Help! Mijn hond eet niet!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara

Het lukt niet met de foto's... dan zal ik het even uitleggen:

 

haar achterpoten zijn alleen botten en vacht lijkt het wel, haar buikje is  hard en slank, je voelt de ribben niet maar kan ze niet zien, niet met die vacht althans. je voelt de botten van de poten bij de rug duidelijk, ook de botten in haar rug is duidelijk te voelen.

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

" Naar het gebit is gekeken, ze heb alle tandjes al gewisselt, verder zei de DA wel dat haar tandvlees nog gevoelig zou zijn. We hebben vandaag Rodi vers vlees gekocht voor in het weekend, en dan brokken doordeweeks.
 
ze is trouwens net van de voerbak weggelopen, toen ze terugkwam stond ie er niet meer. Zo even duidelijk maken dat het niet 24/7 klaar staat voor haar, haha. "

 Rodi vers is ook een prima keuze om haar weer aan het eten te krijgen! Persoonlijk zou ik er dan voor kiezen dat gewoon vanaf morgen te gaan voeren. Eerst die cirkel van het niet eten doorbreken en dat doe je het beste door gewoon iedere keer hetzelfde aan te bieden. Voor nu dan even. 

 

Later kan je best door de week brok en in het weekend vers. Verder zou ik ook het eten weghalen na een minuut of 10. Volgende ronde weer een kans! 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Naar het gebit is gekeken, ze heb alle tandjes al gewisselt, verder zei de DA wel dat haar tandvlees nog gevoelig zou zijn. We hebben vandaag Rodi vers vlees gekocht voor in het weekend, en dan brokken doordeweeks.
 
ze is trouwens net van de voerbak weggelopen, toen ze terugkwam stond ie er niet meer. Zo even duidelijk maken dat het niet 24/7 klaar staat voor haar, haha. "

 

Ga nou niet zoveel soorten voer uitproberen. 

Door rauw te voeren terwijl je hond dit niet gewend is, gaat het straks weer aan de diarree. 

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

"  
Ga nou niet zoveel soorten voer uitproberen. 
Door rauw te voeren terwijl je hond dit niet gewend is, gaat het straks weer aan de diarree.  "

 Dat kan, maar het hoeft niet. Wel als je steeds wisselt van voer heb je meer kans op diarree. Daar heb je gelijk in, dat is niet handig om steeds te wisselen, waarschijnlijk is zelfs brokkendagen en versvleesdagen voor deze hond niet goed.

Maar zoals Lara al schreef, ging het met kattenvoer wel goed, dat is ook vrijwel alleen maar vlees. Ik denk dus eerder dat het graan in de brokken een probleem is. Ik ben benieuwd of het met Rodi beter gaat. Als Rodi goed gaat, zou ik, als ik Lara was, dat voorlopig even blijven geven en daarna naar een volwaardiger soort versvlees overstappen.

honden foto van Vrouwtje van aika en blacky mijn 2 schatjes

Hoop dat alles OK is met je hondje

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Zojuist zette ik een bak vol voer neer, dat al door water zacht was, en ze is het nu een beetje aan het onderzoeken, ik schenk er verder geen aandacht aan, kijken of dat werkt. De whiskas at ze inderdaad meteen op, ze was altijd al een moeilijke eter, mischien schonk ik er ook gewoon te veel aandacht aan :(. 
 
ik maak anders wel een aantal foto's dan kunnen jullie een idee hebben van of ze mager is of niet, er zit in ieder geval geen vet aan haar, maar als ik naar een eurasier kijk (haar ras) dan zien die er wel veel molliger uit dan zij. "

 Eurasuer x kees blijven smaller dan de raszuivere Eurasier.

 

Wel zijn ze vaak gevoelig voor graan. Je zou nog eens graanvrij voer kunnen proberen.

honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara

Ze eet weer, niest veel, en verder weer zover ik weet, de oude :)

 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Fijn dat het inmiddels beter gaat!

 

Hier ook een kieskeurig hondje. Die weigerde soms ook dagen om te eten. Ging gal spugen vanwege een lege maag, daardoor kreeg hij natuurlijk buikpijn en wilde dan ook geen koekjes meer aanpakken, en ontlasting werd geel en slijmerig, soms zelfs met een heel klein beetje bloed. 

 

De eerste keer maakte in me daar enorm zorgen over. Bang dat hij heel ziek zou zijn. Maar toen ik (na wat proberen) voer vond dat hij wél at toen knapte hij vrijwel direct op en was alles snel over. Gekookte kipfilet at hij, daardoor was z'n maag niet meer leeg. Daardoor verdween de buikpijn. Stopte het braken omdat het gal niet meer irriteerde, en kwam alles weer in balans.

Dit is een aantal keren vaker voorgekomen. Niet bepaald ideaal natuurlijk, en voor hem ook vervelend. Maar niet zorgelijk of onverklaarbaar. Zolang hij na een dag of 4 maar wel weer goed ging eten. 

 

Inmiddels zijn we 5 jaar verder en ik weet gewoon dat hij af en toe zo'n periode heeft. We zijn als pup begonnen met KVV. Na 3 jaar van steeds meer diersoorten weigeren at hij het uiteindelijk bijna niet meer.

Toen overgestapt op brokken. Dat heeft hij iets meer dan een jaar gegeten, en liet het toen vaak staan. 

Inmiddels ben ik overgestapt op goede kwaliteit blikvoer en af en toe een hand brokken en soms een paar dagen een smaak KVV waarvan ik weet dat hij die graag eet. 

En dat gaat prima. Voor het eerst sinds tijden eet hij redelijk stabiel, ontlasting is goed, en hij is meestal blij als ik z'n voerbak pak.

 

Kortom, het kan gewoon wat gepuzzel zijn om uit te vinden wat je hond graag eet en waar ze het goed op doen. Maar wissel niet te snel. Of voer even een paar dagen Renske. 

 

Kleine bijkomstigheid is trouwens ook dat ik merk dat m'n hondje slechter eet wanneer ik zelf druk bezig ben. Hij heeft echt even rust nodig dus ik ga er tegenwoordig vaak vlakbij zitten, zeg 'toe maar' en pak vervolgens een boek of iets dergelijk. Geen aandacht meer dus. Geen spelen. Geen snoepjes. Gewoon even niks. Na een minuutje heeft hij dan door dat er écht niks anders gaat gebeuren dus dan gaat hij eten. 

Vroeger was dit overigens niet zo. De eerst jaren at hij gewoon, ongeacht wat ik aan het doen was. 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

De pup eet wel weer maar niest veel??? Dan zou ik na laten kijken of het kennelhoest is of dat er een vreemd voorwerp zoals een grasaar oid in de neus zit. Een hond hoort niet te niezen. Maar....als ik het hele verhaal zo bij mekaar op tel lijkt het wel op kennelhoest.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Dubbel post

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ze eet weer, niest veel, en verder weer zover ik weet, de oude :-)
  "

 Heb je de vlooien behandeld van je hond ? Daar kan een hond ook ziek van zijn.....omgeving en hond behandelen..

honden page profiel John ReijnenJohn Reijnen

honden foto van John Reijnen

Een pup van 6 maanden zeg je, welk advies heb je van de fokker meegekregen?
Wanneer ben je zelf gaan experimenteren met verschillende soorten voer?
Haal haar voerbak weg nadat ze 15 minuten de kans gekregen heeft om te eten, m.a.w. laat haar niet bepalen wanneer zij zin heeft om te eten, jij bent haar baasje, jij bepaalt.
Haar waterbak mag de hele dag blijven staan, en ze zou normaal +/- 1/2ltr per 10kg gewicht per dag moeten drinken.
Met 6 maanden de brokken zeker niet meer weken, ze heeft tanden die sterk genoeg zijn om te knabbelen.
Tenslotte, behandel haar en je kat en huis zo snel mogelijk tegen vlooien, want een pupkan daar ongelooflijk ziek van zijn., En het verschil tussen honden en katten vlooien is mij totaal onbekend, maar ik heb dan ook nog nooit vlooien in huis gehad.

honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara

We hebben wat tegen de vlooien gedaan, in huis en op dieren. Ze krabt nog veel dus ik vind het maar raar. Met het eten gaat het verder goed. We gaan vrijdag weer naar de DA om dat niezen eens na te laten kijken.

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

" We hebben wat tegen de vlooien gedaan, in huis en op dieren. Ze krabt nog veel dus ik vind het maar raar. Met het eten gaat het verder goed. We gaan vrijdag weer naar de DA om dat niezen eens na te laten kijken. "

 Hoi lara,

Als de hond en kat vlooien hebben..(gehad)

Moet je nog echt een tijd dagelijks ze nalopen met een vlooienkam.

Bakje water er naast met afwas er in.

doodt vlooien meteen binnen enkele seconden.

Dagelijks heel goed stofzuigen.(vuilniszak meteen legen na stofzuigen)

Een paar maanden lang in ieder geval elke maand bv een pipetje geven alle twee.

Ook minimaal 3 maanden 1x per maand alle plinten en hoeken enz inspuiten tegen vlooien,eitjes ed.

ook dekentjes en kussentjes regelmatig wassen.

Anders kan het echt een vlooienplaag worden.

Vlooien vermenigvuldigen zich erg snel en zijn zeer hardnekkig.

Ook reageren ze soms niet op bepaalde middelen.

Niet elk middel helpt tegen vlooien.

jeuk is zo erg voor mens en dier.

 

 

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Rijden op knuffel.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^