Dewrgkees

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel joyce joyce

Hallo allemaal ik wil heel graag een puppy en dan een dwergkees maar er zijn een soort van 2 soorten dwergkeezen je hebt deze http://www.keeshondenclub.nl/wp/dwergkees/ dit is een best wel wollig type met veel vacht maar je hebt ook deze https://www.houssin.be/klanten/kira-onze-dwergkees/ (de eerste foto) dit is een type met wat minder en kortere vacht wat is nou precies het verschil het is allebei een dwerkeeshond toch ?? Ik wil heel graag dat 2 de type maar moet ik dan op een andere naam zoeken of hoe vind ik het type dwergkeeshond die ik wil ?? 

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

IN ELK GEVAL VER BIJ DE TWEEDE SITE WEGBLIJVEN!!! 

 

 

honden page profiel joyce joyce

Hoezo ?? Cindy,Binky

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Volgens mij heeft het er ook mee te maken dat de tweede nog een pup is en de vacht dus nog niet helemaal uitgegroeid is. 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Blijf alsjeblieft ver weg bij broodfokkers zoals die van de tweede link!! Als een fokker meerdere rassen verkoopt, ver weg blijven. Deze pups zijn opgegroeid in vieze hokken en/of geimporteerd vanuit oostbloklanden (Hongarije, Polen, Tsjechie) waar hele andere of zeg maar gerust géén regels zijn mbt dierwelzijn. De moederhond zit haar hele leven in een vies hok in haar eigen ontlasting en mag nooit naar buiten en jij koopt hoogstwaarschijnlijk een zieke pup. Ver weg blijven dus!! Neem contact op met de rasvereniging van de Keeshond. 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Wegblijven!  Hoe mooi het er ook uit ziet, ze verkopen té veel hondenrassen... NIET DOEN!

 

IK zou het niet vertrouwen, ondanks mooie praatjes en plaatjes, ga naar een fokker die zich enkel op jouw ras toelegt en doe je huiswerk van te voren, voor je in verleiding wordt gebracht.

 

Bezoek een keer een hondenshow, daar kan je met fokkers in contact komen, en ga na of deze fokker als betrouwbaar bekend staat.  Maar vooral : gebruik je gezonde verstand.  Vraag naar de gezondheidstests en op papier, vraag naar de ouders en bekijk ze ook. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Hallo allemaal ik wil heel graag een puppy en dan een dwergkees maar er zijn een soort van 2 soorten dwergkeezen je hebt deze http://www.keeshondenclub.nl/wp/dwergkees/ dit is een best wel wollig type met veel vacht maar je hebt ook deze https://www.houssin.be/klanten/kira-onze-dwergkees/ (de eerste foto) dit is een type met wat minder en kortere vacht wat is nou precies het verschil het is allebei een dwerkeeshond toch ?? Ik wil heel graag dat 2 de type maar moet ik dan op een andere naam zoeken of hoe vind ik het type dwergkeeshond die ik wil ??  "

 Zoals hij op de site van de keeshondenclub staat wordt een dwergkees uiteindelijk. Alleen daar vind je goede fokkers in Nederland.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Eens met bovenstaande reacties, de tweede link betreft een broodf*kker!

En voor mij ziet de puppy van de tweede link er ook groter uit dan een dwergkees en niet als een zuivere kees. 

 

Waarom je voorkeur voor die andere vacht?

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Dat is geen ander vachttype, dat is een puppy die nog niet zijn volledige vacht heeft. Een dwergkees komt altijd met een zeer lange vacht, zo niet dan is het ook geen dwergkees. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

De dwergkees van de broodfokker is zeker geen raszuiver hondje.

Er zal nog best iets anders doorheen zitten, een soort look a like van een dwergkees.

Daarom ziet ie er waarschijnlijk ook anders uit.

 

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Die tweede ziet er inderdaad niet uit als een echte dwergkees. Ik hoop dat je een goede fokker zoekt. Bespaard je een hoop drama straks.

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

2 de link is idd een grote brøødfokker!!!wegblijven dus!

Ook is dit 2e echt geen dwergkees hoor :-),het lijkt er op maar is het zeker niet.

Informeer je goed bij de rasvereniging en bij fokkers die fokken op gezondheid en met stamboom. 

Volgende forumvraag: Puppy aanschaffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^