Haten jullie het ook zo als een ras 'populair' word?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel De BrisDe Bris 3 doggies

" Inderdaad de Labradoodle schiet en ook als paddestoelen de grond uit in alle soorten en maten,
goldendoodles,
Australian Labradoodles,
double doodles,
doodles,
boudoodles,
aussidoodles,
cobberdogs (Australian labradoodle met extra soort hond erin gefokt)
capodoodles en weet ik nog wat voor doodles "

Labradoodle, daar kan ik me nog wel wat bij voorstellen.  de Labradoodle is geschikt voor mensen die allergisch voor honden zijn. Bovendien is het een prima ' eerste ' hond.  

Ik moet zeggen dat ik het ook een hele leuke hond vind. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik vind het soms wel een "eng" idee. Ik heb op FB een groep over Podenco's in Nederland. Soms zie ik daar mensen voorbij komen die stomverbaasd zijn dat hun Podenco bang is of niet luistert, of mensen die erg boos en/of teleurgesteld zijn dat hun Podenco niet los kan lopen. Dan ben ik wel eens bang dat deze mensen hun Podenco puur gekozen hebben op "hey, dat ziet er leuk uit", zonder zich verder in te lezen..

Overigens was dat bij mij ook het geval hoor, ik had geen idee wat een Podenco was toen ik Cosmic aan schafte. Maar misschien dat ik juist daarom anderen voor diezelfde situatie wil behoeden :P

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

" Labradoodle, daar kan ik me nog wel wat bij voorstellen.  de Labradoodle is geschikt voor mensen die allergisch voor honden zijn. Bovendien is het een prima ' eerste ' hond.  
Ik moet zeggen dat ik het ook een hele leuke hond vind.  "

 

Daar heb je geen labradoodle voor nodig. Labradoodle is een commerciële uitvinding.

 

http://www.allergieoplossingen.nl/allergievrije-honden/

 

 

Pupprijs labradoodle 1700 - 2100 Euro. Vroeger werden de pups op de leeftijd van 8 weken gesteriliseerd/gecastreerd, voordat de pupkopers de pup kwamen ophalen. Daar is terecht heel veel kritiek op gegeven. Als je een hond al laat helpen, dan moet deze volledig zijn uitgegroeid zowel fysiek als psychisch. Nu moeten de pupkopers een contract tekenen, dat ze de hond vóór de leeftijd van 18 maanden laten helpen. Doet de koper dit niet, dan volgt een boete van 10.000 Euro. Dit is zogenaamd om de kruising (= geen ras) te beschermen. Uiteraard gaat het hier om de financiën van de fokkers veilig te stellen. Een rechter zal deze eis zo van tafel vegen.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Ik vind het jammer dat ik steeds meer en meer witte herders zie lopen. Meer vraag naar deze honden zal betekenen dat er meer aanbieders komen. En dat zijn mensen die nu geen witte herders fokken en dus nu ook niets en dus gewoon kennis en ervaring missen. Wat niet goed kan zijn voor een ras.



honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Ik vind het jammer dat ik steeds meer en meer witte herders zie lopen. Meer vraag naar deze honden zal betekenen dat er meer aanbieders komen. En dat zijn mensen die nu geen witte herders fokken en dus nu ook niets en dus gewoon kennis en ervaring missen. Wat niet goed kan zijn voor een ras. "

 Zo een 12 jaar geleden kocht mijn zoon een witte herder,ik dacht dat de rasvereniging best streng was en dat zomaar niet iedereen zich kon aansluiten bij de rasvereniging.

Hij heeft wel adressen opgevraagd via de rasvereniging en de fokster was ook heel kritisch voor ze besliste of hun een pup mochten.

 

Een full time werkend koppel die op een flat woonde heeft ze zelfs een pup geweigerd.

 

Goede fokkers zijn goud waard.

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 3 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Ik ben altijd huiverig als mensen het ras pas kort hebben en dan meteen willen fokken. Ik denk dan leer het ras eerst kennen. Het is niet zomaar leuk pups ik zet reu en teef bij elkaar. Ik vind wil je het goed doen moet je het ras goed leren kennen om goede voorlichting te kunnen geven en de lijnen weten.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Ik ben altijd huiverig als mensen het ras pas kort hebben en dan meteen willen fokken. Ik denk dan leer het ras eerst kennen. Het is niet zomaar leuk pups ik zet reu en teef bij elkaar. Ik vind wil je het goed doen moet je het ras goed leren kennen om goede voorlichting te kunnen geven en de lijnen weten. "

 



Ik zou nooit willen fokken. Veel te veel gehannes. Pups zijn superleuk don't get me wrong. Maar ik weet nog dat ik Obi mee nam als pupje bij zijn moeder. Ze was zo verbaasd, " waar gaan al mijn pupjes nou heen?" Obi was de vierde of zo die opgehaald werd. Ik had daar totaal geen fijn gevoel bij. Natuurlijk kunnen ze niet heel hun leven als 1 grote familie blijven leven. Maar als je als fokker aan de andere kant staat lijkt mij ook niet fijn. Ook de druk niet, om te zoeken naar goede baasjes voor ze.

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker 3 doggies

honden foto van Karin Bakker

Am.Bully; Zelf denk ik dat de fokker zelf massaal het ras omzeep helpt door te veel  inteeld en op 'het extreme' fokken,  het heeft de verkeerde fokker en pupkoper aan gelokt die eigenlijk een Pittbull on steroids, wil fokken of hebben. Ik ben zo teleurgesteld na een bezoek aan een show, over heleboel dingen dat de volgende hond geen Bully meer zou worden.

Het HR gebeuren is voor mij ook een extra motivatie om dit niet meer te doenn

 

Border Collie; Na mijn gevoel trekt ook dit ras veel 'wild fok' "liefhebbers" met alle nare gevolgen die hier uit voortkomen  .Het fokken op kleur is nu een 'hit'. Wel leuk als je weet via DNA om hier mee te kunnen selecteren. Ik denk echter niet dat de doorsnee MP "fokker" deze testen gaan doen en dit met alle gevolgen wat dit dan te weeg kan brengen als je bijv Merle x Merle kruist.Dit alles maakt niet uit want het verkoopt goed

Ik vraag mij tevens af hoeveel mensen die een Border aanschaffen, ook daadwerkelijk iets zinnigs gaan doen met hun hond

 

Kortom; het ras word behoorlijk misbruikt

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Border Collie; Na mijn gevoel trekt ook dit ras veel 'wild fok' "liefhebbers" met alle nare gevolgen die hier uit voortkomen  .Het fokken op kleur is nu een 'hit'. Wel leuk als je weet via DNA om hier mee te kunnen selecteren. Ik denk echter niet dat de doorsnee MP "fokker" deze testen gaan doen en dit met alle gevolgen wat dit dan te weeg kan brengen als je bijv Merle x Merle kruist.Dit alles maakt niet uit want het verkoopt goed
Ik vraag mij tevens af hoeveel mensen die een Border aanschaffen, ook daadwerkelijk iets zinnigs gaan doen met hun hond
 
Kortom; het ras word behoorlijk misbruikt "

 Volkomen mee eens... Zie heel wat borders met het verkeerde baasje jammer genoeg :( of verkeerde fokkers die toch wat meer moeten vragen vanwege het bijzondere kleurtje.... Ik walg er van to be honest

honden page profiel OsumiOsumi 3 doggies

honden foto van Osumi

Ja, ook ik vind dit een groot nadeel. Ik zelf heb een Shiba en hoor heel vaak 'oooh wat een mooie hond, we zijn ook van plan een Shiba aan te schaffen, zulke mooie honden, heb je die film gezien van Hachiko?'

 

Dan heb k altijd zin om te zeggen dat dat ten eerste een Akita is en dat de echte Hachiko ook wel heel territoriaal gedrag vertoonde aan dat station, dat het niet zo rooskleurig was als in de film.

 

Ik zeg dan altijd 'het is een mooie hond, maar je moet er heel hard mee bezig zijn, hij is niet voor iedereen geschikt, hij heeft een fel karakter' maar mensen wuiven dat weg en zo vaak zie ik op fb berichten over een Shiba van 1jaar die herplaatst word omdat hij gedragsproblemen heeft... 

 

Wat ik ook vaak hoor zijn de wachtlijsten bij goede fokkers, mensen gaan dan naar een broodfokker want zij hebben altijd wel een pupje ter beschikking.. 

 

Wij hebben ook een jaar op onze pup gewacht maar dat was het waard, velen hebben dat geduld niet en het is geen goedkoop ras waardoor velen hun Shiba uit de broodfok komt..

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker 3 doggies

honden foto van Karin Bakker

" Ja, ook ik vind dit een groot nadeel. Ik zelf heb een Shiba en hoor heel vaak 'oooh wat een mooie hond, we zijn ook van plan een Shiba aan te schaffen, zulke mooie honden, heb je die film gezien van Hachiko?'
 
Dan heb k altijd zin om te zeggen dat dat ten eerste een Akita is en dat de echte Hachiko ook wel heel territoriaal gedrag vertoonde aan dat station, dat het niet zo rooskleurig was als in de film.
 
Ik zeg dan altijd 'het is een mooie hond, maar je moet er heel hard mee bezig zijn, hij is niet voor iedereen geschikt, hij heeft een fel karakter' maar mensen wuiven dat weg en zo vaak zie ik op fb berichten over een Shiba van 1jaar die herplaatst word omdat hij gedragsproblemen heeft...  "

 Regelmatig ook aangeboden als 'Hachiko' hond.

Ja een bijzonder mooi ras maar voor de bijzondere eigenaar.(Heb er zelf ook een aantal gehad). Voor dat de Amerikaanse versie van deze film werd verfilmd en 'Veramerikanisserd' vanuit het Japans. In de originele film zie je wel degelijk dat ie ook echt geen lievertje was maar dikwijls met honden uit de buurt aan de haal kon gaan.( en was de pup een 'Akita' en geen Shiba Inu).

Toen ik ze had ( hoewel waren meer de honden van mijn ex, doch was wel gecharmeerd geraakt) zag je ze bijna nergens maar na deze film is er een ware run op dit ras ontstaan.

 

Ik denk dat geen enkele serieuze fokker blij is dat zijn ras zo word misbruikt door mensen die er op zo'n onverantwoordelijke wijze met hun ras word omgegaan,

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

" Ik ben altijd huiverig als mensen het ras pas kort hebben en dan meteen willen fokken. Ik denk dan leer het ras eerst kennen. Het is niet zomaar leuk pups ik zet reu en teef bij elkaar. Ik vind wil je het goed doen moet je het ras goed leren kennen om goede voorlichting te kunnen geven en de lijnen weten. "

 



ik heb het ras nog geen 4 jaar en toch ga ik een nest fokken, de eerste is een herplaatser met alle problemen van dien.

nummer 2 word over een paar maanden gedekt en dat is echt niet zomaar ff reu en teef samen zetten hoor. is een hoop uitzoekwerk aan vooraf gegaan. ik ben 2 jaar bezig geweest met het zoeken naar een reu.

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker 3 doggies

honden foto van Karin Bakker

"  

ik heb het ras nog geen 4 jaar en toch ga ik een nest fokken, de eerste is een herplaatser met alle problemen van dien.

nummer 2 word over een paar maanden gedekt en dat is echt niet zomaar ff reu en teef samen zetten hoor. is een hoop uitzoekwerk aan vooraf gegaan. ik ben 2 jaar bezig geweest met het zoeken naar een reu. "

 Ik weet wel bijna zeker dat ze bedoeld dat er mensen bij lopen met een pup van een ras wat ze nog niet eerder hebben gehad maar ook al is het een pup, wel alle hele fokplannen hebben omdat ze zooo verliefd zijn op het ras.

 

Ja  ook kleuters kunnen verliefd worden .

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

"  Ik weet wel bijna zeker dat ze bedoeld dat er mensen bij lopen met een pup van een ras wat ze nog niet eerder hebben gehad maar ook al is het een pup, wel alle hele fokplannen hebben omdat ze zooo verliefd zijn op het ras.

 

Ja  ook kleuters kunnen verliefd worden . "

 



zo was ik ook...
ik had een herplaatser maar wilde een nest fokken dus een pup gekocht

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 3 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Ja precies Karin. Mensen die voor het eerst een pup nemen of zelfs nog niet eens hebben en ja en dan later wil ik fokken. Denk ik wacht toch even af.

Of algemeen gesproken mensen die voor het eerst het ras hebben. Hond is 1-2 jaar en het mag net dan al fokken en denken het te weten zonder voldoende research of te weten waar je op moet letten in lijnen bij pupkopers en wat je moet vertellen aan rasinfo aan potentiële kopers.

Iemand die wat jaren research doet en best al wat honden van het ras heeft of hulp krijgt van ervaren fokker vind ik het een heel ander verhaal.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Ja precies Karin. Mensen die voor het eerst een pup nemen of zelfs nog niet eens hebben en ja en dan later wil ik fokken. Denk ik wacht toch even af.

Of algemeen gesproken mensen die voor het eerst het ras hebben. Hond is 1-2 jaar en het mag net dan al fokken en denken het te weten zonder voldoende research of te weten waar je op moet letten in lijnen bij pupkopers en wat je moet vertellen aan rasinfo aan potentiële kopers.

Iemand die wat jaren research doet en best al wat honden van het ras heeft of hulp krijgt van ervaren fokker vind ik het een heel ander verhaal. "

 Ja dat klopt ik hoop over 1 a 2 jaar mijm 3de Parson te krijgen een teefje en als alles zich toe laat dus testen enz. Wil ik ermee fokken maar dat is wel 2 Parsons later.

 

Plus ben nu al research aan het doen en weer nu al redelijk hoe en wat. Plus binnen de Parson wereld helpt iedereen elkaar redelijk goed.....dat heb je bij bepaalde rassen wel anders....pure haat en nijd soms. 

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

" Ja precies Karin. Mensen die voor het eerst een pup nemen of zelfs nog niet eens hebben en ja en dan later wil ik fokken. Denk ik wacht toch even af.


Of algemeen gesproken mensen die voor het eerst het ras hebben. Hond is 1-2 jaar en het mag net dan al fokken en denken het te weten zonder voldoende research of te weten waar je op moet letten in lijnen bij pupkopers en wat je moet vertellen aan rasinfo aan potentiële kopers.


Iemand die wat jaren research doet en best al wat honden van het ras heeft of hulp krijgt van ervaren fokker vind ik het een heel ander verhaal. "

 



liz krijgt haar nest bij de fokker. we gaan verhuizen haha

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

Hier een goed voorbeeld van waarom ik het haat dat mijn ras populair is. 

https://www.facebook.com/teamnofearworkingapbt/videos/1920151214906036/

honden page profiel OsumiOsumi 3 doggies

honden foto van Osumi

" Hier een goed voorbeeld van waarom ik het haat dat mijn ras populair is. 
https://www.facebook.com/teamnofearworkingapbt/videos/1920151214906036/ "

 Omg! 

Hier word ik ook boos van!  

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika 3 doggies

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

" Ik vind het jammer dat ik steeds meer en meer witte herders zie lopen. Meer vraag naar deze honden zal betekenen dat er meer aanbieders komen. En dat zijn mensen die nu geen witte herders fokken en dus nu ook niets en dus gewoon kennis en ervaring missen. Wat niet goed kan zijn voor een ras. "

 Toen Malaika nog pup was zag ik ze bijna niet rond lopen. Nu inderdaad steeds meer en meer. Malaika word alweer 10 dit jaar dus dat is al weer een aantal jaartjes terug.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

"  Omg! 
Hier word ik ook boos van!   "

 Echt hé, 't is ocharme nog maar een pup

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Hier een goed voorbeeld van waarom ik het haat dat mijn ras populair is. 
https://www.facebook.com/teamnofearworkingapbt/videos/1920151214906036/ "

 Serieus.... wat een idioten 

Gelukkig reageert de meerderheid ook zwaar verbolgen.... dat gaat je inderdaad aan je hart als je je geliefde ras zo verpest ziet worden

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker 3 doggies

honden foto van Karin Bakker

" Hier een goed voorbeeld van waarom ik het haat dat mijn ras populair is. 
https://www.facebook.com/teamnofearworkingapbt/videos/1920151214906036/ "

 Ik had al iets geschreven over  exesses binnen de Bully fokkerij.Dit soort praktijken komen helaas ook bij hen voor. Wat de Bully aan spieren hebben, missen deze gasten als herseninhoud

Ik word hier kotsmisselijk van..

Ook bij volwassen dieren vind ik het niet om aan te zien en wreed

honden page profiel toto 2 doggies

honden foto van to

"  
Daar heb je geen labradoodle voor nodig. Labradoodle is een commerciële uitvinding.
 
http://www.allergieoplossingen.nl/allergievrije-honden/
 
 
Pupprijs labradoodle 1700 - 2100 Euro. Vroeger werden de pups op de leeftijd van 8 weken gesteriliseerd/gecastreerd, voordat de pupkopers de pup kwamen ophalen. Daar is terecht heel veel kritiek op gegeven. Als je een hond al laat helpen, dan moet deze volledig zijn uitgegroeid zowel fysiek als psychisch. Nu moeten de pupkopers een contract tekenen, dat ze de hond vóór de leeftijd van 18 maanden laten helpen. Doet de koper dit niet, dan volgt een boete van 10.000 Euro. Dit is zogenaamd om de kruising (= geen ras) te beschermen. Uiteraard gaat het hier om de financiën van de fokkers veilig te stellen. Een rechter zal deze eis zo van tafel vegen. "

 

Ja Loesje, we weten nu wel dat U een hekel hebt aan de labradoodle,  en ik snap dat oprecht niet.

Stel je toch voor dat al die Mensen een poedel willen...

Die mensen kiezen er toch zelf voor?

 

Ook ik ben heel erg blij met mijn Australian Labradoodle geweest, die is inmiddels overleden.

Dus geniet ik nu nog van mijn Cobberdog. Wat een heerlijk beest...

 

U valt ook steeds over de prijs, die heb ik met mijn volle verstand betaald, maar ik vraag me oprecht af of U wel weet wat ik er voor krijg..

En nogmaals het boete verhaal klopt niet de boete is niet zo hoog..

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Ik wil de opmerkingen over mensen die voor het eerst een ras hebben en er al redelijk snel fokplannen mee hebben even nuanceren.

Aila is nu 3 jaar, ik ken de Finse Lappenhond nu 4 jaar. Voordat Aila kwam uiteraard verdiept in het ras. 

Toen Aila een half jaar was aan fokken beginnen te denken, uiteraard ook omdat het ras mij interesseerde en wat bij wilde dragen, maar vooral voor onszelf, om alles wat er bij komt kijken mee te maken. Het onderzoek, contact met de pupkopers, contact met andere fokkers, het opgroeien van de pups etc.

Ik heb al hartstikke veel geinvesteerd in verenigingsactiviteiten en gesprekken met andere fokkers. Er valt vast nog veel te leren maar voor mijn gevoel had ik mij niet beter kunnen voorbereiden, of ik dat nu in 4 jaar doe of 15... en helemaal met de hulp van zeer ervaren fokkers moet dat helemaal goedkomen lijkt mij.

En zo zijn er veel meer beginnende fokkers die ik ken (en op hondenpage) die zo beginnen! 

Goed ik begrijp dat er ook een groep mensen is die bijv een dwergkees er leuk uit vinden zien, er een kopen met meteen het plan om leuk te gaan fokken, zonder een idee te wat er allemaal bij komt kijken qua onderzoek. Dat vind ik ook kwalijk.... 

Maar goed ik wilde graag even nuanceren dat er met enkele jaren ervaring ook zeer verantwoord gefokt kan worden inclusief kennis over verschillende lijnen! 


honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Zoals ik ook al zei in ander geval hierboven met hulp van een ervaren fokker vind ik het anders en je hebt je er al even in verdiept. Het is nu ook wat meer jaren geleden dat je er mee bezig bent.

Het gaat mij om de mensen die het pupje zo leuk vinden en dan voor de leuk gelijk gaan fokken met romantisch roze wolk idee we willen graag kind van onze hond houden die net zo leuk is.

Niets mis met iemand die na research fokt en hond houdt. Maar sommigen denken zo simpel.

En iedere hond is een eigen individu.

honden page profiel bentebente

"  

Ik zou nooit willen fokken. Veel te veel gehannes. Pups zijn superleuk don't get me wrong. Maar ik weet nog dat ik Obi mee nam als pupje bij zijn moeder. Ze was zo verbaasd, " waar gaan al mijn pupjes nou heen?" Obi was de vierde of zo die opgehaald werd. Ik had daar totaal geen fijn gevoel bij. Natuurlijk kunnen ze niet heel hun leven als 1 grote familie blijven leven. Maar als je als fokker aan de andere kant staat lijkt mij ook niet fijn. Ook de druk niet, om te zoeken naar goede baasjes voor ze. "

 Dit lijkt mij dus ook verschrikkelijk.. en dan je teef maar gerust proberen te stellen terwijl ze haar pups gaat zoeken..

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

"  
Ja Loesje, we weten nu wel dat U een hekel hebt aan de labradoodle,  en ik snap dat oprecht niet.
Stel je toch voor dat al die Mensen een poedel willen...
Die mensen kiezen er toch zelf voor?
 
Ook ik ben heel erg blij met mijn Australian Labradoodle geweest, die is inmiddels overleden.
Dus geniet ik nu nog van mijn Cobberdog. Wat een heerlijk beest...
 
U valt ook steeds over de prijs, die heb ik met mijn volle verstand betaald, maar ik vraag me oprecht af of U wel weet wat ik er voor krijg..
En nogmaals het boete verhaal klopt niet de boete is niet zo hoog.. "

 


Nooit heb ik geschreven, dat ik een hekel aan labradoodles heb. Het zijn leuke vrolijke honden. De honden kunnen er ook niets aan doen, dat hun kruising commercieel zo uitgebuit wordt. Zelfs de uitvinder van de labradoodle Wally Conran heeft grote spijt van zijn uitvinding vanwege de hype en de commerciële uitbuiting.

 

https://www.psychologytoday.com/blog/canine-corner/201404/designer-dog-maker-regrets-his-creation

 

Zowel de Australian Labradoodle, Labradoodle en Cobberdog worden niet erkend door de Raad van Beheer en de FCI

http://www.fci.be/nomenclature/races.aspx?init=A.

 

Een Labradoodle krijgt zowel van de RvB als van de FCI geen stamboom; maar een eigen ontworpen certificaat van afstamming.

 

De pupprijs van 1700 - 2100 Euro is absurd hoog; zeker omdat het hier om pups van een kruising gaat.

 

De boete van 10.000 Euro voor het niet laten helpen van een hond, klopt wel degelijk en staat op de site met de fokregels van de ALAEU ( Australian Labradoodle Association Europe)

 

quote

• er moet een boete in het contract worden opgenomen van minimaal 10000 euro voor het niet naleven van de castratie/sterilisatie plicht binnen 18 maanden na de geboorte.

unquote

 

Bron: http://www.alaeu.com/j25/images/pdf-files/fokregels_v2016-01.pdf

 

Dat dit eventueel bij de Cobberdogs lager ligt, doet niet af aan het feit dat dit bedrag wel door de ALAEU gehanteerd wordt.

 

Het is sowieso van de zotte, dat pupkopers de hoofdprijs betalen en dan ook nog verplicht zijn de hond (hun eigendom) binnen 18 maanden te laten helpen ter bescherming van de inkomsten van de fokkers onder het mom van ter bescherming van het ras (= kruising).

honden page profiel bentebente

"  
Nooit heb ik geschreven, dat ik een hekel aan labradoodles heb. Het zijn leuke vrolijke honden. De honden kunnen er ook niets aan doen, dat hun kruising commercieel zo uitgebuit wordt. Zelfs de uitvinder van de labradoodle Wally Conran heeft grote spijt van zijn uitvinding vanwege de hype en de commerciële uitbuiting.
 
https://www.psychologytoday.com/blog/canine-corner/201404/designer-dog-maker-regrets-his-creation
 
Zowel de Australian Labradoodle, Labradoodle en Cobberdog worden niet erkend door de Raad van Beheer en de FCI
http://www.fci.be/nomenclature/races.aspx?init=A.
 
Een Labradoodle krijgt zowel van de RvB als van de FCI geen stamboom; maar een eigen ontworpen certificaat van afstamming.
 
De pupprijs van 1700 - 2100 Euro is absurd hoog; zeker omdat het hier om pups van een kruising gaat.
 
De boete van 10.000 Euro voor het niet laten helpen van een hond, klopt wel degelijk en staat op de site met de fokregels van de ALAEU ( Australian Labradoodle Association Europe)
 
quote
• er moet een boete in het contract worden opgenomen van minimaal 10000 euro voor het niet naleven van de castratie/sterilisatie plicht binnen 18 maanden na de geboorte.
unquote
 
Bron: http://www.alaeu.com/j25/images/pdf-files/fokregels_v2016-01.pdf
 
Dat dit eventueel bij de Cobberdogs lager ligt, doet niet af aan het feit dat dit bedrag wel door de ALAEU gehanteerd wordt.
 
Het is sowieso van de zotte, dat pupkopers de hoofdprijs betalen en dan ook nog verplicht zijn de hond (hun eigendom) binnen 18 maanden te laten helpen ter bescherming van de inkomsten van de fokkers onder het mom van ter bescherming van het ras (= kruising). "

 Loesje komt met feiten en uitgeplozen werk! Leuk om te lezen, wist veel toch niet. Thanks!

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Raar gedrag na de operatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^