Puppy is in een paar secondes klaar met eten en erge hik daarna. Hoe leren rustig te eten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BibicheBibiche

Mijn lieverd van 6 maanden is altijd in een paar sec klaar met zijn KVV. Hij heeft daarna echt heel erg de hik en het ziet er zelfs pijnlijk uit.

Zijn er nog tips om rustiger te laten eten? Ik heb al een grotere bak gekocht zodat ik het beter kon uitsmeren zeg maar en doe er groenten tussen. Of gaat hij rustiger eten als hij wat ouder is?

In een Kong geprobeerd maar daar werd hij heel onrustig van.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Een grote bal op de kvv leggen, is hier ook gebeurd, dan moet je pup er omheen eten, kost wat moeite.....nu Ogin ouder is geworden eet ze rustiger, ik geef haar eten echt apart, bams weg en ik weg, zodat er niet geschrokt hoeft te worden, en dat gaat stukke beter, ben ook met de bal begonnen, op de kvv, daarna de bal ontsmetten met azijn, en alleen daarvoor gebruiken....

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Je kan het in een zogenaamd 'anti schrok bak' doen, die zijn volgens mij een euro bij de Action dus dat is wel het proberen waard! 

 

Of je kan het in porties geven? Maaltijd verdelen in bijv 3 en dan telkens een schep in zijn bak doen, op laten eten, minuutje wachten en de volgende schep, enz.?

honden page profiel BibicheBibiche

Oh ja ga ik inderdaad proberen. Ik dacht dat het alleen voor de brokken was hahaha.

 

En slim inderdaad een bal! Thanks

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik heb m'n honden leren rustig te eten door met de eetbak in m'n handen bij op de vloer te gaan zitten, te wachten tot ze rustig zijn, dan een kleine portie inleggen en weer wachten tot ze rustig zijn. Pas als er rust is, komt er eten in de bak. Ze hadden het eigenlijk heel snel begrepen.

De kong of de rolbal hadden hier een averechts effect: daar werden ze nijdig van, omdat ze het voedsel er niet meteen uitkregen, en dus werden ze nog meer opgewonden ipv rustiger.

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik heb wel een tip voor de hik sneller weg te laten gaan, je pakt met 2 handen de laatste 2 ribben en omsluit de borstkas, dan til je zeg maar het middenrif een klein beetje op hou het even vast en laat dan langzaam weer zakken, en dan ontspant het middenrif.

Faro had heel vaak de hik en heel lang, zo hielp ik hem van zijn hik af.

Het is wel lastig uit te leggen hoe ik dat doe, hopelijk heb je er iets aan.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Dat de hik in combinatie staat met schrokken geloof ik niet. Pups die nog in de groei zijn hebben vaker de hik en soms meerdere malen per dag. Bij groei gaat het middenrif tijdelijk wat strakker staan. Als de pup niet meer in de groei is zal de hik ook verdwijnen. 

Schrokken moet je wel zien te voorkomen.

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Raiko is nooit gulzig geweest, maar kzou het wel onder controle houden. Schrokken is niet gezond. Speel denkspelletjes met je hond, dan eten ze zowiezo trager. Op de fb pagina 'hersenwerk voor honden' vindt je veel ideeën, ook voor pups. 

Raiko had als pup heel vaak de hik, de dierenarts zei dat je dat heel vaak ziet bij pups, dus is niet erg, ik streelde dan over zijn keeltje en hals en eventueel op het middenrif als hij het toeliet, maar k zou dus wel het schrokken onder controle houden. Succes met je kleintje

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

" Dat de hik in combinatie staat met schrokken geloof ik niet. Pups die nog in de groei zijn hebben vaker de hik en soms meerdere malen per dag. Bij groei gaat het middenrif tijdelijk wat strakker staan. Als de pup niet meer in de groei is zal de hik ook verdwijnen. 
Schrokken moet je wel zien te voorkomen. "

 Dat idee heb ik ook. Maylo had net zoals onze vorige hond en als Eddy vaak de hik als pup. Dat was met de 6 a 7 maanden over. 

 

Maylo had het van de drie het ergst en nu heeft hij nooit meer de hik. Schrokken deed hij sowieso niet en nog steeds niet dus daar zie ik ook geen verband in maar eerder wat jij aangeeft. 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Hier had mijn pup het geregeld toen hij in de groei was. Nu is hij 11 mnd en de afgelopen 3 mnd nog maar 1 kilo in totaal bijgekomen en nog iets omhoog gegaan. En de puppyhik....die heeft hij nog nauwelijks. Maar als hij hikt is t voor mij een teken dat hij nog groeit

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Pups hikken idd, volwassen honden niet (hoewel mijn oudste dame al gans haar leven af en toe de hik heeft, ook nu nog)

Ik heb ook schrokkers, op zich is dat geen ramp, ze zijn er voor gemaakt; bij de oudste geef ik de korrels wel in een anti schrok bak want ze geeft ze anders te vaak terug over.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Pups hikken idd, volwassen honden niet (hoewel mijn oudste dame al gans haar leven af en toe de hik heeft, ook nu nog)

Ik heb ook schrokkers, op zich is dat geen ramp, ze zijn er voor gemaakt; bij de oudste geef ik de korrels wel in een anti schrok bak want ze geeft ze anders te vaak terug over. "

 Faro was 8 en nu 14 en heeft regelmatig zomaar ineens de hik.

Ook bij te snel eten maar ook uit het niets lijkt het dan.

Het is wel veel minder geworden.

honden page profiel ElianeEliane

Dat is eigen aan pups. Dat gaat wel over.

Het traag eten is iets voor de mens en zijn verteringstelsel.

honden page profiel BibicheBibiche

Ok dank je wel voor jullie tips.

Hik heeft hij alleen na het eten voor de rest nooit!

 

 

Volgende forumvraag: Botten s'avonds
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^