Vrij lopen/spelen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Heb even een vraagje. Hoe leren jullie je hond als hij los is om van je af te lopen of te gaan spelen? 

 

De meeste honden als die van de leiband zijn zie je enkele meters van hun baasje lopen. Als ik met mijn 2 kanjers in het bos wandel mogen ze altijd vrij lopen. Het probleem is dat zij niet van mijn zijde afwijken en steeds dicht tegen me aan blijven lopen, wat ik ook doe of zeg ze blijven altijd vlak naast me. 

 

Vind het wel fijn dat ze zo op mij gericht zijn wat ook zijn voordelen heeft maar zou zo graag willen dat ze in het bos eens lekker zouden rennen en spelen maar dat doen ze niet. Heb al geprobeerd om speeltjes weg te gooien, snoepjes te strooien zodat ze die kunnen opeten als ik verder ga,het helpt niet. Ze gaan niet achter het speeltje aan en kijken ook niet naar de snoepjes om als ik verder ga. Als ik blijf staan eten e de gestrooide snoepjes wel op.

Iemand tips hoe ik ze kan leren dat ze eens op ontdekking gaan als de leiband af is?

 

 

 

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Wandelen samen met andere honden?

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

" Veel kleine snuffelsnoepjes gooien?
oeps heb je geprobeerd, overheen gelezen sorry
 
Wandelen samen met andere honden? "

 Hier zijn enkel maar kleine hondjes in de buurt. Zou wel naar een hondenwandeling willen gaan maar die zijn steeds te ver wat het onmogelijk maakt voor me om daarheen te gaan.

honden page profiel NullNull 1 doggies

honden foto van Null

Heb je al eens gekeken op de doggydate app?

honden page profiel .. 2 doggies

honden foto van .

Neem een beagle! 

 

Haha nee dat is natuurlijk een grapje maar ik heb een beagle (kruising) die juist geen moment langs mijn zijde loopt. 

 

Ze komt -met moeite- als ik haar roep en dan natuurlijk pas nadat ze al haar activiteiten heeft afgerond. 

 

Ook kan ik haar vaak zat zelf uit de struiken plukken (een heel stuk achter mij) omdat mevrouw weer een dood dier heeft gevonden die ze staat te ontleden, een gat aan het graven is, een spoor volgt, achter een rat aan zit etc. 

 

Zodra ze buiten is heeft ze geen oog meer voor de baas.. 

 

Echt veel tips heb ik daardoor ook niet maar misschien zou je eens samen met je hond de omgeving kunnen verkennen. Ook zélf van het pad af gaan en door het gras/struiken/bosjes lopen. Mijn hond vind het geweldig als we zo samen de omgeving verkennen. Wie weet gaat je hond na een paar keer zelf ook op ontdekking. 

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

" Heb je al eens gekeken op de doggydate app? "

 Die moet je eerst uploaden voor je erop kan.

Weet niet of ik die kan uploaden op mijn laptop.

 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 1 doggies

honden foto van Vera en Ziva

"  Die moet je eerst uploaden voor je erop kan.
Weet niet of ik die kan uploaden op mijn laptop.
  "

 Op een laptop niet, maat tablet wel heb ik begrepen. 

 

 

Ziva gaat uit zichzelf ook weinig van het pad af. Met andere honden in de buurt meer. Ze doet het wel meer en gaat verder weg naarmate ze ouder wordt. 

Als ik jou was, zou ik de honden minder aandacht geven. Jij moet minder interessant worden dan je omgeving, in dit geval. Ga eens ergens op een bankje zitten en blijf daar een tijdje. Wat doen je honden dan? En met andere honden op pad, inderdaad! Dan leren ze van andere honden dat het oké is om wat verder weg te gaan van de baas.

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Mijn honden deden altijd zo als ik een nieuwe plek ging verkennen. In plaats van lekker rond te lopen bleven ze als eendjes achter me aan lopen. Pas als ik een paar keer in dat gebied geweest was en ze het beter kenden, gingen ze ook meer zelf rondlopen.

Ik begrijp uit het begin stukje dat je altijd in dat bos met ze wandel, maar misschien is het nog wat overweldigend voor ze. Het zijn toch nog jonge honden?

Heb je al geprobeerd steeds een vaste route te lopen, niet al te lang en onderweg ergens te gaan zitten en eens te kijken of ze na een paar keer wat meer op onderzoek uit gaan? Of vanaf de plek waar je zit met een speeltje of snoepjes gooien.

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 3 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Ik kan je helaas geen raad geven, maar......

Ik zit hier te glimlachen omdat ik menig baasje ,die dit leest, hoor denken..... Oh, deed mijn hond dat maar. Als ik roep komt hij zelden en moet ik erachter aan.

 

De vraag andersom lees je vaak maar zelden wat jij vraagt.

 

Zo zie je maar weer dat ieder baasje zijn eigen problemen heeft.

 

honden page profiel BaileyBailey 3 doggies

honden foto van Bailey

Hoi Shiva,

Mits het natuurlijk mogelijk is qua gezondheid-uithoudings vermogen.

terwijl ze beide los zijn zelf stukjes te rennen.

een beetje dollen en gek doen tijdens het rennen met ze..misschien helpt dat.

klinkt gek maar hier vinden ze het prachtig als je in je handen klapt om met ze te dollen en wat rennen.

of ineens om keren en een stukje weg rennen.

Hier twee Newfoundlanders deze vinden het in ieder geval wel leuk.

Natuurlijk wel uit kijken dat je zelf niet valt.

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

@ Denies: Ik zal wat plaksel van mijn kanjers aan Puk geven dan moet je hem niet zo vaak meer uit de bosjes/struiken halen 

Blijf ook niet altijd op de paden. Doe dagelijks een inspectie in het bos waarbij ik ook van de paden af ga.

 

@ Vera: Als ik in het bos ga zitten komen ze gewoon bij me liggen tot ik weer verder ga. Ga ook vaak aan de vijver zitten waar ze ook bij me komen liggen.

 

@ Heidi: De honden kennen het bos al vanaf ze bij me zijn. In de zomer zitten wij dag en nacht in dat bos verblijf daar dan in onze chalet.

 

@ Brigitte: Kan geloven dat veel baasjes denken was mijn hond zomaar dan moest ik er niet achteraan. Het is net of ze aan me vast gekleefd zijn. Heb zelfs al 4 ganzen gekocht en aan de vijver in het bos gezet met het gedacht als ze aan de kant zijn zullen ze er wel achter gaan. Niet dus, de eerste keer als ze die zagen keken ze of ze wilden zeggen wat voor een schepsels zitten daar nu weer. Nu is het voor hun niet meer dan normaal dat die daar zijn.

 

@ Bailey: Het rennen is voor mij niet mogelijk daar ik een erfelijke longziekte heb en hiervoor medicatie moet nemen. Hun uitdagen en er gek mee doen heb ik ook al gedaan maar dan blijven ze ook dicht bij me.

honden page profiel OsumiOsumi 2 doggies

honden foto van Osumi

Misschien vind ze dat net fijn...

Ik geef hier commando 'vrij' anders zou ie ook van me weglopen hoor, maar zo vind ik het duidelijk, als ik dan 'dicht' zeg en 'vrij'.. maar ik heb een hond die aan een 20m lijn moet of een afgesloten hondenweide. Als hij met iets bezig is luistert ie niet als ik roep om te komen,... soms kan dit gevaarlijk zijn, vandaar, hij wil naar andere honden of mensen bvb, maar jaagt ook graag en dan kan ik hem wel even zoeken. Teveel afleiding dus, thuis enz lukt dat wel, maar misschien vind jouw hond het net fijn naast jou, ik zou hem laten kiezen en als je de leiband losmaakt zorgen dat ie dat doorheeft door de sluiting hoorbaar te laten klikken bvb want hier heeft Raiko dat niet altijd door anders

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik zou dat geen probleem vinden.....     toch een extra maatje vinden die lief en sociaal is die dan mee wandeld......

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

@ Osumi: Weglopen doen mijn kanjers niet,ze blijven dicht tegen me ook al zeg ik als ik hun leiband losmaak "spelen" en maak dan een handgebaar dat ze weg mogen toch blijven ze bij me. Eigenlijk heb ik niet eens een leiband nodig voor hun ook niet als we langs een drukke weg gaan.Waar ik ga gaan zij ook, stop ik (met de bedoeling dat zij verder gaan) stoppen zij ook.

 

@ Willemijn: Jammer dat het wat ver is anders konden wij samen wandelen. 

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Heb je al eens geprobeerd om gewoon te blijven staan of om op de grond te gaan zitten?

 

Zodat de honden leren van de omgeving te verkennen ipv jou gefocust te blijven.

 

Uiteraard is dit iets wat je zult moeten herhalen, totdat ze er voldoende vertrouwen in hebben dat je zomaar niet oplost. :-)

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Gisteren liep er een hond los in het park en kwam naar de mijne, wat ik dan het beste doe voor Raiko zijn reactie en die van de andere hond, raiko was aangelijnd, is hem loslaten, maar hij vond de andere hond niet leuk en liep van ons weg, ik zag hem dan plots niet meer! Liep het hoekje om richting de straat, gelukkig liet hij zich vangen want als ik riep kwam hij niet. Raiko loopt dus aan de lijn met een reden 

Ik zou blij zijn als hij bij me bleef haha

honden page profiel MartineMartine 1 doggies

honden foto van Martine

Een balletje gooien?

honden page profiel Ilse met haar schatjes: Binny & StoetelIlse met haar schatjes: Binny & Stoetel 1 doggies

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

Wat ook kan helpen is wat voertjes strooien en dan helpen met je hand door in het gras te woelen, een spoortje maken kan natuurlijk ook. 

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Heb woensdag een nieuw speeltje gekocht dat ik vandaag meegenomen heb bij onze wandeling. In het bos heb ik het enthousiast omhoog gegooid en weer opgevangen zodat de honden er gek op werden daarna heb ik het weggegooid en zijn ze er achteraan gerend,toen ze terug kwamen met het speeltje en hun een beloning gaf heb ik het weer weg gegooid en ze renden er weer achteraan hopelijk gaan ze nu na een tijdje zelf in het bos op verkenning en rennen ze wat rond zodat ze niet steeds bij me blijven.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 1 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Wat is het probleem dat ze bij je blijven?

 

Kennelijk vinden zij dat prettig.

 

 

honden page profiel VixenVixen 2 doggies

honden foto van Vixen

Een hond die de behoefte niet voelt om aan het rennen te gaan, kan je heus wel met maniertjes verder van je af krijgen, maar waarom zou je?

Dan wil je je hond eigenlijk een beetje aanpassen aan het beeld dat jij hebt dat loslopende honden heen en weer gaan rennen. Terwijl ze er misschien wel heel erg van genieten om juist lekker dicht bij jou te blijven. Niet elke hond speelt of rent graag.

Alleen als je honden dicht bij je blijven omdat ze bijvoorbeeld bang zijn, dan zou ik overwegen om er iets aan te doen. 

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

@ Suzanne: Heb graag dat ze in het bos eens lekker rennen of voor mij uit lopen in plaats van dat ze steeds naast me lopen. Als ze naast me blijven lopen leven ze zich niet uit en dan kan ik net zo goed langs de weg gaan wandelen in plaats van naar het bos te gaan.

 

@ Vixen: Thuis spelen ze meermaals per dag met elkaar dus niet graag spelen zal het niet zijn. Ook zijn ze helemaal niet bang.

Al de honden doe ik al gehad heb renden en speelden in het bos wat ik graag heb dat ze doen.

Qjell en Teddy blijven gewoon pal naast me lopen.

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

" @ Suzanne: Heb graag dat ze in het bos eens lekker rennen of voor mij uit lopen in plaats van dat ze steeds naast me lopen. Als ze naast me blijven lopen leven ze zich niet uit en dan kan ik net zo goed langs de weg gaan wandelen in plaats van naar het bos te gaan.
 
@ Vixen: Thuis spelen ze meermaals per dag met elkaar dus niet graag spelen zal het niet zijn. Ook zijn ze helemaal niet bang.
Al de honden doe ik al gehad heb renden en speelden in het bos wat ik graag heb dat ze doen.
Qjell en Teddy blijven gewoon pal naast me lopen. "

 Dat vind ik niet, ik ga vaak met Raiko wandelen tot aan de hondenweide. Vaak ook op een uur dat ik weet we alleen zijn en dan kan hij daar eventjes los en soms staat hij ook maar wat te snuffelen ipv rennen, ik kreeg al eens de vraag 'wat heeft ie er dan aan zonder andere honden erbij of zonder bal?' Maar al die geuren... In het bos ook, is helemaal anders dan gewoon wandelen

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje 2 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Zeker heel interessant voor een hond, al die geuren. Vanmiddag was ik van plan een flink stuk te lopen, maar liet in plaats daarvan Bobby eens haar gang gaan. Eerst bleef ze wat aarzelend staan, daarna snuffelen en snuffelen en snuffelen, elk grassprietje en mosje, vijf keer rond op hetzelfde stukje en dan nog maar een keertje en ik er maar braaf achteraan (het was een aanlijngebied). Een hond hoeft niet altijd ver te lopen en te rennen om het naar zijn zin te hebben.

Maar misschien komt het nog vanzelf. Jonge pups blijven zo vaak bij de baas plakken, misschien zijn jouw kanjers gewoon iets later in het zelf op verkenning gaan.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Ik heb helaas geen tips maar ik ken het wel. Penny doet het ook soms alleen bij haar heb ik het per ongeluk aangeleert. Zij gaat dan voor mij lopen maar staat elke meter stil om op mij te wachten of ze gaat naast me lopen en kijkt constant omhoog. Het is heel schattig, maar als ze dat een halve wandeling doet wordt het irritant. Vaak houd ze op als ik haar een paar keer heb beloond. Dan gaat ze weer andere dingen doen (al is dat soms ook een beetje vervelend want als ze de ruimte heeft gaat ze het liefst zo ver mogelijk van mij af lopen). Maar ik snap dat jij het wilt veranderen en zou het zelf ook doen

 

 

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Snuffelen den ze ook niet als e los zijn. Je kan het vergelijken met een motor met zijspan. Als de motor links draaid doet het zijspan dat ook of ams de motor stilstaat staat het zijspan ook stil. Begrijp dat een jonge pup aan het baasje plakt omdat die bang heeft dat het wordt verlaten. Qjell wordt binnen 3 dagen 8 maand en die zou al wel op verkenning kunnen gaan. Teddy is nu 4,5 maand dat hij nog bij me blijft kan ik nog begrijpen ook al zie ik pups die veel jonger zijn heerlijk kunnen spelen/rennen ook al gaan ze niet echt ver van hun baasje vandaan.

 

Dan toch iemand die begrijpt hoe irritant het is dat de honden steeds aan je benen plakken. Moet zelfs opletten waar ik mijn voeten zet of ik struikel over hun poten zo dicht lopen ze naast me.

Soms zijn er mensen die vragen naar welke hondenschool ik ga omdat ze zo dicht naast me lopen . Ben met Qjell 1 keer naar de hondenschool geweest voor een puppyles en hij vond dat niet fijn waardoor ik niet meer gegaan ben.

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Misschien een keer met Java lopen. Die doet het tegenovergestelde 

honden page profiel pim pim 1 doggies

honden foto van pim

Doet mij overkomen als onzekerheid dat ze zo bij je blijven 'plakken'. Welke jonge hond wil er nou niet op ontdekkingstocht in het bos...?

Inderdaad denk dat menig eigenaar jaloers is, maar of dit gewenst/normaal 'hondengedrag' is op die leeftijd vraag ik me af. Zou kijken of je met simpele spelletjes en oefeningen zoals speuren en zoekspelletjes met beide apart kan lopen en leren dat een stukje zelfstandigheid en de neus gebruiken ook heel goed en fijn is. 

honden page profiel OsumiOsumi 3 doggies

honden foto van Osumi

Ik zou mijn hond gewoon laten zijn hoe hij is. Misschien vind hij dat heel prettig en is er nog niet klaar voor zo ver van je weg te gaan, kzou dat bij een jonge hond niet gaan forceren, gewoon normaal doen, er komt een dag dat hij echt wel op verkenning gaat, je kan om te beginnen gewoon goed doorstappen, als hij eens snuffelt en wat achter blijft stap je door of wacht je verderop even zodat hij weet dat het niet erg is als jullie niet naast elkaar lopen. Laat hem gewoon zijn zoals hij is, hij voelt zich kennelijk goed zo, prima toch? Hou hem af en toe zelf in de gaten,  dat zal hij merken en dan is het niet zijn taak jou constant in de gaten te houden. Als hij volwassen is zal hij wel eens op verkenning gaan, wil hij dat niet zou ik dat oké vinden (mits hij niet angstig of onzeker is want anders moet je werken aan die angst)

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

" Doet mij overkomen als onzekerheid dat ze zo bij je blijven 'plakken'. Welke jonge hond wil er nou niet op ontdekkingstocht in het bos...?
Inderdaad denk dat menig eigenaar jaloers is, maar of dit gewenst/normaal 'hondengedrag' is op die leeftijd vraag ik me af. Zou kijken of je met simpele spelletjes en oefeningen zoals speuren en zoekspelletjes met beide apart kan lopen en leren dat een stukje zelfstandigheid en de neus gebruiken ook heel goed en fijn is.  "

 Onzeker zijn ze zekers niet ze hebben dit altijd al gedaan wat ik ook verzin niets helpt.

Wat ik nog wel kan doen is mijn heuptasje thuis laten waar hun stukjes beloningsworst inzitten,dan kan ik ze wel niet belonen met een stukje worst 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Baknijd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^