Kantoorhond: Welk ras?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel toto

Ik snap echt helemaal niks van de reacties..

de hond moet nog aangeschaft worden!!  Het is niet dat er een ramp gebeurde  dat men nu met een probleem zit "van waar laat ik de hond" zit.

 

echt neem dan geen hond..

Bovendien kost een pup opvoeden heel veel tijd.. de baas ziet je aankomen zeg, je ben daar om te werken niet om je pup op te voeden!

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Ik snap echt helemaal niks van de reacties..
de hond moet nog aangeschaft worden!!  Het is niet dat er een ramp gebeurde  dat men nu met een probleem zit "van waar laat ik de hond" zit.
 
echt neem dan geen hond..
Bovendien kost een pup opvoeden heel veel tijd.. de baas ziet je aankomen zeg, je ben daar om te werken niet om je pup op te voeden! "

 Er staat toch helemaal nergens dat ze geen tijd vrij nemen om de pup eerst rustig thuis te laten wennen

En heel misschien.... zijn ze behalve baasjes van de toekomstige hond, ook wel baas van het kantoor, dus wie wil er dan iets van zeggen 

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

"  Er staat toch helemaal nergens dat ze geen tijd vrij nemen om de pup eerst rustig thuis te laten wennen
En heel misschien.... zijn ze behalve baasjes van de toekomstige hond, ook wel baas van het kantoor, dus wie wil er dan iets van zeggen  "

 Precies!

 

Diesel ging als pup ook mee, hij kon daar lekker uitrazen, ruimte en aandacht zat.

 

En ben eigen baas, dus wie kan daar iets van zeggen

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Er zijn bedrijven zoals bij Nestlé in Brussel waar geregeld 20 honden met hun baasjes meekomen. Er is daar zelfs een kleine hondenwei.

 

In Amerika is het bij techbedrijven nog meer ingeburgerd.

 

http://www.tijd.be/ondernemen/algemeen/De-opmars-van-de-kantoorhond/9898544?ckc=1&ts=1504872970

 

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Lijkt me juist ideaal voor een hond, de hele dag met mensen. Zelfs bij een keertje ziekjes zijn, zouden er mensen zijn om hem uit te laten. En ook voor het personeel gezond dat ze op een legitieme manier even een frisse neus kunnen halen.


Enige wat ik vind is dat de Toller minder geschikt is. Die Tollers die ik ken/ gekend heb, zijn behoorlijk gereserveerd naar vreemden, blafferig, en eentje was zelfs zo bang dat die een stuk omliep bij tegenliggers in het park. Dat lijkt me niet praktisch, bij veel inloop.

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

Ik zou de Vizla echt van de lijst halen. Een Vizla is een hond die altijd 'AAN' zal staan. Zit jij aan jouw computer, dan staat de Vizla naast jou te janken omdat hij wil spelen. Je krijg hen niet moe met een ommetje te wandelen....deze prachtige dieren moeten werken!

 

Vergeet ook niet dat niet iedereen een hondenlover is. Ik zou daarom meer een kleine hond kiezen, daar hebben mensen doorgaans minder schrik van. Wees maar eens de collega die schrik heeft van de hond, je ziet hem van ver al afkomen...Met zijn bal....oei die wil weer spelen...help.....HELPPPPPP 

 

Loopt de hond los rond of zal hij bv in het kantoor van de baas blijven liggen?

Anoniem (Gast)

Ik vind juist dat ieder kantoor een kantoorhond moet hebben!!!! Heb nu twee werkgevers met kantoorhond(en) gehad en het was heerlijk. Even lekker wandelen als je hoofd vol zat. Een knuffel als je even baalde en altijd iemand om tegenaan te kletsen. Op dit moment werk ik thuis en heel eerlijk, die van mij liggen ook het grootste deel van de dag op 1 plek te maffen hoor. We lopen altijd wel een uur tussen de middag. O en onze kantoorhond kwam echt niets te kort hoor. Hij ging 's ochtends en 's avonds mee met de fiets, liep overdag nog meerdere keren met ons, we speelden met hem en hij kreeg veel knuffels. Had een fijner leven dan mensen die hun hond urenlang alleen laten lijkt mij. denk dat het inderdaad belangrijk is dat je een ras kiest die niet te waaks of te eenkennig is. Ik zeg labrador. 

honden page profiel KantoorhondKantoorhond

Dank voor de interessante reacties!

 

We hebben smakelijk gelachen om de boze reacties :). Wat meer info zodat ook deze reageerders goed kunnen slapen vannacht:

 

- De baas van de hond is tevens de eigenaar van het bedrijf.

-De hond zal dagelijks 30 minuten fietsen en zoveel mogelijk voor, na en tijdens werktijd het bos in gaan. 'Externe afspraak' om te brainstormen weet u wel.

- De hond zal niet vanaf het begin mee gaan naar kantoor en ook niet fulltime. 

- Het kantoor is een grote open ruimte met jonge mensen, type internetbedrijf.

 

Inhoudelijk: we denken juist wel aan een pup om hem te kunnen trainen op zijn specifieke leefomgeving.

 

Over de Vizsla twijfelen we qua aanhankelijkheid het meeste idd. Dank voor uw feedback.

 

De gegeven suggesties gaan we bekijken. Andere suggesties en ervaringen zijn welkom!

honden page profiel GuusGuus

honden foto van Guus

Leuk dat je je hond mee wil nemen naar het kantoor! Guus, mijn labrador, gaat vanaf dat hij een klein puppy'tje is ook mee naar kantoor. Zo'n 2/3 dagen per week. 

 

'S ochtends voor het werk loop ik (meestal) een grote ronde met hem. Tussen de middag in de pauze ook en dat gaat helemaal prima! Het eerste uurtje is hij meestal het onrustigst, bij iedereen die binnenkomt even kijken. Is bij ons geen probleem gelukkig. En daarna komt hij lekker rustig bij mijn bureau liggen. 

 

Als je nog vragen hebt, stel ze gerust ??

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Een hond zal het geweldig vinden en wist je dat kinderen beter presteren als er een hond in de klas aanwezig is? 

Dat zal dus ook voor het personeel gelden. 

Succes dus. 

 

 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Misschien is een windhond ook wel geschikt. 

Windhonden zijn binnen vaak heel erg rustig. Ze houden van luxe, dus met een groot zacht kussen is hij helemaal tevreden. 

Als ze iedere dag even hun energie kwijt kunnen zijn ze tevreden. Vaak wordt gedacht dat ze super veel beweging nodig hebben, maar dat valt reuze mee. 

 

Ze zijn niet echt waaks. Weet alleen niet in hoever het allemans vrienden zijn. Maar in het Spaanse asiel waar ik stage liep was de galgo sectie vaak de favoriete plek van iedereen. Het zijn zo´n grote lieve knuffelkonten. Maar weet niet of dat rasspecifiek is of dat dat komt door de situatie in het asiel. Maar daar zaten zeker honden die het geweldig zouden vinden om de hele dag aandacht te krijgen op kantoor en dat er regelmatig mee gewandeld wordt. 

 

O mocht het je wat lijken, dan zitten er heel veel windhonden in de asielen. Ook pups. 

 

honden page profiel Sigrid & Sandy en DivaSigrid & Sandy en Diva

honden foto van Sigrid & Sandy en Diva

" ps. aanvullend onze eigen nadelen per ras, gebaseerd op online informatie. Voel je vrij om ze te ontkrachten of bevestigen waar nodig:
Vizsla 
zeer veel beweging nodig (maar voor welke hond geldt dit nou niet?)
mogelijk te aanhankelijk aan de baas?
Flatcoated 
wordt 'nooit' volwassen. Gaat zonder strikte opvoeding mogelijk streken uithalen op kantoor?
Duitse Staande
Mogelijk te sterk jachtinstinct? 
Mogelijk ongeschikt voor kantooromgeving vanwege strakke opvoeding?
Tolling + Labrador
Geen specifieke nadelen?  "

 Dit geld ook voor een toller

als je meer wil weten vraag maar 

honden page profiel Sigrid & Sandy en DivaSigrid & Sandy en Diva

honden foto van Sigrid & Sandy en Diva

" En toevallig pas ik vandaag op de Toller van mijn neef. Dan vind ik zelfs mijn mix herder pup van 9 maanden rustig. Het is een erg lief beestje, maar een stuk zenuwachtiger dan mijn eigen honden. Ze blaft ook veel meer. Kan natuurlijk ook komen doordat ze hier niet woont, maar ook in vergelijking met andere oppas en logeerhonden vind ik haar onrustiger. "

 Hier en toller maar die is echt niet zenuwachtig bij tollers licht dat ook heel erg aan de lijnN

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: HD foto's in pupprijs
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^