Tips Jack Russell + Amerikaanse Stafford

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

"  Eerlijk gezegd vind ik elk ras 'moeilijk' als je hem niet de juiste opvoeding geeft.. Het hangt allemaal af van de baas en de opvoeding. Als ik iemand nu zie met een klein ras + staff, dan zal dat niet de eerste zijn.. Daarom dat ik ook vroeg of er mensen hier zijn die hun ervaring eventueel kunnen meedelen. "
 

 Heb je gelijk in,ik vind jack russels moeilijker dan staffords om op te voeden.

 

 

honden page profiel [Ggy][Ggy]

honden foto van [Ggy]

" Lees de disclaimer onderaan! 
 
Na me er in verdiept te hebben en met meerdere eigenaren van dergelijke honden gesproken te hebben kon ik niet anders dan tot de conclusie komen dat er voor een deel juist bewust voor deze honden wordt gekozen vanuit de geweldsvisie al zien de eigenaren dat zelf niet zo of weten het wel maar ontkennen dat.
 
Het mag toch wel bekend zijn dat veel mannen geen kleine of aandoenlijke hond willen. Zij zien het wandelen met een 'schoothondje' als een aantasting van hun mannelijkheid.
 
Die 'mannelijkheid' in de zin van een overschot aan testosteron (of de wens daartoe) en het beeld naar de buitenwereld vormen de sleutel.
 
Mannen die bewust voor dergelijke rassen kiezen zijn vaker dan gemiddeld:
- Erg dominant in de omgang
- Actief in een gewelddadige sport (zoals vechtsporten)
- Zeer actief in het voetbalwereldje
- Mannen met een buitenlandse partner uit een land waar vrouwen onderdanig zijn (Thais, Russisch e.d.)
- Mannen met een problematische jeugd
- In aanraking geweest met politie en justitie
- Gefascineerd door defensie (dragen ook vaker combat-kleding)
- Laagopgeleid en minder vaak dan gemiddeld in een echte leidinggevende functie (meewerkend voorman tel ik dus niet mee)
 
Dergelijke mannen roemen vooral de krachtige uitstraling van deze rassen. Ze zijn ook vaak gek op auto's met een dergelijke uitstraling zoals die grote, robuuste pickuptrucks.
 
Disclaimer: Het gaat hier over een deel van deze eigenaren die bewust voor dit ras kiezen al ben ik van mening dat dat gaat om een groot deel. Hier op HP kom je dat deel niet zoveel tegen omdat dergelijke mannen gewoon niet vaak fora zoals HP op zullen zoeken. Hier zie je vooral juist eigenaren van dergelijke rassen die totaal niet bij die groep horen maar wel last hebben van het beeld dat door die groep wordt neergezet.
  "

 Je hebt deels gelijk met het feit dat sommige mannen niet graag met een 'klein hondje' wandelen. Maar onze beslissing komt meer door mij dan mijn vriend want hij heeft nog nooit in zijn leven een hond gehad.. hij had er zelfs schrik voor totdat hij mij ontmoette en ik hem de juiste info gaf over hondengedrag. Ik persoonlijk vind een stafford gewoon mooi en lief. Ik vind dat er veel te veel vooroordelen zijn over dit ras. Ik wist niet dat dit ras intolerant is tegen andere rassen/honden. Dankzij dit topic weet ik dat en neem ik geen risico als ik zie dat echt niemand een jack en een staff samen hebben zitten.  Ofwel wordt het een ander ras, ofwel een staff die ik later neem en die ik dan alleen verzorg zonder andere honden erbij.. Ik vind je reactie toch een beetje overbodig want het heeft hier niet veel mee te maken.

honden page profiel [Ggy][Ggy]

honden foto van [Ggy]

" Jack Russells en Staffords lijken me niet echt een ideale combinatie. Als er een vechtpartij uitbreekt, zal de JR altijd het onderspit delven. Luca is ooit bijna doodgebeten door een Stafford en overleefde het amper. Als het om hun territorium gaat, zal er vroeger of later een gevecht uitbreken. Een Jack is een "grote" hond in kleine verpakking, maar zal de confrontatie meestal aangaan. Waarom kies je voor deze combinatie? Dat gaat echt een keer fout. Je zult ze nooit samen alleen kunnen laten.Veel rust zal er in huis niet meer zijn. "

 Kiezen heb ik nog niet echt gedaan. Ik vroeg mij af of dit een mogelijke combinatie is. Ik ben gek op Jack's maar 't word wel tijd om een grote hond in een grote pak te nemen Ik heb mezelf altijd gezegd dat ik een stafford zal nemen als ik ooit een tweede hond ga nemen. Ik vind hun mooi en (in tegendeel met de reacties van mensen rondom) ook zeer lief. Als ik zie dat niemand hier ervaring mee heeft, dan doe ik het ook niet.. Is er misschien een ras die je aanraadt voor ons? Wat wij zoeken in een hond heb ik hier ergens in een reactie achtergelaten. Moesten wij hier echt niet aan uitkomen, dan hou ik het nog even met Gugy en bespaar ik deze keuze voor later ..

honden page profiel [Ggy][Ggy]

honden foto van [Ggy]

"  Hou er dan wél rekening mee dat je jouw hond waarschijnlijk moet muilkorven op straat ivm de nieuwe regelgeving voor 'hoogrisicohonden'... 
 

Even meedelen dat ik in België woon  Jammer dat dat zo is in Nederland wel.. Ik ben zeker dat er ook 'hogerisicohonden' rondlopen die toch zeer flink zijn.. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Gugy Ik vind het wel fijn dat je even info inwint.

 

Maar een stafford is sowieso niet geschikt voor iemand die nog maar een beetje hondenangst in zich heeft.

Kijk je weet nooit hoe de honden uitgroeien.

Ik heb alleen maar evaring met engelse staffords daar heb ik dus altijd mijn handen vol aan gehad.

 

Als ze hondonvriendelijk zijn moet je heel veel aanpassen.

Je kan niet naar een losloopgebied,in het buitenland moeten ze soms gekorfd worden,sommige landen zijn ze niet welkom dat geldt zeker voor de amerikaanse stafford.

En als bv.een rotweiller ze uitdaagt dan zullen ze de uitdaging aannemen aangelijnd of niet.

 

Naar een pension is vaak ook een probleem,en breng je ze naar pension dan moeten ze apart zitten,zijn mensenhonden,die worden doodongelukkig in hun ééntje in een pension.

 

En daarbij wordt de roep om staffords verplicht aan te lijnen en te muilkorven groter.

Dan moet je,je maar eens bedenken of je dit allemaal wel wilt.

 

Ook al woon je in Belgie ik denk dat de toekomst voor staffords er slecht uit ziet.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Dat klopt,we hebben altijd bouviers gehad,geweldige honden en hij wilde het liefst weer een bouvier in de plaats van zo een klein hondje.
 
Zijn voorkeur gaat uit naar grote honden maar nu zou hij niet anders meer willen.
 
Vigo is mijn laatste stafford,gewoon omdat de toekomst voor het ras er niet goed uitziet.
 
En weet je Liz vroeger waren bouvier,rottweiler en herdereigenaren de mensen die een stempel opkregen.
Dat heeft nooit mijn keuze beinvloed,het interesseert mij bitter weinig wat mensen van mij vinden.
Zolang men mij maar met rust laat is het goed,leven en laten leven. "

 Begrijp ik helemaal.

 

Het zou zo mooi zijn als nieuwe eigenaren van HR rassen eerst een examen moesten doen zodat de groep die ik benoemde eruit gefilterd kan worden. Dat zou zo goed zijn voor die rassen en heel veel bijtincidenten schelen.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  Begrijp ik helemaal.
 
Het zou zo mooi zijn als nieuwe eigenaren van HR rassen eerst een examen moesten doen zodat de groep die ik benoemde eruit gefilterd kan worden. Dat zou zo goed zijn voor die rassen en heel veel bijtincidenten schelen. "

 Kijk even een geintje op een quote moet kunnen. Nu even een serieuze reactie.

 

Liz ik zou het niet erg vinden als er voor staffords een fokverbod komt,ik vind het zo zielig dat deze honden vaak worden aangeschaft en eindigen in het asiel. Dit zeg ik omdat die honden mij lief zijn.

Als een hond geen normaal hondenleven kan hebben dan kunnen ze er beter niet zijn.

 

Alleen als er geen staffords meer zijn welk ras zou dan weer de dupe worden van de domheid van de mensen?

 

 

 

 

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

"  Bedankt Marijke, ik probeer mijn best te doen om ook de beste keuze te maken in de toekomst voor ons en Gugy.
Wat wij zoeken in een hond zijn:- Sociaal?: Liefst wel sociaal tegenover Gugy en andere honden, sociaal tegen mensen (enkel mensen die wij kennen) dus wij zoeken ook deels een hond die waakzaam is tegenover ons aangezien wij dicht bij het bos gaan wonen.-Eigenwijs/gehoorzaam?: .. maakt niet uit  Gugy is op zich al een eigenwijs hondje, wij zijn het gewoon-rustig/hoog energieniveau?: idem hiervoor.. Gugy heeft zelf een vrij hoog energieniveau, dat maakt dus weer niet uit in principe.. I can handle it Wij zoeken alvast een middelgroot/groot ras die het beste past bij ons samen met Gugy en eventuele latere gezinsuitbreiding "
 

Jullie zoeken dus een hondsociaal, kindvriendelijk ras, maar geen allemansvriend, middelgroot tot groot, geschikt als maatje voor een Jack Russell Terriër en liefst kortharig. 

Wat vind je bijvoorbeeld van de Lapinporokoira? Middelgrote, waakzame Scandinavische herdershonden. Ze staan hun mannetje, maar zijn vriendelijk naar mens en dier. Trainbaar en intelligent, maar ze hebben ook zeker een eigen wil. Hoog energieniveau, dus trainingen en sport zijn zeer geschikt (en eigenlijk ook vereist).  

 

Of, als je echt een waakse hond zoekt met de pit van een terriër en iets minder werklust, dan is een Duitse Pinscher misschien geschikt? Middelgroot, ontzettend stoer maar niet overmatig fel naar mensen of andere honden. Energiek en heel beschermend en trouw. 

Staffords zijn overigens totaal niet waakzaam aangelegd (grotere allemansvrienden bestaan er haast niet), in die zin passen ze dus ook niet echt bij jullie wensen.  Ik zou dus écht uitkijken naar een ander ras. Ik begrijp dat je ze mooi vindt qua uiterlijk hoor, maar dat is natuurlijk geen basis om een ras op te kiezen... Als dat het enige zou zijn dat telde dan zou ik hier ook een Akita hebben rondlopen terwijl dat totaal niet bij mij past.  

 

honden page profiel [Ggy][Ggy]

honden foto van [Ggy]

" Gugy Ik vind het wel fijn dat je even info inwint.
 
Maar een stafford is sowieso niet geschikt voor iemand die nog maar een beetje hondenangst in zich heeft.

 

Hondenangst is ook wat een groot woord.. Ik zal het zo zeggen; hij is gebeten door een straathond in het buitenland toen hij nog een kind was. Hij heeft nooit een hond gehad en hem is nooit verteld waarom een hond eens uit de hoek kan komen etc. Ondertussen heb ik hem hier enorm bij geholpen en zijn zijn vooroordelen weg en wilt hij persé wel een stafford omdat ik dit ook zo graag wil/wou. Dit komt omdat hij inmiddels al mensen met staffords kent waarmee hij kan spelen en waardoor hij dus ook ietwat liefde heeft opgedaan voor dit ras.

honden page profiel [Ggy][Ggy]

honden foto van [Ggy]

" Jullie zoeken dus een hondsociaal, kindvriendelijk ras, maar geen allemansvriend, middelgroot tot groot, geschikt als maatje voor een Jack Russell Terriër en liefst kortharig. 
Wat vind je bijvoorbeeld van de Lapinporokoira? Middelgrote, waakzame Scandinavische herdershonden. Ze staan hun mannetje, maar zijn vriendelijk naar mens en dier. Trainbaar en intelligent, maar ze hebben ook zeker een eigen wil. Hoog energieniveau, dus trainingen en sport zijn zeer geschikt (en eigenlijk ook vereist).  
 
Of, als je echt een waakse hond zoekt met de pit van een terriër en iets minder werklust, dan is een Duitse Pinscher misschien geschikt? Middelgroot, ontzettend stoer maar niet overmatig fel naar mensen of andere honden. Energiek en heel beschermend en trouw. 

Staffords zijn overigens totaal niet waakzaam aangelegd (grotere allemansvrienden bestaan er haast niet), in die zin passen ze dus ook niet echt bij jullie wensen.  Ik zou dus écht uitkijken naar een ander ras. Ik begrijp dat je ze mooi vindt qua uiterlijk hoor, maar dat is natuurlijk geen basis om een ras op te kiezen... Als dat het enige zou zijn dat telde dan zou ik hier ook een Akita hebben rondlopen terwijl dat totaal niet bij mij past.  
  "

 Bedankt! Nog nooit gehoord over de Lappenherder.. Deze ga ik zeker eens opzoeken. De Duitse Pinscher spreekt mij wel niet zo aan aangezien ik eerder een kruising JackRussell/Pinscher heb gehad.. Ik zoek nu eigenlijk meer iets anders, in de aard van dat Lapin...Ietwat sterkere look, niet te korthaarig en niet te langharig, waakzaam, dier-,kind- en mensvriendelijk (enkel bekende mensen). Ik ga er zowiezo mee naar de hondenschool gaan en aangezien ik een koppige Jrt heb kunnen opvoeden zal het ook gaan met nen ander 

Ik twijfel eens over de Mechelse/Zwitserde herder.. Een duitse staande korthaar spreekt mij ook enorm aan want het heeft ook beetje een emotionele waarde voor mij. (mijn opa die 10j terug is overleden had er zo één (Dolly). Helaas heb ik Dolly nooit gekend). Opa ging er wel altijd mee jagen, aangezien het ook echt een jachthond is.. Dus ik weet niet hoe waakzaam hij is, en/of hij past voor hetgene dat wij zoeken.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Duitse staander: jagen, jagen en nog eens jagen.

Een kop van hout op het moment dat je buiten komt.

Hebben verschrikkelijk veel energie, zijn daarom dikwijls moeilijk om in een gewoon gezin te houden.

Voor de rest schatten van honden mits ze van een goede fokker komen (liefst binnen in huis gefokt, want ze kunnen vlug argwanend worden bij slechte socialisatie).

Als je niet wil gaan jagen met hun, kan je best een staander nemen uit een tentoonstellingslijn. Iets minder jachtpassie.

Alleen met stamboom kopen.

 

Ik zou het lekker op een Zwitserse Herder houden als ik jou was. ook natuurlijk alleen maar met stamboom kopen.

Denk wel dat er wachtlijsten zijn bij goede fokkers.

Hou je ver uit de buurt van "fokkers" die mixen verkopen of look a likes: je hebt pas een rashond als hij een stamboom heeft.

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

"  Bedankt! Nog nooit gehoord over de Lappenherder.. Deze ga ik zeker eens opzoeken. De Duitse Pinscher spreekt mij wel niet zo aan aangezien ik eerder een kruising JackRussell/Pinscher heb gehad.. Ik zoek nu eigenlijk meer iets anders, in de aard van dat Lapin...Ietwat sterkere look, niet te korthaarig en niet te langharig, waakzaam, dier-,kind- en mensvriendelijk (enkel bekende mensen). Ik ga er zowiezo mee naar de hondenschool gaan en aangezien ik een koppige Jrt heb kunnen opvoeden zal het ook gaan met nen ander Ik twijfel eens over de Mechelse/Zwitserde herder.. Een duitse staande korthaar spreekt mij ook enorm aan want het heeft ook beetje een emotionele waarde voor mij. (mijn opa die 10j terug is overleden had er zo één (Dolly). Helaas heb ik Dolly nooit gekend). Opa ging er wel altijd mee jagen, aangezien het ook echt een jachthond is.. Dus ik weet niet hoe waakzaam hij is, en/of hij past voor hetgene dat wij zoeken. "
 

Herders zijn vrijwel altijd waakzaam, Duitse staandes niet per se. De Duitse staande hond is een jachthond in hart en nieren, en daar moet je toch ten minste jachttrainingen mee volgen om het beestje een beetje in het gareel te leren krijgen. Loslopen kan wellicht niet overal wegens hun jachtinstinct, maar desondanks zijn het zeer werklustige en trainbare types. Het is echter een wereld van verschil met een herdershond! Staande honden nemen veel ruimte en hebben een zeer zelfstandige aard, dat vergt dus erg veel training! Het zijn werkhonden dus aan alleen wandelingen hebben ze niet voldoende, en ze barsten van de energie. Maar erg waaks zijn ze doorgaans niet hoor, de meeste jachthonden verwelkomen iedereen met open armen. 

honden page profiel [Ggy][Ggy]

honden foto van [Ggy]

" Duitse staander: jagen, jagen en nog eens jagen.
Een kop van hout op het moment dat je buiten komt.
Hebben verschrikkelijk veel energie, zijn daarom dikwijls moeilijk om in een gewoon gezin te houden.
Voor de rest schatten van honden mits ze van een goede fokker komen (liefst binnen in huis gefokt, want ze kunnen vlug argwanend worden bij slechte socialisatie).
Als je niet wil gaan jagen met hun, kan je best een staander nemen uit een tentoonstellingslijn. Iets minder jachtpassie.
Alleen met stamboom kopen.
 
Ik zou het lekker op een Zwitserse Herder houden als ik jou was. ook natuurlijk alleen maar met stamboom kopen.
Denk wel dat er wachtlijsten zijn bij goede fokkers.
Hou je ver uit de buurt van mixen of "fokkers" die mixen verkopen. "

 Ja, dat dacht ik ook al over de duiste staander daarom dat ie niet echt in aanmerking komt om hem te nemen

Ik twijfelde ook altijd tussen een stafford en een zwitserse herder. Ik zal eens uitgebreid zoeken over hun. Moest het toch zijn dat de stafford nr.1 voor ons blijft, dan hou ik het eventjes met Gugy en neem ik later wel een stafford alleen.. Ik zie trouwens dat het asiel hier bij ons vol zit met staff's 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik zie trouwens dat het asiel hier bij ons vol zit met staff's  "
 

 Vraag je eens af waarom dat is..

honden page profiel [Ggy][Ggy]

honden foto van [Ggy]

" Herders zijn vrijwel altijd waakzaam, Duitse staandes niet per se. De Duitse staande hond is een jachthond in hart en nieren, en daar moet je toch ten minste jachttrainingen mee volgen om het beestje een beetje in het gareel te leren krijgen. Loslopen kan wellicht niet overal wegens hun jachtinstinct, maar desondanks zijn het zeer werklustige en trainbare types. Het is echter een wereld van verschil met een herdershond! Staande honden nemen veel ruimte en hebben een zeer zelfstandige aard, dat vergt dus erg veel training! Het zijn werkhonden dus aan alleen wandelingen hebben ze niet voldoende, en ze barsten van de energie. Maar erg waaks zijn ze doorgaans niet hoor, de meeste jachthonden verwelkomen iedereen met open armen.  "

 Ja, dat dacht ik dus ook al over de duiste staander daarom dat ie niet echt in aanmerking komt om hem te nemen, die hebben meer intresse voor alles op en onder grond dan voor jou .. en opa had er zelfs twee en was er echt actief mee bezig, dus ik geloof het zeker wel

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Maar erg waaks zijn ze doorgaans niet hoor, de meeste jachthonden verwelkomen iedereen met open armen.  "

 Ik heb 3 staanders gehad en die waakten alle 3 heel goed.

honden page profiel [Ggy][Ggy]

honden foto van [Ggy]

"  Vraag je eens af waarom dat is.. "

Ik hoef me dat niet af te vragen, ik weet jammer genoeg waardoor het komt ... Ik heb in de wijk ook een paar mensen die voor eventjes een 'stoere hond' kopen en die hem dan de ganse dag in een kooi stoppen. Triestig.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Als iemand in huis ook maar een klein beetje angst heeft, zal dat altijd zijn uitwerking op de honden hebben, thuis, maar ook buiten met andere honden. Dat is echt niet alleen met Staffords zo, maar heel zeker heeft dat ook zijn uitwerking op de Jack, die daar ook onrustig van wordt, met alle gevolgen van dien.

honden page profiel [Ggy][Ggy]

honden foto van [Ggy]

" Als iemand in huis ook maar een klein beetje angst heeft, zal dat altijd zijn uitwerking op de honden hebben, thuis, maar ook buiten met andere honden. Dat is echt niet alleen met Staffords zo, maar heel zeker heeft dat ook zijn uitwerking op de Jack, die daar ook onrustig van wordt, met alle gevolgen van dien. "

 Ik snap dat wel hoor, ik heb ook wat kennis over hondengedrag etc. De bedoeling is eigenlijk ook dat ikzelf het meest bezig ben met deze honden. Ik studeer nl. ook als dierenarts-assistente en wil in mijn vrije tijd dus veel tijd overhouden aan mijn honden thuis. Het ziet eruit dat stafford inderdaad niet de ideale hond is voor ons.. de Zwitserse herder vind mijn vriend niet zo mooi vanwege de kleur en lange haren. Zijn de karaktereigenschappen vergelijkbaar tussen zwitserse en mechelse herder ? Hierboven zei iemand dat zwitserse er wel bij zou passen. Dus, dat kan misschien wel een keuze zijn moest een mechelaar wel kunnen? Hoe zit het met hun relaties tegenover andere honden? Reu-reu combinatie? Hondenschool gaan we doen, en zoals gezegd, ik zit in de dierenzorg dus dagelijkse behoeften en opleiding schrikken mij niet af.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

"  Ik snap dat wel hoor, ik heb ook wat kennis over hondengedrag etc. De bedoeling is eigenlijk ook dat ikzelf het meest bezig ben met deze honden. Ik studeer nl. ook als dierenarts-assistente en wil in mijn vrije tijd dus veel tijd overhouden aan mijn honden thuis. Het ziet eruit dat stafford inderdaad niet de ideale hond is voor ons.. de Zwitserse herder vind mijn vriend niet zo mooi vanwege de kleur en lange haren. Zijn de karaktereigenschappen vergelijkbaar tussen zwitserse en mechelse herder ? Hierboven zei iemand dat zwitserse er wel bij zou passen. Dus, dat kan misschien wel een keuze zijn moest een mechelaar wel kunnen? Hoe zit het met hun relaties tegenover andere honden? Reu-reu combinatie? Hondenschool gaan we doen, en zoals gezegd, ik zit in de dierenzorg dus dagelijkse behoeften en opleiding schrikken mij niet af. "
 

 De Mechelaar en de Zwitserse witte herder zijn héél anders qua karakter. Waarom kijk je niet eerst welk ras écht bij je past in plaats van naar het uiterlijk te kijken? :) als je dan een paar leuke rassen hebt waarvan jij denk dat die goed bij je passen, dan kun je eens langsgaan bij fokkers, of groepswandelingen die voor veel rassen gegeven worden. 

honden page profiel [Ggy][Ggy]

honden foto van [Ggy]

Waarom kijk je niet eerst welk ras écht bij je past in plaats van naar het uiterlijk te kijken? :-) 

Ik sta open voor ideëen hoor, laat maar horen :) In mijn vorige reacties heb ik geschreven wat ik verwacht. Ik snap niet waarom er bijna geen enkel hond die ik wil nu past bij mij omdat ik een jrt heb  ..

Ik ga even duidelijk zijn. Ik ga verhuizen naar een huis dat in het bos ligt. Ik wil een hond dat waakt en ook een maatje kan zijn voor mijn jrt, de rest schrikt mij totaal niet af. Aangezien ik als dame ook wel eens in het donker ga wandelen (veel bos en donkere wegen!) vind ik de bescherming vooral zeer belangrijk. Als ik met Gugy wandelen in het donker durf ik nog niet zo ver te komen van huis. Ik hoop dat dat te begrijpen is :)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

Ik kan je deze combinatie ook niet echt aanraden. 2 van zulke felle terriër karaktertjes kunnen snel tot grote problemen leiden. Nog meer als je 2 reuen hebt...

Dan liever een iets gemoedelijker karakter...

Ik heb het hier wel meegemaakt met een jr kruising en mijn stafford  maar die vlogen elkaar om niks in de haren. Helemaal toen mijn hond ouder werd..

honden page profiel [Ggy][Ggy]

honden foto van [Ggy]

" Ik kan je deze combinatie ook niet echt aanraden. 2 van zulke felle terriër karaktertjes kunnen snel tot grote problemen leiden. Nog meer als je 2 reuen hebt...
Dan liever een iets gemoedelijker karakter...
Ik heb het hier wel meegemaakt met een jr kruising en mijn stafford  maar die vlogen elkaar om niks in de haren. Helemaal toen mijn hond ouder werd.. "

 Het ziet er inderdaad naar uit dat ik dat niet ga doen :) ik zoek momenteel een ander ras die erbij zou passen. Als je mijn vorige reacties wil lezen en tips hebt, mag het altijd! 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Ik sta open voor ideëen hoor, laat maar horen :-) In mijn vorige reacties heb ik geschreven wat ik verwacht. Ik snap niet waarom er bijna geen enkel hond die ik wil nu past bij mij omdat ik een jrt heb  ..
Ik ga even duidelijk zijn. Ik ga verhuizen naar een huis dat in het bos ligt. Ik wil een hond dat waakt en ook een maatje kan zijn voor mijn jrt, de rest schrikt mij totaal niet af. Aangezien ik als dame ook wel eens in het donker ga wandelen (veel bos en donkere wegen!) vind ik de bescherming vooral zeer belangrijk. Als ik met Gugy wandelen in het donker durf ik nog niet zo ver te komen van huis. Ik hoop dat dat te begrijpen is :-) "
 

 Ik ken veel mensen die een jack russel en mechelaar hebben, dit zou dus goed kunnen gaan, maar ook dit zijn erg pittige rassen! Maar ze waken wel, en ze zullen heel tevreden zijn met een bos. Werk je heel veel? Is er vaak iemand thuis? Bedenkt wel dat herdershonden écht het liefst de hele dag bij de baas zijn. Kan dat niet, kies dan voor een ras dat iets onafhankelijker is, al zijn natuurlijk alle honden graag bij de baas. 

honden page profiel [Ggy][Ggy]

honden foto van [Ggy]

"  Ik ken veel mensen die een jack russel en mechelaar hebben, dit zou dus goed kunnen gaan, maar ook dit zijn erg pittige rassen! Maar ze waken wel, en ze zullen heel tevreden zijn met een bos. Werk je heel veel? Is er vaak iemand thuis? Bedenkt wel dat herdershonden écht het liefst de hele dag bij de baas zijn. Kan dat niet, kies dan voor een ras dat iets onafhankelijker is, al zijn natuurlijk alle honden graag bij de baas.  "

Zo, heel leuk om te horen ! Ja, ik ben vaak thuis, ik zit in de dierenzorgsector en ben vrijwel de ganse dag bezig met dieren. Het ziet er ook naar uit dat ik in de toekomst vaker thuis zal zitten dan dat ik weg zal zijn. Ik ben dol op lange wandelingen in het bos trouwens, vooral als ik mij safe voel samen met de doggies :)

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Je hebt enkele malen vermeld dat je in de dierensector zit, maar de kennis van de rassen is erg weinig tot niets, hoe kan dat?

 

Begrijp mij niet verkeerd met deze vraag, ik vroeg het mij gewoon af.

 

Het is heel goed dat je vooraf zo goed informeer!

honden page profiel [Ggy][Ggy]

honden foto van [Ggy]

" Je hebt enkele malen vermeld dat je in de dierensector zit, maar de kennis van de rassen is erg weinig tot niets, hoe kan dat?
 
Begrijp mij niet verkeerd met deze vraag, ik vroeg het mij gewoon af.
 
Het is heel goed dat je vooraf zo goed informeer! "

 mijn onduidelijheid :) Ik studeer dierenzorg, ik zit nog in mijn 1ste & 2de jaar. Wij leren hier niet elk kenmerk van elk ras, het zijn er veel te veel ook om in 1-2-3 te kennen, en het is trouwens ook meer fysieke verzorging dan gedragsleer.. Ik denk dat ook alle hondenkenners hier meer weten over het ras van hun eigen hond dan die van een ander. Ik kan jou perfect uitleggen hoe een jrt in elkaar steekt bijvoorbeeld :) Ik ken niemand persoonlijk met een mechelaar of stafford. Daarom kom ik het hier ook even vragen. Dat ik geen kennis van rassen heb is nu ook niet waar hoor, snap niet hoe je dat uit een topic kan halen.

 

Daarbuiten is het wel een feit dat ik een uiterlijke selectie heb ivm de hond die ik er later er bij zou willen. Het is gewoon maar de ervaarders die ik hier eventjes wou horen.

honden page profiel [Ggy][Ggy]

honden foto van [Ggy]

Ik wil erbij vermelden dat ik geen ervaring heb met 2 honden tegelijk op te voeden. Daarom dat ik juist vragen heb. Als het maar over 1 ras in huis zou zijn was ik deze topic ook niet gestart :) 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik snap er ook geen hout van. Eerst wil je een stafford niet bepaald een ras die je zal beschermen in het bos. En nu praat je over een herdershond...

Dan geven mensen advies en alles wordt afgeketst.

Als je bovenaan op de het forum op hondenrassen drukt,dan kan je een beetje info opdoen wat betreft verschillende hondenrassen.

honden page profiel [Ggy][Ggy]

honden foto van [Ggy]

" Ik snap er ook geen hout van. Eerst wil je een stafford niet bepaald een ras die je zal beschermen in het bos. En nu praat je over een herdershond...
Dan geven mensen advies en alles wordt afgeketst.
Als je bovenaan op de het forum op honden drukt,dan kan je een beetje info opdoen wat betreft verschillende hondenrassen. "

Sorry maar heel veel mensen zeggen dat het wel een super waaks hond is, endan heb je er die zeggen van niet. Als je even alles wil lezen dan begrijp je hoe het tot hier is gekomen. Of had je liever dat ik zei “nee ik neem toch een stafford” info vragen mag toch? Of niet?

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^