Welke pup kiezen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnneAnne

Hoi Tom,

Ook wij werken allebei fulltime.

Oplossing: tussen de middag komt een van ons twee een uurtje thuis. Zo is ons hondje maximaal 4 uur alleen. Ook gaat ze één dag in de week naar een opvang.

Moet er wel bij zeggen dat wij iedere namiddag als we beide terug komen van het werken minimaal driekwartier wandelen en naar een hondenspeelveldje gaan. Toen ze nog een pup was hadden wij beide ook om de beurt drie weken vrij genomen zodat we zes weken de tijd hadden om haar zindelijk te maken etc. 

Wij hebben daarom ook gekozen voor een Franse Bulldog. Op het begin de camera erbij gezet zodat we konden zien hoe het ging, ze slaap eigenlijk alleen maar als wij er niet zijn of ze ligt op de bank met haar bot of balletje. En een geluk bij ons is dat ze niet sloopt.

succes met de zoektocht!

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Door de weeks 3kwartier tot een uur lopen en in het weekend extra lange wandelingen is voor de meesten honden meer dan prima. 

 

Vind 5 dagen per week 8 uur of langer alleen zitten wel heel erg lang. Is daar geen oplossing voor te bedenken? Bijvoorbeeld in de pauze naar huis en dan die 3 kwartier tot een uur lopen? Of met de hond pauze houden in een park of bos en daar je brood op eten?? 

 

Ik zou ook eerder voor een ruim volwassen herplaatser of asielhond gaan dan een pup. Ik vang zelf regelmatig (volwassen) honden op uit Spanje en tot nu toe draaien ze allemaal heel makkelijk mee. Het allen thuis zijn moet natuurlijk rustig opgebouwd worden, maar dat gaat iedere keer heel makkelijk en vrij vlot. Bij Jaimy die we als pup kregen hebben we nog maanden oppas gehad, ook omdat het qua zindelijkheid nog nodig was om hem regelmatig uit te laten. De blaas van een pup is nog niet helemaal goed ontwikkeld. 

 

Je zou ook kunnen overwegen om er twee te adopteren. Dan zijn ze ''echt'' alleen thuis. Voor veel honden kan dat schelen. Wij hebben een hond gehad die moeite had met alleen thuis zijn, hij ging blaffen en aan de deuren krabben. Toen er een andere hond bij kwam ging het prima. 

 

Een voordeel van een asielhond uit het buitenland is dat ze vaak bijna de hele dag alleen in de kennel zitten (met andere honden) en dus gewend zijn om lang zonder (menselijk) gezelschap te zitten. Ze gaan er daarom flink op vooruit als jij ze adopteert. 

 

Is Lune misschien wat voor jullie? 

Sharmi wacht al heel lang op een baasje. Ze zat in het asiel tijdens mijn stage daar. Hele makkelijke, lieve en rustige hond. 

Yerik Er zitten ook heel veel beagles in het asiel. Beagles staan alleen niet bekend om heel goed alleen thuis te zijn, het zijn echte meute honden. Maar met twee honden gaat het vaak al beter. 

Kai komt bij mij in opvang. Lijkt me een heel leuk hondje, wel veel energie. 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Voor ik een hond nam bedacht ik mij, kan een hond mij gelukkig maken, maar vooral: kan ik de hond gelukkig maken?

 

Je zegt zelf dat je voor de Beagle al weinig tijd had. Waarom zou je een andere hond dan wel gelukkig maken? Het gaat niet alleen om de wandelingen, ook om het samen zijn. 

Dit is één van de meest gebruikte redenen dat honden naar het asiel moeten. Ik kon hem niet geven wat hij nodig had.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

" Is er dan niemand die mij kan zeggen: ik werk van negen tot vijf en toch heb ik een hond."

 Jawel hoor. Ik heb na deze reactie het topic niet gelezen dus weet niet wat er nog na gezegd is. 

 

Maar mijn verloofde en ik werken allebei 40 uur in de week. Ik van 9 tot 5, met in totaal 1 uur 45 minuten reistijd. Mijn vriend gemiddeld genomen van 10 tot 5 door de week (maar hij vertrekt tegelijk met mij, vindt het saai om alleen thuis te zijn), afwisselend ook op vrijdag avond en zaterdag overdag. Hij heeft 15-20 minuten reistijd. We hebben Ziva vanaf dat ze 8 weken oud is.

 

Wil je weten hoe lang onze hond per week alleen zit? Gemiddeld 2 tot 4 uur.  Per week. Hoe we dat doen? Ziva gat met mijn verloofde mee naar het werk. Hij werkt in een winkel met veel vloeroppervlak. Ziva mag overal komen, kantoor, winkel, magazijn, plaatsje buiten... alleen op zolder niet want dan moet ze trappen op. Ze mag doen en laten wat ze wil. Rennen, slapen, spelen met de mensen die er werken of met klanten. Ze heeft speeltjes, kauwmateriaal, water, wordt uitgelaten... Daarnaast wandel ik voor het werk een half uur met haar, 's avonds nog 45-60 minuten en in het weekend maken we boswandelingen met andere honden en hebben we cursus. De wandelingen worden langer naarmate Ziva ouder wordt. Wij wisten van tevoren, als de hond niet met mijn verloofde mee naar het werk kon dan kwam er geen hond. Dan zouden we wachten, desnoods tot ons pensioen. En we zijn nu beiden 24 jaar oud.

 

Nu kun je zeggen; de hond mee naar het werk is de ideale oplossing, maar wij hebben die luxe niet. En we willen toch een hond. Ga dan zoeken naar andere oplossingen, een hondje dat minder uitdaging nodig heeft, oppas, uitlaatservice, genoeg mogelijkheden. Vooral uitlaatservice lijkt me ideaal om de hond tevreden te houden. Dat je deels 's nachts werkt en je vrouw en jij niet tegelijk werken, is al heel fijn. Dat geeft al veel meer ruimte. Je hebt het beste met het beestje voor, ongetwijfeld kun je oplossingen bedenken om tijd alleen te overbruggen en voldoende uitdaging te geven!

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Neen, er zijn inderdaad mensen die wel acht uur werken, het enige dat wij zeggen is dat dit geen situatie is om een hond te (kunnen) opvoeden, jullie hond kan in zulk een geval vernielzuchtig zijn, laat zindelijk, ongeleid projectiel, enz.  juist omdàt we willen voorkomen dat de hond er is en dat hij dan herplaatst wordt omdat er niet genoeg tijd is in gestopt, komen zulke commentaren, als de onze. "

 En net las ik deze. Ziva was inderdaad laat zindelijk, met 6 maanden. Omdat ze overdag minder in de gaten gehouden werd. Voor de rest was ze erg makkelijk op te voeden, maar we hebben ook geen kinderen en konden daar dus na ons werk alle tijd in steken. Vooral ik heb veel met haar gewerkt, doe dat nog steeds.

 

In jullie situatie raad ik aan te zorgen dat je weet wat je voor de hond geregeld hebt vóór je een hond uit gaat zoeken. Ik zou een volwassen hond kiezen zodat je ongeveer weet waar je aan begint. In het begin een paar weken om de beurt vrij voor begeleiding van de hond, in die weken ook trainen op alleen zijn. Dat kan voor een hond moeilijk zijn in een nieuwe omgeving. Het ras is afhankelijk van wat je verder met de hond wil ondernemen. 

honden page profiel TasjaTasja

honden foto van Tasja

Als ik alleen al lees: een hond die alleen kan zijn. Dan krijg ik al de kriebels. Betekend dat je eigenlijk geen tijd hebt voor een hond. 

 

en 8 uur alleen zijn? Als ik dat zo zie, moet dat bij jullie dus wel..Ja ik werk ook en mijn vriend ook. En dan alsnog is hij niet langer dan een uurtje alleen. Bij mij kan hij mee naar het werk. En ja een hond kost veel tijd, dus je bent er veel mee bezig. Het is niet alleen maar een paar keer er mee wandelen en eten geven. Het is veel meer. 

 

als ik jullie situatie lees zou ik niet voor een hond gaan. Dan zou ik pas er voor gaan als jullie minder gaan werken of met pensioen gaan. 

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden

honden foto van Sas en haar honden

Als ik je tekst zo lees, dan zou ik toch wel voor de wat kleinere hondjes gaan. Meestal is het met de kleinere rassen zo dat als er een lange wandeling gedaan wordt, dat ze het prima vinden. Maar zijn er dagen dat het wat minder lange wandelingen zijn, dan is het ook goed. Het komt er eigenlijk op neer dat ze tevreden zijn met wat ze aangeboden wordt. Maar een dag niet wandelen is geen optie. Dus de hond in de tuin "uitlaten" is geen ideale situatie voor de hond.

KLeinere rassen die in aanmerking komen zijn dan bijvoorbeeld een maltezer, vlinderhondje, dwergpoedel, shih tzu, havanezer, of een (kleine) kruising.

 

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Band opbouwen met hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^