Hond eet haar maandverband op. help.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lonnekelonneke

Hallo, ik heb een probleempje. Ik heb een klein hondje kruising australische spaniel - yorkshire.. 6,5 jaar oud.. Ze is op het moment loops dus draagt een onderbroekje met een maandverbandje erin. Dit is altijd goed gegaan maar nu beginnen de maandverbandjes spoorloos te verdwijnen, enige logische verklaring.. ze eet ze op? Zijn er mensen die dit ook hebben mee gemaakt met hun hond en heeft iemand misschien tips hoe ik kan zorgen dat dit niet gebeurd? Ze doet het alleen wanneer ze alleen is.. Zodra ik met haar wil gaan wandelen en dus het onderbroekje uit doe is opeens het maandverbandje verdwenen dus ik kan niet echt zeggen met zekerheid wanneer en waarom ze dit doet... maar maak me hier wel zorgen over gezien dit nooit goed kan zijn voor  haar maagje lijkt mij.. hopelijk kan iemand mij helpen. 

honden page profiel --

honden foto van -

Geen maandverbandje meer in doen? In principe maakt je hond zichzelf gewoon schoon, ja nu misschien niet meteen omdat ze gewend is dat ze er niet bij kan. En dan maar wat extra dwijlen, sopje neer zetten en als je wat ziet meteen opvegen. Het duurt maar eventjes.

honden page profiel KhyraKhyra

honden foto van Khyra

Ik zou sowieso even de maandverbandjes niet meer in doen. Is nou niet echt goed voor de hond om dit te eten namelijk. 

 

Snap dat het heel vervelend is maar dan maar met een dweil achter de hond aanlopen als ze wat druppeltjes achterlaat. 

 

Je kan ook even een extra broekje bijkopen en de broekjes omwisselen en snel uitwassen. Dan heb je niet zo'n last van bloed overal maar het is ook niet echt heel praktisch.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Houd haar goed in de gaten. Als ze die dingen echt opeet, dan kan dat verstopping in de darmen veroorzaken. Hoeveel verbandjes heeft je hondje naar binnen gewerkt? Kijk haar ontlasting na of ze het uitpoept.

Die dingen kan je dus niet meer aandoen bij je hond.

Als je hondje ziek wordt of pijn vertoont, raadpleeg een dierenarts.

Ik zou, tot dat de verbandjes uitgepoept zijn, haar niet meer alleen laten en ook bij haar gaan slapen of meenemen naar je slaapkamer. 

honden page profiel lonnekelonneke

ze is als pup zijnde veel ziek geweest dus gewend om bij ons op bed te liggen omdat ze toendertijd in de gaten gehouden moest worden. Vandaar ook het maandverbandje, zonder dat lekt ze het bed vol hihi. ze heeft nu 4 halve maandverbandjes op zojuist toen ik naar de wc was de 4e opgegeten.. Voor een hondje van 10kilo is 4 halve maandverbandjes veel en ga voor de zekerheid morgen ook de dierenarts raadplegen.  Voor nu even geen maandverbandje in. 

honden page profiel --

honden foto van -

Als mijn teefje loops is leg ik een grote fleecedeken op bed waar ze op mag, die kun je dan overdag weer wassen. En dan verschoon ik mijn bed toch ook wat vaker. Of zoals gezegd nog een broekje kopen zodat je kunt afwisselen? 

honden page profiel DjianneDjianne 3 doggies

honden foto van Djianne

Doe haar anders een luier aan. Gewoon van die baby luiers die zijn het beste. Gat knippen voor haar staart. En tape eromheen zodat ze het niet los kan krijgen.

honden page profiel lonnekelonneke

ik zat inderdaad even op internet te kijken en morgen even inde winkel kijken voor luiers of een rompertje in de hoop dat dit helpt. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Doe haar anders een luier aan. Gewoon van die baby luiers die zijn het beste. Gat knippen voor haar staart. En tape eromheen zodat ze het niet los kan krijgen. "

 Ff voor de duidelijkheid, katoenen luiers bedoel je dan he?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Hallo, ik heb een probleempje. Ik heb een klein hondje kruising australische spaniel - yorkshire.. 6,5 jaar oud.. Ze is op het moment loops dus draagt een onderbroekje met een maandverbandje erin. Dit is altijd goed gegaan maar nu beginnen de maandverbandjes spoorloos te verdwijnen, enige logische verklaring.. ze eet ze op? Zijn er mensen die dit ook hebben mee gemaakt met hun hond en heeft iemand misschien tips hoe ik kan zorgen dat dit niet gebeurd? Ze doet het alleen wanneer ze alleen is.. Zodra ik met haar wil gaan wandelen en dus het onderbroekje uit doe is opeens het maandverbandje verdwenen dus ik kan niet echt zeggen met zekerheid wanneer en waarom ze dit doet... maar maak me hier wel zorgen over gezien dit nooit goed kan zijn voor  haar maagje lijkt mij.. hopelijk kan iemand mij helpen.  "

 Zou niets om doen, kan ze zich zelf schoon houden toch.....fleece plaids wat licht van kleur kan je goed zien of ze zich schoon houdt, iedere dag een schone plaid, geen broekje meeraan doen, als dat aan is houdt ze zich niet schoon.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hoe ouder je hondje wordt hoe minder de bloeding wordt...kleden even weghalen, en een emmer met dweil neer zetten met eventueel dettel zodat je de vloer schoon houdt, op bed, ze slaapt bij je, een grote fleeceplaid, die je iedere dag verschoond....

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Laten steriliseren?

Volgende forumvraag: Elastisch tussenstuk riem
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^