Engelse Basset, reu of teef?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Floor (Gast)

Hai! Wij willen volgend voorjaar heel graag een Engelse Basset aan gaan schaffen, we zijn verliefd op het uiterlijk en vallen voor het eigenwijze karakter ervan. Ook dat het ras bekend staat om een kindervriend te zijn, vinden wij erg prettig.   Echter nu komt de vraag, willen we graag een reu of een teef? Natuurlijk weet ik dat een teef loops gaat worden en we die dus eerder moeten laten helpen, want we willen geen nestje. Ook weet ik dat het uiterlijk van een reu wat lomper is. Maar wat zijn de ervaringen qua karakter/gedrag? Ik hoor graag jullie ervaringen...

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Hoi Floor!

 

Wat leuk, een Basset! Misschien kan een fokker van het ras jou hier meer informatie over geven? Het kan namelijk per ras verschillen hoe de reu of teef gemiddeld is. Bij mijn ras is er namelijk nauwelijks verschil tussen reu of teef, terwijl bij andere rassen de reu (of teef) veel pittiger kan zijn qua gedrag en/of opvoeding. 

 

Daarnaast verschilt het ook per karakter van de hond. Mijn advies is daarom om met een fokker van de Basset contact op te nemen.

 

Veel plezier tijdens deze zoektocht toegewenst! 

Anoniem (Gast)

Bedankt Iris, dat ga ik ook zeker doen!

honden page profiel koertkoert

Ik zal dan. Een reu aanraden 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Een reu of teef... Dat is echt waar jullie je prettig bij voelen. De een is een reuen mens en de ander een teven mens. Die keuze kunnen we niet voor jullie maken.

 

Wat me wel opvalt, een teef loops gaat worden en we die dus eerder moeten laten helpen, want we willen geen nestje. 

dat is dus echt niet nodig. Als je hond gezond is, laat er dan niet in snijden. Dat is mijn persoonlijke mening. 

Wil je dat wel, wacht dan tot je hond geestelijk en lichamelijk is uitgegroeid tot een volwassen hond.

Een hond heeft hormonen nodig om op te groeien. Haal je dat te vroeg weg, dan kan dat lichamelijk slechter uitpakken. Een teef kan daarnaast incontinent van urine worden. 

Volgende forumvraag: staart couperen in buitenland
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^