Help, geldprobleem wat nu gaan voeren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

"  Oud brood geeft de bakker niet meer, dat gaat ergens anders heen, echt.....ben ook daar geweest, maar oud brood komen ze ophalen en krijgt een andere bestemming. "

 Als bakker zijnde kan ik dat ontkrachten.

Oud brood dat iemand nog kan eten geven we graag aan mensen die het nodig hebben.

Pas als het oneetbaar is gaat het in tonnen voor de varkens.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Oud brood geeft de bakker niet meer, dat gaat ergens anders heen, echt.....ben ook daar geweest, maar oud brood komen ze ophalen en krijgt een andere bestemming...zelf vond ik het geen gebedel, vragen of er nog oud brood was.... "

 Klopt, volgens mij gaat dat veelal naar boeren als ze daar belang bij hebben. Tenminste, vroeger bij een vriendin kwam een keer per week ofzo de bakker het oude brood brengen. Dat was dan voer voor de varkens.

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

"  Oud brood geeft de bakker niet meer, dat gaat ergens anders heen, echt.....ben ook daar geweest, maar oud brood komen ze ophalen en krijgt een andere bestemming...zelf vond ik het geen gebedel, vragen of er nog oud brood was.... "

 Ik heb gewerkt bij een bakker. Wij hebben ook mensen wel eens brood aangeboden hoor. De rest wat we niet kwijt konden gingen naar een kinderboerderij.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Ik heb gewerkt bij een bakker. Wij hebben ook mensen wel eens brood aangeboden hoor. De rest wat we niet kwijt konden gingen naar een kinderboerderij. "

 Misschien ligt het ook vaak wel aan de band wat bewoners van een dorp/stad met de bakker hebben. Je gaat immers niet zomaar aan jan en alleman je oude brood weggeven. Sommige mensen kunnen er dan natuurlijk misbruik van kunnen maken.

 

Je zou eventueel ook bij supermarkten eens kunnen kijken. Ik werkte vroeger in de supermarkt en er wordt echt veel aan goed eten weggegooid. Waarom? Omdat producten op datum aan het einde van de dag uit de schappen moeten. Het mag dan niet meer verkocht worden. Veel eten is na die datum ook gewoon nog best een paar dagen misschien nog wel een paar jaar goed.

 

Je zou dus ook daar vast en zeker eens kunnen vragen. Dat geld ook voor de brokken of eventuele kvv voor je hond. Misschien hebben ze wel wat voor je en kan je het zo meenemen.

 

Vraag wel even naar de teamleider en vraag of je een gesprek met hem kan krijgen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

En ik zit nog eens te denken... Meld je eens aan op verschillende hondensport facebook pagina's. Daar komt misschien af en toe nog een zak met gewonnen hondenvoer voorbij. Je zou er eventueel zelf nog een oproep kunnen plaatsen.

Er zijn er vast wel die hun gewonnen voer naar je toe willen doen.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Omdat de uitslag van Pucks allergietest binnen is ben ik aan het kijken voor ander voer voor Puck, en kwam wooof brokken tegen.

 

Dat is heel goedkoop voer en volgens mij prima kwaliteit. Ben nu aan het kijken of het wat is, want Puck zou het mogen hebben.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

"  Als bakker zijnde kan ik dat ontkrachten.
Oud brood dat iemand nog kan eten geven we graag aan mensen die het nodig hebben.
Pas als het oneetbaar is gaat het in tonnen voor de varkens. "

 Niet alle bakkers zijn zo ,Wij hebben oud brood bijna een jaar gratis gehad ,Het ging ook naar de voedselbank toe ,maar er kwamen nieuwe regels bij deze bakker en hij doet het nu allemaal gemalen naar een koeienbedrijf toe ,

Het koste ons veel moeite elders brood te halen in de hoeveelheden die ik gebruik ,maar nu kunnen we het kopen in Middelburg ,Een van de weinige bakkerijen in onze omgeving die nog oud brood wil leveren .

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Vanaf 3 december heeft de lidl een brok in de aanbieding orlando ,tien kilo voor 5,99  normale prijs is 8,59 .

Ze hebben ook lam-rijst voor gevoelige darmpjes.

Misschien is dat wat ? Je kan het zo lekker maken als je zelf wil ,wat smuldier erdoor  ,groente wat je zelf over houdt van tafel ,en ze zullen smullen .

Sterkte met deze toestand .

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

"  Niet alle bakkers zijn zo ,Wij hebben oud brood bijna een jaar gratis gehad ,Het ging ook naar de voedselbank toe ,maar er kwamen nieuwe regels bij deze bakker en hij doet het nu allemaal gemalen naar een koeienbedrijf toe ,
Het koste ons veel moeite elders brood te halen in de hoeveelheden die ik gebruik ,maar nu kunnen we het kopen in Middelburg ,Een van de weinige bakkerijen in onze omgeving die nog oud brood wil leveren . "

 Dat is jammer!

Wij zitten in een stad en bakken echt veel.

Voedselbank komt om de 2 weken dus elke andere week hebben we brood over.

Ik neem het wel eens mee naar het station voor de zwervers. 

Maar als iemand langskomt die het graag wil hebben krijgen ze het ook zo mee.

 

Pas als het voor mensen echt niet meer te eten is doen we het in tonnen voor de varkens.

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

http://www.hondenpage.com/hondenforum/212905/te-koop:-3-zakken-farmfood-15kg-classic-(tht-24-04-2017).php

 

Ik weet niet hoor, maar ik zag dit.., misschien kunnen jullie samen een mooie deal maken?

honden page profiel ElianeEliane

" Hallo,
Door onvoorziene omstandigheden heb ik momenteel erg weinig geld ter beschikking; voor mezelf en dus ook voor de honden. Ik heb 2 border collies; 1 van 3.5 jaar oud en 1 van 6.5 maand oud. Ik barf al een jaar of 6 inmiddels naar volle tevredenheid. Echter is dit natuurlijk niet goedkoop als je een goede kwaliteit wil kopen, en de vriezer is qua stroom ook niet goedkoop (ook als is het een A+, maar wel een hele grote). Indien ik dus de kwaliteit wil voeren waar ik naar streef, kan ik dit dus helaas niet meer betalen. Een goedkope kvv zie ik ook niet zitten ivm kwaliteit en ik dan nog steeds met m'n 'dure' diepvries zit. Nu zit ik er zelf over na te denken om de nieuwe brok van Darf te voeren; Vol voeding. Icm fokkerskorting kom ik dan uit op 27 euro per maand voor 2 honden. Ik weet alleen niet of dat dit een goede brok is? Het vleespercentage is dan wel hoog, maar verder is er eigenlijk weinig over bekend. Al kan ik er waarschijnlijk wel vanuit gaan dat deze brokken aan de minimum verplichtingen zullen voldoen die in Nederland gelden, dus dan zal het wel goed zijn. De andere optie is om datumzakken te kopen op internet. Dan betaal ik voor bijv. 15kg royal canin 20 euro. Maar ja...
Als er onverwacht hoge medische kosten zijn, zijn mijn ouders bereid in te springen, dus herplaatsen is gelukkig niet nodig, maar ze zijn niet bereid hun dure eten te financieren. Ik ben dus op zoek naar alternatieven en kom er niet echt uit. Kan het ook amper over mn hart verkrijgen om brokjes te geven :P. Kippenbouten kosten hier 1.26 per kg bij de Iraanse winkel, misschien dat ik ze die ook nog af en toe kan voeren? "

 Heb deze opgezocht ivm de analyse en samenstelling.

Als versvoerder denk ik dat ik voor de allereerste keer durf zeggen dat dit een heel goede brok is.

Daar ga je zeker je honden geen tekort mee doen!

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Zoals ik al in een eerdere reactie aangaf, is de Darf-brok een prima brok. Een vriendin combineert deze brok met kvv. Zij is er heel erg tevreden over. De Darf-brok werd haar geadviseerd door een holistisch dierenarts.

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

"  Dat is jammer!
Wij zitten in een stad en bakken echt veel.
Voedselbank komt om de 2 weken dus elke andere week hebben we brood over.
Ik neem het wel eens mee naar het station voor de zwervers. 
Maar als iemand langskomt die het graag wil hebben krijgen ze het ook zo mee.
 
Pas als het voor mensen echt niet meer te eten is doen we het in tonnen voor de varkens. "

 Bij de bakker waar ik 17 jaar gewerkt heb werd alles gewoon weg gegooid, de eigenaar gooide liever alles weg dan dat hij er iemand blij mee kon maken ( was echt een gierige vent ), wij als werknemer mochten zelfs geen spullen meenemen als het weg gegooid moest worden ( en dat was dan nog gewoon eetbaar ).

 

Deze eigenaar/ werkgever had zijn hard echt op de verkeerde plaats zitten en wist heel veel werknemers een tot gevoel te geven ( is hem bij mij ook heel goed gelukt, waardoor ik werkeloos ben geworden ruim 2 jaar geleden ).

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

"  Bij de bakker waar ik 17 jaar gewerkt heb werd alles gewoon weg gegooid, de eigenaar gooide liever alles weg dan dat hij er iemand blij mee kon maken ( was echt een gierige vent ), wij als werknemer mochten zelfs geen spullen meenemen als het weg gegooid moest worden ( en dat was dan nog gewoon eetbaar ).
 
Deze eigenaar/ werkgever had zijn hard echt op de verkeerde plaats zitten en wist heel veel werknemers een tot gevoel te geven ( is hem bij mij ook heel goed gelukt, waardoor ik werkeloos ben geworden ruim 2 jaar geleden ). "

 Wat een ontzettend kwalijke man!

Ik ben zo tegen voedselverspilling!

Het is toch onzin om iets wat gewoon eetbaar is weg te gooien?! 

 

Elke dag komt er vers brood, maar dat betekent niet dat het brood van gisteren iets mankeert. 

 

Heel flauw om wat je teveel hebt niet te willen delen met mensen die het minder hebben.

honden page profiel FienFien

honden foto van Fien

ik weet niet waar je woont, maar ik heb hier nog een halve zak ongeveer 8 kg Smolke hypoallergeen staan, die mag je zo op komen halen. Ik woon in omgeving alkmaar

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Heel veel goede tips en zelfs 2 personen die een zak met brokken aanbieden... geen reactie meer

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

" Heel veel goede tips en zelfs 2 personen die een zak met brokken aanbieden... geen reactie meer "

 

ik wilde net precies hetzelfde schrijven......

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Niet zo oordelen joh, je zal maar in die situatie zitten. Daarbij, als ik t advies kreeg om met de collectebus langs de deuren te gaan kwam ik hier nooit weer.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Niet zo oordelen joh, je zal maar in die situatie zitten. Daarbij, als ik t advies kreeg om met de collectebus langs de deuren te gaan kwam ik hier nooit weer. "

 Dat was niet het enige advies ,en je pikt de dingen eruit die je aanstaan .Het is vaak dat mensen even hun verhaal kwijt willen ,als gast of als forumgenoot,en soms lees je er niets meer over .

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Het was van mij helemaal niet als verwijt bedoelt hoor? Maar ik vind het apart dat er niet meer gereageerd is, misschien geen behoefte of zin meer aan, oke, maar zelf zou ik in ieder geval laten weten waar ik ongeveer woonde en of ik op het aanbod van die brokken in zou gaan

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Het was van mij helemaal niet als verwijt bedoelt hoor? Maar ik vind het apart dat er niet meer gereageerd is, misschien geen behoefte of zin meer aan, oke, maar zelf zou ik in ieder geval laten weten waar ik ongeveer woonde en of ik op het aanbod van die brokken in zou gaan "

Ik weet wel dat jij t goed bedoelt.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Ook van mij uit was het geen oordeel.
Ik vind het oprecht erg als je in zo een situatie komt.

- (Gast)

Zo, even alle reacties bij gelezen...

Er zitten idd zeker goede tips tussen, waar ik ook zeker wat mee ga doen. Zo ga ik volgende week naar de lidl voor de aanbieding brokken ;) En heb gereageerd op een zak op marktplaats waarvan hun hond was overleden. Ik heb idd niet meer gekeken naar dit topic, omdat ik ook geveld was door een griepje en vnl op bed lag. Ik woon in regio zaltbommel, dus dat is niet in de buurt van de aangeboden zakken, wat ik idd wel heel erg lief vind!

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Zo, even alle reacties bij gelezen...
Er zitten idd zeker goede tips tussen, waar ik ook zeker wat mee ga doen. Zo ga ik volgende week naar de lidl voor de aanbieding brokken ;-) En heb gereageerd op een zak op marktplaats waarvan hun hond was overleden. Ik heb idd niet meer gekeken naar dit topic, omdat ik ook geveld was door een griepje en vnl op bed lag. Ik woon in regio zaltbommel, dus dat is niet in de buurt van de aangeboden zakken, wat ik idd wel heel erg lief vind!
  "

 Als je even een account aanmaakt kan ik t ook gewoon opsturen. Leuk sintcadeautje toch? En een account, omdat je je adres dan kan pben.

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

 

 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

"  Als je even een account aanmaakt kan ik t ook gewoon opsturen. Leuk sintcadeautje toch? En een account, omdat je je adres dan kan pben.
  "

 Kees  

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

"  Als je even een account aanmaakt kan ik t ook gewoon opsturen. Leuk sintcadeautje toch? En een account, omdat je je adres dan kan pben.
  "

 Ach wat n schat ben je ook!

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

" Zo, even alle reacties bij gelezen...

Er zitten idd zeker goede tips tussen, waar ik ook zeker wat mee ga doen. Zo ga ik volgende week naar de lidl voor de aanbieding brokken <img class=" /> En heb gereageerd op een zak op marktplaats waarvan hun hond was overleden. Ik heb idd niet meer gekeken naar dit topic, omdat ik ook geveld was door een griepje en vnl op bed lag. Ik woon in regio zaltbommel, dus dat is niet in de buurt van de aangeboden zakken, wat ik idd wel heel erg lief vind!

  "

 


Wat fijn dat je nog even reageert. ;-)

Ik hoop dat je alles snel weer te boven bent.
En beterschap met de griep.

honden page profiel RenateRenate

"  Ik heb het ook heel slecht gehad, ging voor oud brood langs de deuren, bevriende vrienden kwamen bij me thuis en daar stond een glazen pot met de foto vanbams op en die werd gevuld, mijn Bams  weg doen was geen optie voor me, er is overal wel een oplossing voor te vinden... "

 



Had je nu "crowdfunding" geschreven ipv "collectebus", had niemand er aanstoot aan genomen en het heel normaal gevonden... ;-)

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Zo, even alle reacties bij gelezen...
Er zitten idd zeker goede tips tussen, waar ik ook zeker wat mee ga doen. Zo ga ik volgende week naar de lidl voor de aanbieding brokken ;-) En heb gereageerd op een zak op marktplaats waarvan hun hond was overleden. Ik heb idd niet meer gekeken naar dit topic, omdat ik ook geveld was door een griepje en vnl op bed lag. Ik woon in regio zaltbommel, dus dat is niet in de buurt van de aangeboden zakken, wat ik idd wel heel erg lief vind!
  "

 Beterschap ,

pagina 4 van 5 12 3 45
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^