Karakter samojeed

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Wat is het karakter van een samojeed? (Gast)

Hoi, Ik ben op zoek naar een leuk ras omdat ik graag een nieuwe hond wil gaan kopen. Nu heb ik erg geïnteresseerd in een samojeed. Wat zijn jullie ervaring met deze honden? Luisteren ze goed, kan je ze goed los laten zonder dat ze weglopen, zijn ze lief tegen andere mensen, etc? Ik heb ook gehoord dat deze honden erg veel blaffen. Is dit ook zo? Bezorgd het ook echt overlast? Ik heb gelezen dat de samojeed een jaaghond is, maar komt hij dan ook altijd met een konijn aanzetten als je met hem in de bossen loopt? (natuurlijk niet letterlijk ;) )   Alvast bedankt!

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Ik heb zelf geen Samojeed maar bij rasgroep 5 kun je er wel van uit gaan dat ze een stuk eigenwijzer/eigenzinniger zijn. Voor sommigen is het weggelegd om los te lopen maar voor sommigen ook echt niet. En volgens mij klopt het wel dat ze ook wat sneller blaffen  

Als je een hond wilt die echt goed luistert zou ik in ieder geval niet voor rasgroep 5 gaan! 

Er zijn uiteraard heel veel goede dingen op te noemen aan rasgroep 5 (mijn finse lapjes zijn super sociaal, knuffelig, clowns etc etc). Maar je moet wel de andere rastypische kenmerken wel willen 

Succes met je zoektocht !

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Zelf geen samojeed, maar finse lapjes. Het is een poolhond met een latent jachtinstinct en een rendierhoeder. Dat betekent dat ze heel zelfstandig kunnen denken, en graag met de baas werken, maar niet persee voor de baas. Uiteindelijk zullen ze luisteren en graag bij de baas zijn, maar andere zaken kunnen gewoon eerst belangrijker zijn........als je tegen die "eigenwijsheid" kunt zijn het tophonden. Verder hebben ze een vriendelijk, speels en open karakter.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Van alle poolhonden is de samojeed de meest baasgerichte met de minste prooidrift. Hij heeft een vriendelijk, opgewekt karakter en is vrij gehoorzaam zonder slaafs te worden. Ze hebben idd de neiging nogal luidruchtig te zijn, dus met blaffen moet je rekening houden.

 

Lees je goed in over broodfok, neem contact op met de rasvereniging en vraag naar betrouwbare fokkers.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Frøya's beste hondenvriendinnetje is een samoyeed. Een ontzettend leuke hond die ook erg hondsociaal is; ze wil altijd met alles en iedereen spelen 

Wel heeft ze een heerlijk eigen willetje (in mensentaal heet dit: eigenwijs/luisteren wanneer ze er zelf zin in heeft ), kan niet loslopen en ze is inderdaad ook erg vocaal.

Zo'n oertype moet je wel liggen!

 

Hoe ben je precies bij dit ras gekomen? Het zijn prachtige honden om te zien, maar het karakter bij een hond is het allerbelangrijkst wanneer je op zoek bent naar een hond. Dit moet goed matchen; daar hebben beide partijen profijt van.

 

Misschien kun je vertellen wat je een hond precies te bieden hebt? (hoeveel tijd heb je voor een hond, hoeveel/vaak kan je er mee wandelen, ben je van plan om een hondensport te doen, etc.) En wat je zoekt in een hond? (moet het een actieve hond zijn, wat rustiger, los kunnen lopen of niet, mag de hond jachtinstinct hebben of niet, misschien heb je specifieke vacht-eisen, etc.)

Misschien kunnen we je nog andere rassen aanraden die bij je passen en je helpen met je zoektocht 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ik weet alleen dat de meeste samojeed eigenaren nooit nog een ander ras willen.

Wil toch al veel zeggen....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Ik weet alleen dat de meeste samojeed eigenaren nooit nog een ander ras willen.
Wil toch al veel zeggen.... "

 Dat heb ik ook met mijn ras.

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Alle honden luisteren goed... als ze daar zijn in hebben. Ik heb keesjes en er zijn aardig wat mensen die dan niet zo'n grote hond erbij willen en kiezen voor een keeshond. Als er dan iets wordt gezegd over het eigenwijs zijn en luisteren komt er meestal een reactie in de vorm van: haha kan je je voorstellen hoe dat met een kees EN een samojeed gaat? En als eigenaar van een kees kan ik je vertellen dat als je een hond wil die goed luistert dit niet jouw ras is. 

 

Geldt trouwens ook bij het terugkomen als je ze los hebt. Ze luisteren wel.. meestal. Als je een hond wil die gelijk komt als je roept zou ik gelijk heel rasgroep 5 wegstrepen. Het zijn niet voor niets spitzen en oertypen. 

 

En ik wil zoals luz hier boven zegt dolgraag weer een hond uit rasgroep 5 als er nog een komt. Waarom? Omdat het juist dat lekkere eigenwijze karakter is waar ik als een blok voor ben gevallen  hihi past goed bij het baasje hier

honden page profiel --

honden foto van -

"  Dat heb ik ook met mijn ras. "

Heel veel mensen met mijn ras willen wel een ander ras, omdat veel mensen een Golden alleen nemen om mee te leren. En als ze er dan 1 hebben gehad vinden ze dat ze een andere hond aankunnen of als ze er 2 hebben gehad vinden ze ze saai, omdat ze goed luisteren. Maar ik wil nooit meer een ander ras hoor! 

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Ik ken verschillende mensen met een Samojeed en ben zelf ook helemaal fan. Hoop zelf ook ooit een te hebben.

Bij de Facebookgroep Samojeden groep kun je veel info krijgen (hierbij de link https://www.facebook.com/groups/1775900332695420/). Zitten veel mensen die er verstand van hebben en ook fokkers die je verder kunnen helpen.

 

Als loslopen voor jou een pre is, kun je beste een ras uit een andere rasgroep kiezen. Met trainen kom je een heel heel eind, maar houd er wel rekening mee dat het niet kan.

Blaffen doen ze inderdaad veel.

Die ik heb ontmoet zijn heel lief voor mensen, maar dat kan natuurlijk per hond verschillen.

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White

honden foto van Team Black & White

Hier een samojeed 

Mikai luisterd heel goed, leert heel graag nieuwe dingen/trucjes. Mikai kan loslopen, MAAR als hij een andere hond ziet, is hij weg... Dus wij laten hem enkel in losloopgebieden of op plaatsen waar we een goed overzicht hebben (strand bv.). Wanneer hij losloopt zal hij wel altijd heel dicht bij ons blijven, ook tijdens groepswandelingen. Achter een konijn zou hij ook achterlopen, maar het konijn is altijd sneller en hij komt redelijk snel weer terug.  Naar andere mensen is Mikai eerst gereserveerd, aan zijn manieren kan je snel zien of hij die persoon kan hebben of niet. 

Echt abnormaal veel blaft Mikai niet, enkel wanneer hij iets verdachts hoort/ziet of wanneer iets hem niet aanstaat. Of dat overlast bezorgd ? Wel wij wouden Mikai gewoon maken aan een buitenkennel (voor wanneer mijn mama gaan werken is), daar zou hij 4 uurtjes per dag in moeten. 3 uurtjes ging, dat vierde niet en dat heeft heel de buurt geweten... Dus geen buitenkennel meer voor Mikai, want vermits alle training gaf hij niet op  (maarja, hij was dit ook niet gewoon...)

 

Let wel op: ze zien er uit als schattige knuffelbeertjes, maar het zijn echt geen simpele honden (onze Mikai toch )! 

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^