Angstface

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel serkanserkan

ff een kort vraagje wat ik me de hele tijd afvraag 

 

een hond zit normaal ongeveer tussen de 12 en 14 in de angst fase maar kan dat bij de enne hond ook bij 15 a 16 weken zijn  want juist die weken had ik totaal geen last van angst maar nu is die 16 weken en hij loopt totaal niet mee aan de riem hij blokkeerd gewoon soms en dan zit die me aan te kijken en dan probeer ik alles maar krijg hem niet mee 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Dat zou vast kunnen. Geen enkele hond is natuurlijk hetzelfde. Al ligt het ook wel een beetje aan het karakter denk ik.

Ik heb bij Puck geen angstfase gekend.

 

Blijf kijken en luisteren naar je hond. Wil die niet meer mee lopen, loop dan lekker terug naar huis of neem een andere route.

Even persoonlijke aandacht schenken aan de hond is ook niet verkeerd denk ik op zo'n moment. Puck wil nu nog wel eens op de stoep gaan zitten bijvoorbeeld. Ze zit dan met de neus in de lucht te snuiven haha. Dan ga ik even bij haar hurken, aaien en vraag of alles lekker ruikt, vervolgens zeg ik; kom dan gaan we nu weer verder.

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

Ja hoor dat kan, maar het hoeft niet. Sommige honden hebben er helemaal geen last van. Ik zie ook geregeld om me heen dat honden van een maand of 6 daar ineens last van hebben. Dit zijn dan voornamelijk de wat grotere honden.

 

Wat wel eens kan helpen is pup even optillen en dan gewoon neerzetten en weer terug naar huis lopen. Wat vaak ook wel bij de eerste dagen wordt gedaan.

honden page profiel serkanserkan

Ok bedankt voor jullie reactie het is idd een Labradoodle het gekke is dat het alleen het stukje is waar die uitgelaten word overal voor de rest loopt die lekker nieuwschierig rond qua winkels

honden page profiel serkanserkan

Mischien heeft die wat mee gemaakt maar kan me niet bedenken wat

honden page profiel serkanserkan

En wat het gekke is hij laat totaal geen stress zien qua gapen likken of pootje optillen hij blijf gewoon stom zitten en als ik hem dan een beetje help dan gaat die staart wel tussen de benen

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Het kan natuurlijk ook zijn dat je hond gaat zitten om de omgeving goed tot zich te laten nemen net zoals Puck bij mij soms doet.

Voor een hond gebeurt er tijdens een wandeling veel meer dan voor ons. Geuren komen bij honden veel intenser binnen. Nu de herfst aangebroken is, is er helemaal veel te ruiken.

 

Neem er eens de tijd voor en kijk eens goed wat je hond allemaal doet in die tijd dat hij zit.

Volgende forumvraag: In de nacht slapen in eigen bed.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^