Doorslapen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Mara (Gast)

Sinds 3,5 week zijn mijn vriend en ik de trotse baasjes van een (nu) 11 weken oude pup.  In het begin was het flink afzien want het is een echt bijtertje, en niks leek te helpen. Inmiddels gaat dat gelukkig (iets) beter. Helaas heeft hij nog genoeg momenten dat het niet lijkt te lukken tot hem door te dringen en hij als een dolle in onze kleding hangt, maar ach, dat hoort er ook bij. Wat ik wél als een storend probleem ervaar is het slapen. Pup slaapt eigenlijk vanaf nacht 1 al bij ons in bed. Ik weet dat de meningen hierover verdeeld zijn maar op zich hebben wij er geen probleem mee ons bed met pupmans (en later dus een wat grotere hond) te delen. Hij had ook vrij snel door dat in bed plassen zowel voor ons als voor hem niet zo aangenaam was (is dus ook maar één keertje gebeurd) en nu heeft hij de gewoonte in m'n vingers te bijten waarna ik hem mee naar buiten neem. Soms heeft hij geen zin om daarna weer te gaan slapen, dus dan zit ik een kwartier/halfuur met hem in bed, terwijl hij in m'n vingers hangt, omdat ik natuurlijk niet zo gek ben midden in de nacht spelletjes met hem te gaan doen. Ik begin alleen steeds meer te twijfelen aan deze methode. Het probleem is namelijk dat hij me nog altijd twee keer per nacht wakker maakt (laatste plasje om 11 uur, dan is het bedtijd. Meestal maakt hij me rond 1 a 2 uur wakker voor een plas, en rond 5 uur nog een keer. Vervolgens slaapt hij tot ongeveer half 8 en als hij me dan wakker maakt is het tijd om op te staan). Tot nu toe heeft hij één keer de hele nacht (van 11 tot kwart voor 7) doorgeslapen zonder te plassen. Héérlijk was dat. Punt is: hij kan het dus wel. Maar meneer vond dit blijkbaar niet voor herhaling vatbaar...  Ik hoop dat er wellicht iemand is die me kan vertellen of ik het zo goed doe of dat ik hem totaal verkeerde dingen zit aan te leren met deze methode... En wellicht wat tips hoe ik hem kan leren door te slapen. Ik weet niet of hij dat uberhaupt al echt kan op deze leeftijd, maar het zou toch in ieder geval naar 1 keer per nacht moeten kunnen lijkt me. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hier een hondje van 5 jaar, slaapt ook gezellig bij me op bed.

Ja, ook die moet er af en toe s nachts nog wel uit voor en plas of hoopje. Moeten wij immers ook heel enkel wel eens.

 

Je kan eventueel iets van een hersenwerkje s nachts samen met je pup doen, puur om hem geestelijk weer eventjes moe te maken. Denk aan snoepjes verstoppen in een snuffelmatje ofzo. Je zou ook een lekker gedroogd konijnenoor ofzo op bed kunnen leggen, dan is die daar s nachts mooi zoet mee.

Hier ligt voor puck altijd een lamsoortje in bed. Heeft ze wat te doen als ze wakker is s nachts. 

 

Honden slapen normaal gesproken geen 8 uur achter elkaar. Zij doen steeds kleine slaapjes en zijn dan weer even wakker.

En als een pup wakker is, dan moet ie plassen. Voor jullie dus gewoon nog s nachts het bed uit voor een plas/hoopje. Zit niks anders op.

Gewoon het ritme van de pup volgen, dan komt het vanzelf goed.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Dat hij je wakker maakt voor een plas is alleen maar goed, maar dat hij je daarna een kwartier tot een half uur wakker houdt is minder.

 

Sorry, maar ik ga toch echt geen hersenwerkjes midden in de nacht met mijn pup doen. Dat vind ik echt van de gekke.

 

Wij hadden de beide honden als pup in de bench, de ene hadden we vanaf het begin gewoon beneden, de andere bij nader inzien, toch boven op de slaapkamer. Nu mogen ze gewoon allebei op bed, maar niet als pup, puur vanwege de reden die jij noemt.

 

Ik zou je hondje zo lang hij 's nachts er nog uit moet, naast mijn bed in een mandje of bench zetten. Hier bleven ze niet in hun mandje liggen, maar gingen op ontdekkingsreis, vandaar de bench. 

 

honden page profiel MaraMara

Bedankt voor de tips!

Afgelopen nacht ontdekte ik bij toeval een oorzaak van de tweemaal nachtelijkse uitstapjes naar buiten: normaal gesproken krijgt hij zijn eten om 20:00, nu werd dat door omstandigheden vervroegd naar 18:00. Vannacht ben ik er maar 1 keer met hem uitgeweest (om 2:30, toen heeft hij ook gepoept, wat hij normaal pas rond 5:00 doet). Toen we terug naar bed gingen viel hij eigenlijk meteen in slaap en heeft heerlijk doorgeslapen tot half acht.

Héérlijk!

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Java slaapt af en toe ook bij ons. In het weekend voornamelijk. Dan ga ik er ook 's ochtendsvroeg nog uit om haar te laten plassen en dan terug naar bed. (Ook wanneer ze in de bench slaapt natuurlijk) Ze wil dan ook nog wel eens spelen of bijten. Wat ik dan doe, is de lichten uit, me omdraaien en gaan slapen. Na een minuut of twee slaapt de hond dan ook weer. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Pups van deze leeftijd zijn nog zo wisselvallig, ...........zal ik jullie even..beren..jaloers maken ?        Ogin kwam hier met 7.5 week op 19 decenber bij mij binnen, altijd afwachten wat een pupje van die leeftijd doet, ik heb haar zelf uitgekozen al met twee weken oud, iedere week ging ik kijken en ik bleef bij mijn keuze....        de eerste nacht als een lieve baas lekker een matrasje op de grond en ik bij dr geslapen, ieder moment dacht ik daar komt ze, uhhhh nee, toch om twee uur eruit, opgetild en buiten gezet, daar rolde ze om en sliep verder.....smorgens zes uur stond ik op, de pup had nog twee ogen dicht, bed opgeruimd en eten klaar gemaakt, gelijk wakker, ook op de dag pakte ze zelf haar rust, oeps, was deze wel gezond, een lievere pup bestaat er niet, niet bijten niets alleen lekker bij me zitten, als ik even weg ging, ging dat al direkt zonder problemen.......     de tweede nacht, acht uur ging ze slapen, en om tien uur ging ik plat voor als ik er uit moest, geen gejengel niets......midden in de nacht heb ik een kussen onder het dekbed gedaan en ben in mijn eigen bed gekropen tot de volgende ochtend zes uur, droog, en buiten gezet, een voorbeeldige pup die iedereen wil hebben, nimmer heb ik haar aan moeten manen van, slaapies tijd............ze deed dat uit zich zelf, kon gaan trainen of bood schappen gaan doen zonder dat de pup ging jengelen, en nog......ogin is nu net 12 maanden geweest, ze gaat om half negen naar bed en smorgens zes uur komt ze voor dr eten..........iedere ochtend sta ik nog wel om zes uur op......en dan Bams, ook als pup gekregen , ook7.5  week, geen slaper ooit geweest, 24 uur wakker eneen grote robbedoes en belhamel, nog nu ze bijna tien jaar is geen slaper, snachts loopt ze ook rond en kom mij als ze de kans krijgt wakker porren, een groot verschil van pups, van het zelfde ras, en zo is iedere pup anders, en ze worden allemaal groot met hun eigen eigennaardig heden....slaap te kort ? Als de pup slaapt, ga er naast liggen en doe ook even je ogen dicht, kan je erna weer mooi tegen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik heb een heeeeeel groot ras, geen honden in bed, dat gaat niet, kan me goed voorstellen dat als je een klein ras hebt je ze in bed neemt........bedenk er wel bij eens je bed gegeven dat je dat moeilijk kan terugdraaien.

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

Onze pup (10 weken ) heeft vanaf het begin gewoon in haar mandje in de woonkamer geslapen.  Gelukkig gaat mijn man altijd laat naar bed zodat hij haar nog even uit kan laten, daarna slaapt ze verder en komt 'smorgens als de wekker afloopt (6.45) naar me toe en maakt me duidelijk dat ze wil plassen.  'Snachts staat onze slaapkamerdeur gewoon open,het is gelijkvloers, dus ze kan altijd bij ons. In het begin aan een bench gedacht maar het gaat super zo,je moet gewoon geduld hebben 

Volgende forumvraag: Zindelijkheid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^