Heupprobleem?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Cilia (Gast)

Hoi hoi, ik heb een hond van nu net 4 jaar een kruising amerikaanse stafford/cane corso.  De laatste tijd lijkt hij wel last van zijn heup of pootje te hebben. Als mijn vriend langs komt klopt hij hem vaak even op zn kont en gisteren piepte hij opeens. Ook vandaag toen hij de bank op wou komen gaf hij een piep. Nu heb ik al overal gevoelt en onderzocht aan zijn achterpoten en heupen (duwen voelen strekken) maar aan niets is te merken dat hij er verder last van heeft. Iemand dit eerder meegemaakt?

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Hij zal niet zomaar een piep geven.

Een hond is normaal best  hard voor zichzelf.

 

Als dit vaker voorkomt.........

Om zekerheid te hebben kun je dan beter even naar de dierenarts gaan.

 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Eventjes langs de dierenarts gaan... mijn vorige hond piepte ook plotseling bij een beweging en die bleek een hernia te hebben. Daar heb je veel goede behandelingen voor. Hij kan zich natuurlijk ook gewoon verstapt hebben. Ik zou het even rustig aan doen, hem buiten niet meer los laten lopen en een afspraak maken bij de dierenarts om het even te laten checken. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Mijn hond piepte nooit maar we dachten ook dat hij last van poot of heup had,bleek  een hernia te zijn.

Je kon bij hem ook aan poten trekken e.d hij gaf totaal geen pijnsignaal af bij onderzoeken.

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

Met een hond van dit kaliber zouden bij mij alle alarm bellen afgaan en zsm laten onderzoeken bij de DA.

Kan zijn dat hij gewoon een blesure heeft maar kan ook erger zijn en daar moet je niet te lang mee door willen lopen.

Cilia (Gast)

bedankt voor alle reacties! Ik ga ook binnekort even langs de dierenarts, alleen is het zo soms dat ik dacht ik kijk het even aan en kijk of iemand dit wel eens heeft meegemaakt. 

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

" bedankt voor alle reacties! Ik ga ook binnekort even langs de dierenarts, alleen is het zo soms dat ik dacht ik kijk het even aan en kijk of iemand dit wel eens heeft meegemaakt.  "

 Vraag dan wel direct om röntgen foto's.

Ik heb mijn eerste bulldog ook te lang laten aanmodderen waardoor hij tegen de tijd dat ik naar een andere DA ging en wel foto's liet maken er al flink artrose zichtbaar was. We gingen overigens voor last van zijn knieën heen. Bleek hij vervolgens 1 knie een kapotte kruisband te hebben, de andere patella luxatie en toen hebben we ook gelijk zijn heupen maar op de foto gedaan en die bleken dus ook niet goed. 

De bulldog die ik nu heb, heb ik een paar dagen aangekeken want hij was gevallen en dat had ik zien gebeuren en hij had last van zijn elleboog. Daarna toch maar direct flink laten onderzoeken incl foto's en deze heeft ED en dus ook HD blijkt ondanks dat hij geen last van zijn heupen had op dat moment. Gelukkig 0 artrose omdat ik er nu wel heel snel bij was. Nu is het een kwestie van de spieren goed houden, en supplementen ter ondersteuning. Een enkele keer als we ons niet aan de regels hebben gehouden krijgt hij een pijnstiller(carpodyl).

Cilia (Gast)

och wat zielig! :( gelukkig is het zo wel te doen! Ik denk dat het bij mijn hond een spier is.. hij heeft een verdikte spier nu op de zijkant van zijn bil/heup en dat doet zeer als je eraan zit of hij op zijn rechterkant gaat liggen. Laat hem nu rust houden en ga maandag langs de dierenarts. (Mocht het erger worden ga ik alsnog natuurlijk meteen). 

Volgende forumvraag: Incontinentie??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^