Drachtig zwanger

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Wie kan mij helpen??? (Gast)

Hallo ik ben angelique heb een engelse bulldog en is 2 jl gedekt door mijn engelse bull terrier, nu ben ik vandaag naar de da geweest en een rontgenfoto laten maken, niets te zien. Maar aangezien ze in 2014 ook zwanger was, en 1 dode pup ter wereld bracht heb ik zo me twijfels. Ze zeiden toen schijnzwanger, en bleek dus dat ze wel zwanger was. Die nacht heeft ze m zelf geworpen. Ik wil dit niet nog eens meemaken daarom naar de da! Maar ze zagen geen kalk op de foto( botjes) maar kan het zijn dat het nog niet te zien is? Of dat ze een dikke vetlaag heeft? Ik roep maar wat. Heeft iemand ervaring hiermee en vanaf wanneer is het te zien op de foto? Echt een week ervoor of hadden ze het al moeten zien? Ben ff radeloos, toen had ze weing zwangerschaps sypthomen en nu ook niet, alleen hongerig en gezwollen tepels

honden page profiel bentebente

Ik zou langs een andere DA gaan, die vertelt je misschien wel iets heel anders. Wanneer was de dekking en heb je hem gezien? Bij een succesvolle dekking blijven de honden even 'aan elkaar vastzitten'. Verder gewoon goed in de gaten houden en over een tijdje nog een echo laten maken. 

 

Als er pups zijn, zou ik erover nadenken die weg te laten halen.. heel onverantwoorde combi! En ik zou een van de honden casteren/steriliseren.

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

Hoeveel weken is ze drachtig? Ik zou een echo laten doen. Een foto kan niet zo vroeg in de dracht.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

je hondje is 2 jl gedekt?

je bedoeld juni? Of wat bedoel je?

na 21 dagen dracht kan je een echo laten maken.

Als je hondje idd 2 juni is gedekt is het volgens mij te vroeg voor een rx.

 

ik begrijp uit je post dat het opzet is , maar ik kan mis zijn natuurlijk.

maar vind je het verstandig om je hondje te laten dekken?

is je hondje getest op erfelijke afwijkingen?

vanwaar de kruising?

heb je je verder wel ingelzen in het hele dekken en de bevalling en erna?

 

Angelique (Gast)

hallo ja ik heb het gezien, gebeurde echt in drie sec, mijn moeder lag slecht en de engelse was liops. Ze werd even samen achter in de tuin gelaten en me man stind erbij maar bam erop en vast. Het is 2 mei gebeurt jl en nu dus 52 dagen, en ja ze wordt gesterrileerd als ze nu niet zwanger blijkt te zijn

Angelique (Gast)

nee geen opzet en beide honden zijn vanmezelf. Ben gewoon nu radeloos want wil absoluut niet dat er iets gebeurt. Dus mijn vraag is gewoon kan het zo zijn dat ze de botjes nog niet kunnen zien op de foto? Is al 52 dagen zwanger

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

" nee geen opzet en beide honden zijn vanmezelf. Ben gewoon nu radeloos want wil absoluut niet dat er iets gebeurt. Dus mijn vraag is gewoon kan het zo zijn dat ze de botjes nog niet kunnen zien op de foto? Is al 52 dagen zwanger "

RX is te vroeg genomen.

Dierenarts moet dat weten.

Is zelfs schadelijk voor de ontwikkeling van de pups.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je hebt ook morning after pillen voor honden.

Die had je ook meteen kunnen halen, maar daar is het nu misschien te laat voor?

Ben je dan vanaf 2 mei, dat het gebeurt is, ook nog niet bij de dierenarts geweest?

Vooral omdat je een engelse buldog hebt, meestal kunnen bij deze honden pups alleen via een keizersnee geboren worden.

Angelique (Gast)

xtine wanneer moet ik dan een xray laten maken? Ze zegen 63 dagen drachtig? Dus nu nog 11 dagen ,zal ik volgende week weer heen gaan?

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

dag 52 is volgens mij niet te vroeg nee.

Als je twijfelt kan je altijd maar wen andere da , maar als er niks te zien is op de echo zou ik je hondje zo vlug mogelijk laten steriliseren voor het een keer wel mis gaat aangezien dit de 2e keer al is.

Je ziet ..... Het is zo gebeurd.

 

Angelique (Gast)

silvia idd niet geweest, omdat mijn moeder slecht lag en 5 mei iverleden is had ik geheel wat anders aan me hoofd , maar nu wil ik gewoon het beste er van maken. En dan zeker een keizersnede als dat moet. 

Angelique (Gast)

sadi 

je hebt gelijk maar wil eerst zekerheid. De een zegt dit de ander dat de da zei ook dat ie der zag dat ze zwanger was, en ip de foto niets te zien. Zou een echo dat dan kunnen uitsluiten? En ze gaat zeker voor een sterilisatie

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" silvia idd niet geweest, omdat mijn moeder slecht lag en 5 mei iverleden is had ik geheel wat anders aan me hoofd , maar nu wil ik gewoon het beste er van maken. En dan zeker een keizersnede als dat moet.  "

 

Gecondoleerd met je moeder.

Dan heb je zeker iets anders aan je hoofd gehad.

Maar als je hond onder controle blijft staan vanaf nu, en je bent goed voorbereid, dan kan het natuurlijk goed gaan!

Veel sterkte!

Angelique (Gast)

sylvia bedankt en idd dit is nu mijn oruo want echt wil niets liever dan dat alles goed gaat. Maar zo mijn twijfels over de foto!!! Wanneer zou ik het beste voor nog een foto kunnen gaan ? Maandag is ze 55 dagen of moet ik voor een echo?

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

" sadi 
je hebt gelijk maar wil eerst zekerheid. De een zegt dit de ander dat de da zei ook dat ie der zag dat ze zwanger was, en ip de foto niets te zien. Zou een echo dat dan kunnen uitsluiten? En ze gaat zeker voor een sterilisatie "

 je zou idd voor een echo kunnen van , maar volgens mij moet je het met 52 dagen dracht al wel kunnen zien hoor op een rx.

 

gecondoleerd met je moeder.

Angelique (Gast)

sadi dank je en we kijken het even aan tot anstaande week en anders terug voor een echo iig bedankt voor de info

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

" xtine wanneer moet ik dan een xray laten maken? Ze zegen 63 dagen drachtig? Dus nu nog 11 dagen ,zal ik volgende week weer heen gaan? "

RX mag je pas laten nemen in de laatste week van de dracht.

63 - 7 = 56

Ik neem steeds minimum 1 dag in reserve, dus RX ten vroegste op dag 57 van de dracht.

 

Vroeger kan er iets te zien zijn maar dan is de RX slecht voor de botvorming van de pups.

 

Angelique (Gast)

xtine is het verstandig im dan a.s woensdag want dan is ze 57 dagen weer een foto te nemen if een echo te laten maken? 

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

" xtine is het verstandig im dan a.s woensdag want dan is ze 57 dagen weer een foto te nemen if een echo te laten maken?  "

Na 55 dagen van de dracht kun je pas de pups gaan tellen en zijn ze goed zichtbaar. Verder is de dekdatum niet gelijk aan de datum van bevruchting. In principe kan een hond die gedekt is bijna een week later nog bevrucht raken.  

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

" Na 55 dagen van de dracht kun je pas de pups gaan tellen en zijn ze goed zichtbaar. Verder is de dekdatum niet gelijk aan de datum van bevruchting. In principe kan een hond die gedekt is bijna een week later nog bevrucht raken.   "

 ik zat dan fout , ik dacht vanaf dag 52 , excuus

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Mijn god. Een bullterrier kruisen met een engelse bulldog? Waar ben je aan begonnen... je had beter direct naar de dierenarts kunnen gaan om de boel weg te laten halen, hier wordt niemand gelukkig van. Zoek alsjeblieft contact met een goed dierenziekenhuis, beide rassen kunnen nog wel eens moeite hebben met bevallen en een keizersnede is dan vaak noodzakelijk.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

" xtine is het verstandig im dan a.s woensdag want dan is ze 57 dagen weer een foto te nemen if een echo te laten maken?  "

Beide kunnen.

 

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

Aangezien er al een foto genomen is, zou ik voor een echo gaan. 

 

Puur omdat röntgenfoto's schadelijk zijn voor de pups, zouden er toch pups in zitten.

 

angique (Gast)

hannah zoals ik al eerder schreef , mijn hoofd zat heel ergens anders. En nu probeer ik er het beste van te maken. Xtine dank je voor je info, en daar heb ik het meeste rust bij wat je schrijft, dan neem ik vijf dagen eraf dan zou ze op 47 dagen zitten en idd dan is het moeilijk te zien als ik mag geloven. Ik ga dan over twee weken voor een echo, dat zal dan de eerste uitrekeningsdatum zijn, en ik doe alles om het zo goed mogelijk en comfortable te maken voor mijn hond. Iedereen bedsnkt voor de info en is ze zwanger en krijgt ze pups laat ik dat weten

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" hallo ja ik heb het gezien, gebeurde echt in drie sec, mijn moeder lag slecht en de engelse was liops. Ze werd even samen achter in de tuin gelaten en me man stind erbij maar bam erop en vast. Het is 2 mei gebeurt jl en nu dus 52 dagen, en ja ze wordt gesterrileerd als ze nu niet zwanger blijkt te zijn "

 

Dat was dan ook wel de domste actie ooit.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Mijn god. Een bullterrier kruisen met een engelse bulldog? Waar ben je aan begonnen... je had beter direct naar de dierenarts kunnen gaan om de boel weg te laten halen, hier wordt niemand gelukkig van. Zoek alsjeblieft contact met een goed dierenziekenhuis, beide rassen kunnen nog wel eens moeite hebben met bevallen en een keizersnede is dan vaak noodzakelijk. "

 ik ben echt vreselijk benieuwd hoe de neus van zo'n pup eruit gaat zien 

Angelique (Gast)

hallo liz ook een goedemorgen mss wel maar het is niet anders en wow je reageert wel heel fel!! Maar hoop dat je alles gelezen hebt, denk dat je hoofd er niet bij zit als je moeder overlijdt in een tijdsbestek van drie weken van gezond naar dood!!! En nu is mijn hond prio nr 1. Fijne dag

Angelique (Gast)

nori aangzien ze al een lpup heeft gehad maar helaas overleden , en de da toen zei dat ze schijnzwanger was, en dus doe dat ze moe was niet het vlies heeft opengelikt is het gestikt. Dat willen we absoluut dus niet nog eens meemaken, maar kan je zeggen die leek op de bull terrier en super mooi hondje

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

" nori aangzien ze al een lpup heeft gehad maar helaas overleden , en de da toen zei dat ze schijnzwanger was, en dus doe dat ze moe was niet het vlies heeft opengelikt is het gestikt. Dat willen we absoluut dus niet nog eens meemaken, maar kan je zeggen die leek op de bull terrier en super mooi hondje "

 

Als je hond nu drachtig is, zorg dan dat je een goede en ervaren fokker naast je hebt staan.

Deze fokker had je bij de vorige pup kunnen helpen met het vlies eraf halen, zodat deze ook nog geleefd had.

Je hond alles zelf laten doen, is erg zwaar voor haar. Samenwerken met je hond is de key als fokker.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" nori aangzien ze al een lpup heeft gehad maar helaas overleden , en de da toen zei dat ze schijnzwanger was, en dus doe dat ze moe was niet het vlies heeft opengelikt is het gestikt. Dat willen we absoluut dus niet nog eens meemaken, maar kan je zeggen die leek op de bull terrier en super mooi hondje "

 ik heb t net gegoogled waren best veel afbeeldingen van en ik vind het niet lelijk maar t is niet plat en niet gebold zoals bij de ouders t is bijna weer n normale Honden neus.

 

en juist die typische neus kenmerken vind ik mooi bij de twee rassen. 

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Dag 61
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^