Help! Mijn hond eet niet!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara

Hallo allemaal, zoals de titel al verraad zit ik met een heel groot probleem. Mijn meisje van 6 maanden weigert haar brokken te eten. We hebben al verschillende brokken geprobeerd, zijn nu bezig met FarmFood, maar daar eet ze ook niks van. Ze spuugt de laatste tijd ook vaak gal uit, dus met grote zorgen zijn we naar de DA geweest, die heeft de koorts gemeten (was 39) maar verder had die geen zorgen erover. Nou ik wel dus. 

 

Haar ontlasting is zo ontzettend dun dat je zou denken dat het plas is. Ze is moe, en erg zwakjes. En vooral omdat dit mijn eerste hondje is, zit ik met mijn handen in het haar. Ik weet niet meer wat ik kan doen, en ik maak mij eigen zo een zorgen dat ik al uit ga voor het ergste. Heeft iemand ervaring met een 'niet etende pup'?

 

De DA heeft als tip gegeven geen snoepjes meer te geven zodat ze meer verlangt naar voedsel, nou dat werkt dus ook niet; alleen maar meer gal spugen is daar de uitkomst van.

 

Help! 

 

Groetjes Lara en Avey.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Is er ontlasting nagekeken op wormen/giardia en evt andere dingen? In zes maanden tijd verschillende brokken uit proberen is ook niet handig. Door het vele wisselen kan er ook diarree komen. Je zou kunnen kijken of je het voer in de vorm van hersenwerkjes kan aanbieden. Ik gebruik hier, voor de snoepjes dan, een voerbal.

honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara

Gecheckt, het is geen Giardia of wormen, maar diarree. En dat gepaart met sloom zijn, buikpijn, braken, koorts en geen eetlust maakt mij dus zorgen.

honden page profiel RobRob 3 doggies

honden foto van Rob

Hoogste prioriteit zou voor mij nu het aanpakken van de diarree zijn. Hoe lang heeft ze dit al? En hoe lang eet ze al niet?

Je DA weet dat ze diarree heeft? Wat heeft hij je geadviseerd? Zijn er medicijnen voorgeschreven tegen bijv. de misselijkheid?

Eet je hondje wel als je een beetje rijst met gekookte kip klaarmaakt?

Je reactie van de DA om geen snoepje meer te geven kan ik niet helemaal begrijpen.

Ik zou nogmaals contact met de DA opnemen. Of naar een andere DA als deze je niet serieus neemt.

Sterkte.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Is er bloed afgenomen is daar wat uitgekomen?

 

Je kan altijd nog voor een second opinion naar een andere dierenarts.

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Drinkt je pup wel genoeg? Door waterdunne diarree en overgeven kan die snel uitdrogen.

Ik zou toch echt gaan kijken voor iets wat die wel lust. Heb je al vlees geprobeerd? Een bakje smuldier of Rodi, en wat rijst. 

 

Het klinkt mij in ieder geval niet goed en ik raad je aan morgen naar een andere dierenarts te gaan. Het kan echt van alles zijn, en de koorts is er ook niet voor niks lijkt me. Misschien een infectie, maar dan moet die wel medicatie krijgen.

 

Dat je dierenarts bij een pup van 6 maanden niet achter de oorzaak probeert te komen vind ik apart..

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Meteen naar de dierenarts morgen, en ga alsjeblieft naar een ander, nooit meer naar die DA bij wie er niet eens een heel klein alarmbelletje gaat rinkelen! Dit is absoluut niet goed!  Dit is al maanden aan de gang begrijp ik met niet graag willen eten. En nu diarree en zwakjes... klinkt als foute boel.

 

Laat de alvleesklier ook checken. Denk ook aan een mogelijke allergie (granen, vis, rund...).

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Ook op andere eencellige darmparasieten laten checken...

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

De dierenarts weer bellen, bij voorkeur een andere... laat je niet afschepen, pups kunnen overlijden als ze diarree houden en overgeven!! Ze drogen al snel uit. Als hij echt geen brokken wil eten dan zou ik blikvoer gaan kopen (zit ook meer vocht in dan in brokken), of bakjes gestoomd vlees van Renske.  Zorg dat hij tenminste iéts binnen krijgt! 

honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara

Ze drinkt wel voldoende, het gaat puur om het eten. Ik ga vanmiddag naar een andere dierenarts, dankjulliewel voor jullie reacties.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ze drinkt wel voldoende, het gaat puur om het eten. Ik ga vanmiddag naar een andere dierenarts, dankjulliewel voor jullie reacties. "

 Nee het gaat niet puur om bet eten....ze heeft waterige ontlasting toont ziek, is zwakjes, dat schrijf je, je hondje is ...ziek.   Als het puur alleen om het eten gaat zijn er genoeg middelen die je je hondje kan geven, je gaat terug naar de dierenarts en noem de sympthomen op die je bij je hondje hebt vastgesteld...dat is niet alleen puur het eten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Dit schrijf je...........  Haar ontlasting is zo ontzettend dun dat je zou denken dat het plas is. Ze is moe, en erg zwakjes. En vooral omdat dit mijn eerste hondje is, zit ik met mijn handen in het haar. Ik weet niet meer wat ik kan doen, en ik maak mij eigen zo een zorgen dat ik al uit ga voor het ergste. Heeft iemand ervaring met een 'niet etende pup'?...

honden page profiel TasjaTasja 3 doggies

honden foto van Tasja

Hup hup, op naar de dierenarts! Als ze niet eet, diarree heeft en ziekjes uit ziet is er duidelijk iets aan de hand dat niet alleen het eten betreft. 

 

Ga aub naar een andere dierenarts dan die die je terug heeft gestuurd.. 

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

Hier ook een hele moeilijker eter gehad. At ook bijna niks en altijd aan de diarree.. kreeg wel een pasta van de dierenarts om de ontlasting goed te houden. Verder kreeg mijn hond na een tip van iemand gekookte kip door de brokken. Eindelijk begon ze wat te eten. Wel met royal canin brokken, hier was ik zelf niet blij mee, maar de hond at in ieder geval. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Ze drinkt wel voldoende, het gaat puur om het eten. Ik ga vanmiddag naar een andere dierenarts, dankjulliewel voor jullie reacties. "

 

't Is halverwege de middag, dat weet ik, maar ben benieuwd of je al geweest bent. Wat heeft de dierenarts gezegd?

Of moet je nog gaan?

Hopelijk gaat het snel beter!

honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara

ik ben vandaag met haar naar een andere dierenarts gegaan, met hoop op een antwoord. het enige wat die kon uitbrengen is dat ze vlooien heeft. maar honden eten gewoon door met vlooien op hun huid, lijkt mij tenminste. ik gaf haar vanochtend noodzakelijk een zakje whiskas van mn kat, dit was zo op. dus het ligt echt aan de brokken zelf.

 

verder was ik alsnog bezorgt en voelde ik me niet geholpen door die ene dierenarts, die trouwens zei dat het kattenvlooien zijn, van mijn kat. ik ben naar nog een derde dierenarts gegaan om te checken of mijn kat vlooien heeft, die heeft hij. maar die dierenarts zei ook dat honden door alleen vlooien niet- niet gaan eten.  ze zei dat het waarschijnlijk een verwend hondje is. ik maak me nog verschrikkelijke zorgen, omdat de DRIE dierenartsen dat NIET doen.

 

Groetjes.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Een verwend hondje heeft geen diarree/vermoeidheid en is niet zwak.

Ik weet het verder ook niet, maar vind het vreemd dat het niet beter wordt uitgezocht door de dierenartsen.

honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara

ja dat vind ik dus ook, morgen maar weer naar een vierde en deze keer ga ik sterker in mijn schoenen staan. Zo kan het niet verder, mijn arme meisje. Ze is 6 maanden en zo zwak, maar dat willen ze niet horen. Ik denk wel dat een deel van de zwakte komt uit geen energie krijgen vanuit het eten. 

 

OHJA. De dierenarts gaf haar een prik voor misselijkheid, onlogisch vind ik. Ik heb het gevoel dat ik haar laat vol spuiten met medicijnen maar er geen einde aan dit probleem is.

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya † 3 doggies

honden foto van Jen & Daya †

Misschien zeg ik iets stoms, maar moet je hondje misschien loops worden? 

Daya eet ook erg slecht als ze loops gaat worden (drinken doet ze dan wel). Nou ja..slecht..ze wordt héél erg kieskeurig. En doordat ze dan allerlei "rare" dingen te eten krijgt om haar maar te laten eten (want anders gaat ze inderdaad ook gal spugen op een lege maag), gaat ze vaak ook nog aan de dunne. 

Maar ze is dan niet ziek, zwak en misselijk, als ze maar wat in haar maag heeft. 

 

Beterschap in ieder geval en goed in de gaten houden (maar dat deed je al).

honden page profiel JMJM 3 doggies

honden foto van JM

onze chow is een 6 maanden oud en heeft haar eeste loopsheid gehad.

Traditioneel eten ze weinig, ik was dan ongerust en verwende ze.

Dit ging van kwaad naar erger. Ik heb eindelijk ontdekt dat het zeer matige eters zijn die een dag per week vaak vasten.

De grootste stommiteit was van alles en nog wat erbij te doen, de stoelgang werd dan vloeibaar..

Soms hielp één half periactin pilletje waar ze honger van kregen om terug op te starten.

Voedselnijd hielp: als de Maine Coon aan haar eten begon te knabbelen wilde ze mee doen.

Ze was WEL extra speels en dynamisch als ze weinig at.

 

 

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

Hoe lang eet je pup al zo slecht? 

 

Er is ontlasting onderzoek al gedaan lees ik, is er ook bloed geprikt? 

 

Ik ga wel met het idee van Jen mee, hondje eet slecht, je trekt alles (logisch!) uit de kast om beestje aan het eten te krijgen en gaat aparte dingen voeren (whiskas). Hondje kan daarvan inderdaad aan de diarree raken. Het verzwakte en vermoeide kan komen door het niet/te weinig eten.

 

de prik tegen misselijkheid snap ik ergens wel, in de hoop dat ze dan wel weer gaat eten.

 

whiskas eet ze dus wel? Gaat dat ook moeizaam, of is dat wel in een keer op? 

 

Er zijn echt honden die (met periodes) enorm kieskeurig zijn met eten zonder dat er medisch iets aan de hand hoeft te zijn. Ik heb er zo een 

 

die heeft een tijd terug 3 weken nauwelijks gegeten, naar de da geweest en bloed laten prikken, niks aan het handje! 

 

Uiteraard goed dat je alles uit wil laten zoeken, zou ik ook zeker doen! Maar het kan dus ook zijn dat ze simpelweg geen brokken wil eten.. 

en dan heeft da 2 best een beetje gelijk, gewoon een beetje verwend  vandaar ook even mijn vraag hoe de whiskas ging? 

 

Je zou kunnen proberen de brokken even helemaal te laten voor wat het is en overstappen naar het betere blikvoer of kvv. Het belangrijkste is dat ze weer gaat eten, eerst die cirkel doorbreken. 

 

Ik hoop dat de derde dierenarts uitsluitsel zal kunnen geven aan je! 

 

Heel veel succes en ik weer (helaas) echt hoeveel zorgen je je kan maken als een hond weigert te eten! 

honden page profiel JMJM 3 doggies

honden foto van JM

Please geen kattenvoer= veel te "sterk" voor een hond.Ja ik deed deze "stommiteit" ook.

honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara

Zojuist zette ik een bak vol voer neer, dat al door water zacht was, en ze is het nu een beetje aan het onderzoeken, ik schenk er verder geen aandacht aan, kijken of dat werkt. De whiskas at ze inderdaad meteen op, ze was altijd al een moeilijke eter, mischien schonk ik er ook gewoon te veel aandacht aan :(. 

 

ik maak anders wel een aantal foto's dan kunnen jullie een idee hebben van of ze mager is of niet, er zit in ieder geval geen vet aan haar, maar als ik naar een eurasier kijk (haar ras) dan zien die er wel veel molliger uit dan zij.

honden page profiel CodyCody 3 doggies

honden foto van Cody

6 mnd en dan niet eten en gal braken klinkt niet goed. Is de pup nu erg zwak? Ik snap niet dat een DA de pup niet aan een infuus legt in dat geval. Daar knappen ze vaak flink van op. Je hebt van Royal Canin verschillende soorten voer voor maag en darmproblemen. Vraag er eens naar. Royal Canin Gastro intestinal junior bv. En om aan te sterken heeft RC ook een soort astronauten voeding....RC Recovery is blikvoeding en RC Convalescence support is aanmaak voer. Beiden erg geconcentreerd in de noodzakelijke voedingsstoffen om tijdelijk te geven om aan te sterken. Bovengenoemde RC producten wel alleen in overleg met DA geven...

 

Mijn ervaring is positief met deze 3 RC producten. 

honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara

Nadat ze die kattenvoer op gegeten had, was haar ontlasting ook niet meer zo geel en vloeibaar, het kan dus wel echt zo zijn dat het aan het niet eten lag. Eigenwijs drolletje is ze.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Met 6 mnd zijn ze wel aan het wisselen. Door niet te eten kan het zijn dat ze ook gal braken door de lege maag. Is er ook naar het gebit gekeken? Misschien de brokken weken met wat water waarin kip is gekookt.

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

" Zojuist zette ik een bak vol voer neer, dat al door water zacht was, en ze is het nu een beetje aan het onderzoeken, ik schenk er verder geen aandacht aan, kijken of dat werkt. De whiskas at ze inderdaad meteen op, ze was altijd al een moeilijke eter, mischien schonk ik er ook gewoon te veel aandacht aan :(. 
 
ik maak anders wel een aantal foto's dan kunnen jullie een idee hebben van of ze mager is of niet, er zit in ieder geval geen vet aan haar, maar als ik naar een eurasier kijk (haar ras) dan zien die er wel veel molliger uit dan zij. "

 Je zou ook eens naar haar tandjes kunnen laten kijken. Misschien dat brokjes eten pijn doet? 

 

Wat betreft de whiskas, kan best een beetje door de brokken doen, maar een heel zakje zou ik niet doen, is namelijk heel zout. 

 

Haal morgen eens wat bakjes Renske, licht gestoomd vlees. Meeste honden zijn er dol op! 

 

En inderdaad, hoe moeilijk ook, geen aandacht aan besteden! Honden zijn enorm slim en voelen het haarfijn aan allemaal. Ook weten ze prima dat wanneer ze hun voer niet eten, er vast wat 'lekkerders' komt..

honden page profiel JMJM 3 doggies

honden foto van JM

Een puppy (geen baby) is normaal vrij dun= slank.

 Onze chow (famillie van de Eurasiër) weegt nu 18 kilo en heeft geen gram vet. Ze doet wel elke dag  een wandeling van 5 km . Volgens Royal Canin eet ze 1/2 van de aanbevolen hoeveelheid.

Als er geen infectie is en de analyses zijn OK dan ise geen echt probeem.

 

honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara

Naar het gebit is gekeken, ze heb alle tandjes al gewisselt, verder zei de DA wel dat haar tandvlees nog gevoelig zou zijn. We hebben vandaag Rodi vers vlees gekocht voor in het weekend, en dan brokken doordeweeks.

 

ze is trouwens net van de voerbak weggelopen, toen ze terugkwam stond ie er niet meer. Zo even duidelijk maken dat het niet 24/7 klaar staat voor haar, haha.

honden page profiel CodyCody 3 doggies

honden foto van Cody

En de koorts vandaag? Is die weg? 

Met waterige ontlasting, niet eten, gal braken en koorts droogt een jonge hond al heel snel uit. Ondanks dat hij misschien wel water drinkt. Is hij sloom dan toch terug DA.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Rijden op knuffel.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^