Hondensport

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Cai de shih tzuCai de shih tzu

honden foto van Cai de shih tzu

Hoi, ik zou graag met cai een hondensport doen.

ik zou ook eerst combi sport gaan doen met hem maar dat was niet echt een succes.

het is namelijk zo dat cai best eigenwijs is en ook best snel afgeleid is.

Hij apporteerd wanneer hij er zin in heeft en is snel afgeleid als er bijv. Andere honden of mensen staan (daar wil hij dan mee spelen). Nu weet ik dat het ook het ras is dat luisteren wanneer er zin is en eigenwijs zijn.

maar een hondensport lijkt me zo leuk en ook natuurlijk samen bezig zijn met cai.

nou vond ik speuren wel interessant omdat hij daarbij niet los hoeft en ik aan de lijn zijn concentratie sneller terug krijg. Hij loopt ook voortdurend met z'n neus over de grond. 

Maar eigenlijk is mijn vraag, wat raden jullie aan?

wat is een leuke hondensport voor honden die niet altijd goed luisteren en pas dingen doen als ze daar zin in hebben?

ik ben me er ook van bewust dat ik niet per se een sport ras heb maar toch zou cai het ook wel leuk vinden denk ik om lekker bezig te zijn.

 

Ps. Ik weet niet of dit in de juiste categorie staat anders hoor ik het wel.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Een hond die wel graag samen is met z'n mens maar ook graag eigen inbreng heeft (eigen-wijsheid), daar zou ik een sport voor kiezen die participerend is, en niet uitvoerend. Een bezigheid dus waar zowel hond als mens hun bijdrage hebben.

Speuren lijkt me dan wel interessant, en het zit sowieso heel dicht bij de interesse-wereld van een hond.

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van laura   Diva&Nova

Ik doe fun class, agility is dat vooral maar ook hrrsenwerkjes enzv. 

Hier Gaat het niet om goed en snel, maar gewoon leuk bezig zijn met elkaar. Ik zit in een groepje van 5-6 dus ook niet zo druk. Is wel een aanrader. Speuren  is denk ik ook erg leuk

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Je zou eens naar speuren kunnen kijken, vraag een paar proeflessen dan kun je vast gauw genoeg zien of je hondje dat leuk vind.

 

Zelf doe ik aan behendigheid en hoopers (afhankelijk van waar we dat trainingsuurtje zin in hebben). Ook super leuk om te doen.

 

 

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Speuren is leuk en goed voor je hond. Lekker mentaal bezig zijn. Je kunt dit net zo gek en moeilijk maken als je zelf wilt, bij vlakte revieren (slachtoffer zoeken in het veld) zal je hond wel los moeten (als je dat gaat doen natuurlijk).

honden page profiel Cai de shih tzuCai de shih tzu

honden foto van Cai de shih tzu

" Speuren is leuk en goed voor je hond. Lekker mentaal bezig zijn. Je kunt dit net zo gek en moeilijk maken als je zelf wilt, bij vlakte revieren (slachtoffer zoeken in het veld) zal je hond wel los moeten (als je dat gaat doen natuurlijk). "

 Dan zal ik even moeten vragen waar cai moet gaan zoeken want als er andere mensen en honden lopen gaat hij daar naartoe en moet ik hem gaan halen.

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

"  Dan zal ik even moeten vragen waar cai moet gaan zoeken want als er andere mensen en honden lopen gaat hij daar naartoe en moet ik hem gaan halen. "

 Gewoon een cursus zoeken waar dat onderdeel (reddingswerk) dan niet bij zit :) 

honden page profiel Cai de shih tzuCai de shih tzu

honden foto van Cai de shih tzu

" Je zou eens naar speuren kunnen kijken, vraag een paar proeflessen dan kun je vast gauw genoeg zien of je hondje dat leuk vind.
 
Zelf doe ik aan behendigheid en hoopers (afhankelijk van waar we dat trainingsuurtje zin in hebben). Ook super leuk om te doen.
 
  "

 Hoopers lijkt me ook wel interessant. Cai heeft namelijk voor een shih tzu wel een sportief lichaam en fijn dat hij niet over dingen heen hoeft te springen of dat de toestellen ver van elkaar weg staan.

ik heb even gekeken naar eventuele hondenscholen bij mij in de buurt waar hoopers gegeven wordt en heb er 1 gevonden waar ze dus 1 op 1 les doen en waar ze met ons gaan trainen op de zelfstandigheid en concentratie en dat ze hem rustig gaan aanleren wat hij met de toestellen moet doen

 

Volgende forumvraag: Hoopers omgeving Eindhoven
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^