Hond afgevallen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jolanda en FoxJolanda en Fox

honden foto van Jolanda en Fox

Hallo mijn hond s behoorlijk afgevallen aangezien ik een poosje niet genoeg geld had voor zijn vers vlees. Wat kan ik doen om hem weer op goed gewicht te krijgen. Geef hem nu 500 gram ipv zijn normale 250 gram. Is een boerenfox van normaal 10 kg. Weegt nu maar 7,5.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Is hij nu te mager dan? Dan gewoon weer wat meer voeren.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Als je zeker weet dat er geen medische reden is, geef je hem gewoon genoeg te eten, dan zal hij wel terug bijkomen.

 

Er kan natuurlijk iets aan de hand zijn en dan ga je naar de DA.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat kreeg hij te eten dan, dat hij zoveel afgevallen is?

 

Ik zou hem zelf liever gewoon zijn dagelijks nodige geven dan nu ineens dubbele porties. En dan af en toe  een gezond extraatje, lijkt me genoeg.

Als we als mens een tijd weinig gegeten hebben voelt het voor het lichaam ook niet goed  om ineens van bijv. halve porties naar dubbele porties te gaan.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Oh je hebt je bericht gewijzigd. 10 kilo voor een boerenfox lijkt me niet te weinig. En verdubbelen van de normale portie zou ik zeker niet doen! Een beetje meer kan eventueel wel, als t nodig is.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Bedenk wat het ideale gewicht zou zijn voor je hond en voer naar de richtlijn van dat gewicht :) Ik zou niet het dubbele gaan geven, lijkt me iets teveel van het goede.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Dan heb je hem ook te weinig brokken gegeven, anders zou hij niet afvallen.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

eens dubbele portie is echt veels te veel

25% meer zit je veelal al goed zolang er onder gewicht is

en hoe kan je hond zo zijn afgevallen ,al kan je geen vers betalen dat hoeft geen reden tot afvallen te zijn

en in echte armoede.wat brood restjes groente aardappel rijst pasta

heb je nu wel weer genoeg geld?

heb je een goed voerplan wat binnen je budget ligt?

misschien kunnen we je helpen met beter betaalbaar voerplan bv

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

10 kg lijkt me niet te mager voor een boerenfox, maar eerder een normaal gewicht. 500 gram is veel te veel. Gewoon de normale hoeveelheid geven. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Mijn hond weegt 27 kilo en die krijgt 450 tpt 480 gram per dag. 500 gram is véél te veel, en erg ongezond als je dit aan een hond van 10 kg zou geven. 10 kg is overigens vrij normaal voor een boerenfox. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Neem aan dat je wel wat anders hebt gegeven, brokken bijvoorbeeld? Je kan je hond natuurlijk niet laten verhongeren. 

 

Om nu ineens het dubbele te geven kan nog wel eens verkeerd uitpakken. Je hond heeft dus schijnbaar een aardige tijd veel minder gehad dan hij nodig had. Als je nu ineens heel veel meer gaat geven kan het maag/darmstelsel van je hond dit niet aan. Met als gevolg dat ze kunnen gaan braken en ziek worden. 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

 • Romeo is een ruwharige Jack Russell Terrier en te vergelijken met je boerenfox. Hij weegt net geen 10 kilo en zou volgens de richtlijnen, tussen 200 en 250 grs. per dag moeten eten. Hij krijgt rond de 300 grs. In de morgen 200 grs en in de namiddag 100 grs. Op wisselende tijdstippen. Ik zou het rustig opvoeren. Bij zijn kvv krijgt hij ook geregeld groentes en af en toe wat zilvervliesrijst, op zondagmorgen een eitje. Zo gevarieerd mogelijk. 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Wat Roos al aangaf....kijk eens wat je budget is voor je hond, per maand, dan kunnen wij hier kijken wat je het beste aan je hond kan geven, dat budget moet er dan maandelijks zijn, zodat je hond voldoende kan eten....een beet je een marge erbij voor snacks....speelgoed enz hief niet van bet budget dat kan je overal krijgen en is lang houdbaar om mee te spelen, alleen voeding en marge voor snacks....     

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Beter wat goedkopere brokken/voeding zodat hij wel genoeg krijg. Hond snapt niet dat er moeilijke/zuinige tijden zijn.

Nu 2x zoveel eten is niet de oplossing. Kleine beetje extra geven om aan te laten komen.

En zoek een voeding die bij jouw budget past.

honden page profiel Gero † & Lara Gero † & Lara

honden foto van Gero † & Lara

" Mijn hond weegt 27 kilo en die krijgt 450 tpt 480 gram per dag. 500 gram is véél te veel, en erg ongezond als je dit aan een hond van 10 kg zou geven. 10 kg is overigens vrij normaal voor een boerenfox.  "

 Mijn   DH  krijgt 1000 gram per dag (Degomeat   vers vlees), advies is  30 gram per kg, ze weegt tegen de 30 kg aan is dus 30 x 30 = 900 gram ( afgerond   1 kg  oftewel  1 verpakking).

Ik was nog pas met haar naar de  DA geweest en die vond haar te  slank, maar ja liever te dun dan te dik.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

"  Mijn   DH  krijgt 1000 gram per dag (Degomeat   vers vlees), advies is  30 gram per kg, ze weegt tegen de 30 kg aan is dus 30 x 30 = 900 gram ( afgerond   1 kg  oftewel  1 verpakking).
Ik was nog pas met haar naar de  DA geweest en die vond haar te  slank, maar ja liever te dun dan te dik. "

 Ik hield altijd 20 gram per kg lichaamsgewicht aan (is het advies) maar dan wordt Kahlúa te dik. Ze is nu heel slank dus ze mag zeker wat meer, maar ik vul het dan liever aan met lekkere snacks, groenten en fruit. Ik heef ook Dogmeat. 

 

Het verschilt ook zo per hond. De Engelse springer spaniel van de buurvrouw weegt 19 kilo, en krijgt 900 gram per dag, en is nog slank.. dat beest is zó energiek, leeft ook wel de hele dag buiten, maar zo zie je maar hoeveel het kan verschillen. 

honden page profiel Gero † & Lara Gero † & Lara 1 doggies

honden foto van Gero † & Lara

"  Ik hield altijd 20 gram per kg lichaamsgewicht aan (is het advies) maar dan wordt Kahlúa te dik. Ze is nu heel slank dus ze mag zeker wat meer, maar ik vul het dan liever aan met lekkere snacks, groenten en fruit. Ik heef ook Dogmeat. 
 
Het verschilt ook zo per hond. De Engelse springer spaniel van de buurvrouw weegt 19 kilo, en krijgt 900 gram per dag, en is nog slank.. dat beest is zó energiek, leeft ook wel de hele dag buiten, maar zo zie je maar hoeveel het kan verschillen.  "

 Ik was het laatst geweest bij de  DA in de   11e maand, de een na laatste keer was in Augustus dus er zat ruim  3 maanden tussen, Wat denk je ? in de tussen tijd was ze niet zwaarder geworden, sterker nog de  DA  voelde aan haar ribben en zei ze mag best wel een paar  kg aankomen, Ik zei nog lachend "ik wandel teveel met haar" 

Maar ja ze is ook pas  1 jaar geworden is altijd in beweging (stoutigheid) als je met haar gaat wandelen reageert op alles wat beweegt , van vogels tot waaiende bladeren en kijkt zelfs naar helikopters in de lucht ( die hoort ze dan).

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 1 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

"  Ik was het laatst geweest bij de  DA in de   11e maand, de een na laatste keer was in Augustus dus er zat ruim  3 maanden tussen, Wat denk je ? in de tussen tijd was ze niet zwaarder geworden, sterker nog de  DA  voelde aan haar ribben en zei ze mag best wel een paar  kg aankomen, Ik zei nog lachend "ik wandel teveel met haar" 
Maar ja ze is ook pas  1 jaar geworden is altijd in beweging (stoutigheid) als je met haar gaat wandelen reageert op alles wat beweegt , van vogels tot waaiende bladeren en kijkt zelfs naar helikopters in de lucht ( die hoort ze dan). "

 Dat is bij Kahlúa ook zo, maar die ik al 4, ik wandel toch 2 a 3 uur per dag  met haar, ik weet niet waar t aan ligt, maar ze is mooi nu, ook hier zei de da dat er wat bij mocht, maar dit slanke vind ik veel mooier, en ze komt niets tekort :)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Jolanda, ik zie dat je 19 november je openingspost hebt gewijzigd, waarom reageer je verder niet in het topic?

honden page profiel Jolanda en FoxJolanda en Fox

honden foto van Jolanda en Fox

Streefgewicht is 12,5 kg hij woog altijd 10 kg en ook al voerde ik naar dat gewicht 25 gram hij kwam geen kilo aan. Daarbij is hij allergisch voor tarwe, kip en rund. Dat is de reden dat de meeste brok niet geschikt is. Hij krijgt kvv en een beetje brok op een dag. Dit gaat goed.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 1 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Streefgewicht is 12,5 kg hij woog altijd 10 kg en ook al voerde ik naar dat gewicht 25 gram hij kwam geen kilo aan. Daarbij is hij allergisch voor tarwe, kip en rund. Dat is de reden dat de meeste brok niet geschikt is. Hij krijgt kvv en een beetje brok op een dag. Dit gaat goed. "

 Dan kijk je naar een brok, graanloos en geen kip en rund...carnilove, graanvrij, en variant zonder kip en rund, maar er zijn meerderen brokken die graanvrij zijn en geen kip en rund bevatten, en zo ook met kvv.....

honden page profiel Jolanda en FoxJolanda en Fox

honden foto van Jolanda en Fox

Carnilove is hier in de winkels niet te krijgen en de merken die te verkrijgen zijn loopt hij voor weg. Dat is ook de reden dat hij zoveel afgevallen is. Brokken aanbieden die hij niet of nauwelijks eet koop ik niet meer en gaan richting een vriendin die een niet allergische hond heeft. Hij eet alleen kvv of afgeprijst vlees uit de winkel, brokken eet hij nauwelijks tot niet vandaar even de dubbele portie vlees

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 1 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

" Carnilove is hier in de winkels niet te krijgen en de merken die te verkrijgen zijn loopt hij voor weg. Dat is ook de reden dat hij zoveel afgevallen is. Brokken aanbieden die hij niet of nauwelijks eet koop ik niet meer en gaan richting een vriendin die een niet allergische hond heeft. "

 Wellicht kan je het bestellen? Bij topdierenshop hebben ze vaak hele goede prijzen.

honden page profiel Jolanda en FoxJolanda en Fox

honden foto van Jolanda en Fox

Als ik al geen geld heb om zelf te eten en dit moet lenen bij familie word het lastig bestellen op internet. Doe ik wel op het moment dat er geld is voor Fox. Laatste keer hoeveelheid besteld voor 2 maanden nu tijdelijk 1 mand dus.

honden page profiel RobRob

honden foto van Rob

kijk eens op barfplaats.nl
Hier kun je ook regelmatig KVV bestellen, Tamro voor 2 EUR per kilo. Ik heb recent ook nog 30 kilo besteld.

honden page profiel Jolanda en FoxJolanda en Fox

honden foto van Jolanda en Fox

" Als ik al geen geld heb om zelf te eten en dit moet lenen bij familie word het lastig bestellen op internet. Doe ik wel op het moment dat er geld is voor Fox. Laatste keer hoeveelheid besteld voor 2 maanden nu tijdelijk 1 maand dus. "

 

ik had/heb geen geld om online of ergens anders te bestellen want gaat van de 30 euro af wat ik kan lenen. Ik probeer nu elke week 5 euro over te houden op me rekening voor eten voor Fox

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Er zijn ook voedselbanken voor dieren. Wellicht kun je daar eens om hulp vragen. Mogelijk is er ook nog wel hypo-allergeen voer te verkrijgen. Je kan er altijd eens een kijkje nemen.

honden page profiel Jolanda en FoxJolanda en Fox

honden foto van Jolanda en Fox

" Er zijn ook voedselbanken voor dieren. Wellicht kun je daar eens om hulp vragen. Mogelijk is er ook nog wel hypo-allergeen voer te verkrijgen. Je kan er altijd eens een kijkje nemen. "

 Hier in de buurt zijn die niet te vinden. Had er al naar gezocht.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Een goedkopere brok zonder kip, rund en granen is inderdaad lastig te vinden. Kip en rund zit in vrijwel alle goedkope brokken, of kippenei ofzo..

Ik voer zelf Acana en Orijen. Wel duurdere merken maar ze eet het met smaak hier. 

Uit welke buurt kom je? Ik heb nog 4,5 kilo darf en 3 kilo acana..

 

Over de hoeveelheid kvv, verdubbelen zou ik zeker niet doen. Dat is eerder verspilling dan dat die er wat aan heeft. Hij zal namelijk ook gewoon veel weer uitpoepen. Nee, hij kan het best geleidelijk aankomen en dat doe je door iets meer dan normaal te geven, 1x per week wegen om te zien of het te hard gaat of dat die misschien niet aankomt. Dan pas je daar de hoeveelheid weer op aan. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^