Rijden op knuffel.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TasjaTasja

honden foto van Tasja

Nou, de tijd is aangebroken. Mijn ‘kleine’ Asco van 14 weken is beginnen met rijden op een van zijn knuffels. Is al een tijdje bezig maar vandaag viel me op dat hij wel erg aan het bonken is op zijn knuffel. 

 

Er komt niets naar buiten qua penis maar hij doet niets anders met die knuffel. Ik geef hem die dus ook niet te vaak.

 

wat is dit? Moet ik hier iets mee doen of is dit gewoon oefenen? Is het dominantie? In principe vind ik het niet erg dat hij het doet, hij doet het immers maar bij 1 knuffel. Maar wil wel graag weten waarom hij dit doet! 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Dat is waarschijnlijk overprikkeling. Als pups een beetje te veel informatie binnen hebben gekregen om te verwerken kunnen ze gaan rijden, tijd voor rust. Geef m een botje of iets, knuffel haalde ik dan altijd weg bij Beer. Op een gegeven moment gaan ze hem ook slopen. 

honden page profiel TasjaTasja

honden foto van Tasja

" Dat is waarschijnlijk overprikkeling. Als pups een beetje te veel informatie binnen hebben gekregen om te verwerken kunnen ze gaan rijden, tijd voor rust. Geef m een botje of iets, knuffel haalde ik dan altijd weg bij Beer. Op een gegeven moment gaan ze hem ook slopen.  "

 Hij doet het in de ochtend ook, als hij net wakker is en we hebben gewandeld. Lijkt me dat het op dat moment geen overprikkeling is?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

"  Hij doet het in de ochtend ook, als hij net wakker is en we hebben gewandeld. Lijkt me dat het op dat moment geen overprikkeling is? "

 

Wat heb je de dag ervoor met 'm ondernomen dan? Prikkels verwerken duurt vaak een poos, zelfs de volgende dag zijn ze nog bezig met prikkels verwerken.

 

Hier rijd puck ook af en toe nog op haar pantoffel. Ik laat het vaak maar eventjes. Soms zeg ik; gaat ie lekker? Dan kijkt ze me aan en stopt ze vaak wel.

 

Dominantie is het echt niet, lees je daar even heel goed over in, want heel vaak wordt het woord 'dominantie' genoemd en is het dat helemaal niet.

honden page profiel TasjaTasja

honden foto van Tasja

"  
Wat heb je de dag ervoor met 'm ondernomen dan? Prikkels verwerken duurt vaak een poos, zelfs de volgende dag zijn ze nog bezig met prikkels verwerken.
 
Hier rijd puck ook af en toe nog op haar pantoffel. Ik laat het vaak maar eventjes. Soms zeg ik; gaat ie lekker? Dan kijkt ze me aan en stopt ze vaak wel.
 
Dominantie is het echt niet, lees je daar even heel goed over in, want heel vaak wordt het woord 'dominantie' genoemd en is het dat helemaal niet. "

Oh ja, dan kan het inderdaad bij hem overprikkeling zijn!

 

Kreeg van andere al dominantie te horen, maar vond dat totaal niet bij hem passen! 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Het wijst voor mij op stress, die piemel eruit wijst al op stress, dan nog het rijden.
Ik snap dat je denkt dat als hij net wakker is geworden dat het geen overprikkeling kan zijn, maar zo hoeft overprikkeling ook niet te werken, dat kan al gebeuren na 10 sec. en dan kan het lang duren of kort(er) als je de hond uit een situatie kan halen die op dat moment te veel prikkels geeft.Ook kan het zijn dat hij nog niet alles heeft verwekt van de vorige dag en/of teveel stress heeft ervaren en dat duurt ook weer dagen voor dit zakt in het bloed...dan kun je dus opstaan met een gevoel van drukte en stress..nog steeds.
Voor een pup is het héél belangrijk om alle prikkels te kunnen verwerken, dit doen ze door te slapen,op een heel rustig plekje( zo prikkelarm mogelijk,niet naast een deur of raam waar steeds wel iemand langs loopt), ze mogen echt wel 18-20 uur op een dag slapen.

 

Hier een paar artikels over rijden,stress enz:
http://hondenlot.nl/opvallendevragen/bestijgen.html

 

Stress bij honden

 

http://hondenlot.nl/artikelen/dominantie.html

2e link over Dominantie

 

 

 

 

honden page profiel Margje VerheijMargje Verheij

honden foto van Margje Verheij

Bij overprikkeling denk je vaak aan iets wat vlak daarvoor is gebeurt. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Het kan ook te maken hebben met dat hij erg blij is dat hij naar buiten is geweest en dat je wakker bent: de dag gaat weer beginnen!! Of zich erg verheugen op zijn eten. Dat geeft allemaal spanning in zijn lijfje. Sommige honden uiten dar door te rijden op een knuffel. Als dat hem kalmeert is dat niet erg. Als je het vervelend vindt dan kun je hem iets anders aanbieden: botje om op te kauwen of een paar brokjes verstoppen in een zoekkleedje. 

Als je merkt dat hij dat rijden heel vaak gaat doen, dan is het iets om mee aan de slag te gaan, want dan ervaart hij vaak spanning. Beetje spanning hoort erbij, maar veel is niet prettig. Kijk dan naar wat je doet op een dag en hoe je meer balans kunt vinden tussen spanning en ontspanning. 

Het is overigens heel normaal gedrag voor een hondje van 14 weken. Teefjes kunnen het net zo goed doen en het heeft echt niets met dominantie te maken. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Bij sommige honden kan het rijden ook een gewoonte worden, een leuk tijdbedrijf.

Als hij het alleen op die ene knuffel doet, gooi hem dan gewoon in de vuilbak (de knuffel he, niet je hond  )

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Rijden wordt te vaak met seks of dominantie geassocieerd. Sterker nog: ik ken baasjes, die hun reu daarom laten castreren. Als de pup niet zelf zijn rust neemt, kun je zelf deze rustperiodes inlassen. Het is meestal overprikkeling.

honden foto van Vrouwtje van aika en blacky mijn 2 schatjes

" Bij sommige honden kan het rijden ook een gewoonte worden, een leuk tijdbedrijf.
Als hij het alleen op die ene knuffel doet, gooi hem dan gewoon in de vuilbak (de knuffel he, niet je hond  -) "

 ja dan neemt hij toch gewoon een andere knuffel,,??

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Heb niet alles gelezen maar Link deed dit ook op een bepaalde knuffel die (ik gok) nog te groot was (frustratie). Ik heb hem toentertijd weggehaald en later weer geprobeerd eerste keer deed hij het weer, meteen weggenomen en in de kast gedaan. Paar maand later opnieuw geprobeerd en het is nu zijn lievelingsknuffel die hij elke keer pakt! En belangrijkste; hij is er niet meer op aan het rijden  

 

Kortom: gewoon even wegnemen en opbergen. Als hij wat groter/ouder is kan je het weer opnieuw proberen.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  ja dan neemt hij toch gewoon een andere knuffel,,?? "

 Dan geef je toch, voorlopig, geen knuffels meer. Simpel

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

"  Dan geef je toch, voorlopig, geen knuffels meer. Simpel "

 Dan rijden ze gewoon verder op hun kleedjes en op de kussens van jouw bank. Ze vinden altijd wel iets, dus knuffel weghalen lost 9 van de 10x het probleem niet op. Gewoon de hond afleiden met iets anders, hetzij een kluif of ga zelf met je hond spelen.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  Dan rijden ze gewoon verder op hun kleedjes en op de kussens van jouw bank. Ze vinden altijd wel iets, dus knuffel weghalen lost 9 van de 10x het probleem niet op. Gewoon de hond afleiden met iets anders, hetzij een kluif of ga zelf met je hond spelen. "

 Dacht dat de hond van Ts alleen op die ene knuffel reed?

 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

"  Dacht dat de hond van Ts alleen op zijn knuffel reed?
  "

 Op dit moment wel ja, maar als je knuffel weghaalt dan vinden ze wel weer wat anders. Het gaat om het feit dat ze hun prikkels, energie of waar ze ook teveel van mogen hebben kwijtraken. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Misschien veroorzaakt die ene knuffel wel net de overprikkeling.

Kan allemaal, maar zal wel bij elke hond anders zijn.

 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

"  Op dit moment wel ja, maar als je knuffel weghaalt dan vinden ze wel weer wat anders. Het gaat om het feit dat ze hun prikkels, energie of waar ze ook teveel van mogen hebben kwijtraken.  "

 Bij Link was dit dus totaal niet het geval, probleem was hier opgelost nadat ik de knuffel opruimde. Zoals eerder beschreven is het nu zelfs zijn lievelingsknuffel geworden. Het valt altijd te proberen. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

"  Bij Link was dit dus totaal niet het geval, probleem was hier opgelost nadat ik de knuffel opruimde. Zoals eerder beschreven is het nu zelfs zijn lievelingsknuffel geworden. Het valt altijd te proberen.  "

 Da's fijn dat jouw hond enkel op die ene knuffel reageerde, het maakte hier niet uit, alles wat voorhanden was, was goed.

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Een beetje overprikkeling. Hij heeft vast wat nood aan rust, daar moet je een pup soms bij helpen. Raiko kreeg verplichte Benchrust als pup want hij bleef maar doorgaan soms

Volgende forumvraag: Tips
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^