sterilisatie teef

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel baloebaloe

A.s donderdag word mijn (american bully) teef 3 jaar, gesteriliseerd

Nu vraag ik me af of en hoe het gedrag van een teefje door deze operatie veranderd.

Wat is jullie ervaring hiermee?? 

Ik las op internet dat dominante teven mogelijk dominanter worden

Zijn er voorbeelden? Before and after..?

De redenen voor het stereliseren zijn vooral omdat ze enorme last heeft van schijn zwangerschap, toch nooit met der wil gaan fokken en de kans op allerlei ziektes verminderd. 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Onze Niké was erg hond-agressief voor haar sterilisatie.

 

Erna was ze veel handelbaarder, het felle was er af.

 

De DA had ons wel gemeld dat Niké inwendig nog steeds loops leek te zijn, zelfs al waren er reeds drie maanden verstreken na haar loopsheid.  Haar  hormoonhuishouding was in de war, zeg maar, voor haar was de sterilisatie dus positief, doordat ze nu stabiel bleef.

 

Bij mijn andere dames heb ik geen verschil gemerkt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

3 jaar.  Je hond heeft haar karakter al gevormd, veel veranderingen zal je niet gaan merken...zijn ze nog heel jong en is het karakter nog niet gevormd kan dat wel mee werken, nu hoef je daat niet bang voor te zijn.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" 3 jaar.  Je hond heeft haar karakter al gevormd, veel veranderingen zal je niet gaan merken...zijn ze nog heel jong en is het karakter nog niet gevormd kan dat wel mee werken, nu hoef je daat niet bang voor te zijn. "

 Niké was ongeveer twee jaar, ondanks dat haar karakter reeds gevormd was, is ze toch handelbaarder geworden.

 

Het "blinde, woeste" uitvallen was weg, ze "hoorde" ons terug als we haar riepen.

honden page profiel KevinKevin

Hier geen verandering in karakter, nog steeds dezelfde 'tamme goedzak' :p

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

"  Niké was ongeveer twee jaar, ondanks dat haar karakter reeds gevormd was, is ze toch handelbaarder geworden.
 
Het "blinde, woeste" uitvallen was weg, ze "hoorde" ons terug als we haar riepen. "

  Zonder castratie, met het ouder worden worden honden ook wel handelbaarder dan dat ze nog puber zijn, worden ze gecastreerd als puber dan grote kans dat ze dan nog geen stabiele hond zijn.....vooral kleine honden zijn toch sneller volwassen dan groot ras.

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Hormonaal kan het toch invloed hebben op het gedrag en karakter. Ook al is de hond 3.

Ik heb er zelf ook erg over getwijfeld bij mijn teef. Zelfs nog een duits boek over in huis gehaald waar heel veel informatie erover in staat. Ik heb het uiteindelijk niet gedaan.
Het kan een beetje beide kanten opgaan qua gedrag, het risico van de narcose of incontinentie. Toen heb ik het niet gedaan.
Redenen waarom ik het overwoog is dat ze rare gespleten loopsheden kan hebben, vaak 2 loopsheden wat niet gebruikelijk is bij het ras, en paar ligte schijnzwangerschappen. En ook een aantal loopsheden dat ze van gedrag totaal anders was door de loopsheid echt prikkelbaar en dat we echt rekening moesten houden. En daarna weer zichzelf.
Wij hebben het uiteindelijk niet gedaan. Laatste loopsheden was ze rustig. En risico bij de narcose wat bij mijn ras groter is. Kans op incontinentie. En afwachten of de scherpe randjes erger worden of dat het juist beter gaat. Dat kan beide kanten op. Ze is al zo waaks met bezoek. Ik wilde niet de kans lopen dat het nog erger is. Je moet daarna ook opletten niet te overvoeren en ze was al wat zwaar en gek op eten. Dat waren voor mij te redenen toch niet te doen.

Maar dat is natuurlijk allemaal strik persoonlijk en blijft een afweging en afwachten hoe het gaat.

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Vraag me nog wat of. Zou het nog verschil maken als de baarmoeder en alles weggehaald wordt of niet qua gedrag.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Neen, nooit gedragsveranderingen gezien,bij geen enkel teefje wat ik ooit gehad heb.

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

" Neen, nooit gedragsveranderingen gezien,bij geen enkel teefje wat ik ooit gehad heb. "

 Ik ook niet en ik heb er best wat gehad.Ik heb met 1 teefje wat nu overleden is, het nooit willen doen uit angst voor de narcose,ze was een hartpatientje.Dat is haar toen ze 8 jaar oud was en een baarmoederontsteking kreeg,bijna fataal geworden.De baarmoeder stond op springen,dus er was de keuze tussen inslapen of de gok van de narcose nemen.Uiteraard de gok genomen,tijdens de narcose heeft ze een hartstilstand gehad en is de dmv prikken in het hart en reanimatie weer tot leven gebracht,maar het herstel was vreselijk moeilijk.Dit had ze veel beter doorstaan als ze jonger was geweest.Mijn huidige Shih teefjes zijn allebei na hun eerste loopsheid gesteriliseerd(baarmoeder zit er nog in)toen ze ongeveer een jaar oud waren.Mijn reutje was 15 maanden toen ik hem liet castreren.Ik kan alleen maar voordelen noemen.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Ik heb mijn inmiddels overleden teefje laten castreren toen zij vijf jaar was omdat zij na iedere loopsheid last van schijnzwangerschap had en dan zeer humeurig en van slag was. Zowel haar gedrag als vacht zijn niet verandert wel was ze van die vervelende schijnzwangerschappen verlost.

Lotus inmiddels zevenenhalve maand oud heb ik in juni laten castreren, het is nog wat vroeg om er echt iets over te kunnen zeggen maar tot nu toe merk ik geen verandering in gedrag of vacht.

honden page profiel KevinKevin

" Vraag me nog wat of. Zou het nog verschil maken als de baarmoeder en alles weggehaald wordt of niet qua gedrag. "

 Vroeger werden de baarmoeder bijna steenvast verwijderd bij een sterlisatie.
Nu zijn ze daar toch van het terugkomen, meer en meer 'minimaal invasief' .
Onze dierenarts heeft dmv een incisie van 3-4cm enkel de eierstokken zelf verwijderd en zo werd het ganse hormonale proces stilgelegd, dus ook geen loopsheid meer ondanks ze wel haar baarmoeder heeft.

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

"  Vroeger werden de baarmoeder bijna steenvast verwijderd bij een sterlisatie.Nu zijn ze daar toch van het terugkomen, meer en meer 'minimaal invasief' .Onze dierenarts heeft dmv een incisie van 3-4cm enkel de eierstokken zelf verwijderd en zo werd het ganse hormonale proces stilgelegd, dus ook geen loopsheid meer ondanks ze wel haar baarmoeder heeft. "

 Haar gedrag is als voorheen? En haar eetlust en gewicht? Makkelijk hersteld?

honden page profiel KevinKevin

"  

Haar gedrag is als voorheen? En haar eetlust en gewicht? Makkelijk hersteld? "

 Gedrag is iedem tov voorheen.
We zijn nu van brokken naar kvv overgeschakeld, niet omdat Dina slecht at maar gewoon omdat doordat we ons hierin verdiept hadden hier als eigenaar meer achter stonden.

Dina is een beagle en dus gevoelig voor overgewicht. Nu qua gewicht zit er voor haar sterlisatie en nu en verschil van +1,5kg.

Ze heeft 5d pijnstillers en antibiotica gehad (standaard bij onze da) maar eigenlijk niks last gehad :-)

honden page profiel Izzy, Droef en DesireeIzzy, Droef en Desiree

honden foto van Izzy, Droef en Desiree

Izzy was ook 3 toen ik haar heb laten castreren. Bevalt ons super. 

Ze heeft geen last van stemmingswisselingen meer en wordt op straat niet meer lastig gevallen en daardoor is ze nu heel stabiel. Na een maand of 3 a 4 begon het bij ons echt vruchten af te werpen. Voorheen snauwde ze een heleboel honden maar ook mensen weg en inmiddels kan ze met vrijwel iedereen door 1 deur. Honden is ook geen probleem meer, al zijn er een aantal hier in de wijk waarvan ze vind dat ze op moeten rotten. Voor mij was de reden dat Izzy op den duur elke 3 a 4 maanden loops werd en toen kwam er nog een intacte reu met dek ervaring bij en dat risico en gedoe wilde ik niet. Volgende teef zou ik ook weer laten castreren vanaf een jaar of 3. Dus wel pas wanneer ze geestelijk en lichamelijk helemaal af zijn. En dat geldt ook wel voor een reu. Al wordt Droef met zijn 2 jaar eind deze maand gecastreerd omdat hij(en ik) ook aardig last van zijn hormonen krijgt en dekken mag hij absoluut niet meer, maar goed Droef is qua karakter heel erg stabiel en ook al een paar maanden echt volledig uitgegroeid en uitgezwaard.

honden page profiel Izzy, Droef en DesireeIzzy, Droef en Desiree

honden foto van Izzy, Droef en Desiree

Ohh jaa Izzy is altijd al gefixeerd op eten geweest en dat is nu niet anders. Ook is ze niet aangekomen en heb ik aan de voeding niks hoeven veranderen en ze krijgt nog steeds de zelfde hoeveelheid beweging. Dit kan per hond verschillen.

Volgende forumvraag: Pup 1 kilo te licht voor pil
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^