Hulp gevraagd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Kelly (Gast)

Ik heb een chihuahua van 4 jaar oud genaamd Guapo. Vanaf dag 1 zijn er problemen met zindelijk worden. Hij was buiten erg bang waardoor hij niet zijn behoefte kon doen. Na jaren alles geprobeerd te hebben (peper strooien in huis, elk uur wandelen, alles met azijn reinigen, plastic prullenbak vervangen ivm geur in plastic van dierlijke vetten enz) en te overwegen om afscheid te nemen van de lieverd, toch bij de dierenarts gevraagd of er echt niks mis was (medisch gezien). Nee dit zat echt in zn koppie dus een gedragstherapeut ingeschakeld.zij gaf aan dat sterilisatie waarschijnlijk het probleem zou oplossen en tips gekregen voor daarna. Zo gezegd zo gedaan, na de operatie is mijn hondje ruim een jaar zindelijk geweest, geen enkel probleem. Echter plast de hond sinds een aantal weken weer in huis. Er is niks veranderd in de thuis situatie en ik weet niet wat ik er mee aan moet! Graag jullie hulp/advies Extra info: ik werk fulltime de hond zit dan in zijn bench, lijkt hier geen problemen mee te hebben aangezien hij er uit zichzelf in gaat liggen. Hond plast niet in de bench. Hond blaft verder naar alles wat langsloopt, vermoedelijk uit waaksheid

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Weten ze écht zeker dat hij helemaal niets mankeert? De witte herder van een kennis heeft een afwijking waardoor hij altijd 'lekt' en plast. 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Na jaren alles geprobeerd te hebben (peper strooien in huis, elk uur wandelen, alles met azijn reinigen, plastic prullenbak vervangen ivm geur in plastic van dierlijke vetten enz) en te overwegen om afscheid te nemen van de lieverd, toch bij de dierenarts gevraagd of er echt niks mis was (medisch gezien). "

afscheid te nemen? je bedoelt herplaatsen?

 

je schrijft, hij plast niet in de bench. waar plast 'ie dan wel? op 1 specifieke plek of door het hele huis?

 

 

Kelly (Gast)

Hij lekt niet en kan het nachts ook prima ophouden, Hij heeft nachts nooit in zn bench geplast, dus hij kan het wel...

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Maar als het hondje alle dagen helemaal alleen zit, en dan niet plast.

Dan is ze toch zindelijk?

Het lijkt me meer uit gedrag te komen, spanning, stress, angst.

 

Wanneer is je hondje dan onzindelijk.

Ze zit overdag de hele dag in de bench, 's nachts zit ze in de bench.

Dus op een etmaal is ze er maar een paar uurtjes uit.

Zijn dat dan de momenten dat ze onzindelijk is?

 

 

Kelly (Gast)

Ja idd een ander huisje te zoeken. Hij plast op dit moment in de hal en badkamer. Bij mijn moeder in huis overal in de woonkamer

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Ja idd een ander huisje te zoeken. Hij plast op dit moment in de hal en badkamer. Bij mijn moeder in huis overal in de woonkamer "

 

En wat zou een ander dan kunnen wat jullie niet kunnen.

Dat is het probleem verschuiven ten koste van je hondje.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

geef je 'm verder wel genoeg uitdaging? ik bedoel, hond van 4, hele dag in bench, hele nacht in bench, daar owrdt geen hond vrolijk van

 

en is het een reu of een teef?

Kelly (Gast)

Het is een mannetje. Hij kan vrij in de tuin lopen, speel regelmatig met de bal, piepdingen enzo. In het weekend als ik de hele dag thuis ben ligt hij het liefst lekker onder de deken bij mij.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Maar als het hondje alle dagen helemaal alleen zit, en dan niet plast.
Dan is ze toch zindelijk?
Het lijkt me meer uit gedrag te komen, spanning, stress, angst.  "

 daar lijkt het inderdaad op, voor de zekerheid zou ik z'n urine laten checken op blaasontsteking etc.

voor hetzelfde geld heeft 'ie wel iets, kleine honden hebben vaak kristallen/blaasgruis bijvoorbeeld

maar het kan ook gedragsmatig zijn, veel honden die in huis markeren ervaren op de een of andere manier stress

 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

" I Er is niks veranderd in de thuis situatie en ik weet niet wat ik er mee aan moet!
Graag jullie hulp/advies
Extra info: ik werk fulltime de hond zit dan in zijn bench, lijkt hier geen problemen mee te hebben aangezien hij er uit zichzelf in gaat liggen. Hond plast niet in de bench.
Hond blaft verder naar alles wat langsloopt, vermoedelijk uit waaksheid "

 

Even om helderheid te scheppen? Er wordt dus 8 uur per dag gewerkt. De hond zit dan zo'n 9 (reistijd?) in de bench? En 's nachts ook, dus ook weer zo'n 8 uur? Dat kan toch niet waar zijn? 17 uur per dag, 5 dagen in de week, in een hokje opgesloten?  

 

Edit: dit is wat ik herleid uit je openingspost, mocht het niet kloppen (er is bijv. al oppas, er zijn 's middags mensen thuis o.i.d.,) dan is het handig dat te melden, want zoals het er nu staat, leest het best ernstig.

 

Mocht dit wel waar zijn, dan lijkt me in belang van de hond toch herplaatsen het beste. Of zorgen voor oppas, zodat de hond niet zo lang alleen in een bench hoeft te vertoeven. Plassen kan voortkomen uit angst, stress, etc. In de bench plast hij mogelijk niet omdat hij zijn plekje niet wil vervuilen. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Daarin geef ik Isalinde gelijk.

Als het hondje zoals je zegt de hele dag in de bench zit, omdat jij fulltime werkt.

En dan ook nog 's nachts in de bench.

Wat blijft er dan nog voor leven over?

Misschien dan inderdaad een beter huisje voor hem zoeken, waar hij meer tijd, aandacht en begeleiding krijgt.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Kun je geen oppas regelen voor je hondje. Dan wordt er in iedergeval wat mee gedaan. Zo lang in een bench en dan ook nog eens minimaal negen uren opeen je plas/poep moeten ophouden... Verschrikkelijk, probeer het zelf eens een week lang. Dat gevoel heeft je hondje dan net zo.

 

 

Ook kleine hondjes hebben nood aan uitdaging en gezelschap. Ze zijn niet gemaakt om 17 uren van de 24 in een bench door te brengen. Er moet wat gedaan worden, lekker wandelen, snuffelen, uitdaging in de vorm van bijvoorbeeld hersenwerkjes of cursussen. 

Het binnen plassen geeft in mijn ogen weer dat je hond gefrustreerd is.

Sterilisatie om het binnenplassen te 'genezen' is in mijn ogen je reinste onzin. 

Gewoon als pup na elk slaapje, eet moment en speel moment naar buiten voor plassen/poepen, na een paar weken kun je dat uitbreiden naar een half uur of een uur en ga zo maar door. Schijnbaar is dat niet helemaal goed gegaan, of de hond heeft nooit een andere keuze gehad dan binnen te plassen of poepen.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Ik ben benieuwd wat de dierenarts en gedragstherapeut hebben aangegeven over s nachts 8 uur in de bench en na even uitlaten 9 uur in de bench....? 17 uur in een hokje is voor een hond, hoe klein ook, erg stressvol. Al met al dan nog de uren dat je zelf geen tijd hebt buiten het werken om, bv verjaardag waar je hond niet mee kan, sporten, naar vrienden etc....zit de hond wekelijks nog langer opgesloten dan die 17 uur per dag? Of kan hij overdag vrij de bench uit en de tuin in?

Feit dat een hond zelf in de bench gaat liggen is gewoonte. Hij weet niet beter dat wanneer je weg gaat dat zijn plaats is...Blaffen in de bench kan reactie zijn op het lange alleen zijn of pure stress/angst als hij iets hoort en niet weg kan.

 Ik vind bij opsluiten in de bench niet vreemd dat hij overal zijn behoefte doet. Ook niet als hij inmiddels meer gedragsproblemen zou vertonen. Een hond is een gezelschapsdier wat mensen en/of honden om zich heen moet hebben om te spelen, als gezel schap,  als steun, etc. Geen eventuele eenzame opsluiting.... Herplaats het hondje in dat geval. Dat is beter dan je ergeren. Bij iemand die de tijd heeft en waar de hond geen stress hoeft te hebben komt dat echt wel goed. 

In het Besluit Houders van Dieren staat dit: 

Artikel 1.6. Houden van dieren

  • De bewegingsvrijheid van een dier wordt niet op zodanige wijze beperkt dat het dier daardoor onnodig lijden of letsel wordt toegebracht.

  • Een dier wordt voldoende ruimte gelaten voor zijn fysiologische en ethologische behoeften.

Bron: http://wetten.overheid.nl/BWBR0035217/2017-01-01

Vraag je af of je er aan voldoet....

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Serieus zit dat arme diertje fulltime en ook nachts in een kooitje?!

Ik denk dat dat niet met niet zindelijk te maken heeft maar meer met blij eindelijk eens de pootjes te kunnen strekken. 

Echt t.o doe hier iets aan want dit is gewoon dierenmishandeling als het hondje echt hele dagen in de kooi zit.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Waarom heb je dit hondje aangeschaft?

Om 5 dagen per week overdag 8 -9 uur in een bench te liggen.

 

Heb je dit hondje vanaf ca. 10 weken; dus als pup? Elke pup is bang als hij/zij net van de fokker komt en aan de grote wereld moet wennen en daarin intensief, met veel geduld de eerste weken dat hij bij zijn/haar nieuwe eigenaar is, begeleid moet worden door zijn/haar baasje.  

 

Je chihuahua zucht elke morgen en denkt ik zal maar weer in die rottige bench gaan liggen, want protesteren heeft geen zin. Beestje is niet anders gewend; maar moet kapot zijn van verveling.

 

Een hond van welk ras dan ook heeft voldoende wandelen met snuffelmomenten en andere uitdagingen in de vorm van hersenwerk en samen dingen met de baas doen nodig.

 

Arm hondje; hopelijk krijgt dit hondje een nieuw baasje, die alles aan het werk zet om zijn vertrouwen te winnen en dit hondje van begin af aan zindelijk probeert te krijgen; net zoals je bij een pup zou doen.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

ts is er niemand in je omgeving wie je hondje kan uitlaten?

je hondje moet doodongelukkig zijn al die uren in een kooi.

waar woon je in de buurt?

 

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Grote kans dat je hondje dit doet om aandacht te scoren. In zijn geval is negatieve aandacht ook aandacht. Ga wat met hem doen.

Ik weet niet wat voor werk je doet? Misschien kan hij met je mee? Regel anders een oppas. Oopoeh kan je ook naar kijken, je hondje heeft veel meer uitdaging nodig dan vrij lopen in de tuin en met een balletje spelen. Moet je eens voorstellen dat je heel je leven elke dag 17 uur op je kamertje moet zitten, even naar buiten om je benen te strekken en te eten en plassen en dan weer de bench in. 

Ik zou ook eens beginnen met hem niet meer op te sluiten in de bench als je bent werken. Bouw desnoods een ren op de bench heen zodat hij wat meer leefruimte heeft, regel een oppas, uitlaatservice of zoek een dagopvang. Dit is niks. 

Wij werken ook fulltime, maar zorg altijd dat ze aan hun trekken komen. Sochtends om 6 uur lopen wij al aan de Maas een uur zodat ze goed moe zijn als we gaan werken, in de middag gaan ze of met de uitlaatservice mee of iemand laat ze uit. En in de avond lopen we 1,5 uur met ze. Daarnaast doe ik met 1 nog een cursus en de andere krijgen nog hersenwerk en/of gaan mee skeeleren en joggen. 

 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Als ik op een paar uur na hele dagen opgesloten zou zijn zou ik ook frustratie en gedragsproblemen krijgen. 

 

Een hondje wat voor ras ook. Heb je niet voor de heb. Je hebt ook de verantwoordelijkheid ze een fijn, vertrouwd leven te bieden met voldoende afleiding en uitdaging.

 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Jij hebt geen hulp nodig, je hondje heeft dringend hulp nodig.

 

Wat een leven heeft hij zeg!

 

Ik zou zeggen dat je best als de bliksem je best gaat doen die hond wat vreugde in zijn leven te brengen.

 

Waarom zit hij na vier jaar nog steeds in een bench?  Is daar een dringende reden voor?

 

Zorg aub dat je hondje zijn verzet krijgt of herplaats hem (al ben ik volledig tegen herplaatsen) dit is geen leven voor een hond.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

In een ander topic was een zware discussie over herplaatsen, dit is nou zo'n voorbeeld dat het beter voor de hond is om herplaats te worden.

 

Waarom?? waarom altijd in de bench, sloopt hij, wat?

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

" In een ander topic was een zware discussie over herplaatsen, dit is nou zo'n voorbeeld dat het beter voor de hond is om herplaats te worden.
 
Waarom?? waarom altijd in de bench, sloopt hij, wat? "

 ik wilde het niet zeggen....

Maar denk dat in dit geval slechts 'arme hond ' perfect op zn plaats was geweest.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Als jij de hele dag werkt wordt Guapo dus de hele dag niet uitgelaten?

Ja, dan zou ik ook de kont tegen de krib gooien, om het zo maar eens te zeggen.

Een beetje leuker leven met plezierige wandelingen overdag kan de situatie wel eens verbeteren....

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Maar als het hondje nooit word uitgelaten (en dan bedoel ik niet in de tuin! Maar door de wijk of een park. Want zo lees ik het nu) dan heeft hij toch ook niet GELEERD dat hij het DAN moet doen?

 

honden page profiel JazzebellJazzebell

honden foto van Jazzebell

Een hond zal zijn eigen nest echt niet zo snel bevuilen. Plassen in huis kan een teken van onzekerheid/stress zijn. 

Stel jezelf de vraag: Zou jij gelukkig zijn als jij Guapo zou zijn?

Ik zou een oppas regelen, of een goede hondenuitlaatservice. Geen kennis in de buurt die je hondje even uit kan laten? 

Hoe vaak en hoe lang wordt Guapa uitgelaten? Hoeveel uur werk je op een dag? Wat doe je nog meer met je hond? Geef eens even wat meer informatie, voor de duidelijkheid.

Denk vanuit het belang voor jouw hondje. Waar wordt jouw hondje gelukkig van en (hoe) kan jij hem dat bieden? 

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

" Waarom heb je dit hondje aangeschaft?
Om 5 dagen per week overdag 8 -9 uur in een bench te liggen.
 
 "

en de nachten ook nog eens...

Niet te geloven, kooi ze maar op die honden om moedeloos van te worden. En dan verschieten mensen dat ik een bench-hekel heb.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

" In een ander topic was een zware discussie over herplaatsen, dit is nou zo'n voorbeeld dat het beter voor de hond is om herplaats te worden.
 
Waarom?? waarom altijd in de bench, sloopt hij, wat? "

 JA Beslist !

Herplaatsen ...en rap ....

dit is echt geen leven voor een hondje zolang in bench. ..hoe komen mensen er toch op 

waarom dan een hond ? arm arm diertje   ..

 

verder onthou ik me beter .

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

Ik vraag me af op welk moment hij ook binnen plast/poept. Onze hond zit alleen 's nachts in de bench en hij heeft ook wel eens een ongelukje als hij uit de bench gelaten wordt. Hij is dan zo enthousiast dat hij het gewoon laat gaan dan. Als wij wakker worden dan kleden we ons heel snel om en gaan meteen naar buiten zodat hij het fijn buiten kan doen.

Ik kan het me in zo'n geval best goed voorstellen dat jouw hond er dan last van blijft houden, want hij zit voor het grootste gedeelte van de dag opgesloten. En het lijkt mij ook dat op de momenten dat hij vrij loopt hij dan ook eet en drinkt. Dan is het allemaal verwerkt en verteerd op het moment dat ie in de bench zit toch?

Ik zou een ander huisje zoeken voor hem of een oppas regelen. Het is toch niet prettig voor je hondje om zo lang in een bench te liggen? 

honden page profiel bentebente

Oppas vind ik overdreven. Een volwassen hond kan prima alleen zijn, maar alleen in een bench?? Dat kan echt niet! Laat hem aub lekker los in de woonkamer scharrelen..

 

Ik zie dat je je inzet voor je hondje, anders had je immers niet zoveel geprobeerd. Ik zou toch nog een keertje naar de DA gaan, aangezien er ook best complicaties op kunnen treden na zo'n zware operatie. 

 

Verder zou ik kijken naar je routine: wanneer laat je hem uit? Goed zou zijn; 's ochtends voor werk, gelijk als je thuiskomt, evt na het eten en als laatste 's avonds laat. Misschien zou je hem mee kunnen laten gaan met een uitlaatservice als hij het niet volhoud tot je thuiskomt. 

 

Ook moet je het probleem buiten aanpakken. Dit moet door hem zekerder te maken. Ik zou korte rondjes lopen tot hij daar aan gewent is en dan langer lopen. Laat hem goed snuffelen en beloon hem hiervoor met je stem of een aai. Als hij iets doet buiten, gelijk belonen! 

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

" Oppas vind ik overdreven. Een volwassen hond kan prima alleen zijn, maar alleen in een bench?? Dat kan echt niet! Laat hem aub lekker los in de woonkamer scharrelen..
 
Ik zie dat je je inzet voor je hondje, anders had je immers niet zoveel geprobeerd. Ik zou toch nog een keertje naar de DA gaan, aangezien er ook best complicaties op kunnen treden na zo'n zware operatie. 
 
Verder zou ik kijken naar je routine: wanneer laat je hem uit? Goed zou zijn; 's ochtends voor werk, gelijk als je thuiskomt, evt na het eten en als laatste 's avonds laat. Misschien zou je hem mee kunnen laten gaan met een uitlaatservice als hij het niet volhoud tot je thuiskomt. 
 
Ook moet je het probleem buiten aanpakken. Dit moet door hem zekerder te maken. Ik zou korte rondjes lopen tot hij daar aan gewent is en dan langer lopen. Laat hem goed snuffelen en beloon hem hiervoor met je stem of een aai. Als hij iets doet buiten, gelijk belonen!  "

 Een hond kan misschien wel alleen zijn, maar 5 dagen 8 à 9 uur vind ik persoonlijk veel te lang! Dan heb je nog de nacht en ook nog boodschappen etc. Ik vind het dan zielig om een hond te nemen.

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Vluchten naar buiten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^