Luna

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Nick (Gast)

Mischien dat iemand mij goed advies kan geven luna is nu 6 maanden en heb cursus gehad alles gaat prima maar ze vind het halen en brengen geweldig maar als ze het bot brengt bij me neer legt mag ik hem niet pakken oftewel een touwtrek wedstrijd houden ik heb het geprobeerd met snoepjes worsten noem maar op dat lukt me 2x daarna trapt ze er niet in nu gebruik ik een 2de stok zodat ze bij het pakken van de stok het bot loslaat en in de stok bijt dan pak ik het bot en zeg ik los is dit nou de oplossing of zijn der nog andere manieren?

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ik zou me dan gaan richten op de commando's vast en los met een speeltje. Zeg vast en hou t speeltje voor, pakt die het speeltje zeg je goedzo en mag die even trekken en spelen met je. Dan hou je het speeltje stil, en wacht je tot hij los laat. Eventueel pak je wat dichter bij de bek vast zodat hij minder speelruimte heeft en het saai wordt. Meteen zodra die los laat zeg je los en beloon je met wat lekkers. Na een paar keer kan je van te voren los gaan zeggen ipv te wachten. 

Het vergt wel oefening natuurlijk, vooral met iets lekkers als een botje. 

 

Nu zeg je los terwijl je hond een stok vast pakt. Los is nu dus vast bij jou..

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Waarom zou je ook een bot weg moeten halen? Als het bot dan weg moet, doe dat wanneer de hond er helemaal geen oog voor heeft.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik snap het niet helemaal?

Moet je je hond leren om een bot te apporteren en af te geven?

Dat kan je toch beter een dummy of speeltje gebruiken.

Of doe je een jachttraining misschien, dat je hond moet leren wild te apporteren?

Anoniem (Gast)

Bedankt brenda voor je advies daar ga ik wat mee doen maar als die de stok pakt en die los laat zeg ik pas los  en ruby en sylvia ik bedoel bot met 1 van rubber want een bal pakt die niet mischien dat daar de verwarring in zat een speeltje dus niet een kluif ofzo en ik vroeg advies niet om een dom antwoord 

Damian Hoofddorp (Gast)

beste nick, 

Bij ons in het park lopen heel veel kinderen toen ik per ongeluk de woorden door elkaar haalde en vast riep, greep mijn herder een kind en liet deze niet meer los toen ik vast zei.. Toen moest ik los zeggen.. sindsdien weet hij het.. Het is natuurlijk niet de juiste ervaring maar misschien heb je er wat aan. Groet 

Frank anoniem (Gast)

belachelijk en gevaarlijk advies door modteam verwijderd

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 11 augustus om 11:43 --

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Euh frank, als je geen ander advies kan geven blijf dan weg.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Ik was altijd heel vroeg met lis laten van dingen. Dat komt omdat ik het niet tollereer dat ze iets van de grond eten, dus is het voor de hond veiliger dat als ie toch wat pakt dat de hond kan lossen.

 

Ik geef gewoon een speeltje, maakt niet uit welke. En dan lekker spelen, gek doen. En dan pak je het speeltje vast, zeg je 'los' blijf je herhalen tot de hond ook echt loslaat, dan zeg je snel los en een goedzo. Dan het speeltje even buiten bereik en nog een keer 'dat is los, goedzo' en dan haal ik het speeltje in beeld en zeg ik vast. Doe je 3 keer en dan nog even spelen. (Altijd training leuk eindigen) Doe dat 3 keer per dag en de hond heeft het met een paar dagen wel door.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik was altijd heel vroeg met lis laten van dingen. Dat komt omdat ik het niet tollereer dat ze iets van de grond eten, dus is het voor de hond veiliger dat als ie toch wat pakt dat de hond kan lossen."

 Dat dus. Elsa steekt ook alles in haar mond en niet alleen veilige dingen.

 

Ik begin bij de pup direct met 'open' waarbij ze moet toestaan dat ik haar mond open doe. Gemakkelijk voor een gebitscontrole maar ook om dingen uit haar mond te vissen wat helaas aan de lopende band het geval is hier. Vooral plukken haar die ze uit de vacht van Momo trekt of oplikt van de grond. Buiten blaadjes, takjes, eikels, beukennootjes, bloempjes, veertjes.. zucht.

 

Dan komt "Bah!" en dan laat ze wel vallen wat uit haar mond wil vallen en niet aan haar tong blijft plakken. Niet echt aangeleerd maar de toon van de stem en de (constante) herhaling doen hun werk. Het helpt ook dat ze weet dat als ze het dan niet laat vallen ik het dus uit haar mond ga vissen.

 

Later kan ik dan omschakelen naar 'los'. Maar ze is nog te jong om te apporteren dus dat komt dan wel.

Ik gebruik trouwens dat 'open' dan ook om dat aan te leren als ze niet op 'los' reageren. Snappen ze snel genoeg.

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

Wij leren nu los met de clicker,eerst spelen met een touw,als hij gaat trekken je hand "bevriezen",op een gegeven moment laat hij los,dan meteen klik en iets lekkers,had ze meteen door

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Ik was altijd heel vroeg met lis laten van dingen. Dat komt omdat ik het niet tollereer dat ze iets van de grond eten, dus is het voor de hond veiliger dat als ie toch wat pakt dat de hond kan lossen.
 
Ik geef gewoon een speeltje, maakt niet uit welke. En dan lekker spelen, gek doen. En dan pak je het speeltje vast, zeg je 'los' blijf je herhalen tot de hond ook echt loslaat, dan zeg je snel los en een goedzo. Dan het speeltje even buiten bereik en nog een keer 'dat is los, goedzo' en dan haal ik het speeltje in beeld en zeg ik vast. Doe je 3 keer en dan nog even spelen. (Altijd training leuk eindigen) Doe dat 3 keer per dag en de hond heeft het met een paar dagen wel door. "

 Dat is veel verwarrender als je hond het commando niet kent. Dan betekent los ook vast omdat jij al los zegt terwijl die t speeltje nog vast heeft en dus lekker zichzelf even beloont met wat spelen. 

Los zeggen zodra ze loslaten. Als je hond het commando kent moet je ook niet continu 'los' zeggen, maar even wachten om de hond te laten denken en daarna pas weer proberen. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  Dat is veel verwarrender als je hond het commando niet kent. Dan betekent los ook vast omdat jij al los zegt terwijl die t speeltje nog vast heeft en dus lekker zichzelf even beloont met wat spelen. 
Los zeggen zodra ze loslaten. Als je hond het commando kent moet je ook niet continu 'los' zeggen, maar even wachten om de hond te laten denken en daarna pas weer proberen.  "

 Ik heb het met joy idd eerst geprobeerd los te zeggen als ze daadwerkelijk los liet, maar dat snapte ze niet. Want ik was toch gewoon aan het spelen? Tenminste, zo kwam het over alsof ze zo dacht haha. Toen ik dus los bleef zeggen (natuurlijk niet los los los los los, maar gewoon duidelijk 'los' paar seconden erna 'los') als ze dan echt los liet meteen de hemel in prijzen. Wolf laat ook échr niet los. Die moet en zou het speeltke hebben. Maar hij lost nu vrijwel gelijk. Hoef het maar 3 keer te.zeggen nu waaevan de 3e keer los is.

Volgende forumvraag: welk vlooien middel?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^