Zielepoot / zielige poot.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Dobby is al mijn 3e hond, als ik de eerste gezinshond die leefde tot ik 18 was meereken. En tja, alle honden hebben wel eens jeuk, een rood oor ofzo, of een wondje aan een kussentje. Maar deze kende ik nog niet.


Ik merkte de afgelopen dagen dat er iets met Dobby was, want ik hoorde iedere keer schraap van de nagels over het pad/stoep. Maar ja, voor je dan door hebt welke poot het is... gisteren was ik er uit: rechtsvoor. Kussentje bekeken, nagels bekeken, alles bevoeld, maar geen reactie.


Tot ik een trucje deed wat de dierenarts bij mijn vorige hond met hernia deed: pootje met de bovenkant op de grond zetten en de hond moet zich dan acuut corrigeren. Bij rechtsvoor ging dat wat trager en bovendien stortte Dobby bijna meteen ter aarde - het is maar goed dat ik over hem heen leunde, kon hij tegen mij leunen.


En ja, sindsdien nog meer opgevallen. Als hij zit en hij geeft zijn linkerpoot, dan schuift zijn rechterpoot heel snel naar voren, alsof hij geen kracht heeft zich overeind te houden. Hij schuift dan over de vloerbedekking, dus zo superglad is de vloer echt niet. Buiten staat hij soms op zijn knokkel, dus dan is zijn pols gebogen en staat hij op zijn polsgewricht, zeg maar. Godzijdank buigt het gewricht wel gewoon de goede kant op.


Dobby is een 8 jarige Golden Retriever, intacte reu. Mogelijk van een foute fokker, maar ik heb hem uit het asiel, dus geen idee. Dobby loopt normaal gesproken 2 uur per dag aan een lange 10m lijn, in een behoorlijk tempo want Dobby is van het Olympisch motto: hoger, sneller, verder enz.


Hij heeft de afgelopen dagen wel in de woonkamer gedold met een balletje, maar wederom gewoon op vloerbedekking. Ik heb hem niet raar zien uitglijden, of een rare beweging zien maken. Voor zover ik weet hem ik ook niet op hem gestaan - aangezien hij altijd voor/achter je voeten gaat liggen is dat normaal gesproken wel een mogelijkheid. Hij heeft van de week wel even met een stok los gerend, en zou zich natuurlijk toen verstapt kunnen hebben, idem voor wat betreft aan de lange lijn. Maar ik heb geen kreet van pijn of acuut manken bemerkt.


Het kan denk ik zijn pols zijn, aangezien hij die wat meer ontlast qua strekken, maar het zou misschien ook nog ietsje lager kunnen zitten. Gisteren even gegoogled, maar ik vond zo snel niets relevants.


Ik heb Dobby nu op korte-lijn-rust en korte wandelingen staan. Ik slenter en hij zit aan een 1,5m lijn en hij moet gewoon, rustig, in stap wandelen, zo'n 60 minuten per dag in plaats van de normale 2 uur. Dat kijk ik sowieso nog een paar dagen aan, want heel veel dingen gaan gewoon met rust over.


Heeft iemand dit al wel eens mee gemaakt? Echt, deze blessure kende ik nog niet...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Polsgewricht? Zou het niet beter zijn om kortere wandelingen van een 20 minuten hooguit te maken en dat een paar x per dag, inplaats van een vol uur, ondanks dat Dobby wil......

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Dat doe ik ook, ik heb het totaal opgeschreven per dag, niet per wandeling.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Oei dat is niet fijn. Balletje ook in de ban doen. 

Was toch hier op hp iemand waar de hond zoiets had?Laatst las ik ergens hier over.

Sneu dat Dobby even kalm aan moet doen,fluister maar in het oor dat dat nu even moet.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Rare blessure....

Lijkt een beetje op een ' sleepvoet'; dan kan iemand de voet niet meer goed meetrekken in het lopen. De voor voet komt niet goed mee omhoog bij het stappen.

Dit kan komen door een zenuwbeschadiging. Kan tijdelijk zijn.

Maar is wel heel lastig omdat de kans op verstappen en struikelen veel groter is.

Dus het lijkt mij inderdaad verstandig om hem alleen aangelijnd uit te laten.En misschien toch even laten bekijken door een da tzt

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti 3 doggies

honden foto van  Dutch Auti

Ik hoop dat de extra rust volstaat. Ik duim en hoop mee voor Dobby

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Nou, gelukkig is dat slepen echt maar een stapje in de tientallen meters. Eerst dacht ik gewoon aan zijn slechte ogen en de grond verkeerd inschatten, maar toen het ook op de galerij gebeurde... die is supervlak natuurlijk.

Ps. het is echt super hinderlijk dat als je googlet op pols en hond, dat je allemaal dingen over hartslag krijgt. Ik snap de connectie, maar dat is zeg maar niet handig.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Heel veel beterschap! 

honden page profiel nadine nadine 3 doggies

honden foto van nadine

Veel beterschap gewenst 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Als ik zou merken dat er een reflex niet meer zo goed zou werken bij Moh dan zou ik geloof ik toch wel een bezoekje bij een dierenarts brengen. 

 

Onderin op deze pagina staat het reflex wat jij testte, onder houdingreacties. Staat er toch wel bij dat dit gekoppeld is aan zenuwen. 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Nou, gelukkig is dat slepen echt maar een stapje in de tientallen meters. Eerst dacht ik gewoon aan zijn slechte ogen en de grond verkeerd inschatten, maar toen het ook op de galerij gebeurde... die is supervlak natuurlijk.Ps. het is echt super hinderlijk dat als je googlet op pols en hond, dat je allemaal dingen over hartslag krijgt. Ik snap de connectie, maar dat is zeg maar niet handig. "

 Ik begrijp het, coogle in....polsgewricht van de hond...in.

honden page profiel May May 3 doggies

honden foto van May

beterschap!

lieve groetjes en een dikke (beterschaps) knuffel

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Dobby staat nu zo'n 48 uur op lijnrust en vandaag het testje met het voetje ondersteboven neerzetten nog maar eens gedaan. Hij kieperde niet om, en hij zette het ook sneller recht, al ging dat de 2e keer niet in een keer goed en schraapte hij met zijn nagels over de vloer.


Bij wandelen in stap/slentertempo (voor mij) schraapte hij maar 1x in de 20 minuten.


We blijven gewoon de rust aanhouden voorlopig. Ik krijg er een beetje overbelasting gevoel van, want hij trilt soms ook. Ik had hetzelfde toen ik een agressieve Rottweiler van 50kg van Dobby af getrokken had, ik kon daarna nog geen leeg kopje optillen zonder te trillen. Maar goed, we wachten af.

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Ik heb dit wel mee gemaakt met een Duitse Herder, maar die had een elleboog probleem ED, die is daar ook aan geopereerd.
Ik zou zeker heel rustig aan doen, maar ook langs de dierenarts gaan om iig een foto te laten maken.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Even een laatste update: alles is weer bijna helemaal goed. De afgelopen dagen alweer wat sneller gelopen en het schrapen was bijna helemaal voorbij. Af en toe knakte zijn pootje nog wel bij intensief snuffelen, maar dat werd ook steeds minder. Ik heb hem niet meer op zijn pols zien staan. Gisteren ook weer een normale wandeling gemaakt, zodat hij er in ieder geval goed uit was geweest voor het vuurwerk los barstte.


Gisteren met oud en nieuw liep hij in de vroege avond als een idioot te trekken, want al die knallen zijn leuk.  Hij heeft zo hard lopen trekken dat ik nu last heb van ellebogen, bovenarmen, schouders, knieën en heupen vanwege het afremmen terwijl hij hyper naar voren rende om naar die knallen te gaan, maaaaaar vanochtend met een wandeling van 80-90 minuten heb ik hem maar 1 keer met zijn nageltjes over het pad horen schrapen, dus dat gaat de goede kant op. Nu ik nog...

honden page profiel nadine nadine 3 doggies

honden foto van nadine

Nog veel beterschap wilma en gelukkig nieuwjaar hopen dat dobry ook in orde blyft met z'n pootje 

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

En tóch zou ik hem nog maar even goed in de gaten houden.
Als tip hoor. ;-)

Volgende forumvraag: Cerebellar ataxia bij de Amstaff
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^