Aanbetaling pup.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"
 
Het nestje waar ik Elsa uit heb is speciaal op verzoek van een koper gefokt (die combinatie) maar juist die koper heeft afgezegd omdat ze de pup niet mooi genoeg vonden.
Ik zou daar echt hartgrondig van balen als fokker. "

 Ik kan me voorstellen dat de fokker baalde, maar ik vind het ook wel een beetje vreemd als een fokker 'op bestelling' gaat fokken. Je bepaalt toch zelf welke lijnen je wilt voortzetten?

 

Voor Paddy hoefde ik geen voorschot te betalen. Dat was ook niet nodig, er waren liefhebbers genoeg, mocht ik afhaken. Ik zou t ook niet prettig gevonden hebben, ik zou me dan minder vrij gevoeld hebben in mijn keuze.

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" De trend om je maar op zoveel mogelijk wachtlijsten te laten plaatsen kost de fokkers gewoon veel tijd en energie. De meeste van die potentiële kopers hebben ook veel vragen, willen langskomen, hebben een voorkeur voor een combinatie.. Fokker gaat daar in mee maar als het nestje er dan uiteindelijk is dan moeten ze de eerste 20 mensen op de wachtlijst bellen om 4 pups te vergeven. Met het risico dat er later nog eentje afvalt want die of die fokker heeft een leuker kleurtje.
 
Wanneer je een voorschot vraagt, al krijg je die onder alle omstandigheden terug als er geen pup gekocht wordt, dan denken mensen beter na voor ze zich op die wachtlijst laten zetten. Je houdt dan serieuzere mensen op je wachtlijst over.
 
Veel van die kopers laten het niet eens even netjes weten als ze een pup van elders hebben of zich bedacht hebben en geen pup meer willen.
 
Het nestje waar ik Elsa uit heb is speciaal op verzoek van een koper gefokt (die combinatie) maar juist die koper heeft afgezegd omdat ze de pup niet mooi genoeg vonden.
Ik zou daar echt hartgrondig van balen als fokker. "

 

Wat je aan geeft dat pupkopers bij veel andere fokkers op de lijst staan is zeker waar. Ik heb voordat mijn afgelopen nest geboren werd 38 gezinnen over de vloer gehad. Niet omdat ik nu zoveel pups verwachtte, maar omdat iedereen af zei. Uiteindelijk zijn daarvan drie op de lijst blijven staan en hield ik nog een pup "over" (had al interesse, alleen nog geen kennis kunnen maken).

 

Aan de ene kant ben ik blij dat ik uiteindelijk hele leuke en serieuze mensen over heb gehouden en ik met iedereen een klik heb. Aan de andere kant hebben al die 38 gezinnen wel hier twee uur lang op de bank gezeten.

En natuurlijk begrijp ik het als mensen afzeggen, omdat ze heel graag toch wat eerder een pupje willen. En natuurlijk snap ik dat het af en toe ineens toch niet meer uit komt of dat ze bij mij de klik misten en dus voor een andere fokker gaan (graag zelfs in dat geval, je moet er echt achter staan!)

Alleen het is ontzettend vermoeiend om zoveel mensen langs te hebben gehad en dan uiteindelijk uit een nest van vier, nog min of meer een pup "over" te houden.

 

Gevolg is dus nu dat mensen pas langs mogen komen als het nest ook daadwerkelijk in aantocht is. Ik verwacht de dekking van het volgende nest in oktober dit jaar en ik heb al sinds januari mensen op de lijst staan. Deze mogen nu langs komen, omdat ik weet wat de reu gaat worden.

De mensen die zich dus nu allemaal aan hebben gemeld (vijf gezinnen) mogen komen en de rest mag pas na de dekking langs komen. Ik snap dat dat voor pupkopers erg vervelend is, maar ik heb ook nog andere dingen naast het fokken. Bijvoorbeeld gewoon lekker genieten van de hondjes, want daar heb ik ze tenslotte voor. ;) 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  


Gevolg is dus nu dat mensen pas langs mogen komen als het nest ook daadwerkelijk in aantocht is. Ik verwacht de dekking van het volgende nest in oktober dit jaar en ik heb al sinds januari mensen op de lijst staan. Deze mogen nu langs komen, omdat ik weet wat de reu gaat worden.
De mensen die zich dus nu allemaal aan hebben gemeld (vijf gezinnen) mogen komen en de rest mag pas na de dekking langs komen. Ik snap dat dat voor pupkopers erg vervelend is, maar ik heb ook nog andere dingen naast het fokken. Bijvoorbeeld gewoon lekker genieten van de hondjes, want daar heb ik ze tenslotte voor. ;-)  "

 Ik vind dat ook veel logischer. Als pupkoper vind ik t ook jammer als ik uitgebreid kennis ga maken bij een fokker, terwijl ik niet zeker weet of ik daarvan een pup ga krijgen.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

"  Ik vind dat ook veel logischer. Als pupkoper vind ik t ook jammer als ik uitgebreid kennis ga maken bij een fokker, terwijl ik niet zeker weet of ik daarvan een pup ga krijgen. "

Ik vind het ook veel logischer eigenlijk, maar er heerst in hondenwereld natuurlijk best wel een "taboe" op laat kennis maken. Hoe eerder, hoe beter. Zorg dat je de moederhond ziet voordat ze gedekt is en al helemaal voordat de pups er zijn, etc.

 

Ik vind het jammer voor de hele leuke pupkopers die echt serieus een pup van mij willen en dus eigenlijk het liefst al meteen kennis komen maken, maar het is niet anders.

Vijf vind ik ook een mooi aantal om van te voren kennis te laten maken, aangezien vier - zes pups een heel realistisch aantal is voor een nest. Zie ik bij de echo dat ik er meer verwacht, dan kan ik altijd nog meer mensen uitnodigen.

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

Beetje raar dat je het geld ook niet terug krijgt als je er vanaf ziet.

 

Een beetje goede fokker wil toch dat de pups bij een goed baasje terecht komen? Dat zou betekenen dat je als je maar betaald je de pup krijg, en ook al zit er in dat nestje toevallig geen die bij je past je MOET hem nemen. Het zou mij geen goed gevoel geven om het op die manier te doen. Als je het geld terug krijgt vind ik het nog wat anders, maar nu kun je zowel van de fokker uit, als van jou uit geen 'nee' meer verkopen. 

Ik heb nu bij de pup pas een week voordat ik ging ophalen door gekregen dat ik vast een deel moest overmaken, maar het was dus al wel heel duidelijk dat het mijn pup zou worden en ook dat de pup bij mij past. Ook de fokker wil hier een goed gevoel bij hebben.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

"  Ik vind dat ook veel logischer. Als pupkoper vind ik t ook jammer als ik uitgebreid kennis ga maken bij een fokker, terwijl ik niet zeker weet of ik daarvan een pup ga krijgen. "

 Dat is natuurlijk vooral bij hobbyfokkers die eens in de zoveel jaar een nestje krijgen. Ik wilde een pup van een bepaalde reu bij een grotere fokker. Desnoods had ik een half jaar op zijn volgende nestje moeten wachten of zo.

Anoniem (Gast)

Een fokker zou ook bijvoorbeeld €20 kunnen vragen om op de wachtlijst te komen. Met uiteraard de garantie dat men dat geld terug krijgt als er geen pup bij zit of de fokker ziet er toch vanaf. Ook bijvoorbeeld als de pup die ze toegewezen krijgen niets voor hen blijkt te zijn. Dit lijkt me niet een dergelijk groot bedrag dat mensen toch gaan voor een pup terwijl ze eigenlijk een andere willen of om een andere reden willen afzien. Maar ik denk wel dat het een zekere drempel opwerpt voordat je een afspraak aangaat, de fokker rekent dan namelijk wel op je. En het zorgt er misschien voor dat mensen niet domweg op 5 lijsten gaan staan en dan afzeggen als het ene nest net wat eerder geboren wordt of als er in het nest meer pups van de kleur zitten die zij graag willen.

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

" Een fokker zou ook bijvoorbeeld €20 kunnen vragen om op de wachtlijst te komen. Met uiteraard de garantie dat men dat geld terug krijgt als er geen pup bij zit of de fokker ziet er toch vanaf. Ook bijvoorbeeld als de pup die ze toegewezen krijgen niets voor hen blijkt te zijn. Dit lijkt me niet een dergelijk groot bedrag dat mensen toch gaan voor een pup terwijl ze eigenlijk een andere willen of om een andere reden willen afzien. Maar ik denk wel dat het een zekere drempel opwerpt voordat je een afspraak aangaat, de fokker rekent dan namelijk wel op je. En het zorgt er misschien voor dat mensen niet domweg op 5 lijsten gaan staan en dan afzeggen als het ene nest net wat eerder geboren wordt of als er in het nest meer pups van de kleur zitten die zij graag willen. "

Ja dat is iets anders, maar wel inderdaad met de voorwaarde dat je het terug krijgt als de pup niets voor jou blijkt te zijn. Ik neem trouwens ook aan dat de pup niet 'toegewezen' word maar dat je samen een pup kiest. Uiteindelijk kiest de hond de baas. De fokkers hebben trouwens ook altijd nog wel mensen op reserve staan voor als iemand toch afziet van de koop dus ze halen er geen strop aan. 

 

Het probleem met het vooraf laten betalen, zelfs al is het maar 20 euro dat het toch een soort verplichting opwerpt. Ik denk dat het dan voor een fokker misschien lastiger is om te zeggen 'sorry, hier is je 20 euro terug, maar je krijgt toch geen pup van ons.'

honden page profiel pim pim 3 doggies

honden foto van pim

Erg jammer ja dat mensen zich op meerdere wachtlijsten zetten. Hebben wij heel bewust niet gedaan. Uiteraard een gok maar daarmee wel laten zien bij de fokker dat we super serieus waren. Mochten dan ook als eerste komen kijken bij de pups en hadden als eerste gehoord welke twee pups het beste zouden passen. Reu en teefje. Uiteindelijk het reutje gekozen. 

 

Wij hebben heel bewust voor een fokker gekozen en deze oudercombinatie. Wanneer de pup zou komen maakte ons niet zoveel uit. Voor een pup moet je sowieso tijd maken dus snap de mensen ook niet die perse in de zomervakantie een pup willen. En daarom overal maar inschrijven. Het gaat toch om de fokker en oudercombinatie, of dat je aanspreekt en niet wanneer je zonodig een pup moet krijgen...? 

 

 

 

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker 3 doggies

honden foto van Karin Bakker

" Ja dat is iets anders, maar wel inderdaad met de voorwaarde dat je het terug krijgt als de pup niets voor jou blijkt te zijn. Ik neem trouwens ook aan dat de pup niet 'toegewezen' word maar dat je samen een pup kiest. Uiteindelijk kiest de hond de baas. De fokkers hebben trouwens ook altijd nog wel mensen op reserve staan voor als iemand toch afziet van de koop dus ze halen er geen strop aan. 
 
Het probleem met het vooraf laten betalen, zelfs al is het maar 20 euro dat het toch een soort verplichting opwerpt. Ik denk dat het dan voor een fokker misschien lastiger is om te zeggen 'sorry, hier is je 20 euro terug, maar je krijgt toch geen pup van ons.' "

 Wellicht afhankelijk van het ras dat je fokt maar dit is zeker niet altijd het geval.

Anoniem (Gast)

Bij mijn ras worden pups meestal wel toegewezen. De koper mag dan wel een voorkeur aangeven en mits goed onderbouwd (en niet "die maakt van die leuke geluidjes" ofzo) wordt daar ook meestal zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Maar de fokker maakt de uiteindelijke beslissing. En dan staat het de koper natuurlijk vrij om af te zien van de koop. Al heb ik dat nog nooit gehoord eigenlijk. 

honden page profiel WeylynWeylyn 3 doggies

honden foto van Weylyn

"  Wellicht afhankelijk van het ras dat je fokt maar dit is zeker niet altijd het geval. "

 okee maar waarom zou je een nest laten komen als je niet minimaal 4 mensen meer/reserve heb dan het gemiddelde nestgrootte van je ras......

honden page profiel bentebente 3 doggies

" Erg jammer ja dat mensen zich op meerdere wachtlijsten zetten. Hebben wij heel bewust niet gedaan. Uiteraard een gok maar daarmee wel laten zien bij de fokker dat we super serieus waren. Mochten dan ook als eerste komen kijken bij de pups en hadden als eerste gehoord welke twee pups het beste zouden passen. Reu en teefje. Uiteindelijk het reutje gekozen. 
 
Wij hebben heel bewust voor een fokker gekozen en deze oudercombinatie. Wanneer de pup zou komen maakte ons niet zoveel uit. Voor een pup moet je sowieso tijd maken dus snap de mensen ook niet die perse in de zomervakantie een pup willen. En daarom overal maar inschrijven. Het gaat toch om de fokker en oudercombinatie, of dat je aanspreekt en niet wanneer je zonodig een pup moet krijgen...? 
 
 
  "

 Tegenwoordig denken mensen altijd maar dat dingen "op bestelling" kunnen komen, en helaas slaat dat ook over op de hondenwereld vrees ik.. dat is natuurlijk ook hoe we aan de broodfok komen, want "ik wil een bruine teckel met kort haar en ik wil hem nu" bv.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Jazz zijn nest was er al. Toen de pups 8 dagen  waren mocht ik al gaan kijken.

Daarna iedere week. 

 

Zelf kies ik er niet voor om heel lang op pups te wachten.

Vader en moeder geschikt dan de dekking afwachten dan de pupjes wel of niet in aantocht. Niet mijn keuze.

 

Ik lees op dit forum bv een jaar geduld hebben.

Ik heb dat niet.

Ben ook miet rasvast dus tja keuze genoeg dan..met stamboom.

 

Mini aussies kwamen op mijn pad en ben er zo blij mee.

 

Ik merk hier dat de meningen ook verschillen met aanbetalen ja of nee.

 

Ik vind dan,een aanbetaling als de pup er is of als gebleken is dat die ene pup voor jou geschikt is.

 

Om een aanbetaling te doen en er zijn nog geen pupjes dat zou ik weer niet willen doen.

 

honden page profiel Anja en Naika, Shiva en FlynnAnja en Naika, Shiva en Flynnbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

Ik vraag als fokker zijnde geen aanbetaling, wettelijk gezien mag dat ook niet. Als pup koper hoef je het ook niet te betalen. 

Ik vind dat je je als fokker dan nog een hoop extra werk op de hals haalt ook.

Als ik kijk bij mijn laatste dekking dat de teef leeg is gebleven en de pup kopers toch voor een pup gaan die nu geboren word bij een andere fokker dan moet ik dat financiële gedeelte ook nog gaan verwerken.

Ik heb ook wel eens een afzegging gehad op de dag dat de pup mocht verhuizen, prima dan zoek ik daar een ander geschikt huisje voor en blijft de pup gewoon iets langer bij mij.

En ik laat alleen mensen van tevoren komen die het ras nog niet kennen.

De andere komen pas als de pups geboren zijn, dan weet je ook wat zekerder of ze echt nog geïnteresseerd zijn.

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Ik vraag geen aanbetaling en ik neem hem ook niet aan als een aspirant pup koper dit aanbiedt. Eventuele afzeggingen vang ik op met mijn geïnteresseerden lijst. 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Even off topic.

Niet bij iedere fokker zijn de pupjes op voorhand al beloofd,gegeven,afgesproken?

Er zijn zat pupjes die geboren worden en dan is er nog geen aanstaand baasje voor.

Dat komt later pas.

 

Hier op hp klinkt het wel erg ideaal?

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Even off topic.
Niet bij iedere fokker zijn de pupjes op voorhand al beloofd,gegeven,afgesproken?
Er zijn zat pupjes die geboren worden en dan is er nog geen aanstaand baasje voor.
Dat komt later pas.
 
Hier op hp klinkt het wel erg ideaal? "

 Mijn fokker had nestaankondiging gedaan op Marktplaats. Binnen een paar dagen had ze 14 mensen. Daarvan kregen er uiteindelijk 6 een pup. Ik was de eerste die reageerde! Puur toeval dat ik op Marktplaats keek! 

 

Bij de rasvereniging zie ik echt heeel zelden dat er nog een pup beschikbaar is.

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

" Even off topic.
Niet bij iedere fokker zijn de pupjes op voorhand al beloofd,gegeven,afgesproken?
Er zijn zat pupjes die geboren worden en dan is er nog geen aanstaand baasje voor.
Dat komt later pas.
 
Hier op hp klinkt het wel erg ideaal? "

Ik moet mijn eerste nestje nog fokken maar alle hopelijk toekomstige pups zijn al besproken. Als ik onvoldoende aanvraag heb fok ik geen nestje.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Ach..die doggies uitdelen ook....

 

Ok,het is ook heel prima natuurlijk dat alle pups een gouden mandje krijgen.

Ook wat voor te zeggen,niet genoeg aankomende baasjes dan geen nestje pups.

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

Ik zelf zou niet zo'n moeite hebben met een aanbetaling doen. Echter uiteraard wel op voorwaarde dat je het terug krijgt op het moment dat je afziet van een pup. Als ik een pup kies vind ik het echter wel belangrijk dat ik die kies en niet dat je die door de fokker toegewezen krijgt.

Daarbij vind ik ook dat je best voor meerdere nesten ingeschreven kan staan. Ik kan helemaal weg zijn van een bepaalde combinatie ouderhonden, maar als er niet een geschikte pup bij zit dan houdt het op. Ook al heeft die dan mijn gewenste genen.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Ik moet mijn eerste nestje nog fokken maar alle hopelijk toekomstige pups zijn al besproken. Als ik onvoldoende aanvraag heb fok ik geen nestje. "

Zelfde insteek hier. Er moet wel vraag zijn naar de pups. Op die manier blijf je dus ook niet zo maar zitten met de pups.

 

Natuurlijk kan het gek lopen. Laatst ook een bericht in een fokkersgroep dat er twee pups over waren. Verschillende redenen van afzegging, maar toen waren 21 mensen op de wachtlijst voor een nest van 8 ineens niet genoeg... dat soort dingen gebeuren en dat ligt dan echt niet aan de fokker of de pups.

Ik heb er ook alle begrip voor als pupkopers afzeggen, omdat ze ergens anders een pup hebben gevonden, maar zég het. Dan weet ik het en pas ik mijn wachtlijst daar op aan en laat ik eventueel weer mensen toe of wijs ik mensen die mailen of er niet toevallig een gaatje is gevallen niet af. Ik wil maar een x aantal mensen op de lijst hebben, omdat het toch altijd een hoop teleurstelling is als je mensen moet afbellen. Ik blijf liever met één pup zitten, dan dat ik twintig mensen moet gaan afbellen.

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

" Reden dat er ophef over bestaat is onder andere doordat fokkers soms heel erg moeilijk doen om het bedrag terug te betalen als de pupkoper de pup niet mee krijgt, bijvoorbeeld omdat er te weinig pups zijn geboren (bij vooraf aanbetalen) of omdat er pups komen te overlijden binnen de eerste 8 weken bij de fokker, of omdat de fokker zelf de toewijzing doet en de pupkopers zich niet in de beslissing kunnen vinden, of vanwege onvoorziene persoonlijke of financiële omstandigheden besluiten van de koop af te zien. 
 
Aanbetalingen kunnen in de honderden euro's lopen. Dus ja, als je je geld dan niet terug krijgt, dat schept kwaad bloed. Bovendien mag het volgens mij niet eens, je MOET je aanbetaling terug krijgen als je niet je 'bestelling' krijgt. Maar ik ben net wakker dus mijn hoofd moet nog even op gang komen.  "

Ik heb voor Pearce wel een aanbetaling gedaan, bijna de helft van de koopprijs, had van te voren wel gezegd ik wil alleen maar die pup uit het nest en geen andere, en de naam van de pup er ook expliciet bij gezet in de overschrijving.

Ook al moest de puppy test nog gedaan worden.

Ben bij dit hondje heel duidelijk geweest, deze en anders geen.

Had de fokker in ons geval ook niet zo een moeite mee.

Was een pittig pupje en het was al snel duidelijk dat die niet geschikt zou zijn voor "enkel huishond.

En ze wist dat ie bij ons aan het werk zou gaan...

 

Bij Jacky heb ik 100 euro aanbetaald, bij de anderen niet.

Op zich niet zo een moeite mee, als ik maar wel het hondje mag kiezen uit het nest waar ik op val.

Ooit een keer op de wachtlijst gestaan voor een bepaalde combi, en daar had ik geen keuze, na de fokker zelf, en iemand die al langer op de wachtlijst stond mocht ik de pup nemen die "over" was, dat doe ik zo nooit meer!

Dan liever een aanbetaling doen, heb ik op zich geen moeite mee als een fokker dat vraagt.

Meestal ben ik snel zeker van mijn keuze, en kom daar ook niet meer op terug, ik val erop of niet.

Is iedereen natuurlijk ook weer anders in.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik vind het zelf een logische manier van 'binden', om het zo te zeggen. Maar ik zou dan wel willen dat die aanbetaling van de prijs wordt afgehaald, want als je een rashond koopt ben je al gauw 1000 euro kwijt en als je daarop nog een aanbetaling moet doen van een paar honderd euro.. dat gaat mij te ver. "

 Denk dat dat een misverstand is Bente..tuurlijk gaat de aanbetaling van het bedrag af wat de pup kost, zou wat zijn....

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Als ik onvoldoende aanvraag heb fok ik geen nestje. "

 

Vind ik zelf de meest verantwoorde basis om te fokken. 

Een goeie oudermatch zoeken, dan kijken of er genoeg oprechte interesse is voor het nestje, en dan pas eraan beginnen.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik had bij Moh het hele bedrag betaald nadat ik haar gezien had en besloten had voor haar te gaan. Ik moest nog drie weken wachten voor ik vakantie had en haar in huis kon nemen. 

Ik zou bij een rashond ook graag een deel alvast betalen of in ieder geval zou ik dat echt geen probleem mee hebben en weet je ook zeker dat jij en de fokker samen een deal hebben

honden page profiel RenateRenate 3 doggies

Een fokker die een aanbetaling vraagt, komt op mij over als iemand die het geld belangrijker vindt dan de mensen waar de pup terechtkomt.

Als een fokker er geen probleem mee heeft om de aanbetaling terug te geven bij afzegging, zie ik niet in waarom er dan zou moeten betaald worden.

Toekomstige baasjes hoeven zich toch tgo de fokker niet te verantwoorden als ze uiteindelijk geen pup willen. Of bepaalt de fokker of de reden "ernstig" genoeg is om het geld terug te geven?

Ik heb nooit een aanbetaling gedaan voor mijn pups en als een fokker dat zou vragen, hield het voor mij op.

Zeggen dat er nog andere kandidaten zijn voor die pup, om toch zeker een aanbetaling te krijgen, vind ik een vorm van chantage. Wie zegt tenslotte dat het waar is?

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik zou persoonlijk wel alleen pas een aanbetaling doen als ik zou weten welk hondje of pup ik zou krijgen. Dus niet als er nog besloten moet worden welke pup naar wie gaat of om op een wachtlijst ofzo te komen. 

honden page profiel JazzebellJazzebell 3 doggies

honden foto van Jazzebell

Ik heb geen aanbetaling hoeven te doen bij de fokker van Jasmine. Jasmine hebben we samen met de fokker uitgekozen en aan de hand van de puppytest. Ik heb wel even op de wachtlijst gestaan en de aankondiging van de dekking en het nestje werden netjes via de site van de rasvereniging gedaan. Zo ben ik ook bij onze fokker terecht gekomen. 

Jasmine is zelfs nog een aantal weken langer bij de fokker gebleven omdat wij op vakantie gingen. Dat was geen enkel probleem 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

" Ik zou persoonlijk wel alleen pas een aanbetaling doen als ik zou weten welk hondje of pup ik zou krijgen. Dus niet als er nog besloten moet worden welke pup naar wie gaat of om op een wachtlijst ofzo te komen.  "

 Precies. Dat vind ik ook.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Trimmen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^