Op vakantie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Irene (Gast)

Hoi  ik  ben Irene en Wij hebben thuis een Labrador hond Lola. Wij hebben en vakantie geboekt waar je ook een hond mee mag nemen de camping heet lepelaar 1.5 kilometer lopen naar zee door de duinen onze caravan staat dan in de duinen. we willen lola dus dan zeker meenemen maar dit is de eerste keer dat we met een hond op vakantie gaan dus zou ik aan jullie willen vragen of jullie nog tips hebben en wat ik in ieder geval  zeker moet mee nemen. ( lola kan goed naast lopen  maar ook vrij maar de hond moet in de zomer aangelijnd zijn op het strand is het dan handig om  een logeerlijn mee te nemen? dan kan ze tenminste nog een beetje wat rondlopen enz.) groetje: Irene!  

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Een lange lijn zou ik persoonlijk niet doen. Het is natuurlijk niet voor niks dat je de hond niet los mag laten lopen.
Ook al heb je de hond aan de lange lijn wel vast, voor andere mensen is dat natuurlijk niet altijd prettig, vooral niet als het druk is.

 

Verder is het in de zomer vaak heet. Net als op het asfalt, kan de hond in het zand ook zijn pootjes lelijk verbranden. Je hond zal dat niet/niet snel laten merken en vaak kom je er pas achter als het kwaad al geschied is. Maak dus in de vroege ochtend een heerlijke wandeling wanneer het zand nog niet warm is.

 

Je zit in een caravan, heb je daar airco in? Kan me namelijk voorstellen dat het verschrikkelijk warm word in zo'n ding. Zorg voor voldoende schaduw en koele plaatsen voor je hond, voldoende water (ook voor tijdens de wandeling).

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

-Koelmat(ten)

-Koelhalsband.

-Eventueel longeerlijn maar dan vooral in de vroege nacht of vroege ochtend als er niemand of bijna niemand is. 

-ijsvormen voor honden ijsjes ^^ 

-ingredienten voor honden ijsjes ^^ 

- EHBO kit voor honden. 

-wanneer je normaal vers voert maar geen vriezer mee kunt nemen. Vakantie worsten. 

 

 

 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Een grond pin is ook handig.

Wij huren huisjes,pin in de grond en een touw van een meter of 3.

Soms koop je dat erbij.

Loopt de hond ook een beetje*los*

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Lange lijn voor momenten dat er geen volk is zou kunnen. Haar dek/mand/kussen zou ik niet een dag voor die tijd nog wassen. Maar iets ruimer ervoor. Zodat ze haar eigen geur er in in geval gewoon in zit.

 

Maar meeste kun je zelf wel vedenken denk ik. En ikzelf had sowieso tijdens wandelingen altijd een k9 fles met vers water bij me. 

 

In de gaten houden dat je hond geen zeewater drinkt. Kunnen ze goed beroerd van worden (door het zout).

Irene (Gast)

Bedankt voor de reacties! We hebben expres de camping vroeg geboekt want dan konden we een mooie plekje met schaduw uitzoek en dat is gelukt! we zitten in eind augustus dus hoop ik dat het dan iets minder warm is. als het heel warm is is het toch niet erg voor de pootjes om langs de water rand te lopen en te zwemen ? we willen lola ook eigenlijk niet in de caravan maar in een tentje in de schaduw naast de kids die hebben zeg maar aan een kant een 2 pers bed en aan de andere kant ook en dan willen we lola in het tussen stuk doen maar in een grote bench zou dat goed zijn?

honden page profiel TukkerTukker

honden foto van Tukker

Onze hond ging ook altijd mee kamperen. De bench was thuis nog altijd haar lekkere slaapplaats en die ging dus altijd mee, onder de luifel/voortent van de vouwwagen en ze was "thuis". Natuurlijk vertrouwde voer + bakken mee, grondpin met een lijn. Voor als het heel heet zou kunnen worden  (buitenland) zelfs een klein zwembaden. En gewoon lekker samen op pad. Hou er rekening mee dat de hond nooit alleen bij de caravan achter mag blijven. Om de beurt douchen,  boodschappen doen, museum bezoek etc moet goed gepland worden.

Het heeft ons nooit tegen gehouden. Ze heeft al veel van Europa gezien. 

 

Fijne vakantie! 

gast (Gast)

Bij een EHBO pakket een flesje alcohol van de apotheek.
wanneer een hond oververhit is geraakt kun je via de voetzooltjes de hond sneller afkoelen met alcohol.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Tekentangetje

Penning met je tel. nummer er op (als ze die nog niet heeft)

Paspoort

Reserve tuig/halsband

 

Irene (Gast)

Bedankt iedereen! dit gaat een goed voorbereide vakantie zijn!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Zat ineens nog te denken. Misschien een soort van hondenzwembadje meenemen (als je ruimte over hebt natuurlijk). Dan kan de hond bij de caravan ook nog lekker plonsen .

Lissa en Badalonius (niet ingelogd) (Gast)

Bij de Action verkochten ze vorig jaar (dit jaar vast weer) opblaas zwembadjes voor kinderen, niet heel groot maar groot genoeg voor een labrador om in te liggen. Die neemt heel weinig ruimte in omdat je hem op moet blazen en waarschijnlijk heb je ook wel een pomp mee als je gaat kamperen? Het water koelt je hond heel snel af als het warm is en je kan er leuk mee spelen.

Irene (Gast)

Ook nog een leuk idee idd ;-)

Volgende forumvraag: trekken aan riem
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^