Aanbetaling pup.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Overal merk ik enige discussie over een aanbetaling van je pup.

Van een aantal kattenmensen weet ik dat ze zeggen,het is normaal dat je een aanbetaling doet voor een raskitten.

 

Toch merk ik dat bij rashonden niet iedereen er achter staat.

Bv bij Jazz heb ik het zelf aangeboden het hoefde niet.

Dan heb ik het gevoel dat dat mijn pup is en de fokker weet dat ik er niet vanaf wil.

Dus toch een aanbetaling gedaan op mijn verzoek.

 

Sommige fokkers willen het wel een bedrag vooruit betalen.

Ik vind het geen bezwaar.

Toch hoor ik tegen geluiden of erg fel er tegen.

Enja als je je pup afzegd ben je dat bedrag kwijt ook daar kan ik inkomen dat het zo werkt.

Nu was ik benieuwd hoe jullie er over denken?

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik heb voor mijn kruising pup ook een aanbetaling moeten doen, alleen met een aanbetaling wilde de fokker de pup reserveren. De pup was toen vier weken oud, vanaf de aanbetaling werd ik op de hoogte gehouden over de pup en kreeg ik foto's toegestuurd van de pup maar ook van de nestgenootjes en ouders ook heeft ze toen al haar naam gekregen. Ik vond het geen probleem om een aanbetaling te doen op de pup die ik graag wilde hebben. Het was wel mijn eerste pup waarbij dit gevraagd werd.

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva 3 doggies

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Bij mijn oudste hond uit Portugal moest ik eerst het hele bedrag overmaken naar het asiel voor ze naar Nederland kwam. Pas toen het op hun rekening stond werd ze echt van mij en er werd dan pas de vlucht geboekt.

 

Met de Maltezer die we van marktplaats hebben, moesten we 100 euro voorschieten om haar te reserveren.

 

Met mijn bordercollie (met stamboom) hoefde dat niet. Daar rekende ik het volledige bedrag af toen ik haar op ging halen.

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Lexie

Ik zou het als fokker niet doen. Bij aanbetaling heeft de koper recht op een pup en stel dat ik twijfels krijg over de toekomstige eigenaren. Dan kan ik er niet onderuit, de koop is gesloten. Of dat de kopers twijfelen maar de pup toch ophalen omdat ze anders hun aanbetaling kwijt zijn. 

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Voor Maybe (stamboom) heb ik ook een aanbetaling moeten doen van 100 euro 

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik heb zelf mijn pupkopers nog nooit om een aanbetaling gevraagd. Ik vind het persoonlijk totaal niet nodig en heb vooral ook liever dat mensen zich niet gedwongen voelen de pup te moeten kopen als ze eenmaal hier zijn geweest. Zijn immers m'n kindjes dus dan blijven ze maar wat langer hoor mocht er uiteindelijk toch iemand afhaken (is overigens nog nooit gebeurt hoor). 

Zelf heb ik echter wel een aanbetaling gedaan voor de meeste van mijn eigen honden. Ik heb er geen problemen mee als een fokker dit van mij vraagt dus doe dit in zulk soort gevallen dan ook gewoon. Ieder z'n ding, en inderdaad het geeft je als pupkoper wel echt het gevoel dat het hondje van jou is dus vanuit dat opzicht heb ik er helemaal geen problemen mee. Maar echt nodig vind ik het niet nee. 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Voor mijn 2 honden (allebei met stamboom) heb ik geen aanbetaling hoeven doen.

 

Maar als een fokker het wel had gevraagd, dan ook geen probleem.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Reden dat er ophef over bestaat is onder andere doordat fokkers soms heel erg moeilijk doen om het bedrag terug te betalen als de pupkoper de pup niet mee krijgt, bijvoorbeeld omdat er te weinig pups zijn geboren (bij vooraf aanbetalen) of omdat er pups komen te overlijden binnen de eerste 8 weken bij de fokker, of omdat de fokker zelf de toewijzing doet en de pupkopers zich niet in de beslissing kunnen vinden, of vanwege onvoorziene persoonlijke of financiële omstandigheden besluiten van de koop af te zien. 

 

Aanbetalingen kunnen in de honderden euro's lopen. Dus ja, als je je geld dan niet terug krijgt, dat schept kwaad bloed. Bovendien mag het volgens mij niet eens, je MOET je aanbetaling terug krijgen als je niet je 'bestelling' krijgt. Maar ik ben net wakker dus mijn hoofd moet nog even op gang komen. 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Witte draak,goedemorgen..Veel fokkers staan op een puppytest.

Daarna kun je zien wie bij wie past.

Nu ben ik daar niet helemaal van overtuigd.

Omgeving karakter en opvoeding vormen jou hond.

 

Dus na die puptest pas een aanbetaling?

 

Toen Jazz zijn nestje geboren was mocht ik kiezen.

Later bleek  de pup die ik gekozen had niet geschikt was voor huishondje en wilde werken(miniaussi heb ik)

Nu weet ik warempel niet meer of ik voor of na de puptest een aanbetaling heb gedaan.

Nouja de fokker was de trainer van mijn dochter,behendigheid.

Dus echt onbekend was ze niet voor mij.

 

Het is voor allebei een risico denk ik.

 

En ja fokkers geven hun pupkindjes weg daar zit soms het gevaar in komen ze wel goed terecht.

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

Wij hebben voor onze tweede pup met 4 weken de eerste helft (500) betaald bij het eerste bezoek. Wel was het zo dat, mochten wij of de fokker toch afzien, we dit bedrag weer terug zouden krijgen. Is echter niet nodig geweest :) Persoonlijk vond ik het niet erg om wat vooraf te betalen.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Hier ook €100.- aanbetaald bij beide honden. Maar wij zouden dat bedrag gewoon terugkrijgen als om welke reden dan ook de koop niet doorging.

 

Ik zie het als teken naar de fokker dat de koper serieus is en zich niet bij tig fokkers inschrijft voor een nestje.

honden page profiel RosanjaRosanja 3 doggies

honden foto van Rosanja

Nee, ik zou geen aanbetaling doen. Mocht er wat zijn, prive omstandigheden, financiele tegenslag, dan is het heel onzeker of je je geld terug krijgt. 

Ook wil ik graag zelf mijn pup uitzoeken, of nouja, misschien net als joy, zij kwam bij ons buurten terwijl de andere pups te druk waren met spelen. Ik vind het erg streng dat ze op karakter geplaatst worden, zeker als je een reu wilt en een teef krijgt en andersom.

 

Wij zochten een auto, leuke gevonden, maar kwamen achteraf nog rijklaar maken kostem bij. Dus ik moest een aanbetaling doen, anders werd ie niet gereserveerd. Ik zou het terug krijgen als ik toch wou afzien van de auto. Puntje bij paaltje auto gekocht, super ontevreden (verborgen gebreken), garage gaf niet thuis. Dus had nooit mn aanbetaling terug gekregen.

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White 3 doggies

honden foto van Team Black & White

Voor Blisse stond ik eerst bij een andere fokker op de wachtlijst. Daar moest je een voorschot van 300 euro betalen om op de wachtlijst te komen. Toen het teefje maar niet loops wou worden + de onzekerheid  of er wel genoeg teefjes geboren zouden worden & ik een nestje pups zag waar er nog teefjes beschikbaar waren uit lijnen die ik even leuk (mss zelfs leuker) vind, heeft mij doen besluiten om voor Blisse te gaan. Voorschot kwijt...

Bij de fokker van Blisse moest ik niks van voorschot betalen. Bij Mikai weet ik het niet precies, maar die was in ieder geval wel al geboren eens we iets betaald hadden. 

Als ik later ga fokken ga ik ook geen voorschot vragen. Ik heb liever dat ze iedere moment kunnen afhaken, dan de pup nemen omdat ze nu eenmaal al een voorschot betaald hebben... Moest ik een voorschot vragen, zou ik het ook pas doen eens de pups er zijn (en moesten ze dan alsnog afhaken, zou ik het ook gewoon teruggeven). 

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik heb wel pas een aanbetaling hoeven doen toen we er zeker van waren dat we haar namen (: dus na 4 weken en op bezoek te zijn geweest vervolgens nog na mogen denken en toen pas een aanbetaling gedaan (:

honden page profiel pim pim 3 doggies

honden foto van pim

Heb geen voorschot hoeven betalen. Bij het ophalen van de pup na 8 weken gewoon het afgesproken bedrag betaald. 

 

Gaf mij juist een heel goed gevoel dat de fokker geen voorschot wilde. Heb het wel gevraagd maar hierop was het antwoord dat ze van beide kanten geen verplichting zo vroeg in het proces willen hebben. Zowel voor ons mochten we toch gaan twijfelen en zowel voor de fokker als bleek dat wij misschien toch niet helemaal geschikt waren of er voor ons geen geschikte pup tussen zou zitten.

 

Daarbij werd ook gezegd stel jullie haken last minute af dan vinden we snel genoeg een ander geschikt baasje aangezien de wachtlijst bij deze fokker groot is. Om op de wachtlijst te komen moet je wel eerst bij hun komen kennismaken en op basis daarvan word je op de wachtlijst gezet. 

 

Werd in mijn ogen allemaal zeer goed en fijn aangepakt. En zou dus eerder naar de fokker kijken dan of je perse een voorschot moet betalen. Bij een goede fokker zou ik dat ook best doen. Blijf het alleen wel vreemd vinden. Want als je een goede fokker bent raak je de pups echt wel kwijt en weet je zeker dat pups niet naar baasjes gaat die twijfelen en het toch maar doen aangezien er al een aanbetaling is gedaan. Of als je als fokker twijfelt over de nieuwe baasjes kan je niet meer 'annuleren' aangezien er zo vroeg in het proces al een aanbetaling is gedaan. Ga dan maar eens vertellen dat ze toch niet in aanmerking komen voor een pup. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Overal merk ik enige discussie over een aanbetaling van je pup.
Van een aantal kattenmensen weet ik dat ze zeggen,het is normaal dat je een aanbetaling doet voor een raskitten.
 
Toch merk ik dat bij rashonden niet iedereen er achter staat.
Bv bij Jazz heb ik het zelf aangeboden het hoefde niet.
Dan heb ik het gevoel dat dat mijn pup is en de fokker weet dat ik er niet vanaf wil.
Dus toch een aanbetaling gedaan op mijn verzoek.
 
Sommige fokkers willen het wel een bedrag vooruit betalen.
Ik vind het geen bezwaar.
Toch hoor ik tegen geluiden of erg fel er tegen.
Enja als je je pup afzegd ben je dat bedrag kwijt ook daar kan ik inkomen dat het zo werkt.
Nu was ik benieuwd hoe jullie er over denken? "

 Heb nimmer een aanbetaling gedaan, kwam in het geheel niet ter sprake, heb pas betaald even voor ik de hond ophaalde....

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik heb bij de duitse herderpup er helemaal niet aan gedacht om een aanbetaling te doen, we hebben dit ook niet besproken en ik heb het geld een paar dagen van te voren overgemaakt.

 

 

Bij Lola en Jenna die ik via een stichting had/heb is het verplicht het hele bedrag van te voren te betalen, pas dan gaan ze de hond voor je ophalen uit de asiels die ze ondersteunen.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik heb ook nooit een aanbetaling hoeven doen. Werd wel zeker op de hoogte gehouden, de fokker deed er ontzettend veel mee, en de pup kopers konden er allemaal van meegenieten dmv foto's en filmpjes 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Een voorschot of aanbetaling prima, zolang die maar terugbetaald word onder de meeste omstandigheden. Bijv. nest nog niet geboren en men heeft een andere pup gevonden, teef gaat dood/ wordt niet loops, te weinig pups, geen matchende pup, mensen krijgen financiële problemen vóór het nest geboren is, of erger nog mensen worden chronisch ziek of overlijden - zoiets kan ook.

Kijk, als de pups geboren zijn en iemand zegt ja en doet een aanbetaling, maar ze willen hem binnen die paar weken dan ineens niet, dan kan ik me indenken dat het misschien gerechtvaardigd is de aanbetaling te houden. Maar in alle andere omstandigheden zou het gewoon terugbetaald moeten worden.

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Mij werd om de aanbetaling gevraagd omdat er meerdere geïnteresseerd waren in de pup die ik op het oog had. Ik ben blij dat ik de aanbetaling heb gedaan de pups waren toen ze vijf weken oud waren allemaal al verzegd. 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Hier waren ze één dag na de geboorte al toegewezen, had ik nog nooit van gehoord. Ik wist dus direct welke van ons werd.

 

Bij Momo wist ik het pas na 6 weken.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ik fok Perzische katten en ik vraag geen aanbetaling.

 

Ik wil mensen gewoon kunnen vertrouwen en als ze op het laatst afzeggen, dan ben ik blij dat ze dat doen.

Ik hou ze liever zelf, dan naar een baas die ze toch niet meer wilt.

 

Voor mij voegt het niets toe.

 

 

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius 3 doggies

honden foto van Lissa en Badalonius

Ik denk eigenlijk dat ik wel raar had gekeken als ik een aanbetaling had moeten doen. Ik snap de argumenten die hier genoemd worden wel maar het had toch vreemd gevoeld. Ik vind het wel een prettig idee dat de fokkers erop vertrouwden dat ik eerlijk was in mijn intenties (plus, genoeg kopers die de hond zouden willen als iemand af zou zeggen dus weinig risico). Zij vertrouwden mij en ik hen.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

" Ik fok Perzische katten en ik vraag geen aanbetaling.
 
Ik wil mensen gewoon kunnen vertrouwen en als ze op het laatst afzeggen, dan ben ik blij dat ze dat doen.
Ik hou ze liever zelf, dan naar een baas die ze toch niet meer wilt.
 
Voor mij voegt het niets toe.
 
  "

 Helemaal mee eens.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Als fokker vraag ik ook geen aanbetaling. Wat hier boven al is aangegeven, ik wil dat het vrijblijvend is. Als mensen het niet zien zitten om voor de pup te gaan, dan moeten ze ten alle tijden af kunnen zeggen en zich niet laten weerhouden door de aanbetaling. Ik blijf liever langer met een pup zitten, dan dat ie dadelijk naar een verkeerd adres gaat.

 

Als pupkoper zou ik wel een aanbetaling betalen als de fokker dat zou willen, maar ik vind wel dat je als fokker zijnde dan de verwachting schept dat er ook daadwerkelijk een pup bij zit en dat als er door omstandigheden wordt afgezegd (teef blijft leeg, niet genoeg pups, etc.), dat ik de aanbetaling dan ook terug krijg.

honden page profiel WeylynWeylyn 3 doggies

honden foto van Weylyn

In het ras waar ik in gefokt heb is het eigenlijk een algemeen gebeuren dat men om aanbetaling vraagt 
Ja zelf doe je dat dan eigenlijk ook al heb ik daar nooit echt moeilijk om gedaan.

Gezien wij bv ook met wachtlijsten werken wil je nml de mensen zeker ruim van te voren ook wel minimaal een beetje kennen eer de pupsels nog geboren zijn. Ik heb bv ook niet moeilijk gedaan dat men een pup in delen betaalde als ik echt het gevoel had dat de pup er goed zat, net wat andere zeggen als je dat gevoel niet heb hou je de pup liever zelf 

Nu las ik ook dat iemand die over de puptesten begon. Ja ook werkte ik daarmee en stel je daarna pas een pup aan iemand voor die zeker natuurlijk dan ook kan/mag weigeren.
Het gaat natuurlijk niet alleen om die puptest gezien het een moment opname is. Het geeft wel echter op bepaalde punten een basiskarakter aan en samen met wat jij als fokker al gezien heb kan je dan echt wel een redelijk beeld vormen van het basiskarakter en dan kan je het nieuwe baasje wel bv wat puntjes mee geven waar op te letten maar idd is het de opvoeding ook die mee speelt die later weer geeft wat tot uiting komt en wat niet

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Ik vind het niet erg om een aanbetaling te doen.

Bij de fokker van onze eerste Dogo hebben we een aanbetaling moeten doen, bij de twee die we later ook bij deze fokker haalden, moest dit niet meer.

 

Bij Niké was er ook een aanbetaling van 250 euro en toen we Gioia wilden moest die fokker dan weer geen aanbetaling hebben.

 

Het hangt dus van fokker tot fokker af, maar ik heb er geen problemen mee.  Ik begrijp dat ze enige zekerheid willen dat je de pup zal nemen.

 

Tegenwoordig moet je bij zoveel een aanbetaling doen...

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

De trend om je maar op zoveel mogelijk wachtlijsten te laten plaatsen kost de fokkers gewoon veel tijd en energie. De meeste van die potentiële kopers hebben ook veel vragen, willen langskomen, hebben een voorkeur voor een combinatie.. Fokker gaat daar in mee maar als het nestje er dan uiteindelijk is dan moeten ze de eerste 20 mensen op de wachtlijst bellen om 4 pups te vergeven. Met het risico dat er later nog eentje afvalt want die of die fokker heeft een leuker kleurtje.

 

Wanneer je een voorschot vraagt, al krijg je die onder alle omstandigheden terug als er geen pup gekocht wordt, dan denken mensen beter na voor ze zich op die wachtlijst laten zetten. Je houdt dan serieuzere mensen op je wachtlijst over.

 

Veel van die kopers laten het niet eens even netjes weten als ze een pup van elders hebben of zich bedacht hebben en geen pup meer willen.

 

Het nestje waar ik Elsa uit heb is speciaal op verzoek van een koper gefokt (die combinatie) maar juist die koper heeft afgezegd omdat ze de pup niet mooi genoeg vonden.

Ik zou daar echt hartgrondig van balen als fokker.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Hier nooit hoeven doen. Fokkers willen dat je altijd de keuze nog hebt om uw pup af te zeggen of de fokkers willen de vrijheid hebben om uw pup toch niet te geven. Met fokkers had ik een goed contact dus ik wist dat de fokker de pup niet zou annuleren en de fokkers hadden ook vertrouwen in ons. 

Komt wel eens voor dat de fokker uiteindelijk toch beslist geen pup mee te geven omdat de baasjes niet eerlijk waren bv. Met een aanbetaling wordt dat allemaal wat moeilijker

honden page profiel bentebente 3 doggies

Ik vind het zelf een logische manier van 'binden', om het zo te zeggen. Maar ik zou dan wel willen dat die aanbetaling van de prijs wordt afgehaald, want als je een rashond koopt ben je al gauw 1000 euro kwijt en als je daarop nog een aanbetaling moet doen van een paar honderd euro.. dat gaat mij te ver.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Trimmen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^