Baknijd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sharon (Gast)

Hallo iedereen. Onze golden retriever van 7 maanden heeft sindskort baknijd ontwikkeld naar onze dochter van 2 jaar. Hij doet het ook bij zijn speelgoed.    We laten hem altijd zitten als hij zijn eten krijgt en mag pas beginnen als wij zeggen dat het mag. Hij doet dit perfect we mogen hem aaien hand in de bak allemaal geen probleem bij mijn man en ik maar als onze dochter gewoon naar hem staat te kijken gromt hij. Ik zeg direct neen en pak zijn voer af want dit tollereer ik echt niet.     We hebben ook altijd onze dochter betrokken bij het eten geven. Wat kunnen we doen om dit af te leren?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Laat je hond gewoon met rust als er gegeten wordt. Niet aaien, niet onnodig langs lopen en geen handen in de bak. Geef de hond een rustig plekje om te eten.

 

Jullie zijn nu zelf degenen die de baknijd hebben ontwikkeld bij de hond.

 

Wat zou jij doen als iemand dit constant bij jou bord eten zou doen?

 

Laat die hond gewoon in alle rust eten en er is niks aan de hand.

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Ik denk dat je hond nu op een leeftijd komt waarop die gaat puberen en grenzen opzoekt. 

Zou zeker de bak niet meteen weghalen als die gromt naar je dochtertje. Dan is de kans groot dat die straks bij jou ook lelijk gaat doen omdat je het steeds afpakt. 

 

Kan je de hond niet op een rustige plek etengeven waar niemand kan storen? Dan kan je hond gewoon rustig eten zonder de behoefte te hebben om het te verdedigen. Zou zelf wel blijven oefenen, niet door het eten weg te nemen maar wel door bijvoorbeeld het voer in 2x te geven zodat het leuk is als jij aan de bak komt want je doet er weer iets bij. Of door de waterbak te verversen. Kom je toch in de buurt zonder direct aan het eten van je hond te zitten. 

 

En geven hondenspeeltjes strijd met je dochtertje op dit moment. Ruim het hondenspeelgoed dan even op of geef het alleen als je dochtertje niet in de buurt is. 

Sharon (Gast)

In huis heeft hik een ruime puppyren die we dicht doen als hij zijn rust wil dan kan de dochter niet bij hem. Dit is zijn plaatsje waar ook zijn speelgoed ligt dochter weet dat ze daar niet mag komen. En zijn voerbak staat buiten maar door het vliegenhaas van de terrasdeur stond ze deze ochtend naar hem te kijken en kwam die grom en blaf opeens. Ik schrok enorm. Dit was ook de eerste keer dat ik effectief zijn voer had afgepakt. Ik was gewoon zo geschrokken ik heb het 2 min nadien hem teruggegeven samen met mijn dochter en zelfs een paar brokjes uit haar hand laten eten voor goede associatie.

 

Moet ik dit dan verder doen. Mss eventueel zoals er gezegd wordt in 2 keer voederen en haar de tweede keer de brokjes in zijn bak laten doen?

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Vroeger hadden we honden en kleine kinderen.

Honden aan het eten dan ga jij weg.

 

Nu ben ik oppasoma.

De 4 kinderen zijn hier vanaf baby tot 4 jaar.

 

En weer als de hond eet gaan jullie weg.

Ze hoeven er niet bij te staan.zitten.

 

Het is aan de volwassenen  om daar op te letten.

 

 

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Ik vind ook dat de hond gewoon rustig moet eten en niet steeds de omgeving in de gaten moet houden voor inkomende kinderen.. 

 

Zeker niet zijn eten wegpakken, dit gaat alleen maar escaleren. 

 

Onze hond, een leonberger, liefste hond ooit. Maar reken maar dat ik zijn bot niet afpak want hij zal grommen. Mag dit? Ja, hij waarschuwt mij alleen maar. Eerst iets geven om  het daarna weer af te pakken, dat doe je toch ook niet bij kinderen ;-) 

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Je hoeft er niet perse brokjes voor uit de hand te laten voeren. Je hond weet niet eens waarom je dat doet.

Je hond weet al helemaal niet waarom jij hem de etensbak hebt afgepakt. Hij laat immers gewoon hondentaal zien. Hij laat op zijn manier gewoon heel erg netjes weten dat hij niet wil dat jullie in de buurt komen als hij eet.

 

Misschien is het verstandig voor jullie om jullie goed in te lezen wat de hondentaal inhoud. Dit om zulke dingen te voorkomen. 

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Ik heb ook kinderen (7 en 8 jaar) en honden.

 

Hier is het heel simpel, wanneer de honden eten laten de kids ze met rust en andersom ook! 

 

Mijn kinderen eten wel eens een boterhammetje op de bank en geen van de honden haalt t in zijn hoofd daar een boterham weg te grissen.

 

Waarom zou je je dochter van 2 jaar willen betrekken bij het voeren? 

Jij geeft het voer, het voer is dan van de hond en mag het ongestoord opeten.

 

Hoe meer druk je gaat leggen op voeren hoe groter issue het kan worden.. 

 

Ik voer hier de honden altijd, ze eten apart. Altijd gaat eerst de bak van de labrador in de standaard en dan de bak van de berner. Tussendeur dicht en beide eten rustig (nou ja, de lab eet alsof hij in 3 jaar niks gehad heeft) hun bak leeg. 

 

Hier kan iedereen gewoon langs lopen zonder dat er ook maar iets aan de honden te merken is, juist omdat er nooit druk gezet is op iets. Wat van hun is is van hun en ze zullen nooit bang zijn dat het wordt afgepakt.

 

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik sluit mij bij de anderen aan, ik zal de hond rustig alleen en ongestoord laten eten. Goed dat je het speelgoed al in de ren hebt liggen. Hier word een van mijn honden boos als de andere aan zijn speelgoed komt dus speelgoed mag om de vrede te bewaren alleen in de bench of ren.

Sharon (Gast)

Bedankt voor de vele tips. Inderdaad misschien hem beter volledig afzonderen voor zijn eten. Onze vorige golden heeft dit nooit gedaan dus daarmee dat ik er wel even van schrok. Ik weet geen 2 honden zijn gelijk.

 

 

Voor de rest zijn mijn kinderen de beste vrienden met onze hond dus gewoon even rust gunnen tijdens die paar minuten van het eten. Bedankt! 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wacht ook tot je hond echt klaar is met eten. Niet gelijk de bak weg halen als het eten op is. Vaak wil een hond nog even blijven snuffelen om zeker te weten dat er niks is achter gebleven.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Hallo iedereen. Onze golden retriever van 7 maanden heeft sindskort baknijd ontwikkeld naar onze dochter van 2 jaar. Hij doet het ook bij zijn speelgoed. 
 
We laten hem altijd zitten als hij zijn eten krijgt en mag pas beginnen als wij zeggen dat het mag. Hij doet dit perfect we mogen hem aaien hand in de bak allemaal geen probleem bij mijn man en ik maar als onze dochter gewoon naar hem staat te kijken gromt hij. Ik zeg direct neen en pak zijn voer af want dit tollereer ik echt niet.
 
 
We hebben ook altijd onze dochter betrokken bij het eten geven. Wat kunnen we doen om dit af te leren? "

 Hou op met dat gegraai in die bak van je hond.....geef je hond in alle rust eten apart van jullie vandaan.....eten is zo op..... zie je dat de speeltjes afgepakt worden van je dochter, zet dan als je dochter op de grond speelt je hond even apart achter een traphekje...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik snap dat je er geschrokken van bent.......hier geen baknijd van mijn twee honden, maar ook hier eten mijn honden beiden in alle rust en apart van elkaar, en ik laat hun met rust als er gegeten wordt....je hebt kleine kinderen, als je een bot geeft doe dat in de ren die je aangeeft......en als je dochter naar bed is kan jij oefenen ...alleen met een bot...om het los te laten op commando...ga maar op de grond zitten en hou het vast...   zorg dat je van tevoren wat in je zak hebt , bijvoorbeeld een goed stukje kaas...laat je hond ruim een kwartier lekker aan bet bot knagen.... na een kwartier houd je het stuk kaas voor zijn neus...je hond laat het bot los, je geeft de kaas en je neemt het bot weg en sta op en leg het weg. ...zo ga je dat uitbreiden, met ruilen....eten nimmer afpakken en in de bak zitten graaien....dat is van je hond...een bot moet wel eens opeens afgepakt kunnen worden, oefenen.....dan ruil je voor wat anders.....

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

Ik ga mee in de reacties hierboven. Lekker rustig laten eten. Een hond is een dier met emoties en geen robot die je kan inprogrameren. Het laat ook weten als het ergens niet mee eens is. Net als ieder ander dier het laat weten ergens niet mee eens te zijn. En bij geen enkel ander dier pakken we eten af. Dus waarom wel bij een hond? Ik snap dat niet zo. Ik lees hierboven dat je de tips gaat toepassen om hem ergens rustig te laten eten   succes 

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Ik ga ook mee met de rest, hond gewoon rustig laten eten.

 

Mijn dochter heeft een rottweiler van 2 jaar, een vreselijke makkele lieve hond, past zich overal aan waar ze hem ook mee naar toe nemen.

 

Maar eten, dat is bijna komisch om te zien, je mag niet eens praten in dezelfde ruimte waar hij eet, dan is het al grommen, laat staan als je in zijn buurt komt.

Laatst was de hond aan het eten en schoof de bak over de vloer heen de kamer in, haha, ze zaten op de bank, maar stonden even later boven op de bank, echt een giller.

Heb al zo vaak gezegd, laat hem buiten of op de gang eten, slijt het er vanzelf uit.....

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ik snap heel goed dat je hier niet van gediend bent hoor! Je dochter doet niets, kijkt alleen. De hond heeft voor mij niet bepaald een 'geldige' reden om te grommen.  Nergens staat dat jullie de hond niet rustig laten eten, er staat alleen dat de hond gromt en blaft naar jullie dochter van 2 die op een afstandje staat te kijken. Misschien is de hond bang dat je dochter het eten komt afpakken, waarschijnlijk is ze ook op ooghoogte met de hond en heeft hij het gevoel dat hij zijn eten moet beschermen. Wat je kan doen is samen met je dochter iets lekkers geven aan jullie hond, zodat je dochter en eten positief aan elkaar gelinkt worden.

Sharon (Gast)

Dat heb ik deze middag ook gedaan. 'S middags krijgt hij altijd een sneetje brood en dat heeft de dochter hem mogen geven. Hij heeft het mooi kalm aangenomen. En vanavond kan hij in alle rust eten terwijl de dochters hun avondeten opeten. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ik snap heel goed dat je hier niet van gediend bent hoor! Je dochter doet niets, kijkt alleen. De hond heeft voor mij niet bepaald een 'geldige' reden om te grommen.  Nergens staat dat jullie de hond niet rustig laten eten, er staat alleen dat de hond gromt en blaft naar jullie dochter van 2 die op een afstandje staat te kijken. Misschien is de hond bang dat je dochter het eten komt afpakken, waarschijnlijk is ze ook op ooghoogte met de hond en heeft hij het gevoel dat hij zijn eten moet beschermen. Wat je kan doen is samen met je dochter iets lekkers geven aan jullie hond, zodat je dochter en eten positief aan elkaar gelinkt worden. "

 

In mijn ogen laten ze de hond niet rustig eten.

we mogen hem aaien hand in de bak allemaal geen probleem

 

Ik snap dat de hond nu begint te grommen. Hij zal wel denken, komt er weer een aan die me stoort tijdens het eten. Ook al is het alleen kijken, voor de hond is dat al niet meer prettig omdat er dus steeds geaaid en gegraaid wordt in zn voerbak.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

"  
In mijn ogen laten ze de hond niet rustig eten.
we mogen hem aaien hand in de bak allemaal geen probleem
 
Ik snap dat de hond nu begint te grommen. Hij zal wel denken, komt er weer een aan die me stoort tijdens het eten. Ook al is het alleen kijken, voor de hond is dat al niet meer prettig omdat er dus steeds geaaid en gegraaid wordt in zn voerbak. "

 Bij de volwassen mensen gromt hij niet, wel bij de dochter van 2. Die mag niet eens kijken, er gebeurt niets. Dat vind ik vreemd. Ik denk dat ze heus niet elke dag tijdens het eten met hun handen door de voerbak gaan, doe ik ook niet met Beer maar als ik zou willen dan kan dat. Ik zou het van m'n hond ook zeker niet accepteren als hij zou grommen of blaffen, maar goed, dat is weer een andere discussie.   

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Bij de volwassen mensen gromt hij niet, wel bij de dochter van 2. Die mag niet eens kijken, er gebeurt niets. Dat vind ik vreemd. Ik denk dat ze heus niet elke dag tijdens het eten met hun handen door de voerbak gaan, doe ik ook niet met Beer maar als ik zou willen dan kan dat. Ik zou het van m'n hond ook zeker niet accepteren als hij zou grommen of blaffen, maar goed, dat is weer een andere discussie.    "

 

Misschien was dat wel de druppel geweest, weer iemand die in de buurt komt tijdens het eten.

 

Ik kan ook niet zomaar bij puck komen als ze met een bot bezig is.

Ze eet wel eens karkassen, daarmee mag ik helpen vasthouden als ze zelf geen oplossing weet.

Ook heeft ze eens een vissengraat vast gehad tussen dr tanden.

Ze kwam bij me, ik kon haar helpen, maar kon daarna echt niet meer bij haar eten komen hoor.

Dat wou ze zelf weer doen.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Zucht,ik heb gewoon medelijden met de hond.

 

Waarom kunnen mensen zo slecht normaal doen met een hond.

 

Ga je beter inlezen!

Dat hij nu baknijd heeft,dat heb je zélf gecreëerd .
Zijn eten = zijn eten,daar moet je niet met handen doorheen en afpakken al helemaal niet.

Als iemand constant je eten afpakt..ja dan wordt je wantrouwig en heb je het idee dat je je eten moet gaan verdedigen.

 

Nu durft hij dat blijkbaar niet bij jullie...maar je kind is klein en heeft helemaal NIKS te zoeken bij de hond als hij eet/snackt of slaapt.

 

Hele diepe zucht..

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Zucht,ik heb gewoon medelijden met de hond.
 
Waarom kunnen mensen zo slecht normaal doen met een hond.
 
Ga je beter inlezen!
Dat hij nu baknijd heeft,dat heb je zélf gecreëerd .Zijn eten = zijn eten,daar moet je niet met handen doorheen en afpakken al helemaal niet.
Als iemand constant je eten afpakt..ja dan wordt je wantrouwig en heb je het idee dat je je eten moet gaan verdedigen.
 
Nu durft hij dat blijkbaar niet bij jullie...maar je kind is klein en heeft helemaal NIKS te zoeken bij de hond als hij eet/snackt of slaapt.
 
Hele diepe zucht.. "

 

Medelijden met de hónd? Er gebeurt níets, het kind staat bij vliegengaas te kijken en er wordt gegromd en geblaft. De hond heeft geen reden om te grommen naar een kind achter vliegengaas, dat geen enkele aanstalten maakt om zijn voer af te pakken. 

Sharon (Gast)

Bedankt Hannah. Is inderdaad niet zo dat we onze hond lastig vallen maar soms misschien 1 maal in de week wordt hij even geaaid ofzo tijdens het eten als we er net op die moment even passeren.

 

 

Ik vind het ook niet kunnen dat hij blaft naar onze 2 jarige. Sorry hoor maar mijn kind is nog steeds belangrijker dan de hond moest ze nu aan zen haren staan trekken zou ik het nog begrijpen maar ze stond mooi stil achter  het vliegenhaas.

 

 

We hebben onze kinderen geleerd hoe ze een hond moeten benaderen enz. Ik heb ervaring met honden en heb de hondentaal onder de knie jammer dat je hier dan zo veroordeeld wordt. Maar Hannah bedankt dat je voor me opkomt!

Sharon (Gast)

Bedankt Hannah. Is inderdaad niet zo dat we onze hond lastig vallen maar soms misschien 1 maal in de week wordt hij even geaaid ofzo tijdens het eten als we er net op die moment even passeren.

 

 

Ik vind het ook niet kunnen dat hij blaft naar onze 2 jarige. Sorry hoor maar mijn kind is nog steeds belangrijker dan de hond moest ze nu aan zen haren staan trekken zou ik het nog begrijpen maar ze stond mooi stil achter  het vliegenhaas.

 

 

We hebben onze kinderen geleerd hoe ze een hond moeten benaderen enz. Ik heb ervaring met honden en heb de hondentaal onder de knie jammer dat je hier dan zo veroordeeld wordt. Maar Hannah bedankt dat je voor me opkomt!

Sharon (Gast)

Oei dubbel sorry

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ik zou het ook niet accepteren van mijn hond. Kind staat gewoon aan de andere kant van de deur met gaas ertussen, zit nergens met haar vingertjes aan, helemaal niets.

 

Dat Sharon haar dochter erbij betrekt en de hond brokjes voert vind ik alleen maar goed, dat schept in mijn ogen juist vertrouwen en een band tussen kind en hond.

 

En nee natuurlijk hoef je niet te pas en te onpas in de voerbak van een hond zitten te roeren, maar ik ben blij dat ik dit wel bij mijn honden heb gedaan in het begin. Ik heb weleens de medicatie van de ene hond bij de andere hond gegooit. Niet handig nee, maar kan gebeuren. Ben maar wat blij dat ik zonder grom en hap de bak kan wegnemen. Dat is een kwestie van vertrouwen tussen baas en hond, ik vind het niet normaal als een hond dan gaat grommen of erger. Ze weten/wisten hier dat ze hun eten gewoon terugkregen.

Heb zelfs dit probleem niet gehad met de herplaatsers die tijden van honger hebben gekend.

 

 

 

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Door voer af te pakken ga je baknijd enkel versterken. 

 

Leer je hond dat als jij in de buurt komt er net eten bij komt ipv afgenomen wordt. Geef eten uit je hand. Geef eten bij uit je hand. 

 

Verder... geef je hond een rustige plaats om te eten.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"  
Medelijden met de hónd? Er gebeurt níets, het kind staat bij vliegengaas te kijken en er wordt gegromd en geblaft. De hond heeft geen reden om te grommen naar een kind achter vliegengaas, dat geen enkele aanstalten maakt om zijn voer af te pakken.  "

 Ik vind dat er génoeg gebeurt. Misschien vindt jij het niks..

Openingstekst:
Hallo iedereen. Onze golden retriever van 7 maanden heeft sindskort baknijd ontwikkeld naar onze dochter van 2 jaar. Hij doet het ook bij zijn speelgoed.    We laten hem altijd zitten als hij zijn eten krijgt en mag pas beginnen als wij zeggen dat het mag. Hij doet dit perfect we mogen hem aaien hand in de bak allemaal geen probleem bij mijn man en ik maar als onze dochter gewoon naar hem staat te kijken gromt hij. Ik zeg direct neen en pak zijn voer af want dit tollereer ik echt niet.     We hebben ook altijd onze dochter betrokken bij het eten geven. Wat kunnen we doen om dit af te leren?

 

 

En dan een topic maken met de vraag hoe dit weer afgeleerd kan worden.
Je kan beter jezelf iets aanleren denk ik dan..nieuwe inzichten in de hondenwereld bijvoorbeeld.

 

En ik mag toch hopen dat je wel snapt dat een starend kind een dreiging vormt voor een hond die gewend is dat zijn eten wordt afgepakt Hannah

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

"  
 
 

 
En ik mag toch hopen dat je wel snapt dat een starend kind een dreiging vormt voor een hond die gewend is dat zijn eten wordt afgepakt Hannah "

 Precies dit.

Hier in huis mag dat ook niet.

Staren verbied ik ook.

 

Soms zijn hier 3 honden in huis van onze dochter 2.

Dan zijn er geen kleine kindjes bij.

 

Soms staren de honden ook naar elkaar en dan gromt er 1.

Ik onderbreek dat er word niet geruzied .

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Oh ja,laten we voor het gemak niet vergeten wat de hond daadwerkelijk laat zien én zegt.

 

Grommen is een stress signaal wat zegt 'geef mij meer ruimte en afstand'.

 

Nou als het nu nog niet duidelijk is waar de hond last van heeft..dan weet ik het ook niet meer

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Help mijn hond maakt mij gek
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^