Hoe voed ik mijn pup op?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Brian en StephanieBrian en Stephanie

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Ik heb niet veel ervaring met hele jonge pups, maar het lijkt me niet slecht om haar in de eerste weken regelmatig in een draagzak op je borst mee te nemen naar buiten je ze mee kunt nemen naar plekken die nu nog 'eng' zijn om haar te laten wennen aan alle dingen, geluiden, voorwerpen etc., terwijl ze zich geborgen voelt bij jou. Je kunt haar onderweg regelmatig eruit halen zodat ze even kan snuffelen of kennismaken met andere hondjes waarbij je een goed gevoel hebt en die met zo'n kleine pup om kunnen gaan. Je kunt haar dan ook gaan lokken met een koekje zodat ze naar je toe komt, en dit in steeds meer 'spannende' situaties gaan doen.

 

Wat betreft het grommen: niet alle grommen van een hond is agressie. Ik heb er een die bij alles gromt: als hij speelt, als iets hem niet lukt, als ik hem stevig over zijn buik aai om te zeggen dat hij het prettig vindt... Als hij gromt op momenten dat hij echt boos is, klinkt het heel anders!

 

Dat springen en blaffen is ook wel logisch, je pup is klein en heeft veel eten nodig. Hoe vaak per dag geef je nu? 

 

Wat je wel al kunt gaan doen, is gaan oefenen met kleine beetjes eten of brokjes en je hondje zo te leren te gaan zitten en stil te zijn voordat er eten komt. Het leren zitten kun je doen door een brokje in je vingers te houden met de handpalm naar voren, laten snuffelen, en dan zachtjes tegen de snoet van je hondje drukken, steeds verder naar achteren totdat ze wel moet gaan zitten, en dan meteen "zit" zeggen als ze eenmaal zit en het koekje geven. Als ze eenmaal uit zichzelf gaat zitten, ook als je 'zit' zegt, kun je steeds iets langer wachten tot je het koekje geeft, of het dan pas uit je zak halen of van het aanrecht af pakken om te geven.

 

 

honden page profiel bentebente

" Ik heb sinds een weekje een pup in huis en ik vind het behalve heerlijk ook heel erg lastig. Heb zelf altijd katten gehad en dat was een stuk minder moeilijk.. Ik wil haar het beste geven maar weet nog niet helemaal hoe. Zij begrijpt ons niet en wij haar niet.
(ik heb recent al een keer een verhaal geschreven omdat Pom zich af en toe heel vreemd gedroeg en de vertrouwensband niet optimaal was door het krijgen van oordruppels wat zij meer dan niet toestond)
 
2 september gaat ze voor het eerst mee naar een training die zich vooral richt op het begrijpen van je hondje en het socialiseren ipv alle commando's etc. maar tot die tijd moeten mijn vriend en ik het toch echt alleen doen.
 
'Pom' is een Pomeriaan, meisje, van bijna 11 weken nu.
Ik heb me veel ingelezen op het internet maar het opvoeden van een pup blijft niet bij maar 1 regel waar je je aan moet houden..
"

 Ten eerste wil ik je even feliciteren met de nieuwe aanwinst!

 

Ten tweede.. een pomeriaan? Het is een pomeranian of een dwergkees, pomeriaan is een broodfokterm!! Ik hoop dus maar dat je een gezond hondje hebt aangeschaft...

 

Nu de daadwerkelijke "problemen". Ik zou die tapijten gewoon lekker terug leggen, anders moet ze daar later weer aan wennen en plast ze er als nog overheen. Als hier de hond ziek is word het tapijt ook gezien als goede plek om te plassen, poepen, spugen... maar niets wat een beetje schoonmaken niet verhelpt! Hoe vaak laten jullie Pom uit? Een pup moet sowieso na het spelen, slapen, eten of drinken uit, en 's nachts nog een keer (vooral in het begin) dat is dus zo'n beetje om de twee uur er uit. Verder moet je je wel bedenken dat ze op jullie balkon zal blijven plassen als je haar dat aanleert. Mat of geen mat. 

 

Buiten zijn zou ik kort houden. Ik weet niet hoe lang je loopt? Maar eigenlijk moet dat max 10 min elke keer, en dat is al heel veel. Loop hetzelfde stukje, dan krijgt ze minder prikkels binnen en went ze vanzelf aan geluiden. 

 

Tijdens dat dolle halfuurtje moet je juist met haar spelen lijkt me. Als onze honden vroeger de dolle vijf minuten hadden renden ze achter elkaar de kamer door, al spelend. Dat is heel normaal gedrag, voor een pup, puber of jonge hond. 

 

Als ze geen tekenen van stress vertoont als je de bench sluit, gewoon doen. Kinderen willen ook nooit slapen, maar als ze eenmaal liggen is het goed. Vooral verplichte rust blijven geven als ze hem zelf niet pakt!

 

Als jullie aan het eten zijn mag ze niet bij je komen. Dat is bench tijd. Anders krijg je een schooier.

 

Als je het eten van Pom gaat maken, en ze begint te grommen, "nee!" zeggen en weglopen/haar compleet negeren. Verder gaan met eten maken als ze rustig is. Doet ze het weer? Herhalen. Consequent zijn!

 

Ik hoop dat dit je een beetje helpt.

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

 Verder moet je je wel bedenken dat ze op jullie balkon zal blijven plassen als je haar dat aanleert. Mat of geen mat. 

 
 
 
  bente

 Dit is niet helemaal waar, Wij hebben ook met de training van zindelijkheid stuk gras op balkon gelegd en nu die zindelijk is doet die niks meer op balkon. Kan per hond verschillen natuurlijk 

 

honden page profiel Brian en StephanieBrian en Stephanie

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Een Pomeranian is toch een dwergkees..?  Pomeranian is de engelse benaming van een dwergkees. Pomeriaan is vaak de term die broodfokkers gebruiken. 

 

Ik denk dat het een fase is waar je doorheen moet. Die eerste weken gingen  hier ook zo. Beer wilde niet lopen en had meerdere keren per dag van die momenten dat er niks mee te beginnen viel. Hij bleef bijten, rennen etc. Gewoon even laten gaan en weer opnieuw beginnen.  Beer wordt ook heel druk als ik zijn eten maak. Hij krijgt het pas als hij rustig is. Al duurt het een uur. Grommen zou ik niet direct agressief noemen, honden grommen in heel veel situaties. Beer ook als hij je uitdaagt, als hij gefrustreerd is (speeltje onder de bank)  etc etc. Waarschijnlijk gromt en springt ze omdat eten heel belangrijk is voor haar en ze gespannen is omdat er iets te gebeuren staat.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik denk dat je pup niet bij een hele frisse fokker vandaan hebt om eerlijk te zijn ;) 

 

Wat je beschrijft lijkt op voernijd. Dit kan komen omdat ze te weinig heeft gehad of heeft moeten vechten voor haar voer. Dit herken ik heel erg bij mijn eerste hondje. Tot aanvallen aan toe. Uiteindelijk heb ik het voer op de grond gezet ben ik er bij gaan zitten en elke keer dat ze er naar toe stormde heb ik haar terug gezet. Dit heeft even geduurd. Uiteindelijk bleef ze zitten tot dat ik zei dat het goed was.

 

honden page profiel Poedelini & Vea & Noë {† Maudy}Poedelini & Vea & Noë {† Maudy}

honden foto van Poedelini & Vea & Noë {† Maudy}

Pomeranian is gewoon een dwergkees, idd de engelse benaming.

Alleen fokkers proberen met al kleinere dwergkeesjes met wat stompere neusjes te fokken en noemen het dan een pomeranian alsof het een nieuw ras is.

Officieel is het nog gewoon een dwergkees, misschien dan iets kleiner en een stomper neusje als gemiddeld.

honden page profiel Brian en StephanieBrian en Stephanie

honden page profiel bentebente

" @angelique
 
Pom komt bij een hele goede fokker vandaan die echt gek is op haar dieren en ze op en top verzorgd. kennissen van mij hebben ook een hondje bij haar vandaan en dat is ook een kerngezond en prachtig beestje dus daar ligt het niet aan.
 
Ze is nu ongeveer het formaat van mijn voet.
Haar speelse grommetjes zijn wel heel anders dan de grom die ik krijg als ik in de keuken sta met haar voer. het gekke is, is dat ze niet gromt als ik bij haar voerbakje ga zitten met haar.  "

 Als een dwergkees fokker haar ras pomeriaan noemt, zou ik m'n twijfels hebben.. heeft ze een stamboom? Zijn de ouderdieren getest?

 

Verder reageer je nogal boos terug. Zo kan ik je niet helpen.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" @angelique
 
Pom komt bij een hele goede fokker vandaan die echt gek is op haar dieren en ze op en top verzorgd. kennissen van mij hebben ook een hondje bij haar vandaan en dat is ook een kerngezond en prachtig beestje dus daar ligt het niet aan.
 
Ze is nu ongeveer het formaat van mijn voet.
Haar speelse grommetjes zijn wel heel anders dan de grom die ik krijg als ik in de keuken sta met haar voer. het gekke is, is dat ze niet gromt als ik bij haar voerbakje ga zitten met haar.  "

Omdat je de term Pomeriaan gebruikt en dit een broodfok term is ;) Het is zoals meerdere al aangaven Pomeranian of dwergkees ;)

honden page profiel Brian en StephanieBrian en Stephanie

Ik weet niet beter dan dat mijn omgeving deze term altijd gebruikt heeft. Pom heeft een stamboom en is bij de dierenarts geweest.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Dit is niet helemaal waar, Wij hebben ook met de training van zindelijkheid stuk gras op balkon gelegd en nu die zindelijk is doet die niks meer op balkon. Kan per hond verschillen natuurlijk 
  "

 Klopt, ze koppelen het plassen aan buiten, maar ook aan het  gras.

Als ze zindelijk zijn, het echt op kunnen houden, kan je het gras van het balkon halen, dat is dan geen plas plek meer.

 

Ik vind het erg handig op balkon, of als je een tuin heb, daar kunstgras te hebben.

Als je ziek bent, of je hond is een nood plekje erg handig.

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Waarom haal je je openingspost weg? Zo onaardig tegenover de mensen die uitgebreid antwoord geven.

honden page profiel bentebente

" Waarom haal je je openingspost weg? Zo onaardig tegenover de mensen die uitgebreid antwoord geven. "

 TS deed in mijn ogen uberhaupt onaardig tegenover ons.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  TS deed in mijn ogen uberhaupt onaardig tegenover ons. "

 Tja, ik zou ook niet blij zijn als je mooie keesje met stamboom meteen voor broodfokhondje wordt aangenomen.

 

Pom of pomeriaan of de Engelse versie, what's in the name.

honden page profiel bentebente

"  Tja, ik zou ook niet blij zijn als meteen wordt aangenomen dat je mooie keesje met stamboom meteen voor broodfokhondje wordt aangenomen.
 
Pom of pomeriaan of de Engelse versie, what's in the name. "

 Omdat dat een onwetendheid toont. Als je de naam van het ras van je eigen hond niet eens goed weet.. en problemen hebt met opvoeding.. dan denk ik gelijk broodfok + eigenaar die zich niet heeft ingelezen. Dan reageert ze ook nog zo zuur, ja, dan is het een beetje klaar bij mij.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Zo wordt mijn ras een schotse collie genoemd, dat is fout.

Het is schotse herders hond, of gewoon collie.

 

Zijn dat eigenaren, die een broodfk hond hebben of niets van het ras weten? 

Onzin dus, het is een benoeming, een naampje, meer niet.

 

Ik zou dan eerder vragen, waar de hond vandaan komt ipv te suggereren, dat het ivm een „verkeerde benaming" om een broodfk pup gaat, waarvan de eigenaar zich niet goed heeft ingelezen.

 

Ik weet, door ervaring van meehelpen op de hondenschool, dat zelf bazen die zich goed hebben ingelezen, verdiept in hun hond en alles goed hebben voorbereid het alsnog niet weten en echt tegen heel veel dingen aanlopen, als ze hun pup eenmaal hebben.

 

Tussen weten en het in het echt meemaken, zit een groot verschil.

 

Ben erg blij, dat mensen hier om hulp komen vragen.

 

Ik hoop dat ts meeleest en als ze nog vragen heeft, kan ze me altijd ook een pb sturen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Pomeranian is gewoon een dwergkees, idd de engelse benaming.Alleen fokkers proberen met al kleinere dwergkeesjes met wat stompere neusjes te fokken en noemen het dan een pomeranian alsof het een nieuw ras is.
Officieel is het nog gewoon een dwergkees, misschien dan iets kleiner en een stomper neusje als gemiddeld. "

 Enkel broodfokkers zullen dat verkondigen (dat het een apart ras is als verkoopspraat). Raszuivere Dwergkeesjes zijn sowieso al klein met kort neusje. Daarom dat er tussen dwergkees en klein kees meer verschil zit dan enkel de schofthoogte. Dwergjes zijn doorgaans compacter dan kleinkeesjes. Al heb je ook wel verschillende lijnen hoor en zijn er nog "autentieke" dwergjes. Maar ook de autentieke dwergjes worden pomeranian genoemd (Engelse benaming). Oorspronkelijk spreken we zelfs van de naam german spitz of Duitse spitz (Nederlands) maar Nederland wilde weer moeilijker maken door ook nog eens de benaming dwergkees te introduceren. Of ze nu een korter neusje hebben of niet dat hangt af van de lijn en niet van de benaming. 

honden page profiel CathCath

"  Klopt, ze koppelen het plassen aan buiten, maar ook aan het  gras.
Als ze zindelijk zijn, het echt op kunnen houden, kan je het gras van het balkon halen, dat is dan geen plas plek meer.

 Bedankt voor  de tip.

Als ik mijn Yorkie  uit laat vindt die alles zo interessant (vooral het gras)ik ga dit zeker uitproberen

honden page profiel CathCath

"  Klopt, ze koppelen het plassen aan buiten, maar ook aan het  gras.
Als ze zindelijk zijn, het echt op kunnen houden, kan je het gras van het balkon halen, dat is dan geen plas plek meer.

 Bedankt voor  de tip.

Als ik mijn Yorkie  uit laat vindt die alles zo interessant (vooral het gras) 

Hij heeft dan overal aandacht voor behalve aan plassen ,ik ga dit zeker uitproberen.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Als je fijne (opvoed)tips wil en veel wil leren over je hond(taal en gedrag), dan is dit een hele leuke site(lees op je gemak alle kopjes door) , ook met een goede achtergrond qua opleiding en nieuwe vooruitstrevende ontwikkelingen van de hondenwereld.

http://www.hondenlot.nl/

Volgende forumvraag: Terugval zindelijkheid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^