welk ras wordt het

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

Hallo allemaal,

We zijn op zoek naar een middel slag hondje beetje zo groot als een beagle. maar er zijn zoveel rassen dat we het niet meer weten. we willen een vriendelijk zachtaardig hondje, die weinig jacht instinct heeft, niet eenkennig van nature gewoon een lieve gezinshond, we hebben al een hond en onze zoon is 2 jaar. hebben jullie nog ideeen ?

 

honden page profiel bentebente

Havanezer, tibetaanse terrier, poedel...

 

”een lieve gezinshond” is wat je er van maakt. Staffords kunnen prachtige gezinshonden zijn. Herders ook. Maar je moet wel in de behoefte van de hond kunnen voorzien en rekening houden met raskenmerken en evt. afwijking daarvan. Zo zou ik nooit een stafford aanraden aan mensen met andere honden, of een herder aan mensen die niet meer met de hond willen doen dan elke dag drie rondjes en in het weekend een lange wandeling. 

 

En de rassen die als “lieve gezinshond” worden gekenmerkt kunnen ook weer afwijken. Dusja. Zoek niet naar een lieve gezinshond, maar een middenmaatje hond die eigenschappen heeft die jullie zoeken.

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

Ik zou het met zulke wensen zoeken in de gezelschapshondengroep (rasgroep 9), bijvoorbeeld een poedel. Of natuurlijk een leuk mixje! :-D

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Ik zou het met zulke wensen zoeken in de gezelschapshondengroep (rasgroep 9), bijvoorbeeld een poedel. Of natuurlijk een leuk mixje! :-D "

 Kan natuurlijk wel dat het "leuk mixje" een jachthond als overgrootvader gehad heeft.... 

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy

honden foto van Koert En poppy

Labrador of is die de groot

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

"  Kan natuurlijk wel dat het "leuk mixje" een jachthond als overgrootvader gehad heeft....  "

 



Euh, daar kun je toch gewoon op selecteren? Uit het uiterlijk valt vaak al ontzettend veel af te leiden, en als je voor een volwassen hondje gaat is het karakter al bekend. Dus ook eventueel jachtinstinct. Ideaal.

Daarentegen ken ik ook maltezers die er vandoor gaan zodra de lijn eraf gaat, en ik heb zelf een podencomix (dus in potentie een gigantische geur- én zichtjager) die letterlijk overal perfect los loopt, ook tussen de konijnen, geen haar op haar hoofd die eraan denkt om de benen te nemen hoor, ik fluit en ze staat naast me. :-) En ik heb ook nog een spaniël zonder jachtinstinct. O-) Dus die vlieger gaat echt niet altijd op.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Spaanse Waterhond, zijn gek op kinderen, enorm veelzijdig qua activiteiten die je ermee kunt doen, blijven lekker bij je in de buurt en hebben weinig jachtinstinct.

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^