Help! mijn puppy jaagt op muizen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Bente, ik wil je graag hartelijk bedanken (niet dus) 

Aangezien mensen zoals jij, die onverantwoord hun hond los laten lopen, het verpesten voor de rest van honden liefhebbend Nederland, aangezien de regels door zulk gedrag over wel en niet los laten lopen steeds strenger worden 

honden page profiel bentebente

" Bente, ik wil je graag hartelijk bedanken (niet dus) 
Aangezien mensen zoals jij, die onverantwoord hun hond los laten lopen, het verpesten voor de rest van honden liefhebbend Nederland, aangezien de regels door zulk gedrag over wel en niet los laten lopen steeds strenger worden  "

 Graag gedaan.

 

Doe alsjeblieft eens effe.. alsof mijn hond elke dag 10 herten, schapen en vossen vangt en dood . Af en toe een muisje, een vogeltje en een enkele keer een egel gepakt. Verder gaat ze wel eens achter vossen aan, zonder ze aan te raken. Doe niet alsof dat het einde van de wereld is. 

 

De mensen waardoor regels aangescherpt worden zijn mensen die hun hond andere honden laten aanvallen, mensen de hun hond schapen laten aanvallen, mensen die ronduit asociaal zijn. Niet mensen die er mee kunnen leven dat hun hond af en toe een muisje pakt. 

honden page profiel --

honden foto van -

"  Verder gaat ze wel eens achter vossen aan, zonder ze aan te raken. Doe niet alsof dat het einde van de wereld is. 
 "

Het is zeker niet het einde van de wereld en ik geloof ook niet dat het doden van muizen ervoor zorgt dat regels worden aangescherpt.
Het gaat meer om groter wild. Je geeft steeds aan dat jouw hond die toch niet te pakken krijgt met een toon dat het dan toch niet erg is (zo interpreteer ik het), maar nogmaals, zelfs het opjagen alleen al is een overtreding. Jouw hond hoeft niet persé schade aan te richten...

 

Citaat link (ik val in herhaling):
"In theorie kunt u ook met een ander type hond hond worden beschuldigt van jagen als u de hond los laat lopen, bijvoorbeeld als u de hond duidelijk niet onder controle heeft, de hond met opzet achter wild aanstuurt of aanspoort iets te volgen."

Je kan dus beschuldigt worden omdat de hond niet onder controle is (ze blijft niet bij je) en omdat je met opzet je hond achter wild laat rennen (je weet dat ze wild lastigvalt, toch laat je haar los).



Ook wilde ik nog iets zeggen over dat het zielig is wanneer je een hond aanlijnt terwijl die van jongs af aan altijd heeft losgelopen... Dat is niet zielig... Olly mocht ook veel los, maar toen ik merkte dat hij wild ging lastigvallen en zelfs ging doden, zit hij sindsdien aan de lijn. Alleen op plekken waar hij niet weg kan rennen mag hij los. 
Er zijn zat mensen met pittige honden die ontzettend veel beweging nodig hebben, maar wegens een sterk jachtinstinct of andere redenen niet los kunnen. Toch weten die mensen de honden de beweging te geven die ze nodig hebben, ondanks dat ze aan de lijn zitten. 

Ook spreek je over dat de hond teveel belast wordt bij het rennen naast de fiets. Spelen met andere honden is niet minder belastend hoor. Je moet ook niet op topsnelheid gaan fietsen, jij bepaald het tempo... 
Wat ook energie vraagt van een hond is snel wandelen, een uur lang. Deed ik met Olly bijna elke dag, hij kwam voldaan en moe weer thuis. En het werkt ook heel goed voor je eigen conditie, win-win. En anders kan je altijd gebruik maken van een lange lijn. 

Er zijn geen excuses om je hond maar los te kunnen gooien, duizenden oplossingen te bedenken om de hond te geven wat die nodig heeft aan beweging zonder dat er regels overschreden worden. ;)

 

Ik ben niet degene die bepaald wat jij moet doen of niet (je bent oud genoeg om dat zelf te bepalen), je weet dat je de wet overtreedt met dit soort acties en wat de consequenties ervan zijn... 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

De kat van de overburen loopt geregeld in onze tuin en dropt daar ook af en toe zijn ontlasting. Wat Romeo zal doen bij een confrontatie weet ik niet, maar ik ben altijd alert als hij in de tuin is. Nu heb ik mijn tuin overal goed beveiligd, maar toch lukt het de kat in de tuin te komen. Ik vind dat moeilijk, temeer omdat de overburen vaak niet eens weten, waar hun kat uithangt. Ik heb een hele tijd geleden een van hun katten aan de voorkant van mijn woning gevonden, doodgereden en de vrouw van de auto opgevangen, die heel emotioneel was. Wij hebben samen op de baasjes gewacht. Ik wil absoluut niet dat Romeo een dier iets aandoet, maar ik wil ook niet dat hij zelf gewond raakt. 

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Kinderen bang voor pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^