Puppy aanschaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Jill (Gast)

Hoi allemaal, Ik ben momenteel bezig met het nemen van een hond. Ik ben 18 jaar en doe een fulltime opleiding, maar heb gelukkig een stage kunnen regelen dicht bij huis. Tussen de middag kan ik dan snel even naar huis om de hond uit te laten.  Ik heb al eerder een hond gehad (een cockerspaniël), maar die is helaas een jaar geleden overleden aan nierfalen. Ik kreeg haar toen ik 12 was, vlak voor ik naar de middelbare school ging. In de vakanties hebben we haar kunnen trainen en ondanks dat het in de eerste schoolweken lastig voor haar was, ging ze er goed mee om. Daarnaast wilde mijn buurmeisje haar toen der tijd uitlaten op woensdag, de enige dag dat er tot 3 uur niemand thuis was.Het grootste probleem waar ik nu mee zit, is dat mijn ouders bang zijn dat ik in de verkeerde leeftijdsfase een hond wil. Over 1 jaar ben ik klaar met mijn eerste opleiding en ik ga daarna nog een opleiding doen. Deze opleiding zal waarschijnlijk niet dicht bij huis zijn. Desondanks vind ik dat mijn ouders het een kans moeten geven. Ik heb al uitgezocht wat het allemaal gaat kosten en gespaard en gewerkt om het grootste deel te kunnen betalen. Ik heb genoeg ervaring en zal problemen als te lang alleen thuis zijn kunnen oplossen met een uitlaatservice (er zijn er genoeg van in mijn buurt).Het is niet zo dat mijn moeder geen hond wilt, ze vind het alleen niet verstandig. Heeft iemand een idee over hoe ik haar toch zou kunnen overhalen?

honden page profiel bentebente

Je wil een pup..? Ha, niet doen. Een pup heeft een jaar lang een stabiele situatie nodig, de eerste weken of maanden moet je fulltime bij je pup kunnen zijn of iemand hebben die dat voor je kan doen, en dan heb ik het nog niet eens over het geld.. (eerste jaar, afhankelijk van het ras enz toch wel een paar duizend euro). 

 

Je doet een opleiding waarvoor je elke dag naar school moet plus stage.. dus dan zou dat beestje heel lang alleen zitten. Immers, school en stage is vaak meer uren dan een fulltime baan.. neen, daar maak je geen enkele hond gelukkig mee en jezelf ook niet.

 

Je eerste hond kreeg je toen je 12 was, en dus heb jij waarschijnlijk maar een deel bijgedragen aan de opvoeding en het zorgen voor je hond.. niet elke dag drie keer eruit, eten geven, dierenarts betalen, thuis zijn met de hond.. enz. 

 

Je zegt dat je genoeg ervaring hebt.. maar je hebt pas 1 hond gehad, toen je jonger was notabene. Een uitlaatservice kost gem. 10 euro per wandeling, kan jij 200 euro in de maand betalen alleen al daarvoor? Bovendien nemen die geen pups mee onder een bepaald aantal weken. 

 

Ik zeg niet doen. Je leven is te warrig op het moment, je hebt te weinig tijd.. geld lekker apart houden en over een jaar kijken of je dan wellicht tijd, ruimte, geld en liefde hebt om een hond een goed leven te bieden.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Waarom overhalen? Je woont thuis, je moeder bepaald dus de regels. Als zij zegt geen hond, dan is het helaas geen hond.

 

Je hebt straks je verder weg van huis. Stel nou dat je moeder de hond niet wil uitlaten, geen aandacht aan wil geven, wie gaat de hond dan opvoeden? Wie gaat de hond dan uitlaten? 

 

Ik zou wachten tot je klaar bent met studeren en wachten tot je een baan en eigen huis hebt. Dan nog eens kijken of de situatie ideaal is, of je echt goed tijd aan je hond kan besteden.

honden page profiel Kirsten & Sanna Kirsten & Sanna

honden foto van Kirsten & Sanna

Je zou nu met je stage misschien wel een hond aankunnen, maar volgend jaar waarschijnlijk niet. Een pup is al helemaal lastig met zindelijk maken enz. Daarnaast zal je hond veel alleen zitten en dat is gewoon niet helemaal wat je moet willen. Je weet ook nog helemaal niet wat je werktijden gaan worden na je opleiding.Een hond heb je voor een hele lange tijd en niet voor een jaartje.  

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Je zou nu met je stage misschien wel een hond aankunnen, maar volgend jaar waarschijnlijk niet. Een pup is al helemaal lastig met zindelijk maken enz. Daarnaast zal je hond veel alleen zitten en dat is gewoon niet helemaal wat je moet willen. Je weet ook nog helemaal niet wat je werktijden gaan worden na je opleiding.Een hond heb je voor een hele lange tijd en niet voor een jaartje.   "

 Precies en jij zit NU net op de grens dat je nog wat meer vrije tijd hebt. Geloof me, als je eenmaal elke dag lange dagen maakt op je stage en vervolgens afstudeert en werk gaat vinden is die vrije tijd bijna compleet weg. En dat op een tijdsbestek van een paar jaar? Je hond is dan hooguit 5. 

Ik denk dat je leven te drastisch gaat veranderen komende jaren.. 

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

" Hoi allemaal,
Ik ben momenteel bezig met het nemen van een hond. Ik ben 18 jaar en doe een fulltime opleiding, maar heb gelukkig een stage kunnen regelen dicht bij huis. Tussen de middag kan ik dan snel even naar huis om de hond uit te laten. 
Ik heb al eerder een hond gehad (een cockerspaniël), maar die is helaas een jaar geleden overleden aan nierfalen. Ik kreeg haar toen ik 12 was, vlak voor ik naar de middelbare school ging. In de vakanties hebben we haar kunnen trainen en ondanks dat het in de eerste schoolweken lastig voor haar was, ging ze er goed mee om. Daarnaast wilde mijn buurmeisje haar toen der tijd uitlaten op woensdag, de enige dag dat er tot 3 uur niemand thuis was.Het grootste probleem waar ik nu mee zit, is dat mijn ouders bang zijn dat ik in de verkeerde leeftijdsfase een hond wil. Over 1 jaar ben ik klaar met mijn eerste opleiding en ik ga daarna nog een opleiding doen. Deze opleiding zal waarschijnlijk niet dicht bij huis zijn. Desondanks vind ik dat mijn ouders het een kans moeten geven. Ik heb al uitgezocht wat het allemaal gaat kosten en gespaard en gewerkt om het grootste deel te kunnen betalen. Ik heb genoeg ervaring en zal problemen als te lang alleen thuis zijn kunnen oplossen met een uitlaatservice (er zijn er genoeg van in mijn buurt).Het is niet zo dat mijn moeder geen hond wilt, ze vind het alleen niet verstandig. Heeft iemand een idee over hoe ik haar toch zou kunnen overhalen? "

 Rond dezelfde leeftijd kreeg ik ook een pup en ik woonde ver van school en werk. Ondanks dat het wel haalbaar was doordat mijn ouders meehelpen zou ik het niet nog een keer zo hebben gedaan. Met tijd en geld komt het in mijn beleving altijd wel goed, maar denk er eens overga hoe je het wilt gaan regelen als je op jezelf gaat wonen, kan je dan ook meteen je hond verzorgen of blijft die bij je ouders achter? 

Dus ja alles kan, maar bedenk je ook hoe het gaat als je op jezelf gaat wonen. Niet alleen de dichtbije toekomst maar ook later.

Anoniem (Gast)

Ik snap dat mensen het afraden omdat het zoveel tijd kost. Maar ik had mijn vorige hond terwijl ik al bezig was met deze opleiding, en ik zorgde ervoor dat het goed kwam. Als mijn hond niet zo plotseling was overleden, had het nog steeds gewerkt. Waarom zou een nieuwe hond in dezelfde situatie niet kunnen werken?

Ik snap ook dat het wordt afgeraden omdat ik wellicht over 5 jaar het huis uit ben, maar ik ben nogmaals niet de enige in mijn huishouden die een hond wilt. Met een goed schema zou er prima voor de hond gezorgd kunnen worden.

En het zindelijk maken: ik ben nu twee maanden vrij, en de eerste schoolweken zullen korte dagen zijn. Dat moet toch genoeg tijd zijn om een hond te laten wennen aan een nieuwe situatie?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

We geven enkel onze mening. 

Als jij denkt dat het kan, mooi doen.

honden page profiel bentebente

" Ik snap dat mensen het afraden omdat het zoveel tijd kost. Maar ik had mijn vorige hond terwijl ik al bezig was met deze opleiding, en ik zorgde ervoor dat het goed kwam. Als mijn hond niet zo plotseling was overleden, had het nog steeds gewerkt. Waarom zou een nieuwe hond in dezelfde situatie niet kunnen werken? Ik snap ook dat het wordt afgeraden omdat ik wellicht over 5 jaar het huis uit ben, maar ik ben nogmaals niet de enige in mijn huishouden die een hond wilt. Met een goed schema zou er prima voor de hond gezorgd kunnen worden. En het zindelijk maken: ik ben nu twee maanden vrij, en de eerste schoolweken zullen korte dagen zijn. Dat moet toch genoeg tijd zijn om een hond te laten wennen aan een nieuwe situatie? "

 Omdat een nieuwe hond niet je oude hond is. Je zei zelf dat het lastig was de vorige keer. Wat nou als de nieuwe hond een sloper is? Verlatingsangst heeft? Een of andere ernstige ziekte krijgt? Een pup is iets anders dan een volwassen hond. 

 

Er zijn ook honden die na jaren nog steeds nieg zindelijk zijn. Hoe zou je dat aanpakken?

 

Bovendien vind ik twee maanden en daarna 'korte dagen' niet ideaal voor een pup.. wat houden die korte dagen in? Hoeveel uur zit de pup dan alleen?

 

Ook snap ik niet helemaal waarom je ervanuit gaat dat de pup nu kan komen..? Heb je al een fokker gevonden die jou als een geschikte kandidaat ziet en pups beschikbaar heeft ofzo? Of ga je een broodfokpup halen, dan zien we elkaar over een maandje weer want er is iets mis met de pup..

honden page profiel Cai de shih tzuCai de shih tzu

honden foto van Cai de shih tzu

Even over het zindelijk maken...

dat ligt echt aan het tempo van de pup. 

Ik kreeg cai met 11/ 12 weken maar hij was pas helemaal zindelijk met  4,5 á 5 maanden...

en bij sommige pups duurd het zelfs langer.

je moet echt geluk hebben dat je hond in 2 maanden zindelijk is, maar ik schat die kans heel klein...

 

denk er echt heeel goed overna en denk vanuit het belang van het hondje. Als je toch besluit om het te doen kijk alsjeblieft uit voor br**dfokkers. http://www.koophiernooiteenpuppy.com/ Neem de lijst door en haal bij deze 'fokkers' NOOIT een pup!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Hoi allemaal,
Ik ben momenteel bezig met het nemen van een hond. Ik ben 18 jaar en doe een fulltime opleiding, maar heb gelukkig een stage kunnen regelen dicht bij huis. Tussen de middag kan ik dan snel even naar huis om de hond uit te laten. 
Ik heb al eerder een hond gehad (een cockerspaniël), maar die is helaas een jaar geleden overleden aan nierfalen. Ik kreeg haar toen ik 12 was, vlak voor ik naar de middelbare school ging. In de vakanties hebben we haar kunnen trainen en ondanks dat het in de eerste schoolweken lastig voor haar was, ging ze er goed mee om. Daarnaast wilde mijn buurmeisje haar toen der tijd uitlaten op woensdag, de enige dag dat er tot 3 uur niemand thuis was.Het grootste probleem waar ik nu mee zit, is dat mijn ouders bang zijn dat ik in de verkeerde leeftijdsfase een hond wil. Over 1 jaar ben ik klaar met mijn eerste opleiding en ik ga daarna nog een opleiding doen. Deze opleiding zal waarschijnlijk niet dicht bij huis zijn. Desondanks vind ik dat mijn ouders het een kans moeten geven. Ik heb al uitgezocht wat het allemaal gaat kosten en gespaard en gewerkt om het grootste deel te kunnen betalen. Ik heb genoeg ervaring en zal problemen als te lang alleen thuis zijn kunnen oplossen met een uitlaatservice (er zijn er genoeg van in mijn buurt).Het is niet zo dat mijn moeder geen hond wilt, ze vind het alleen niet verstandig. Heeft iemand een idee over hoe ik haar toch zou kunnen overhalen? "

 Wat ga je dan met de hond doen als je de opleiding verder weg gaat doen? Mogen je ouders er dan voor zorgen?

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Denk best dat als je ouders het zien zitten, ze voor de hond willen gaan zorgen als je niet kan/lang weg bent.  Zo doet ieder gezin het. Voor de dagen dat dat niet mogelijk is kun je misschie kijken of je een dagopvang/oppas kunt regelen.

Judith (Gast)

Ik denk dat je ouders gelijk hebben.
En 'het een kans geven'? Dat kan niet, je moet er 200% voor gaan en ook 200% zeker weten dat je het de komende jaren waar kunt maken.
En natuurlijk weet ik dat er altijd een kink in de kabel kan komen, maar 'het een kans geven/het proberen' dat gaat er bij mij niet in met een huisdier.

Waarom niet wachten tot je niet allerlei oplossingen hoeft te bedenken voor allerlei verschillende scenario's voor als bepaalde zaken rondom de hond niet gaan lukken?

En dat je NU 2 maanden vrij bent, heeft geen zin.
Hoe wil je zo snel een betrouwbare fokker vinden met een gezond nestje met daarin een pup die in jullie situatie past?
Je bent toch zeker 6-12 maanden verder voordat je dat allemaal hebt gevonden. Als je morgen op Marktplaats gaat kijken om vervolgens zondag een pup te gaan halen, dan heb je dikke kans dat je in de malafide hondenhandel terecht komt.
Een pup op zo'n korte termijn is dus sowieso niet realistisch.

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

" Ik denk dat je ouders gelijk hebben.En 'het een kans geven'? Dat kan niet, je moet er 200% voor gaan en ook 200% zeker weten dat je het de komende jaren waar kunt maken.En natuurlijk weet ik dat er altijd een kink in de kabel kan komen, maar 'het een kans geven/het proberen' dat gaat er bij mij niet in met een huisdier.Waarom niet wachten tot je niet allerlei oplossingen hoeft te bedenken voor allerlei verschillende scenario's voor als bepaalde zaken rondom de hond niet gaan lukken?En dat je NU 2 maanden vrij bent, heeft geen zin.Hoe wil je zo snel een betrouwbare fokker vinden met een gezond nestje met daarin een pup die in jullie situatie past?Je bent toch zeker 6-12 maanden verder voordat je dat allemaal hebt gevonden. Als je morgen op Marktplaats gaat kijken om vervolgens zondag een pup te gaan halen, dan heb je dikke kans dat je in de malafide hondenhandel terecht komt.Een pup op zo'n korte termijn is dus sowieso niet realistisch. "

 

Helemaal mee eens!

JJ (Gast)

En als je een stukje verder kijkt? 

Wat als je straks een liefde tegenkomt? Die heeft ook een baan en /of studie, dus daar moet je de tijd al mee inplannen. En dan heb je je hond ook nog. Niet alleen een pup heeft veel aandacht nodig, maar ook een volwassen hond verdient lange wandelingen en aandacht.

En je wil nog een nieuwe studie doen hierna? En aan het eind? Is je hond 6 jaar. Kan hij dan wel alleen zijn, moet hij dan hele dagen alleen zijn? Of woont hij dan bij je ouders, omdat er in je eerste huisje niet veel plek is.

In dat laatste geval zou ik wachten tot je moeder het wel het goede moment vindt 

Volgende forumvraag: pomeranian
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^