat weet je niet. Je weet niet eens wat de voorouders van de ouderdieren van je pup zijn geweest. Het kan dus maar zo zijn dat die vreselijk veel verhaart.

 

Ook weet je niks over de gezondheid (erfelijke afwijkingen) omdat mensen die zomaar een beetje fokken, hun ouderdieren niet laten testen op erfelijke afwijkingen en ze vaak ook niet eens weten waar ze mee bezig zijn.

Het kan dus zo wezen dat je toekomstige pup tal aan erfelijke afwijkingen kan hebben, wat voorkomen had kunnen worden/ of in iedergeval de kans kleiner gemaakt had kunnen worden, als beide ouderdieren getest waren op erfelijke afwijkingen.

 

Mijn advies, ga dus op zoek naar een goede fokker. Die vind je doorgaans binnen de rasvereniging van een ras naar jou keuze.

 

Blijf ver weg van marktplaats en soortgelijke verkoopsites en facebookverkoop, want dat zal je (mijn persoonlijke ervaring) heel erg veel verdriet kunnen geven.

 

Je zou eventueel nog in het asiel kunnen kijken. Daar zitten ook veel kleine gezelschapshondjes. Vaak ook de kruising die je zoekt.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Een "boomer"is geen ras, daarom zien ze er allemaal verschillend uit.

Het is een mix van allemaal stamboomloze honden en wordt meestal verkocht door fokkers die absoluut niet te vertrouwen zijn.

Het karakter van de ene "boomer" kan compleet verschillen van de andere

honden page profiel DD

honden foto van D

Goed opletten inderdaad van wat voor een fokker je je pup haalt. Mijn tante had een boomer van een broodføkker, en dat was me toch een vals kreng O.O . Mijn tante kon en mocht alles, maar owee als je te dicht bij de hond kwam, ze beet, en hard, en vanuit het niets, nog geen grommetje vooraf. De hond moest dus altijd apart als wij op visite kwamen. Mijn ouders hebben een kruising van een broodføkker, een schat van een hond, maar zware HD (op slechte dagen gillen van de pijn als mijn moeder per ongeluk haar heup verkeerd aanraakt).

Aangezien een boomer geen vaste kruising van bepaalde rassen is, hoeft hij niet perse niet verharend te zijn, en ook niet klein te blijven. Ik weet niet meer wie op dit forum, maar zij heeft twee boomers, en de een is twee keer zo groot als de ander.

 

Kijk voor 1 ras, en zoals anderen hierboven aangeven, via de rasverenigingen naar fokkers zoeken. Een rasvereniging stelt eisen aan de fokkers, zodat er gekeken wordt naar bijvoorbeeld geen patella luxatie en dergelijke, wat bij pretnetjes/broodføkkers niet gebeurt.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Als je een pup van de kruising, die boomer wordt genoemd, wilt aanschaffen, dan kan je er van uit gaan, dat de ouders van de pup niet getest zijn op erfelijke aandoeningen die bij beide "rassen" (Maltezer en  Shih Tzu) voorkomen. Bij pech kan het zelfs zijn, dat de pups erfelijke aandoeningen van beide rassen hebben, die zich op enig moment in hun leven manifesteren.

 

Waarom geen pup met stamboom? Fokkers van pups met stamboom moeten zich nl. houden aan het fokreglement van het ras en het welzijn- en gezondheidsreglement van de Raad van Beheer volgen:

 

http://www.maltezervereniging.nl/pups/

 

https://www.shihtzuclub.nl/fokkers-pups-herplaatsers/

 

 

Als je uit handen wilt blijven van rottige broodfokkers en handelaren in pups o.a. uit Oost Europa, kan je de adviezen van de volgende documenten volgen: 2 belangrijke punten zijn o.a. geen moeder aanwezig en pups van meerdere rassen; niet naar toe gaan of als je er al bent; weggaan zonder pup.

 

http://www.licg.nl/62w/praktisch/hond/aanschaf-en-verzorging/de-puppy-checklist.html

 

http://licg.nl/8fp/foute-fokker.html

 

https://www.facebook.com/Koop-Hier-Nooit-Een-Pup-1518169211793472/

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Als je een pup van de kruising, die boomer wordt genoemd, wilt aanschaffen, dan kan je er van uit gaan, dat de ouders van de pup niet getest zijn op erfelijke aandoeningen die bij beide "rassen" (Maltezer en  Shih Tzu) voorkomen. 
  "

 Bij "boomers" worden allerlei honden met elkaar gekruist, niet alleen look a likes van maltezers en shi Tzu's (god weet wat er in de voorouders van die hondjes allemaal zit).

Alles wat iets of wat haar heeft krijgt de naam boomer

honden page profiel LinLin

Iedereen bedankt voor de reacties!

Ik begrijp het...maar een boomertje trekt me gewoon aan, moeilijk uit tr leggen.

Als ik dan voor een echt ras ga dan zou ik willen vaan voor een maltezer of een bolognezer. Iemand die hiertussen de duidelijke verschillen kan benoemen of advies kan geven? Ik zou ze sowieso kort willen houden, ben geen voorstander van dat lange haar. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

De Havanezer hoort ook bij die groep van bichons.

http://www.bbcbb.be/

(is wel Belgisch, maar dan krijg je een idee welke rassen erbij horen)

Alleen met stamboom kopen.

Karakter is weinig verschil in, alleen dat de Havanezertjes veel gevoeliger zijn.

De Maltezers hebben de makkelijkste haren om te kammen en klitvrij te houden (ze kunnen allemaal korter geknipt worden)

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Iedereen bedankt voor de reacties!
Ik begrijp het...maar een boomertje trekt me gewoon aan, moeilijk uit tr leggen.
Als ik dan voor een echt ras ga dan zou ik willen vaan voor een maltezer of een bolognezer. Iemand die hiertussen de duidelijke verschillen kan benoemen of advies kan geven? Ik zou ze sowieso kort willen houden, ben geen voorstander van dat lange haar.  "

 

Ik heb een maltezer. Die van mij gaat gewoon om de 3 maand naar de trimmer om de vacht te laten knippen. 

 

Gebruik je verstand en ga voor een goed gefokte pup. Dat kan je echt veel leed besparen en niet alleen jou, maar ook je pup.

 

Die hond op de grond is van m'n zusje. Komt uit het asiel. Is zwervend gevonden. De vorige eigenaren hebben hem waarschijnlijk ergens uit de auto gezet ivm de gezondheidsproblemen die hij heeft (een oorzaak van de slechte fok waarvoor we je proberen te waarschuwen). 

honden page profiel bentebente

Een “boomer” is geen ras. Het hoeft ook geen kruising maltezer/shih tzu te zijn, ze mogen er eigenlijk van alles ingooien en het een boomer noemen, want het is geen ras. Je zal er dus ook geen goede fokkers kan vinden. 

 

Tenzij je een hond wil die misschien een jaar en in enkele gevallen een paar jaar leeft, verschrikkelijk veel gebreken heeft en je dus ook veel geld gaat kosten, kijk gewoon nog even goed naar de “gezelschapshondjes” categorie en maak een keuze. Zoveel hondjes blijven klein en verharen nauwelijks. Niet verharen bestaat niet. 

 

 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

De (brood)fokker van Penny noemde Penny ook een boomer en Penny zou een kruising tussen een corgi en een Tibetaanse terrier moeten zijn. Dit klopt niet, er zit wel terrier in maar zeker geen Tibetaanse terrier. Penny is ook absoluut geen makkelijk gezelschapshondje of gezinshondje.

Die (brood)fokker noemde alle kleinere kruisingen boomers, ook kruisingen met bijvoorbeeld Beagles en Jack Russels. De beschrijving van boomer is volgensmij ook een kruising van kleine honden, dat kan alles zijn.

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

Een boomer is officieel een kruising tussen twee kleine rassen waarvan minstens één langharig is. 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

" Een boomer is officieel een kruising tussen twee kleine rassen waarvan minstens één langharig is.  "

 Dat wist ik niet, op internet heb ik een heel ander verhaal gelezen maar dat kan ook niet kloppen. Maar dan kan dat als nog heel anders zijn dan een kruising Shi Tzu - Maltezer

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Een boomer is officieel een kruising tussen twee kleine rassen waarvan minstens één langharig is.  "

 En waarin staat dat dan "officieel" opgeschreven?

 

Het is net als Melissa beschrijft: komt er bij de (brood)fokker een klant voor een Boomer, hebben ze altijd wel iets zitten wat ze kunnen verkopen.

En eigenlijk hebben ze ook altijd gelijk: er bestaat geen officiële rasbeschrijving voor een boomer.

 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Misschien is adopteren ook iets?

 

Er zijn zoveel hondjes binnen Europa die een Europees paspoort hebben maar geen warme mand en baasje. Dat je dan een wat ouder hondje adopteert heeft als voordeel dat ze vaak al goed zindelijk zijn en veel hebben geleerd. Niet alle honden uit het buitenland zijn zwerfhonden, soms komen ze ook in een asiel terecht omdat de baas overlijdt, door een scheiding, etc. Een goede stichting kijkt of de honden sociaal, gezond geschikt zijn voor adoptie voor ze naar een gastgezin in NL/BE reizen, waar je een hond dan eerst kunt bezoeken om te kijken of het klikt.

 

Dit leuke boomer-achtige hondje is Vista, uit Santiago de Compostela, in Spanje. Het is een lief en sociaal teefje van nog geen jaar oud. Ze is in opvang in België, net over de grens bij Weert, via stichting SOS-Strays. Je kunt eens bellen voor mee info: http://www.sos-strays.nl/nederlands/vista.html

 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Boomertjes zijn gewoon kruisingen, dus kunnen verschillen van karakter en vacht. Er zijn heel veel van dit soort hondjes die op een baasje wachten, misschien is een asielhondje of herplaatser wat voor jou? In het asiel zitten soms ook boomer pups.

Lexie

Billie

shi tzu

Soumi en flip

Virgil

 

honden page profiel LinLin

Bedankt allemaal!

Ik weet dat een boomer niet perse een mix van maltezer met shih zhu is, ik bedoelde aan te geven dat ik die mix zou willen.

Maar ik ga nog even verder kijken.... maltezer...shih zhu of bolognezer. Na alle adviezen toch beter om voor een zuiver ras te gaan wat is aangesloten onder raar van beheer. Ik vind het ontzettend sneu dat het asiel vol zit met hondjes zonder thuis, maar ik wil een pup graag van kleins af aan onze eigen regels meegeven. 

Ik heb nog even wat huiswerk voordat ik de knoop kan doorhakken????

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

"  En waarin staat dat dan "officieel" opgeschreven?
 
Het is net als Melissa beschrijft: komt er bij de (brood)fokker een klant voor een Boomer, hebben ze altijd wel iets zitten wat ze kunnen verkopen.
En eigenlijk hebben ze ook altijd gelijk: er bestaat geen officiële rasbeschrijving voor een boomer.
  "

 Dat is wat je geleerd wordt bij de opleiding paraveterinair dierenartsassistent. Blijkbaar. 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

"  Dat is wat je geleerd wordt bij de opleiding paraveterinair dierenartsassistent. Blijkbaar.  "

 Toch raar, aangezien het nergens is bewezen, en dus niet waar hoeft te zijn. 

 

 

Lin, verstandige keuze! Ga anders eens langs bij de fokkers van deze 3 rassen! Zo kun je zien welk ras goed bij je past aangezien zij je er van alles over kunnen vertellen. Daarna kun je je op de wachtlijsten zetten voor een pupje :) 

honden page profiel bentebente

" Bedankt allemaal!
Ik weet dat een boomer niet perse een mix van maltezer met shih zhu is, ik bedoelde aan te geven dat ik die mix zou willen.
Maar ik ga nog even verder kijken.... maltezer...shih zhu of bolognezer. Na alle adviezen toch beter om voor een zuiver ras te gaan wat is aangesloten onder raar van beheer. Ik vind het ontzettend sneu dat het asiel vol zit met hondjes zonder thuis, maar ik wil een pup graag van kleins af aan onze eigen regels meegeven. 
Ik heb nog even wat huiswerk voordat ik de knoop kan doorhakken???? "

 Fijn dat je toch deze keuze maakt, geloof me, je bespaart menig moederhond leed! Voor vragwn kan je altijd hier terecht :)

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  Dat is wat je geleerd wordt bij de opleiding paraveterinair dierenartsassistent. Blijkbaar.  "

 Tja, zoiets simpel, zo verkeerd aanleren aan studenten.

 

Volgende forumvraag: Wat voor ras passen er bij mij?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^