boerboel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

ikke (Gast)

hallo           Ik zoek een boerboel kennel in de provincie Drenthe, Groningen, friesland en Overijsel en het bovenstukje van Flevoland. Omdat dit redelijk bij mij in de buurt zit, en ik wil graag als de puppy's er zijn elke week heen om ze op te zoeken. Wie weet dat??

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Overleg dit vooraf even met de fokker anders kan het weleens een teleurstelling voor je worden. Ook een fokker heeft een privéleven en meer te doen dan puppykopers ontvangen. Zijn ze per keer al snel weer een uurtje of 2 mee bezig terwijl het nest en de ouderdieren ook tijd en energie vragen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Overleg dit vooraf even met de fokker anders kan het weleens een teleurstelling voor je worden. Ook een fokker heeft een privéleven en meer te doen dan puppykopers ontvangen. Zijn ze per keer al snel weer een uurtje of 2 mee bezig terwijl het nest en de ouderdieren ook tijd en energie vragen. "

 Een teleurstelling....?  fokkers hebben graag dat je komt kijken, hier een fokker waar ik iedere week mocht komen kijken....en ik niet alleen...ook bij mijn vorige newfoundlanders was er totaal geen bezwaar om te komen...dat zagen ze graag...en natuurlijk niet de eerste dag..maar dat zal de fokker aangeven....

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Een teleurstelling....?  fokkers hebben graag dat je komt kijken, hier een fokker waar ik iedere week mocht komen kijken....en ik niet alleen...ook bij mijn vorige newfoundlanders was er totaal geen bezwaar om te komen...dat zagen ze graag...en natuurlijk niet de eerste dag..maar dat zal de fokker aangeven.... "

 Willemijn.. Er zijn meer fokkers dan de fokkers van jouw honden in Nederland dus vooraf overleggen als je zulke wensen hebt is altijd verstandig.

 

Met  een nest van 7 pups ben je dan iedere week 14 uur bezig met de pupkopers en moet je ook nog rekening houden met reistijden en uitloop. Beetje aan een ander (de fokker in dit geval) denken is niet verkeerd.

 

Nee heb je, ja kan je krijgen.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Waarom wil je juist een Boerboel?

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Leuke honden!

 

Bij onze fokker was de zaterdag steeds onze pup-kijkdag !  We spraken wel steeds af met de fokker.

honden page profiel DeesDees

honden foto van Dees

https://www.facebook.com/ImmermoedBoerboels/?rc=p
Immermoed en Grootmoed (Drenthe) zijn goede fokkers met hele leuke honden.  Ze hebben nu toevallig ook puppy's, ik weet niet of die allemaal al besproken zijn.

ikke (Gast)

ik vind boerboel wel heel leuke honden en ben een beetje aan het oriënteren

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn

Ik vindt boerboel geweldige honden.
Alleen zal er bij mij nooit een komen om de redenen die ik zo geweldig vindt alleen niet in mijn leven passen.
1 is heel er waaks en beschermend.
( met twee kinderen die ooit ruzie maken met vriendjes kan dit mis gaan. en nu de hond op te sluiten als er iemand komt vind ik geen optie.
2 is heel er waaks.
(langs mijn huis komen per dag zo'n 100 honden langs. Dus zal hij altijd alert zijn en dat lijkt me niet echt de bedoeling.
3 hier komt iedereen achter om.
dat kan ooit mis gaan.

Dus komt hij er niet. Misschien als de kinderen de deur uit zijn en ik naar het buiten gebied ben verhuisd O-)

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Handig is een goed omheinde tuin te hebben met poort die op slot kan.

honden page profiel RobRob

honden foto van Rob

Prachtige honden, zelf zou ik er nooit aan beginnen. Bij een jeugdvriendje vroeger hadden ze een Boerboel, ik was hier kind aan huis en kwam hier ook dagelijks.

Ik ben een keer onaangekondigd achterom gekomen en toen is de Boerboel dwars door een ruit naar buiten gesprongen. Toen hij mij zag herkende hij me meteen en is er niks gebeurd. Ik kan me niet meer herinneren of ik toen mijn broek heb vol gescheten van angst. Ik heb me echt rotgeschrokken. 

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Ja echte waakhonden net als mijn ras.
Belangrijk is bij de aanschaf dat goed te realiseren. Wil je dat iedereen achterom zo er op kan lopen moet je niet aan dit soort type honden beginnen. Een goed hekwerk met poort met slot is belangrijk. Ik vind het wel een veilig idee. Je moet het willen.

Wij hebben ook wel verschillende keren gehad dat mensen ons achter hoorden of gewoon onverwachts achterom kwamen en de hond van ons er op af stormde. Bekenden dus ging gelukkig goed bij die reu maar sindsdien goede poort en slot. En hebben het uitgelegd dat het beter is even voor aan te bellen of even te wachten tot we ze gezien hadden en bij de hond waren.

Volgende forumvraag: Engelse Basset, reu of teef?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^