Ervaring bij niet /wel gesetereliseerde Sheltie teefje.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel yvonneyvonne

honden foto van yvonne

Aan alle Sheltie bezitters van een teefje.

Ik heb een teefje en elke dierenarts die ik spreek adviseerd haar te laten stereliseren ter voorkomen van vele risico's van ziketes en kanker.

inmiddels weet ik de voor en nadelen maar HOE VAAK komen die nu werkelijk bij de Shelties voor????

ik zou zo graag een duidelijk beeld hebben en zou uw uitgebreidde en duidelijke reactie zeer op prijs stellen.

Heeft u uw teefje wel / niet laten Stereliseren en wat zijn uw ervaringen daarbij?

Is uw hondje incontinent geworden?

Is uw hond vaak loops en op oudere leeftijd ziek geworden aan baarmoeder, tepels, kanker of anders.

Ik vind het nl heel moeilijk om de keuze te maken voor mijn teefje.

De discussie om niet te laten snijden in een gezonde hond wil ik hier niet voeren omdat ik ieder zijn keuze respecteer en we in deze korte berichtjes niet alle ins en outs weten van die persoon, situatie en hondjes. 

DUS HEEL GRAAG UW ERVARING, en alvast hartelijk dank!!

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ik laat zelf altijd mijn teefjes steriel maken.

Nooit geen enkel nadeel bij opgemerkt, integendeel. Alleen maar voordelen.

 

Ben 37 jaar hondenkapster: ik heb op al die tijd 2 teefjes meegemaakt die incontinent zijn geworden. Of het echt door de sterilisatie kwam was bij deze honden was niet bewezen, maar ze deden het prima met medicatie.

Bij de gesteriliseerde shelties heb ik geen vachtverandering gezien.

Van degene die niet gesteriliseerd werden, kreeg zeker 80% baarmoederontsteking of tepelkanker.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Ik heb zelf mijn teefjes laten steriliseren. Dit omdat ik zelf een tijdje bij een dierenartspraktijk heb gewerkt en elke week kwamen daar meerdere teefjes met of baarmoederontsteking of mamatumoren. Werkelijke cijfers heb ik helaas niet, maar het waren er echt véél die er binnen kwamen, zeker de baarmoederontsteking kwam veel voor, dan moest er gelijk een spoed operatie plaats vinden om het teefje nog te redden. Sommige redden die operatie, maar ook velen, zeker de senioren teefjes van 8+, redden het zeker niet altijd. Wanneer je steriliseerd is de kans op baarmoederontsteking vrijwel afwezig, de enige manier waarop ze het dan nog kunnen krijgen is door een voorwerp van buitenaf, maar vanuit binnen zal het niet meer gebeuren. Voor mij was dit genoeg reden om de mijne te laten steriliseren, ik heb simpelweg te veel teefjes op de operatie tafel met mijn eigen ogen zien sterven omdat ze de spoed operatie voor bmo niet meer redde, en ja dat doet natuurlijk wel wat met je, sindsdien de keuze gemaakt dat als ik niet ging fokken dat ik dan altijd zou steriliseren! 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Een sheltie hebben wij nooit gehad.

Nu een reu.

Daarvoor 3x een teefje.

De vacht wordt minder mooi door sterellisatie.

3x een teefje laten sterelliseren,1 teefje werd incontinent op haar 12e,ze is 14 geworden.

Met medicijnen ging dat veel beter.

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik kan niets zeggen over een sheltie. Ik heb mijn teef op vijf jarige leeftijd laten steriliseren omdat zij veel problemen door schijnzwangerschap had. Het probleem van de schijnzwangerschap was nadien ook helemaal over en voor de rest heb ik geen nadelen door de sterilisatie bij mijn hond gezien. Achteraf heb ik er spijt van dat ik haar niet eerder heb laten helpen omdat melkkliertumoren uiteindelijk haar dood zijn geworden. Door na de eerste loopsheid je teef te laten castreren verklein je de kans op mamatumoren met 80% en als je je teef als ze minstens zes maanden oud is maar wel voor de eerste loopsheid laat helpen verklein je de kans op mamstumoren zelfs met 99%.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Ik weet niet of je Facebook hebt? Anders kan je daar eens zoeken naar sheltiegroepen en daar je vraag voorleggen. Als je specifiek voor de shelties een antwoord wil, denk ik dat je zo meer mensen zal bereiken die hun sheltie wel of niet hebben laten helpen.

 

Zelf heb ik een sheltie reu van 11 jaar, intact, dus ik kan je niet verder helpen. Ik zou het zelf ook niet weten trouwens wat ik zou doen als ik een teefje had. Bijkomend argument om het wél te doen, zou voor mij persoonlijk ook wel zijn dat er geen oepsnestje kan komen. Je weet maar nooit. Verder zijn er uiteraard ook wel nadelen zoals castratievacht o.a. waar ik dan ook zeker niet voor zou staan springen. Moeilijke afweging!

Volgende forumvraag: L-Glutamine
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^