Tips Jack Russell + Amerikaanse Stafford

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

"  mijn onduidelijheid :-) Ik studeer dierenzorg, ik zit nog in mijn 1ste & 2de jaar. Wij leren hier niet elk kenmerk van elk ras, het zijn er veel te veel ook om in 1-2-3 te kennen, en het is trouwens ook meer fysieke verzorging dan gedragsleer.. Ik denk dat ook alle hondenkenners hier meer weten over het ras van hun eigen hond dan die van een ander. Ik kan jou perfect uitleggen hoe een jrt in elkaar steekt bijvoorbeeld :-) Ik ken niemand persoonlijk met een mechelaar of stafford. Daarom kom ik het hier ook even vragen. Dat ik geen kennis van rassen heb is nu ook niet waar hoor, snap niet hoe je dat uit een topic kan halen.
 
Daarbuiten is het wel een feit dat ik een uiterlijke selectie heb ivm de hond die ik er later er bij zou willen. Het is gewoon maar de ervaarders die ik hier eventjes wou horen. "
 

 Nou omdat je nu al 3 rassen hebt genoemd die je mooi vind maar waar je kwa karakter niks van weet. 

Als ik een hond erg mooi vind zoek ik eerst alles op kwa karakter en verzorging.

 

 

Het is absoluut niet aanvallend bedoeld en goed dat je hier je vragen stelt! 

 

 

Wat betreft je vraag over 2 honden samen houden kan heel leuk zijn maar als ze elkaar niet liggen kan het heel belastend zijn, ik heb beide kanten meegemaakt.

honden page profiel [Ggy][Ggy]

honden foto van [Ggy]

"  Nou omdat je nu al 3 rassen hebt genoemd die je mooi vind maar waar je kwa karakter niks van weet. 
Als ik een hond erg mooi vind zoek ik eerst alles op kwa karakter en verzorging.
 
 
Het is absoluut niet aanvallend bedoeld en goed dat je hier je vragen stelt! 
 
 
Wat betreft je vraag over 2 honden samen houden kan heel leuk zijn maar als ze elkaar niet liggen kan het heel belastend zijn, ik heb beide kanten meegemaakt. "

Nee hoor, ik begrijp je reactie. Op het internet staat alles altijd zo algemeen. Daarom dat ik zocht naar mensen met ervaring  Het gaat trouwens over een termijn van 2 jaar. 't Is maar om een idee te hebben over de rassen adhv jullie ervaring. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Sorry maar heel veel mensen zeggen dat het wel een super waaks hond is, endan heb je er die zeggen van niet. Als je even alles wil lezen dan begrijp je hoe het tot hier is gekomen. Of had je liever dat ik zei “nee ik neem toch een stafford” info vragen mag toch? Of niet? "
 

 Ik heb alles gelezen. Ik ben zelf nogal een standvastig iemand. Als ik mijn zinnen op een Engelse stafford zou gezet hebben dan zou ik niet zo maar kunnen overschakelen naar een herder.

 

 

Of ik liever had dat je een stafford had gekozen? Wat een onvolwassen vraag.

Of je voor een stafford,een herder of voor een teckel gaat lekker belangrijk. Met

andere woorden al koop je 10 staffords het interesseert mij niet.

 

Veel succes bij het vinden van een  2e hond.

honden page profiel [Ggy][Ggy]

honden foto van [Ggy]

"  Ik heb alles gelezen. Ik ben zelf nogal een standvastig iemand. Als ik mijn zinnen op een Engelse stafford zou gezet hebben dan zou ik niet zo maar kunnen overschakelen naar een herder.
 
 
Of ik liever had dat je een stafford had gekozen? Wat een onvolwassen vraag.
Of je voor een stafford,een herder of voor een teckel gaat lekker belangrijk. Met
andere woorden al koop je 10 staffords het interesseert mij niet.
 
Veel succes bij het vinden van een  2e hond. "

 Leuk zo. 

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

" Nee hoor, ik begrijp je reactie. Op het internet staat alles altijd zo algemeen. Daarom dat ik zocht naar mensen met ervaring  Het gaat trouwens over een termijn van 2 jaar. 't Is maar om een idee te hebben over de rassen adhv jullie ervaring.  "
 

 Ik zou kijken welke karaktereigenschappen je zoekt en daar de honden op selecteren, daarna kun je gaan kijken welk uiterlijk het het mooiste is voor jullie.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Een gedragstherapeut kan samen met jullie en de Jack een bepaald ras/hond adviseren, zodat julllie de juiste keuze kunnen maken. Ik heb gisteren nog eens bij "mijn activiteiten" op hondenpage gekeken en het verhaal van Luca en de Stafford gelezen. Luca is inmiddels in de hondenhemel, maar de heftigheid raakt mij steeds weer. 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Nee hoor, ik begrijp je reactie. Op het internet staat alles altijd zo algemeen. Daarom dat ik zocht naar mensen met ervaring  Het gaat trouwens over een termijn van 2 jaar. 't Is maar om een idee te hebben over de rassen adhv jullie ervaring.  "
 

 

Kijk dan op de site van de rasvereniging van het ras wat je leuk lijkt. Daar staan precies de kenmerken van het ras op, waarom het ras gefokt wordt en aan de hand daarvan kun je kijken of het ras bij je past. Kijk ook zeker heel goed of je het ras kunt bieden wat hij nodig heeft. 

Geen enkel ras heeft genoeg aan alleen elke dag een rondje wandelen. Ze hebben vaak ook geestelijke uitdaging nodig. 

Vooral de rassen wat je tot nu toe hebt opgenoemd. Die zijn niet klaar na een uurtje wandelen. 

 

Zelfs met die kleine opdonder wat ik heb doe ik behendigheid of hoopers eenmaal in de week. Daarnaast doen we veel hersenwerkjes. 

Doe ik dat niet, dan heb ik een vervelende hond in huis. 

honden page profiel evelienevelien

honden foto van evelien

Heey,

Wij hebben 1stafford teefje vn 9jaar nu.
Toen wij gingen samenwonen wou ik graag een chihuahu in 2010. En het was dus een ruetj geworden.. net bij hem was er een klik. De eerste dag dat ze mekaar zagen was wel onwennig.. de stafford verschoot soms en sprong weg.. uiteindelijk die avond nog ging de chihuahua tussen de poten liggen van de stafford. En op dat moment had zei hem aanvaard en speelde ze een moederke voor hem.
Maar nu hebben wij een chihuahua teefje erbij sinds 1j en iets.. omdat mijn moeder ziek was geworden vroeg ze of haar chihuahua niet bij ons mocht blijven. Natuurlijk wou ik dat wel. Ik zou niet gewild hebbn dat ze op een vreemde plaats terecht kwam.ik kan u zeggen dat wij maanden problemen gehad hebbn ... gucci (chihuahua rue) aanvaarde Faye (chihuahua teef) niet.. grollen, attackeren.. ik kon hun nooit alleen laten. Ook de stafford was er niet mee opgezet... grollen , tanden bloot... het heeft maanden geduurd eer ze haar accepteerde. Heeft veel werk gekost om het te krijgen hoe het nu is. Ik bn met faye naar de hondenschool gegaan.. en dat was de beste keuze ooit. Ze is daardoor rustiger en luisterd heel goed. De stafford blij. Gucci blij en wij :-D nu zijn het de beste vrienden.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Ik heb weer smakelijk kunnen lachen om bepaalde reacties! Heerlijk om al die vooroordelen weer voorbij te zien komen en te zien dat sommige hier na jaren van meelezen, blijkbaar nog niets begrepen hebben en hun oogkleppen opblijven houden. (heb alleen pag.1 gelezen, toen was ik het zat)

 

@TS:

Tuurlijk kan het, maar is het slim? Ben jij/jullie wel geschikt voor een dergelijk ras en past deze ook bij jullie wensen.

 

Ik stel mijn pup kopers altijd een aantal vragen, voor ze bij me komen kijken:

1. Hoe belangrijk is het voor je om je hond los te laten lopen?

2. Waar wandel je het liefst (gebied, niet een plaats)?

3. Waarom een stafford?

4. Hoe actief ben je?

5. (als men al een hond heeft) Kun je de honden gescheiden houden en ben je daartoe bereid met alle gevolgen van dien?

Simpele vragen, toch? Meestal is vraag 1 al de doorslag om mensen af te wijzen.

 

AST of SBT of APBT, min of meer 1 pot nat. Afhankelijk hoe dicht ze nog bij het gebruiksdoel gefokt worden, word het karakter en kunnen scherper. Hoe scherper de hond, hoe betrouwbaarder die is. Binnen deze rassen zijn meerdere types, van show tot sport, van groot en lomp tot klein en wendbaar. Van rustige tot hyper. Afhankelijk van wat men mooi vind om te zien en eigen wensen kan ik je wellicht helpen met het vinden van het voor jouw juiste type.

 

Kan een stafford (achtige) bij de JR, in mijn optiek wel. Echter zitten daar wel veel haken en ogen aan en zal je die in de afweging moeten meenemen. Neem daarbij mee, dat je worst case scenario leidend moet zijn in je keuze. Denk daar zeker niet te makkelijk over!!! Ik heb hier vader en dochter zitten, die elkaars bloed willen drinken, wij hebben daar ook iets te makkelijk over gedacht....

 

Stamboom of niet, geen discussie in mijn ogen. FCI Stamboom is een must. Niet omdat het zoals hier geschreven werd iets over gezondheid en testen gaat, maar ivm mogelijke toekomstige wetgeving (ook voor BE speelt dat). Dat je daarmee heel veel info kan vergaren is ook wel een pluspuntje  Dat je daarmee een gezondere hond koopt, is zo'n onzin..... Een gezonde hond koop je bij een fokker die weet wat ie doet en zijn huiswerk tot in detail gedaan heeft, die daarnaast alles heeft gedaan om te testen hoe zijn gebruikte honden in elkaar steken. Ken niet stamboom fokkers, die dat stukken beter doen als stamboomfokkers die zich verschuilen achter wat testjes en het stukje papier....

 

 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Je wilt een hond die waakt, lief is, sociaal enz. En. Hij moet met je JR kunnen. 

 

Hier een Parson samen met een Bullmastiff en dat gaat prima. De bullmastiff woont hier niet permanent maar is hier vaak genoeg om ze samen te noemen. Echter is er wel een maar.....hun karakter passen bij elkaar waardoor ze zeer goed samen gaan. 

 

Maylo de Parson is zelfverzekerd en Eddy is onzekerder. Maylo neemt het voortouw met bepaalde dingen en Eddy volgt dat. Maylo geeft steun waar het nodig is omdat Eddy moeite heeft met bepaalde dingen. 

 

De Bullmastiff is zelf een makkelijk ras met name de reuen. De teefjes zijn pittiger maar ze zijn rustig in huis en kunnen vrij actief buiten zijn. Reuen kunnen soms niet met hun eigen sexen en andersom de teefjes soms ook niet maar dat ligt ook grotendeels aan de opvoeding. Ik vind het ondanks de kwijl heerlijke honden. 

 

Bullmastiff zijn grote honden maar enorme watjes. De meeste hebben wel iets waarvoor ze bang zijn en vaak is dat iets heel onnozels, bijv. Een boom. Ze zijn wel waakzaam maar dat is vooral s avonds en sommige zijn iets gereserveerder naar vreemde. Eddy is zelf gereserveerder naar mannen maar zodra hij je kent is hij heel open naar je. 

 

Hier een foto van de twee draken samen. 

 

En dit is Ed in de mand van Maylo.

 

We laten ze wel nooit alleen samen ze worden gescheiden als we weg zijn. Puur om het feit dat Eddy nogal lomp is en het leuk vind om Maylo te pesten soms. 

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^