Mechelaar

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IvanIvan

Kunnen mensen die een mechelaar hebben mij zeggen hoe een hond het precies is en hoeveel beweging en hoeveel tijd je erinsteekt? Ik vindt het echt super mooie honden maar qua karakter ken ik ze zo goed niet, zie er wel veel op de hondeschool enzo,.. 

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

Ik vind het heerlijke honden. Vanwege hun werklust en trouw. Heerlijk om mee te wandelen en sporten maar ook om mee te knuffelen. Ze hebben een consequente opvoeding nodig (maar welke hond heeft dat niet) en zijn niet tevreden met dagelijks een paar keer een blokje door de wijk. Hersenwerk (speuren, zijn erg leuke cursussen van) is echt noodzakelijk vindt ik. Wandelen doe ik met een volwassen herder toch minimaal 2 uur per dag en dan een paar keer een extra lange wandeling. Je moet je wel realiseren dat niet iedere mechelaar even makkelijk is met andere honden. Ik heb nu een kruising mechelaar /hollander maar ook meerdere zuivere mechelaars gehad. Voor mij geen andere honden maar ik zie ook dat je echt moet weten waar je aan begint met dit ras. 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Hangt heel erg van de lijnen af, er zijn best lijnen waar je gewoon een 'actieve huishond' kan hebben die met enkel wandelen tevreden is.

Ik heb er 3, alle 3 heel verschillend, waarbij vooral de jongste een echte uitdaging is en feitelijk niet echt een 'leuke' hond is. Ze is heel reactief, koppig, standvastig, actief,... Haalt het bloed vanonder mijn nagels en heeft me al heel veel geduld leren hebben. Enorm blij dat dat mijn eerste hond niet was, want dat zou niet goed gekomen zijn.

Ik doe africhting met de honden. De eerste was een probeersel, de reu daarna was op het hoogste niveau, daarnaast heb ik met die ook het speurhonden programma gevolgd (eveneens hoogste niveau, heeft ook daar WK selectie). Recreatief doe ik ook canicross/bikejöring wedstrijden. De jongste doet ook nog fitness en frisbee (voor de Fun), daarnaast indoor zwemmen.

Veel wandelen doe ik niet, dan ga ik liever fietsen.

honden page profiel JMJM

honden foto van JM

We hebben twee Mechelaars gehad. Het waren zeer sterke honden die enorm van beweging hielden.De llaatste liep langs mij in het bos terwijl ik fietste.

Het zijn niet voor niet DE politiehonden: kordaat en zonder angst die een kordate strikte opleiding nodig hebben. Binnen liggen vonden ze NIET fijn.

Het grootste nadeel was dat ze zeer verdedigend waren: wat ze als bedreiging ondervonden werd aangevallen. Dus laten loslopen tussen mensen was not done.

honden page profiel LinLin

honden foto van Lin

Ik vind het heerlijke honden. Je kan ze ontzettend goed trainen en daardoor overal mee naar toe nemen. Mijn hond is een kruising Mechelse/Hollandse herder. Het eerste jaar vond ik het wel een pittige hond. Ik had hiervoor een labrador dus dat was even wennen. Ik wandel gemiddeld zo'n 5 uur per dag. Daarin laat ik hem de bal zoeken of zwemmen of gewoon lopen of spelen met zijn 2 vaste vriendjes. In andere honden heeft hij geen interesse. Ik heb gehoorzaamheid en agility gedaan met hem. In huis is hij rustig gelukkig. Als ik een dag minder met hem doe niet. Beweging en bezig zijn met je hond is wel belangrijk denk ik. Bezoek vindt hij erg gezellig gelukkig. Ik zou geen ander ras meer willen.

honden page profiel bentebente

Ik heb er geen, maar ik ken er wel veel! Het zijn echt energieke honden die geen genoegen nemen met een blokje om. Ze hebben echt een taak nodig. (Alle herders eigenlijk wel). 

 

Persoonlijk vind ik ze niet altijd even leuk bij kinderen, het worden dan vaak happers. Ze zijn van zichzelf al heeeeel baasgericht en de honden die ik ken waren ook vaak herplaatsers die zich dus extra vastmaakten aan de baas. 

 

Verder zijn het ook echt slimme honden, je kan er van alles mee doen.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Dat is toch maar hoe je ze opvoedt. Ik laat mijn honden overal los en allemaal lopen ze bij kinderen.
Evenmin gaan ze zomaar gaan aanvallen.
Daarnaast zie ik vrij vaak wat onzekerheid bij Mechelaars.

honden page profiel LinLin

honden foto van Lin

Mijn hond is ook prima met kinderen. Heel voorzichtig en lief zelfs. Denk wel dat je ze vroeg moet socialiseren met alles omdat ze anders misschien net iets heftiger kunnen reageren uit schrik.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik heb zelf geen Mechelaars, ik ken er echter wel veel.

 

Als je opziet tegen veel doen met je hond, neem je best geen Mechelaar.

Niet dat ik niks doe met mijn honden, maar een weekje rust, is niet erg voor ze.  De Mechelse Herder heeft echter wél zijn ontspanning nodig, dagelijks.

 

Ik vind de meeste hyper en druk.  Ze kunnen ook, net als hun Duitse neven erg blafferig zijn, gewoon van opwinding soms.

 

Dit is gewoon de mening van een mens die niet houdt van drukte, dan is mijn ras zoveel rustiger .

Volgende forumvraag: welk ras wordt het
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^