In de nacht slapen in eigen bed.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CharoxCharox

honden foto van Charox

Hallo iedereen! 

Sinds kort ben ik een trotse eigenaar van een snoezige dalmatische hond genaamd James. Hij is nu 10,5 weken en zaterdag is onze eerste puppyles! 

Nu loop ik tegen een ding aan, namelijk dat ik gebroken ben door het slapen op de bank! Dat ik 1 a 2 keer op moet staan vind ik niet zo'n punt, ik val zo weer in slaap maar een bank slaapt echt vreselijk!

James slaapt zelf in de bench, met een open deur. Hij komt af en toe bij de bank snuffelen, ziet dat hij er niet bij kan en gaan dan weer verder slapen in zijn bench. Dit doet hij al 2 weken keurig en zonder gemopper. 

Ik wilde eerder verder van de bench liggen (hij kan mij niet zien op de bank die naast de bench staat). Maar dan wilt hij bij mij gaan liggen, want dan kan hij erbij (ik lag dan op de grond, op een luchtbed). Het deurtje dicht vindt hij nog niks, ook niet terwijl hij mij kan zien vlak voor de bench. Overdag slaap hij wel af en toe met het deurtje dicht om te wennen en ik ben verder hiermee aan het oefenen. James vindt de bench een fijne plek en omdat hij graag aan meubels kauwt wil ik wel dat hij in de nacht of met een boodschap in de bench kan leren liggen, vooral ook voor zijn eigen veiligheid. 

Ik wil graag stap voor stap terug naar mijn eigen bed en weet niet zo goed hoe ik dit aan moet pakken. Ik wil James liever niet leren slapen in mijn slaapkamer omdat ik dan bang ben dat hij dan helemaal niet gewent raakt aan alleen in de kamer zijn waardoor het moeilijk zal worden om hem te leren een paar uurtjes alleen te zijn wanneer het moet.

Hebben jullie misschien tips over hoe ik dit het beste aan kan pakken?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Dobry

je zou het ook kunnen omdraaien en de bench wel op de slaapkamer en langzaam aan steeds meer richting deur schuiven?

 

 

gefeliciteerd met je mooie pup trouwens

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius 2 doggies

honden foto van Lissa en Badalonius

Hihi dat was dan juist weer precies de reden dat ik mijn hond wél op mijn slaapkamer parkeerde: om in mijn eigen bed te kunnen slapen 

 

Je zal toch stapje voor stapje verder weg moeten gaan liggen. Je bent al bezig met wennen dat het deurtje dicht gaat, dat zul je dan eerst moeten voltooien voordat je verder weg kan gaan liggen (of je moet de bank verplaatsen?) 

 

Maar wat ik even niet zo goed snap, hij kauwt aan de meubels maar hij kan nu wel 's nachts met het deurtje open slapen? Wordt je dan wakker als hij aan de meubels knaagt of doet hij het gewoon niet als je erbij bent? 

honden page profiel CharoxCharox

honden foto van Charox

" je zou het ook kunnen omdraaien en de bench wel op de slaapkamer en langzaam aan steeds meer richting deur schuiven?
 
 
gefeliciteerd met je mooie pup trouwens "

 Dat zou ook een optie kunnen zijn, maar dan zal ik denk ik James eerst moeten laten wennen aan een dicht deurtje, anders gaat hij misschien alsnog proberen op mijn slaap kamer te liggen. 

En bedankt :D

Hihi dat was dan juist weer precies de reden dat ik mijn hond wél op mijn slaapkamer parkeerde: om in mijn eigen bed te kunnen slapen 
 
Je zal toch stapje voor stapje verder weg moeten gaan liggen. Je bent al bezig met wennen dat het deurtje dicht gaat, dat zul je dan eerst moeten voltooien voordat je verder weg kan gaan liggen (of je moet de bank verplaatsen?) 
 
Maar wat ik even niet zo goed snap, hij kauwt aan de meubels maar hij kan nu wel 's nachts met het deurtje open slapen? Wordt je dan wakker als hij aan de meubels knaagt of doet hij het gewoon niet als je erbij bent?  "

 In de nacht blijft James braaf in zijn bench, behalve dan om even aan mij te snuffelen. Hij kauwt dan aan zijn eigen speeltjes. Misschien omdat het zo donker en stil is, maar ik ben er blij mee, haha. Ik ben een lichte slaper en merk het het altijd als hij even wakker is.

Overdag kauwt hij wel aan meubels als ik erbij ben, vaak als hij uitgespeeld is met zijn eigen spulletjes of als hij moe is en nog niet wil toegeven. Het is wel goed te corrigeren (lees: snel vervangen met wat anders).


honden page profiel Shiva Shiva 2 doggies

honden foto van Shiva

Wat heb je een mooie pup.

 

Heb je al geprobeerd om als je in je bed gaat slapen om de gangdeur open te laten met een trap hekje ervoor? Als je licht slaapt hoor je ook als je pup naar buiten moet.

honden page profiel luzluz 1 doggies

honden foto van luz

Gelukkig nooit meegemaakt:

alle honden slapen lekker bij mij in de slaapkamer (niet in mijn bed)

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

Dit is hoe ik het met onze tweede hond heb gedaan. Ging heel goed, maar hij is ook niet heel moeilijk.. misschien helpt het.

(Van doos, naar kleine bench, naar ren, naar los in de woonkamer)

 

Zelf op de bank slapen, pup in een doos ernaast. Al de derde nacht begon hij te knagen etc. aan de doos, dus de bench gepakt.

 

Die dicht naast de bank gezet, zodat ik soms even mijn hand erin kon steken of zachtjes kon praten. (misschien voor jullie een optie de bench open laten, maar een kleine ren of andere 'barriere' eromheen?)

 

Toen dit al vrij snel erg goed ging, de bench drie meter verder gezet. Toen ook dit goed ging, al vrij snel, de bench in de ren gezet, zodat hij met deurtje open, in de ren of bench kon slapen. (2 nachten gedaan daarna bench eruit).

 

Hij was hierin eigenlijk heel gemakkelijk allemaal (rustig, geen paniek), dus na 2 weken op de bank slapen ben ik op de helft van de nacht ongeveer naar de slaapkamer gegaan. Deuren wel open gelaten, zodat ik hem goed zou kunnen horen. 

 

Ook dit vond hij allemaal wel prima dus toen gewoon 's avonds weer in de slaapkamer. 

 

Hij heeft een aantal maanden in de ren gezeten 's nachts. Maar die werd ook eigenlijk te klein en was mij een doorn in het oog. Dus op den duur gewoon weggehaald en toen mocht hij los in de kamer. Ging niet meteen foutloos, maar dat zijn dingen die je moet ondervinden. Zolang hij nergens bij kan dat echt kwaad kan (schoonmaakspullen e.d.) en berg voor de zekerheid dingen op die je echt niet stuk wilt. 

 

En langzaamaan bouw je ook dat af (dat dingen die je anders aan de kant legt, nu kunnen blijven liggen bijv.). 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik had het makkelijk, dus heb makkelijk praten, pup 7.5 week snachts in de bench, ervoor een bed opgemaakt, slaapt niet lekker natuurlijk, de hele nacht doorgeslapen, de pup, de tweede nacht hoppa bed opgemaakt, slapen, en een kussen onder het dekbed gedaan en naar boven gegaan........zes uur naar beneden, pup naar buiten, enn nimmer meer last gehad van niet slapen, van mij mag een hond wel in de slaapkamer, maar de pup nu jonge hond wil dat niet......ik heb honden die als het gaat schemeren op ..nest..gaan..      je wilt de pup niet in de slaapkamer hebben.     Je bed beneden steeds verder weg leggen....  en op een gegeven moment gewoon eens naar boven gaan....als de pup nog niet doorslaapt, ga je er nog een x uit om te laten plassen....   en dan weer slapen....   kijk wat voor jou en je pup het beste is, niet naar de slaapkamer dan steeds jouw bed even verder neerleggen en opeens ga je naar boven....

honden page profiel AizenAizen 2 doggies

honden foto van Aizen

"  In de nacht blijft James braaf in zijn bench, behalve dan om even aan mij te snuffelen. Hij kauwt dan aan zijn eigen speeltjes. Misschien omdat het zo donker en stil is, maar ik ben er blij mee, haha. Ik ben een lichte slaper en merk het het altijd als hij even wakker is. Overdag kauwt hij wel aan meubels als ik erbij ben, vaak als hij uitgespeeld is met zijn eigen spulletjes of als hij moe is en nog niet wil toegeven. Het is wel goed te corrigeren (lees: snel vervangen met wat anders). "

 Maar als hij snachts gewoon lekker in zijn bench gaat liggen dan is het toch niet zo erg die op je slaap kamer te zetten en steeds een stukje verder?? Hij weet tenslotte dat hij daar moet slapen want het is zijn plekje 

 

 

 

PS: wat een heerlijk hondenpupje heb je  

honden page profiel CharoxCharox

honden foto van Charox

Bedankt voor de tips allemaal! Uiteindelijk heb ik er toch voor gekozen de bench maar op mijn slaapkamer te zetten. De nood voor mij eigen bed was hoog, haha.

Deurtje nog wel open gelaten, omdat hij deur dicht nog niks vind zo lang. En James deed het keurig! Hij slaap in zijn bench (mijn bed is gelukkig te hoog voor hem om op te klimmen), dus na twee keer snuffelen is hij braaf in de bench naast bed gaan liggen.

1 x keer eruit geweest, daarna heeft James door geslapen. Hij was al een halfuurtje wakker voor dat ik eruit wilde, en hij bleef in zijn bench aan zijn speeltjes kauwen en uiteindelijk moest hij eruit voor een plas, maar is niet in mijn slaapkamer gaan rommelen of eruit geweest om zijn behoefte ergens anders te doen. Ik ben trots op hem! Denk dat ik dit een paar nachten ga doen, steeds meer oefenen met het bench deurtje dicht (want overdag vind hij het wel leuk om aan mijn spullen te kauwen ;)) en langzaam de bench wat verder te zetten. 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Dat is toch super! En hij zoekt zijn eigen bench op. Mooi, zo voorkom je ook dat het een plek wordt waar hij zich niet veilig voelt!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je mag zeker trots zijn, en op jezelf..

Volgende forumvraag: Beetje aggresie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^