zindelijkheid

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

ilona (Gast)

Hallo allemaal   wij hebben nu een yorkshire terriër tweede van bijna 5mnd in huis. Ze heeft nooit gepiept in de bench. Ze slaapt vanaf dag 1 bij ons in de bench in de woonkamer. Kan van 21.30u tot 8.30u alleen zijn erin zonder te plassen of poepen in de bench. Helemaal top! En ze gaat om de 3u naar buiten. Ze plast en poept in het grasveld en krijgt als beloning een koekje en een flinke aai. Maar nu komt het ze plast en poept ook gigantisch veel nog in huis. snap er niks van..moet ik nog meer geduld hebben met haar...Als ik haar op heterdaad betrap zeg ik nee..Maar heb ik het niet gezien dan zeg ik niks en negeer te maak te schoon en klaar.   hebben jullie tips hoe ik ervoor zorg dat ze niet meer zoveel binnen doet maar alles buiten want daar doet ze het ook.    

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Het nee roepen helpt niks. Als je hond moet, dan moet ie. Schijnbaar is je hond toch nog niet zo zindelijk als je dacht.

Even weer de puntjes op de i door iets vaker naar buiten te gaan.

 

Laat nog wel even de urine van je hond controleren op blaasontsteking. Puur en alleen om dit uit te sluiten. 

Stel dat het wel blaasontsteking is, dan weet je waarom dit gedrag is.

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Waarom haar 11u in de bench opsluiten?
Je kan de tijd tussen de plasbeurten verkleinen zodat ze vaker naar buiten gaat om te plassen en poepen. 3u vind ik wel lang voor een pup van 5 maanden.

honden page profiel CathCath

Misschien is het een fabeltje , maar ik heb gelezen dat Yorkie's moeilijk zindelijk te maken zijn omdat ze vreselijk eigenwijs zijn.

Zelf heb ik een Biro Yorkie en die plast vaak op trainingsmatjes .

Als ik niet zie dat hij het doet komt hij aan mijn been krabben of die zeggen wil 

"waar blijft mijn beloning?  " en toch gaat het vaak mis.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Kan van 21.30u tot 8.30u alleen zijn erin zonder te plassen of poepen in de bench. Helemaal top!
En ze gaat om de 3u naar buiten. Ze plast en poept in het grasveld en krijgt als beloning een koekje en een flinke aai. Maar nu komt het ze plast en poept ook gigantisch veel nog in huis. snap er niks van..

 Om de 3u is dan blijkbaar voor jouw hond niet genoeg, laat haar vaker uit. Na het eten, na elke spelletje, nadat ze een slaapje heeft gedaan... let op haar lichaamstaal, en ga meteen naar buiten als je ziet dat ze onrustig wordt of aanstalten maakt haar behoefte te doen.

 

En zo lang aan 1 stuk in de bench... tja, je vindt het helemaal top, maar al wat ze tijdens die lange periode moet ophouden aan plas & poep moet er dan tijdens de dag natuurlijk wel uit.

 

Vaker uitlaten, dus.

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Oud topic.

Hopelijk is het hondje inmiddels al lang zindelijk.

Volgende forumvraag: Hoe voed ik mijn pup op?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^