Welke pup kiezen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel tom10tom10

Hallo,

wij hebben altijd een beagle gehad. Spijtig genoeg is deze niet meer, maar toch nu,een jaar later kriebelt het weer.

toch had ik graag effe enkele meningen gehad.

de beagle was een superhond, veel aan gehad,toch de laatste jaren hebben we het gevoel gehad hem een beetje tekort gedaan te hebben. We hadden inmiddels een bakkerij opgestart en dit vergde wel een beetje tijd van ons.

daarover gaat ook mijn vraag eigenlijk, wij zijn een gezin met twee kindjes van 2 en 4 en hebben een bakkerij, dus zijn eigenlijk wel druk bezig en is onze agenda toch goed gevuld.wandelingen van twee uur per dag zijn voor ons uitgesloten.We hadden gedacht aan een klein gezelschapshondje dat wel enige tijd alleen kan blijven terwijl wij beneden werken en ook goed met de kinderen omkan.

Als we de puppietest doen krijgen we hondjes die eigenlijk niet ons ding, gaan jullie af op zo een test?soms lees dan ook reacties van mensen die vinden dat je vele uren per dag met je hond moet bezig zijn en da vraag ik me af: was ik verkeerd? Moet ik wel een hond? De onze was toch ook content? Een hond niet langer dan 8 uur alleen laten per dag? Moeten jullie dan niet werken.......  

wat zijn zo de kleine rassen die alleen kunnen blijven? blij zijn met een kleine wandeling en eens stoeien in de tuin, goed met de kids.

alvast bedankt

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

 

Ja ik werk fulltime maar ik heb een job op de baan en werk ook stukje thuis. Ik of mijn vriend proberen smiddags thuis te eten. Gaat dat niet komt er iemand anders. 

Je zoekt dus gewoon een hond die alleen kan zijn? Ik vind dat een beetje een vreemde gedachte. Zijn er dan geen andere kenmerken die je graag ziet in een hond? Zijn er dingen die je wil doen met de hond? Een hond is een sociaal dier en heeft graag sociaal contact... 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Geen enkele hond zit graag alleen, gezelschapshondjes al helemaal niet. 

Als je nu geen tijd hebt voor een hond, doe het dan gewoon niet. 

Het is egoïstisch om een hond te nemen voor die drie uurtjes 's avonds dat je thuis bent. Daar wordt geen enkele hond gelukkig van.

 

Zitten de kinderen en de hond alleen boven als jullie aan het werk zijn? Of is er oppas boven? 

Wie gaat het hondje zindelijk maken? Na elk slaap/speel en eet moment naar buiten de eerste weken. 

Wie leert de hond wat wel en niet mag?

Wie leert de hond alleen zijn? Ook daar gaat een hele training aan vooraf. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

De meeste kleine hondjes hebben ook gewoon veel beweging en aandacht nodig.

Geef je het niet, dan worden het van die vervelende keffertjes.

 

Mensen vergissen zich snel in kleine hondjes.

Denken omdat ze klein zijn, minder tijd/aandacht/beweging nodig hebben.

Maar ik snap niet hoe dat idee is ontstaan, het is helemaal niet zo.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Geen enkele hond kan van nature al alleen zijn.  Dat moet aangeleerd worden en als je pech hebt, heb je er eentje met verlatingsangst. Wat je wel kunt doen is zorgen dat er een oppas is overdag, of dat hij mee gaat met de uitlaatservice. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hoi Tom10,

Ik begin met je te quoten : " Een hond niet langer dan 8 uur alleen laten per dag? Moeten jullie dan niet werken.......  "

Inderdaad, nu hoef ik niet meer te werken, dus heb ik een hond.

Maar ik heb ook ruim 20 jaar géén hond kunnen hebben, omdat ik fulltime werkte. 

Als je het gevoel hebt dat je je beagle zijn laatste jaren tekort hebt gedaan, is er mijns inziens geen plaats voor een nieuwe hond. Ook gezelschapshondjes (de naam zegt het al...) hebben behoefte aan gezelschap. En leuke wandelingen, ontmoetingen met soortgenoten. Mijn hondje en ik lopen per dag meer dan 2 uur buiten, hij loopt heel veel los en we gaan ook wel met de auto naar extra leuke wandelgebieden met hem.

Een kleine hond heeft net zo veel behoeften als een grote hond.

 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Neen, niet doen jullie hebben het veel te druk om een hond in huis te halen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Toch de laatste jaren hebben we het gevoel gehad hem een beetje tekort gedaan te hebben. We hadden inmiddels een bakkerij opgestart en dit vergde wel een beetje tijd van ons.tom10

 Je geeft zelf het antwoord al...

Als je al het gevoel had je vorige hond tekort te doen, waarom zou je dit dan opnieuw herhalen met een nieuwe hond?

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Nee, dat moet je niet willen. Waarom zou jij een hond kopen met de bedoeling dat hij veel alleen moet zijn?    Ja ik werk, maar veel gebroken diensten, en werk ik 8 u achter elkaar, dan zorg ik voor een oppas. Ik laat mijn hond niet langer dan 4 uurtjes alleen. Honden willen graag zo veel en zo vaak mogelijk bij de baas zijn. Daarbij moet jij de eerste maanden, zo niet een jaar, de hond constant in de gaten houden.. want.. je wil toch niet zeggen dat je van plan was hem in eem bench te doen als jullie aan het werk zijn? Een pup, maar ook een volwassen hond vergen heel veel tijd. 

 

Je zegt zelf dat je het gevoel hebt je vorige hond tekort gedaan te hebben, dat heb je dan inderdaad, en ik zie geen reden dit een tweede hond óók aan te doen. 

 

Waarom neem je geen kat, of een knaagdier? Ook deze hebben aandacht nodig, maar lang niet zo veel als een hond. Onze 3 katten maakt het niets uit als ze een paar uur alleen zijn. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Als we de puppietest doen krijgen we hondjes die eigenlijk niet ons ding, gaan jullie af op zo een test?soms lees dan ook reacties van mensen die vinden dat je vele uren per dag met je hond moet bezig zijn en da vraag ik me af: was ik verkeerd? Moet ik wel een hond? De onze was toch ook content? Een hond niet langer dan 8 uur alleen laten per dag? Moeten jullie dan niet werken.......  
wat zijn zo de kleine rassen die alleen kunnen blijven? blij zijn met een kleine wandeling en eens stoeien in de tuin, goed met de kids.
alvast bedankt "

 Ik weet niet welke test je gedaan hebt maar ik heb pasgeleden een test gedaan en ik was verrast met de uitkomst. Een ras waar ik tot voor kort nog nooit van gehoord had (working Kelpie) stond op één en mijn eigen ras (Border Collie) op vier. Laat ik nu helemaal verliefd zijn op een working Kelpie die ik dus sinds kort ken...

Sommige testen zijn dus heel accuraat. Welke rassen kwamen er bij jou uit en waarom vind je die eigenlijk maar niets?

 

Ja, hier op HP wordt inderdaad vrij spastisch gedaan over een fulltime baan met een hond thuis. Terwijl inderdaad de meeste hondeneigenaren gewoon (fulltime) werken. Het probleem zit hem vooral in de puppyfase en dan bedoel ik nog niet eens alleen de eerste weken maar het gehele eerste jaar. De zindelijkheidstraining, de opvoeding, de aandacht die zo'n jong hondje gewoon nodig heeft. Dat red je niet in drie weken tijd.

 

Er zijn wel oplossingen om toch daar te komen. Een dagopvang, bedrijf of een bevriend iemand, meenemen naar het werk (heb ik jarenlang gedaan) en een uitlaatservice. De meeste honden redden die 9 uur (want reistijd!!) pas met gemak als ze 6 jaar of ouder zijn. Velen redden het met 1 jaar als die tijd gebroken wordt met een lange intensieve wandeling met andere honden; een uitlaatservice dus.

 

Als ik jouwverhaal lees vraag ik me af waarom je een hond wilt. Blijkbaar heb je ook geen zin/tijd om buiten je werktijden intensief met je hond bezig te zijn. Kijk, als je echt graag kilometerslange wandelingen maakt, gek bent op één of verschillende hondensporten.. dan begrijp ik het wel. Maar als het alleen gaat om knuffelen en lekker samen op de bank zitten... Waarom dan geen kat? Haal er eentje uit het asiel zodat die al zindelijk is en je weet dat het een kindvriendelijke knuffelfanaat is en je hebt alles waar je van droomt toch? Lekker zo'n mooi harig warm lijfje op schoot en toch je nooit zorgen hoeven te maken als je lang van huis bent. Ook huiskatten kunnen je enthousiast begroeten als je thuis komt. Haal er daarom eentje uit het asiel; dan weet je het karakter al terwijl dat bij een kitten maar afwachten is.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Ik zeg niet doen. 

8 uur alleen vind ik echt te lang en jaa natuurlijk moeten wij ook gewoon werken. 

Ik ben banketbakker ik werk van half 7 tot 15:00. Dat is gewoon 8 uur werk en de reistijd komt daar nog bij. 

Echter is die hele tijd dat ik werk mijn man thuis. 

Hij vertrekt om 13:00u naar zijn werk en is rond n uur of 20:00 a 21:00 terug. 

Mijn honden zijn dus max 2 uur alleen. 

 

Voor mij is 5 uur alleen per dag echt het absolute maximale daarna vind ik het persoonlijk erg zielig worden. 

 

Neem een kat. Schrikt de muizen in de bakkerij ook nog af 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Een kleine hond heeft net zo veel behoeften als een grote hond."

Dat ligt maar net aan het ras. Huskies en aanverwanten, Border Collies en aanverwanten, Mechelaars en aanverwanten hebben toch echt meer behoefte aan beweging en uitdaging dan bv een Mopshond, een Chihuahua of een Dwerg Pincher.

 

Ik zie die laatsten tenminste niet dagelijks meer dan 15 km lopen in één wandeling.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Dat ligt maar net aan het ras. Huskies en aanverwanten, Border Collies en aanverwanten, Mechelaars en aanverwanten hebben toch echt meer behoefte aan beweging en uitdaging dan bv een Mopshond, een Chihuahua of een Dwerg Pincher.
 
Ik zie die laatsten tenminste niet dagelijks meer dan 15 km lopen in één wandeling. "

 Hoeveel kleine hondenrassen heb jij al gehad?

Ken er die gerust 10 km per dag kunnen wandelen.

 

Het draait trouwens niet alleen om iets gaan doen met de hond, ook dat constante alleen zitten en alleen maar moeten wachten is geen leven voor geen enkele hond, 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

"
Ik zie die laatsten tenminste niet dagelijks meer dan 15 km lopen in één wandeling. "

 Wij hadden een maltezertje en die kon toch ook, toen ze jong was, gemakkelijk 15km op een dag lopen  Terwijl de meeste mensen dat van dat ras ook niet verwachten. 

 

Ik ben het er wel mee eens dat het bij haar niet nodig was van dagelijks 15km te wandelen. Ze kon dat gemakkelijk aan, maar had ook wel voldoende aan een wat kortere wandeling. 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Eventueel een ouder hondje adopteren?
Ik laat gerust mijn honden alleen, sta daar wat nuchterder in dan de meeste HP leden. Ze hebben wel elkaar en ze mogen doen wat ze willen.

Maar genoeg oudere honden die tevreden zijn met rust en gewoon uitlaatrondes. Mijn oudste is 13, daar hoef ik echt geen uren activiteit per dag meer mee te ondernemen hoor ;-)

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Geen hond kopen als hij acht uur of langer alleen moet zijn!  Daar doe je dat dier geen plezier mee.

 

Wij werkten ook, maar ik werkte parttime (4u. en ik was op een kwartier thuis) en mijn man werkte in een ploegenstelsel (vroege, late, nacht) dus de hond was op zijn ongunstigst 4u15min. alleen.  Meestal minder.

 

Wij namen steeds drie weken verlof als de pup kwam en na drie weken ging familie na twee uurtjes alleen zijn, langs of werd hij opgevangen door familie.

 

Onze honden waren pas veel later die vier uur alleen, als ze volwassen waren.

 

Een keertje langer alleen is niet zo erg, maar dagelijks?  Neen, neem dan een poes.  Een hond is een écht sociaal dier die dolgraag bij zijn baas is. 

 

Je mag dit een dier niet aandoen als je op voorhand weet dat je de tijd niet hebt.  Ik neem aan dat je, als je gewerkt hebt, ook nog moet koken, met de kinderen bezig zijn, wassen, poetsen, enz. Allemaal tijd dat je niet met de hond bezig kan zijn.

Neem een poes of een pluche hond.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Dat ligt maar net aan het ras. Huskies en aanverwanten, Border Collies en aanverwanten, Mechelaars en aanverwanten hebben toch echt meer behoefte aan beweging en uitdaging dan bv een Mopshond, een Chihuahua of een Dwerg Pincher.
 
Ik zie die laatsten tenminste niet dagelijks meer dan 15 km lopen in één wandeling. "

 Euhm... mijn kleinkeesje zat gewoon in de sport hoor en ging gewoon lekker mee op lange wandelingen. 

 

Daarbij gaat het bij mij niet om de kilometers maar ik krijg de indruk dat TS weinig met de hond wil ondernemen. Vorige hond kwam al tekort geven ze zelf toe...

honden page profiel bentebente

LANGER dan acht uur? Nee, langer kan niet. Acht uur is prima te doen.

 

echter, gezelschapshondjes staan erom bekend dat ze slechter alleen kunnen zijn. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Euhm... mijn kleinkeesje zat gewoon in de sport hoor en ging gewoon lekker mee op lange wandelingen. 
 
Daarbij gaat het bij mij niet om de kilometers maar ik krijg de indruk dat TS weinig met de hond wil ondernemen. Vorige hond kwam al tekort geven ze zelf toe... "

 Haha. Ik noem drie rassen die je daar niet gelukkig mee maakt en dan reageren er mensen met juist andere kleine rassen.

 

Lezen jullie dan over "Dat ligt maar net aan het ras." heen of zo??

 

In een reactie eerder zeg ik toch ook wat jij zegt in andere woorden?

>Als ik jouw verhaal lees vraag ik me af waarom je een hond wilt. Blijkbaar heb je ook geen zin/tijd om buiten je werktijden intensief met je hond bezig te zijn. Kijk, als je echt graag kilometerslange wandelingen maakt, gek bent op één of verschillende hondensporten.. dan begrijp ik het wel. Maar als het alleen gaat om knuffelen en lekker samen op de bank zitten... Waarom dan geen kat?<

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" LANGER dan acht uur? Nee, langer kan niet. Acht uur is prima te doen."

 Mensen spreken wel over 8 uur.. maar een werkdag van 8 uur is meer dan 8 uur van huis. Daar zit namelijk ook een half of heel uur pauze in eigen tijd bij... en je reistijd komt erbij op. En wie heeft er nu nooit eens snel nog een boodschap gedaan onderweg naar huis? Ik zo vaak.

 

Ga er maar rustig vanuit dat de meeste fulltime werkende hondenbezitters 9,5 uur van huis zijn voor hun werk.

honden page profiel tom10tom10

Beste allemaal,

het is nu ni dat ik een hond zoek om in mijn zetel te zetten en ne keer over zijn koppeke te aaien hè.

natuurlijk deden wij wandelingen, lange op de vrije dagen,korter op de werkdagen. Regelmatig weekendje kust bij de schoonouders,Daarbij een grote tuin voor vele uren spelplezier. Ik werk van drie snachts tot vier in de middag. Denk ni dat de hond om drie snachts al actief is. Mijn vrouw begint om zes, zit niet de hele dag, maar regelmatig op haar bureau boven. Dus echt alleen alleen zit hij niet. Spijtig van de negatieve reacties eigenlijk,ik begrijp er sommigen wel in dat er idealere situaties bestaan dan de onze.

En dat van die geen hond te nemen had ik wel verwacht, je leest niks anders op deze site spijtig genoeg. Ik weet dat er een superieur ras onder de mensen bestaat die meer kunnen als een ander, maar moet je dan echt gepensioneerd, werkloos, of halftijds werken om een hond te mogen houden? Is er dan niemand die mij kan zeggen: ik werk van negen tot vijf en toch heb ik een hond. Da bestaat toch niet, komaan jongens, jullie staan allemaal om zeven uur op, hup bezig met de hond tot de middag, snel effe een boterham, hup verder spelen tot de avond,....... geloof ik niet.

pas op, het is voor de feedback dat ik dit post hè. Zoals het nemen van een oudere hond.Misschien hoort het bij ons inderdaad niet.Maar moest de optie GEEN niet bestaan. Welk ras stellen jullie voor dan kan ik mij in deze eens verdiepen alvorens besluit te nemen.

merci

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik zou ook zeggen, geen pup. Een wat oudere hond zou misschien kunnen.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

" Beste allemaal,
? Is er dan niemand die mij kan zeggen: ik werk van negen tot vijf en toch heb ik een hond.

 Maar dan lees je niet goed. Er zijn hier best mensen die gezegd hebben dat ze (soms) lange dagen werken. Maar dan zorgen ze er wel voor dat de hond bij een oppas is, een opvang, een partner die niet/parttime werkt, etc.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ja, ik werk 23 uur per week. Wisselende diensten. Soms lange diensten van negen uur, soms diensten van 5 uur. 

Ik zorg ervoor dat puck wordt uitgelaten door een familielid of dat puck naar een familielid heen kan zodat ze niet te lang alleen zit.

 

Daarnaast doen we een keer in de week agility, vind ze erg leuk.

Aan lange afstanden wandelen heeft ze echt een hekel. Dan zit ze in een rugtas.

Onze eerste maltezer vroeger kon echt kilometers wandelen, hij vond dat erg leuk.

 

Natuurlijk zijn er wel mensen die fulltime werken en hun hond alleen laten. Een klein deel zal voor of na het werk nog een paar uur wandelen of een sport met de hond beoefenen. Die honden hebben echt heel veel geluk, want er wordt wel met volle overgave aan hun behoeften voldaan.

 

Het overgrote deel van de hondjes ligt zonder enige levenslust in de mand, want er wordt niks ondernomen omdat de baasjes na een lange werkdag moe zijn en op de bank ploffen. 

 

En nee, als je thuis bent besteed je niet elke minuut aan het vermaken van je hond. Dat hoeft ook niet, maar je zorgt er in de dag wel voor dat je hond genoeg geestelijke en lichamelijke uitdaging krijgt. 

Of dat je een sport beoefend waar de hond oorspronkelijk voor gefokt is, herderen / jagen enz.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Beste allemaal,
het is nu ni dat ik een hond zoek om in mijn zetel te zetten en ne keer over zijn koppeke te aaien hè.
natuurlijk deden wij wandelingen, lange op de vrije dagen,korter op de werkdagen. Regelmatig weekendje kust bij de schoonouders,Daarbij een grote tuin voor vele uren spelplezier. Ik werk van drie snachts tot vier in de middag. Denk ni dat de hond om drie snachts al actief is. Mijn vrouw begint om zes, zit niet de hele dag, maar regelmatig op haar bureau boven. Dus echt alleen alleen zit hij niet. Spijtig van de negatieve reacties eigenlijk,ik begrijp er sommigen wel in dat er idealere situaties bestaan dan de onze.
En dat van die geen hond te nemen had ik wel verwacht, je leest niks anders op deze site spijtig genoeg. Ik weet dat er een superieur ras onder de mensen bestaat die meer kunnen als een ander, maar moet je dan echt gepensioneerd, werkloos, of halftijds werken om een hond te mogen houden? Is er dan niemand die mij kan zeggen: ik werk van negen tot vijf en toch heb ik een hond. Da bestaat toch niet, komaan jongens, jullie staan allemaal om zeven uur op, hup bezig met de hond tot de middag, snel effe een boterham, hup verder spelen tot de avond,....... geloof ik niet.
pas op, het is voor de feedback dat ik dit post hè. Zoals het nemen van een oudere hond.Misschien hoort het bij ons inderdaad niet.Maar moest de optie GEEN niet bestaan. Welk ras stellen jullie voor dan kan ik mij in deze eens verdiepen alvorens besluit te nemen.
merci "

 Je hebt het zelf zo voorgesteld dat jullie beiden full time werken, er is geen sprake geweest van "ploegen" of thuis werken, wat denk je dan dat wij zeggen?

 

Wees dan duidelijk, hoelang is de hond alleen op een dag?  Hoeveel tijd heb je om met een pup bezig te zijn?  Dat is toch niet zo moeilijk, dacht ik?  Is er een optie om de pup naar een oppas te doen als jullie hem echt acht uur of meer moeten alleen laten?  Dàt zijn de dingen die we nodig hebben.

 

Wat gaan jullie doen met de hond?  Lopen, wandelen, sporten, hondensport (frisbee, flyball, agility, enz...) dat zijn zaken die we ook moeten weten om een ras te kunnen aanbevelen.

 

Verwijt ons niet dat je nog geen ras hebt voorgesteld gekregen met je gebrekkige info én je arrogante antwoord.

 

Neen, er zijn inderdaad mensen die wel acht uur werken, het enige dat wij zeggen is dat dit geen situatie is om een hond te (kunnen) opvoeden, jullie hond kan in zulk een geval vernielzuchtig zijn, laat zindelijk, ongeleid projectiel, enz.  juist omdàt we willen voorkomen dat de hond er is en dat hij dan herplaatst wordt omdat er niet genoeg tijd is in gestopt, komen zulke commentaren, als de onze.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  Haha. Ik noem drie rassen die je daar niet gelukkig mee maakt en dan reageren er mensen met juist andere kleine rassen.
 
Lezen jullie dan over "Dat ligt maar net aan het ras." heen of zo??
 
In een reactie eerder zeg ik toch ook wat jij zegt in andere woorden?
>Als ik jouw verhaal lees vraag ik me af waarom je een hond wilt. Blijkbaar heb je ook geen zin/tijd om buiten je werktijden intensief met je hond bezig te zijn. Kijk, als je echt graag kilometerslange wandelingen maakt, gek bent op één of verschillende hondensporten.. dan begrijp ik het wel. Maar als het alleen gaat om knuffelen en lekker samen op de bank zitten... Waarom dan geen kat?< "

 Die rassen gaf je als voorbeeld.  Dus ik nam aan dat je kleine/dwerg rassen in het algemeen bedoelde. Ik ben het niet met je oneens hoor maar dergelijke kleine raSsen kunnen best wat aan. Dat is hetgeen ik enkel wilde bedoelen. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Maar jullie zijn toch zelfstandigen, las ik in het beginbericht?

De meesten hier werken voor een baas: totaal niet te vergelijken met het leven van een gewoon werkende zelfstandige.

Jij en ik weten ook dat je veel meer dan 8 uren per dag met je zaak bezig bent. De meeste zelfstandigen kloppen 12 uur per dag (zeker mensen die een bakkerij hebben)

 

Waarom wil je eigenlijk een hond in huis halen?

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Beste allemaal,
het is nu ni dat ik een hond zoek om in mijn zetel te zetten en ne keer over zijn koppeke te aaien hè.
natuurlijk deden wij wandelingen, lange op de vrije dagen,korter op de werkdagen. Regelmatig weekendje kust bij de schoonouders,Daarbij een grote tuin voor vele uren spelplezier. Ik werk van drie snachts tot vier in de middag. Denk ni dat de hond om drie snachts al actief is. Mijn vrouw begint om zes, zit niet de hele dag, maar regelmatig op haar bureau boven. Dus echt alleen alleen zit hij niet. Spijtig van de negatieve reacties eigenlijk,ik begrijp er sommigen wel in dat er idealere situaties bestaan dan de onze.
En dat van die geen hond te nemen had ik wel verwacht, je leest niks anders op deze site spijtig genoeg. Ik weet dat er een superieur ras onder de mensen bestaat die meer kunnen als een ander, maar moet je dan echt gepensioneerd, werkloos, of halftijds werken om een hond te mogen houden? Is er dan niemand die mij kan zeggen: ik werk van negen tot vijf en toch heb ik een hond. Da bestaat toch niet, komaan jongens, jullie staan allemaal om zeven uur op, hup bezig met de hond tot de middag, snel effe een boterham, hup verder spelen tot de avond,....... geloof ik niet.
pas op, het is voor de feedback dat ik dit post hè. Zoals het nemen van een oudere hond.Misschien hoort het bij ons inderdaad niet.Maar moest de optie GEEN niet bestaan. Welk ras stellen jullie voor dan kan ik mij in deze eens verdiepen alvorens besluit te nemen.
merci "

 Ik vind het vreemd dat je het in je openingspost dan over >blij zijn met een kleine wandeling en eens stoeien in de tuin< hebt terwijl je nu zegt in de weekeinden wel lange wandelingen te willen maken.

 

Kan je me antwoord geven op de volgende vragen:

- Welke rassen kwamen uit die test en waarom vind je die maar niets?

- Waarom een hond en niet een kat?

 

Ja, ik heb fulltime met veel reistijd gewerkt met een hond. De eerste jaren ging de hond mee naar mijn werk. In het begin was dat werk in de natuur dus de hond had een hemels leven. Daarna op kantoor maar daar was ze dus ook bij mij. Toen had ik een hondenuitlaatservice die haar op het werk ophaalde voor een wandeling van 1,5 uur. Pas toen ze zo'n 7 á 8 jaar was kreeg ik werk waarbij ze niet mee kon. Dat ging prima; ze was ouder en mijn kinderen waren ook ouder geworden waardoor zij de verantwoording aan konden om haar uit te laten als zij uit school kwamen.

 

Ja, ik deed best veel met mijn hond. Echt wandelen voor mijn werk en 's avonds nog een keer een langere wandeling als de dagen langer waren. In het weekeinde was ze altijd bij me en deden we naast lange wandelingen van alles.

 

Nu ben ik werkloos en heb ik weer een pup. Zij heeft meer nodig dan een hond van 7 á 8 jaar. Naast lange wandelingen iedere dag blijkt voor nu één sport in het weekeinde al niet genoeg. We zijn nu verschillende sporten met haar aan het bezoeken om er eentje te vinden die haar voldoende uitdaging geeft voor een avond doordeweeks. Waarschijnlijk wordt het hoopers.

Schema dan:

- 7 dagen per week 3 á 4 maal per dag poep en plas rondje

- 4 á 5 dagen per week een wandeling van minimaal 1 uur en een kwartier loslopen

- 2 á 3 dagen per week een wandeling van minimaal 1 uur in een roedel of met een 'doggydate'. Ook loslopend.

- 1 maal per week schapendrijven aangepast aan haar leeftijd in het weekeinde

- 1 maal per week, doordeweeks, hoopers voor pups.

 

Ze is 7 maanden oud. Ik moet wel zeggen dat het een Border Collie is en die hebben niet genoeg aan wandelen alleen.

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

" Beste allemaal,
het is nu ni dat ik een hond zoek om in mijn zetel te zetten en ne keer over zijn koppeke te aaien hè.
natuurlijk deden wij wandelingen, lange op de vrije dagen,korter op de werkdagen. Regelmatig weekendje kust bij de schoonouders,Daarbij een grote tuin voor vele uren spelplezier. Ik werk van drie snachts tot vier in de middag. Denk ni dat de hond om drie snachts al actief is. Mijn vrouw begint om zes, zit niet de hele dag, maar regelmatig op haar bureau boven. Dus echt alleen alleen zit hij niet. Spijtig van de negatieve reacties eigenlijk,ik begrijp er sommigen wel in dat er idealere situaties bestaan dan de onze.
En dat van die geen hond te nemen had ik wel verwacht, je leest niks anders op deze site spijtig genoeg. Ik weet dat er een superieur ras onder de mensen bestaat die meer kunnen als een ander, maar moet je dan echt gepensioneerd, werkloos, of halftijds werken om een hond te mogen houden? Is er dan niemand die mij kan zeggen: ik werk van negen tot vijf en toch heb ik een hond. Da bestaat toch niet, komaan jongens, jullie staan allemaal om zeven uur op, hup bezig met de hond tot de middag, snel effe een boterham, hup verder spelen tot de avond,....... geloof ik niet.
pas op, het is voor de feedback dat ik dit post hè. Zoals het nemen van een oudere hond.Misschien hoort het bij ons inderdaad niet.Maar moest de optie GEEN niet bestaan. Welk ras stellen jullie voor dan kan ik mij in deze eens verdiepen alvorens besluit te nemen.
merci "

Misschien eens kijken in asiel of herplaatser? denk dat je voor een pup te weinig tijd heb om hem zindelijk te maken en op te voeden tenzij je bereid bent om weinig te slapen .

 

Ik werk ook 40 uur in de week nu heb onze draak dan mzzl dat me vriend werkloos thuis zit maar anders moet hij ook een aantal uurtjes alleen zijn.

honden page profiel tom10tom10

In mijn openings zin idd begonnen met een kleine wandeling en stoeien in de tuin. Maar het is dat wat misbegrepen wordt denk ik. Drie kwartier tot een uur is voor mij een kleine wandeling hoor. Enkel al bloks om en je bent een half uur kwijt. Daarom dat ik ook versteld sta van sommigen hun antwoord, ik zie hier in mijn buurt geen enkele persoon die dagelijks twee tot drie uur met zijn hond gaat wandelen op enkele enkelingen na. Op dit forum blijkbaar90% van de mensen die dagelijks drie uur tot langer gaan wandelen. Dat vind ik er zo spijtig aan, klopt dit? Bestaan er geen mensen met normaal gezinsleven ( misschien beetje drukker) en een hond. Ik ken er anders genoeg, maar wel grotere honden en hiervoor wonen wij te klein ( appartement met wel een grote tuin) boven de bakkerij.

keuze hond ligt misschien gewoon bij het gedacht, maar een kat ligt ons niet zo, we voelen daar geen band mee. Bij kennissen wordt de hond geaaid, spelen we ermee. De kat laten we links liggen, die vraagt er ook niet achter. Misschien verkeerd gedacht van ons. Voor de kindjes ook leuker eens lopen, balletje smijten, apporteren,....

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Band opbouwen met hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^