Help, geldprobleem wat nu gaan voeren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Bosch 15 kilo = €34,99

Brekkies 20 kilo =€34,99

Euro primium 12 kilo =€ 32,99

Fokker 13 kilo =€ 31,99


Dit zijn de goedkoopste merken die ik kan vinden zo even.

Het zak tijdelijk zijn neem ik aan.
Een tijdje met een mindere kwaliteit kan.geen kwaad.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

" Mijn ouders, broers en vrienden zijn begripvol en nodigen me momenteel heel erg vaak uit om te komen mee eten (en sommige vriendinnen hebben dan zelfs ook 2 pakjes smuldier ontdooid voor de honden :-D). Erg lief van ze en erg welkom momenteel ja. "

 Je gaat het redden hoor, met je hondjes!

Ik heb best een tijd op broodjes pindakaas geleefd en mijn honden kregen goedkoop eten (nu nog).

Anoniem (Gast)

Dankjewel, ik ga die merken eventjes uitrekenen. Ik verwacht idd dat het zal gaan om een klein jaar, dus wel te overzien ja. Maar met een pup vind ik het eng, omdat ik het idee heb dat die goed et eten moet krijgen ;)

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Ja Smuldier is ook een goed idee. Wel goed letten of er compleet of aanvullend op het pak staat.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Je wilt de prijs per kilo?
Die staan allemaal op zooplus.
De prijs per kilo staat erbij.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Hier krijgen ze kivo, dat is goede kwaliteit kvv en vrij goedkoop vlees. Je zou er eens naar kunnen kijken. Ze hebben ook brokken die best goedkoop zijn. Hier hebben we ook naar gekeken maar we zijn toch brokken van meradog gaan voeren omdat dit ons beter voer leek. Maar dit is dan wel weer duurder.

 

Als je honden het aankunnen kun je denk ik best wisselen van brok. Ik ken mensen die dat ook doen. Hier zou dat niet kunnen want Puck is gevoelig en krijgt snel diarree.

Anoniem (Gast)

Jammie, 

Ik kijk naar de voedingswijzer hoeveel gram ze er van moeten eten en bereken dan de prijs per dag. Wel t objectiefst

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

" Jammie, 

Ik kijk naar de voedingswijzer hoeveel gram ze er van moeten eten en bereken dan de prijs per dag. Wel t objectiefst "

 

ah zo ja! ;-)

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Zit toch wel met enige verbazing te lezen hoe hier toch nog barf, kvv of behoorlijke prijzige brokken worden geadviseerd. Niet dat ik daar een probleem mee heb hoor, maar als ik zo krap bij kas zou zitten dat ik bij andere mensen aanschuif, dan zouden mijn prioriteiten toch echt wel even anders liggen. Ik bedoel, een hond gaat echt niet dood van Cavom... Of 1 van de andere merken die ik benoemde, of die Jaimie benoemde... Er zit in die brokjes nog steeds alle voedingsstoffen die de hond nodig heeft... Kan het optimaler, ja tuurlijk, maar als dat gewoon even niet meer gaat... 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

" Zit toch wel met enige verbazing te lezen hoe hier toch nog barf, kvv of behoorlijke prijzige brokken worden geadviseerd. Niet dat ik daar een probleem mee heb hoor, maar als ik zo krap bij kas zou zitten dat ik bij andere mensen aanschuif, dan zouden mijn prioriteiten toch echt wel even anders liggen. Ik bedoel, een hond gaat echt niet dood van Cavom... Of 1 van de andere merken die ik benoemde, of die Jaimie benoemde... Er zit in die brokjes nog steeds alle voedingsstoffen die de hond nodig heeft... Kan het optimaler, ja tuurlijk, maar als dat gewoon even niet meer gaat...  "

 Tuurlijk!

Als wij het een tijdje redden, door omstandigheden, op broodjes pindakaas, redden de honden het helemaaaaal op smuldier enzo, zeker weten. Die van mij krijgen het nog.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Geen tip wat betreft voer, maar soms op de markt kun je gratis fruit krijgen, omdat dat dan is afgekeurd voor consumptie. Wij krijgen altijd een zak mee voor de honden die we dan zelf drogen, maar zo los is het natuurlijk ook heerlijk als beloning. ;) Even de beurse plekken er uit snijden en je bent klaar.

 

Heel veel sterkte met deze situatie!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Nee Jaimie, zelfs lotgering is te duur, ook door die vriezer van 600liter. Eigenlijk is dus alleen aanvullen met vers met dingen die ik hier van de markt of Turkse/Iraanse winkels etc. kan kopen een optie. En eitjes van onze eigen kippen mogen ze ook ;-)"

 Hebben ze in jouw regio geen voedselbank voor dieren toevallig? Er zijn er nog niet zo veel in Nederland, maar wie weet.

 

En als je in de regio Noord woont heb ik nog een zak van 3 kilo carocroc liggen.

Anoniem (Gast)

Ik voer mijn hond Nature and sience, All breeds. Misschien niet de beste brok, maar hij is 22 euro bij bol en dan word het gratis bezorgd. Goedkoper dan welke winkel hier in de buurt. Is 15 kilo zak. Enige voer waar de mijne het goed op doet (al heb ik deze zakken van 50+ euro nog niet geprobeerd).

honden page profiel Bennie & Diva / SultanBennie & Diva / Sultan

honden foto van Bennie & Diva / Sultan

" palletje 5 zakken bij brouwers petfood 33 /43 euro per 20 kilozak ligt eraan welk soort je neemt , jij als fokker kan er nog btw van af trekken denk ik .
 mss dat je ouders het grote bedrag ff kunnen voorschieten met 5 zakken.
 ben je voor 15/20 euro per maand klaar met voer jij als fokker "

 Baldo high premium van de Aldi is ook nog een optie geloof 3kilo voor 4 euro  .  

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Nog een andere tip, ongevraagd dat wel, maar ik zit zat een beetje in een vergelijkbare situatie. Ik heb mijn dure diepvries en koelkast verkocht, en voor dat geld een koelvriescombinatie gekocht. Scheelt stroom en dan heb je toch nog aardig wat vriesruimte. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Geen tip wat betreft voer, maar soms op de markt kun je gratis fruit krijgen, omdat dat dan is afgekeurd voor consumptie. Wij krijgen altijd een zak mee voor de honden die we dan zelf drogen, maar zo los is het natuurlijk ook heerlijk als beloning. ;-) Even de beurse plekken er uit snijden en je bent klaar.
 
"

 Dat lukt hier aan t eind van de marktdag ook vaak, goeie tip!

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

stuur je een pb

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Jammer maar kan je geen pb sturen.

voor 11,25 kan je ook breukzakken kopen.
Wat je krijgt staat er niet bij maar dit is volgens mij de goedkoopste oplossing.

http://www.topdierenshop.nl/breukzak-hond-10-15-kg
Zo zijn er meer winkels die dit aanbieden.
Succes in deze moeilijke maar leerzame tijd.
Je gaat hier beter uitkomen en beter waarderen.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Heb je een Jumper in de buurt?
 
Daar hebben ze vaak bakken met verschillende brokken door elkaar voor een klein prijsje
Zou je mee kunnen afwisselen met een duurdere brok
 
Of een zak bij de Aldi/Lidl kopen "

 

Ja die brokken van de jumper gaf ik altijd aan mijn vorige hondje. Dat is een euro per kilo. Dat is een mix van allerlei soorten brok door elkaar omdat er zakken stuk zijn of omdat er zakken bijna over de datum zijn of zo. Voordeel voor mijn vorige hond was dat de mix dus elke keer anders was en daardoor at ze tenminste.

Nadeel is dat je dus niet weet wat je geeft, ene keer zitten er meerdere goeie merken in en een ander keer wat meer goedkopere rommel. Maar mijn hondje deed het hier erg goed op!

honden page profiel KickyKicky

honden foto van Kicky

Men vergeet wel dat je van de ene brok meer per dag moet voeren dan de andere! Ik dacht soms van pff deze zak is wel duur jeetje maar bleek ik 3 keer minder hoeven te voeren dan royal canine bijvoorbeeld

honden page profiel --

honden foto van -

Ik zou trouwens als je brok gaat geven geen kippenbouten bij geven. De vertering verloopt heel anders en ik heb altijd begrepen dat je best geen bot kunt voeren aan brok etende honden, zeker geen dragende botten. Ik zou dan eerder een pakje smuldier kopen voor de afwisseling zo nu en dan. Kijk ook eens op marktplaats, soms staan er (aangebroken) zakken te koop omdat het niet in de smaak viel of de hond het er niet goed op doet, die jij dan misschien voor een zacht prijsje kunt overnemen. Zo kun je misschien toch een wat betere brok voeren voor weinig geld. En eens bij dierenwinkels vragen of ze vlees opruimen dat net een paar dagen over de datum is. Als het ingevroren is is dat dan echt nog wel goed voor die paar dagen. 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Men vergeet wel dat je van de ene brok meer per dag moet voeren dan de andere! Ik dacht soms van pff deze zak is wel duur jeetje maar bleek ik 3 keer minder hoeven te voeren dan royal canine bijvoorbeeld "

 

3 keer? Das heel erg groot verschil zeg.ik heb altijd kleinere honden gehad, dan heb je verschil van paar gram tussen goedkope en hele dure brokken. Bij grote rassen zal dit verschil wel groter zijn idd. 

 

honden page profiel KickyKicky

honden foto van Kicky

"  
3 keer? Das heel erg groot verschil zeg.ik heb altijd kleinere honden gehad, dan heb je verschil van paar gram tussen goedkope en hele dure brokken. Bij grote rassen zal dit verschil wel groter zijn idd. 
  "

 Is alweer een aantal maanden geleden (ik voer kvv maar met nood een zak brok staan) Ik heb een zak carnilove (hert&rendier zonder aardappel en granen)  en daar hoef ik extreem veel minder van te voeren dan de zak van royal canin. En met een grotere hond wordt het inderdaad een groter verschil

honden page profiel KickyKicky

honden foto van Kicky

"  
3 keer? Das heel erg groot verschil zeg.ik heb altijd kleinere honden gehad, dan heb je verschil van paar gram tussen goedkope en hele dure brokken. Bij grote rassen zal dit verschil wel groter zijn idd. 
  "

 Is alweer een aantal maanden geleden (ik voer kvv maar met nood een zak brok staan) Ik heb een zak carnilove (hert&rendier zonder aardappel en granen)  en daar hoef ik extreem veel minder van te voeren dan de zak van royal canin. En met een grotere hond wordt het inderdaad een groter verschil

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Weet niet of het al is genoemd, maar je kunt een 20 kg zak van Cavom al halen vanaf ongeveer 38 euro. Prima brok. 

 

Als je van barf afkomt zal je het wel niet ideaal vinden, maar qua prijs/kwaliteit zal je niet snel goedkoper vinden. 

 

https://www.huisdierplein.nl/hond/droogvoer-hond/cavom-compleet-hondenvoer/G37_H7_C770_P700961/

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Wij voeren trouwens al jaren Smuldier naar alle tevredenheid. Is een goedkope KVV, maar met een goedkope brok ben je voordeliger uit, zeker met meerdere honden. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  Baldo high premium van de Aldi is ook nog een optie geloof 3kilo voor 4 euro  .   "

 En ik ken honden die het er heel goed op doen. Zou ik ook voor kiezen als ik krap bij kas zou zitten. Af en toe een eitje,een blikje vis,een bakje pens.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Een vriendin geeft kvv van Darf en wisselt deze af met de Darf brok. De Darf brok is een prima brok en zij is er heel tevreden over. Misschien kun je eens kijken op de site van Darf. Kivo en Lotgering zijn goede betaalbare kvv-merken en als je bij Lotgering zelf bestelt, betaal je bij bepaalde hoeveelheden, iets van euro 1,45 per kilo. Kun je niet met anderen bestellen, zodat de prijs nog meer naar beneden gaat? Ik geef sinds kort ook Kivo , omdat er vlakbij een verkooppunt bijgekomen is en ik ben heel tevreden over dit merk, net als Romeo, die het met heel veel smaak eet. Ik geef ook Lotgering en andere merken. Ik wens je veel succes bij je zoektocht! 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Dankjulliewel voor alle reacties :-)
 
Ik ben idd al lid van barfplaats, maar zelfs de kvv van 2 euro per kg wordt te duur. Ze eten samen zeker 1kg per dag, en dan kom ik dus al uit op zo'n 70 euro per maand (dat ben ik nu ook kwijt aan barf via bp), maar dat kan ik dus niet langer betalen helaas.
 
Ik ben alle opties die jullie geven aan het bekijken geweest, en aldi & lidl voer is idd heel erg goedkoop (0.86 cent per kg). Voelt niet echt goed nee. En dat dan idd wellicht combineren met kippenbouten (1.26 per kg), zalmkoppen/lijven (1 euro per kg) en heekfilet (1.82 per kg). Zelfs smuldier is eigenlijk te duur:(. Dat is dus de ene optie. En de andere optie is om een kwalitatief betere brok te voeren als Vol voeding van Darf of brouwers zoals Bennie voorstelde. Daar kom ik idd met fokkerskorting enzo op zo'n 25 euro per maand voor 2 honden uit. Verder neem ik nog in overweging om mijn pup te herplaatsen bij familie of vrienden (ik verwacht dat er wel interesse is) en dan zal het een stuk makkelijker worden. Want het is niet alleen het eten, maar ook koekjes, inentingen, etc. "

 Geef een goede brok smorgens en savonds als budget smuldier vlees compleet, kom je al een heel eind....sorry zie dat smuldier ook te duur is voor je, dan met een collecte bus langs de deuren.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

"  Geef een goede brok smorgens en savonds als budget smuldier vlees compleet, kom je al een heel eind....sorry zie dat smuldier ook te duur is voor je, dan met een collecte bus langs de deuren. "

 

.... Geen woorden.. Echt gewoon geen woorden.

 

 Vind ik dit een erg lullige opmerking om te maken. 

pagina 2 van 5 123 4 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^