Bench...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Hoii zoals sommige van jullie al weten komt hier 21 mei een lief klein border meisje wonen. 

 

Nu wilde ik een bench gebruiken en weet dat hier heel wat voor en tegenstanders zitten. Toch is het mijn keus om hem te gebruiken en heeft het dus ook geen zin om dit topic onder te spammen met waarom niet te gebruiken (:

 

Ze is bij de fokker al bekend met de bench. Staat gewoon in de puppyren en ze vindt het heerlijk om er in te liggen (:

 

Maar nu vroeg ik me dus af of ik meteen de grootste bench (en deze beperken om vervolgens uit te bouwen) voor haar aan moet schaffen of een wat kleinere.

 

Ben benieuwd wat jullie vinden (:

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Hier hebben we gewoon de oude metalen bench van  Bink weer neergezet. Die was natuurlijk nog "te groot" voor Beer maar hier heb ik nooit nadelen van ingezien. Hij werd vaak genoeg uitgelaten dus een bench voor zindelijk maken was niet nodig, hij heeft ook nooit in de bench geplast. Gewoon lekker de volwassen maat nemen vind ik, dan hoef je er later niet nog een te kopen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik zou voor een mooie ruime bench gaan, als jij de pup snachts uitlaat de eerste nachtjes/week, dan zal je pup niets doen in de bench....maar heeft wel mooi de ruimte.....smorgens op tijd en ook nog een keer extra in de late avond........de allergrootste die er is, nimmer wat gedaan in de bench...op de dag mocht ze zelf een plekje zoeken....ze lijkt groot maar echt een pupje 7.5 week..

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Voor jonge honden hebben wij hem ook gebruikt.

Ik zeg dan,heb je plek voor een grotere doe dat dan.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik heb mijn benches op de maat van de volwassen hond (en iets groter). Dat gaat prima. Ik verklein ze gewoon voor de pup.

Mijn tip is wel te gaan voor een vliegtuigbench (zo'n plastic ding)omdat die meer aandoet als een holletje.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

 Ik zal een bench kopen waar je hond als zij eenmaal volwassen is zich goed in kan bewegen. Ik heb de bench toen mijn pups nog klein waren nooit verkleind. Ik heb er wel een plaid over liggen om de honden het gevoel van een holletje te geven.



Ik heb voor pup Lotus een bench waar ze goed in kan bewegen maar hij is niet al te groot. Er word hier eigenlijk alleen in de bench geslapen voor de rest zit Lotus als ik mijn handen vrij wil hebben in een ren. 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou lekker groot doen. Dat had ik bij puck ook.

 

Ik ben geen tegenstander voor verantwoord gebruik van de bench.

Wel voor onverantwoord gebruik, dus hele dagen in de bench omdat ie anders voor de voeten loopt, of omdat ie sloopt als je thuis bent (natuurlijk als je weg moet wel in de bench). 

Dat soort excuses zeg maar. 

 

Als een pup ook ergens gaat liggen slapen, mooi laten liggen, niet oppakken en verplaatsen. Ligt ie wel in de bench is dat mooi meegenomen. 

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Wij hebben ook meteen een grote gekocht. Toen Charlie nog heel klein was heb ik een deel 'afgeschermd' met een kartonnen doos. 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Hier ook gelijk een grote bench  

 

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Wij hadden ook een grote bench gekocht, boxer maat 109 cm. Dacht inderdaad handig als die groter wordt... echter hebben wij de bench toen de pup 5 maanden oud was alweer opgeruimd. Had de indruk dat die daar aan toe was en ging prima.

 

Dus tsja voor ons was zo groot helemaal niet nodig geweest en was natuurlijk wel een stukje duurder in de aanschaf.

 

Wil je de bench echt voor de puppy periode gebruiken zou ik niet een hele grote aanschaffen. Is dan ook wel een enorme sta in de weg en bijvoorbeeld moeilijk meenemen. Wil je een bench voor langere periode zou ik wel eentje aanschaffen waar die als die volwassen is ook nog goed in kan liggen. Veel succes en plezier met de voorbereidingen!!  

 

 

honden page profiel leentjeleentje

Bij mij komt er ook een bench, twee eigenlijk. Eentje boven en eentje beneden. Beneden is het voor haar privacy :) als ze rust wil kan ze daar in gaan en is ook veel duidelijker voor de kids dan een mand. Maar dat hoeft ze niet. Wel ben ik van plan om haar daar eten ga geven, ik ben anders bang dat dr katten ermee weglopen.

boven mag ze naast mijn bed slapen. 

Wij gaan camperen met de tent en dan gaat de bench ook mee. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Bij mij komt er ook een bench, twee eigenlijk. Eentje boven en eentje beneden. Beneden is het voor haar privacy :-) als ze rust wil kan ze daar in gaan en is ook veel duidelijker voor de kids dan een mand. Maar dat hoeft ze niet. Wel ben ik van plan om haar daar eten ga geven, ik ben anders bang dat dr katten ermee weglopen.
boven mag ze naast mijn bed slapen. 
Wij gaan camperen met de tent en dan gaat de bench ook mee.  "

 Voor kamperen is een reisbench erg makkelijk. Die zijn lichter en makkelijker te tillen. Ook geven die schaduw in de zon. Thuis staat die opgevouwen achter de bank tegen de muur. 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ja wil hem idd gebruiken voor de pup periode. Zodra ik merk dat ze het niks vind of merk dat ze er aan toe is. Ruim ik hem daarna op. Maar op ons logeer adresje moet ze wel in de bench als ze niet thuis zijn (: dus dan gaan we maar voor de grootste (: zodat ze lekker alle ruimte heeft :D

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

Hier een stoffen bench gebruikt. Is alleen nodig geweest de eerste 2 maandjes vanwege de kat. Die sliep ook op de slaapkamer en wilde niet dat Shadow snachts achter de kat aan ging. Shadow sliep ook in de slaapkamer.  Na 2 maanden hoefde ik hem niet meer te gebruiken.

Maar nog steeds gebruikt ze hem om lekker in te liggen. Dus hij staat nog steeds in de woonkamer maar dan altijd open. Als mand gebruikt ze hem. 

honden page profiel Marjolein & Toby Marjolein & Toby

honden foto van Marjolein & Toby

Ik zou een ruime bench nemen. Hier staat een bench met formaat Rotweiller voor onze Jack Russell

Toen Toby nog een pup was, heb ik deze in het begin wel verkleind dmv een doos. Maar nog had hij voldoende ruimte om languit te gaan liggen en zich te verplaatsen. Of ze door het verkleinen eerder zindelijk worden, vraag ik me af. Toby had ook wel eens een ongelukje in de bench.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Hier ook gelijk een grote bench  
  "

 Hee dat is mijn beer....alhoewel ik deze aan de cres hebt gegeven, hahahaha....de honden van mij vonden grote pluchballen het einde...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Twee weken voor de nacht gebruikt, daarna niet meer nodig, wel had ik een hele makkelijke pup, die zelf de rust opzocht.........en buiten een dooglo had, die heeft ze nog, maar slapen waar ze zelf wilde...

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Thnks voor alle reacties (: ik ga van de week dus op zoek naar een grote bench (:

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Hee dat is mijn beer....alhoewel ik deze aan de cres hebt gegeven, hahahaha....de honden van mij vonden grote pluchballen het einde... "

 Je hebt het steeds over de cres.. maar wat is dat?

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Ik heb voor de Jackjes telkens nieuwe benchen gekocht. Maar denk dat het niet zo veel uitmaakt, zolang je ze kan verkleinen...

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Ik zou een ruime bench nemen. Hier staat een bench met formaat Rotweiller voor onze Jack Russell
Toen Toby nog een pup was, heb ik deze in het begin wel verkleind dmv een doos. Maar nog had hij voldoende ruimte om languit te gaan liggen en zich te verplaatsen. Of ze door het verkleinen eerder zindelijk worden, vraag ik me af. Toby had ook wel eens een ongelukje in de bench.
 
  "

 Hier werkte het wel, of ik had gewoon geluk, bij het zindelijk maken.

Nooit wat in de bench gedaan, geeneen van de twee. Waren wel met zijn tweeën en de benchen stonden tegen elkaar aan. En er waren nog 2 grote volwassen honden aanwezig, die hun de weg wezen waar er moest geplast en gepoept worden

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik ben voor een bench op maat, en die steeds inruilen tegen een grotere. Dat hoeft helemaal niet duur te zijn, op Marktplaats staan er genoeg. In een veel te grote bench verdwalen ze en gaan ze eerder hun behoefte in doen.

 

Zo'n veel te grote bench geeft vaak geen gevoel van bescherming, tenzij je er een benchverkleiner in plaatst, maar dat vind ik echt ondingen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Je hebt het steeds over de cres.. maar wat is dat? "

 Sorry, ik woon met mijn beren naast een cres, kinderen van 0 tot 4 jaar oud...het is geweldig, als ik smorgens ga sporten, mogen mijn honden buiten blijven, en de cres let op....

De eigenaresse van de cres heeft mij maanden verzorgd nadat ik dat heftige ongeluk heb gehad, bams kwam ze halen om haar uit te laten, en ze kookte voor me, kwam iedere dag even kijken naar mij....en we hebben een goeie vriendschap opgebouwd......    hier zit Ogin naar de kinderen te kijken, we hebben ook elkaars sleutel.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Geen misverstand, honden kunnen nimmer bij de kleintjes komen en ook andersom niet.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Sorry, ik woon met mijn beren naast een cres, kinderen van 0 tot 4 jaar oud... "

 Oww. Nu snap ik 'em. Een crèche.  

Volgende forumvraag: Deemoedplassen.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^