Mini Aussie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mariekemarieke

honden foto van marieke

Hallo,

Wij willen na een half jaar hondloos te zijn geweest toch wel weer heel graag een vriendinnetje aanschaffen en na wat research te hebben gedaan is ons oog gevallen op de mini aussie.

Echter hebben wij hier nog een aantal vragen over. Ik werk namelijk drie dagen in de week en willen de hond dan naar een hondenuitlaatservice brengen, waar hij ongeveer 1,5 uur uiteglaten wordt in de middag. Ik las echter dat dit ras erg eenkennig kan zijn. Heeft hier iemand ervaring met deze situatie? Als je hem hiermee van jongs af aan mee laat wennen, zou dit dan kunnen?

Daarnaast las ik ook dat (mini) aussies veel denk werk moeten doen. Wij hebben zelf nog geen ervaring met werkhonden, maar zouden het volgende schema kunnen bieden als de hond wat ouder is (pups moeten uiteraard wat vaker uit gelaten worden):

8 uur: 30 min
12/13 uur: 60 tot 120 min
17 uur: 30 min
21 uur: 30 min

Daarnaast zijn mijn vriend en ik beide sportief en lopen we veel hard. Het zou voor ons ideaal zijn om (als de hond wat ouder is) de hond hierbij mee te nemen. Ook in het weekend zullen we langere wandelingen maken. Ik wil er in het begin wel op puppycursus mee gaan maar weet nog niet of andere cursussen echt wat voor mij zijn. Ik heb ook wel eens gehoord dat ze puzzels etc. leuk vinden, dit zou de aussie kunnen doen als hij alleen thuis is. Mijn vraag is dus of dit voldoende is voor een mini aussie.

Dus daar komen de volgende vragen uit:
--> Kan een mini aussie mee met een hondenuitlaatservice?
--> Heeft een aussie voldoende aan bewegeging, zonder dat je er veel cursussen mee doet?

Ik hoop van jullie ervaring te mogen leren:-)!

Anoniem (Gast)

Mini Aussies bestaan niet (meer). Je bedoelt denk ik een Miniature American Shepherd.

Mijn Aussies kunnen mee met de uitlaatservice maar moesten wel eerst op proef omdat de uitlaatservice slechte ervaringen met het ras had. Dat heeft niets te maken met eenkennig zijn maar meer met minder sociaal naar andere honden toe. Ze spelen vrij lomp en kunnen erge regelneefjes zijn en dat gaat niet altijd goed in een groep. De mijne kunnen het wel maar ze spelen niet echt met de andere honden. Ze vinden vooral de leiding gezellig en die doen vaak denkspelletjes met ze. Ze gaan hier ook maar 1 of 2 keer per week. 

Een Aussie wil graag werken en wandelen alleen is niet genoeg nee. Je moet er echt iets mee doen vind ik. Uiteraard kan het ook zonder maar dan heb je vaak wel een veel lastigere hond. De mijne zijn heel relaxed in huis en slapen veel als ik ze genoeg uitdaging geef. Als ik minder tijd voor ze heb merk ik dat direct.

Ik hoop niet dat je met de American Shepherd een soort light Aussie in huis denkt te halen. Degene die ik ken zijn net zo pittig en werken net zo graag als hun grote broers. Ook zijn er maar een beperkt aantal fokkers van en zijn er vaak wachtlijsten. 

Voor mij klinkt het een beetje alsof je voor het uiterlijk bent gevallen. (wat ik snap) Maar bij hardlopen, lange wandelingen maken en liever geen hondensport passen veel andere rassen een stuk beter. 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Geen ervaring met mini aussie maar wou toch even inhaken op het volgende

 

De denkspelletjes (puzzels) zijn niet iets voor de hond om alleen te doen :)

Een kong of voerbal zou nog kunnen. 

 

Andere denkspelletjes zijn handiger om samen onder begeleiding te doen. Je wilt namelijk niet dat hij gefrustreerd raakt, of andere dingen gaat doen met het spelletje dan wat bedoeld is  

honden page profiel mariekemarieke

honden foto van marieke

Bedankt voor jullie reacties!

Natuurlijk zou ik tijdens het wandelen met hem willen spelen in de vorm van het gooien van een bal of frisbee o.i.d. Maar mijn vraag is meer of een aussie kan volstaan zonder dat je er mee op cursus gaat of een hondensport mee beoefend.. In welke zin wordt er bedoeld dat je hem denkwerk moet geven?

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Wij hebben een mini Australiën Shepherd. Zijn pa en ma doen behendigheid. Jazz zijn broertjes en zusjes geloof ik ook allemaal. Jazz is een huis hondje bij ons. Zo nu en dan naast de fiets als het weer het toelaat. In februari wordt hij 3. Running egg in de tuin daar is hij gek op bv. En ja zoals bij veel honden als je veel blijft doen krijgt de hond daar ook energie naar. De hondenfamilie komt wel eens bij elkaar. Ik kreeg het compliment dat het een heerlijk open hondje was. Dat was die van haar niet..zusje van Jazz. Ze zijn wel aan je gehecht maar hij gaat ook graag met onze dochter om. Die heeft een gezin. Ze vinden veel dingen leuk en hebben veel energie.En dat ze barsten van energie ja maar altijd veel moeten bewegen nee.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Als je vraag serieus is weet ik wel een aantal fokkers via facebook.

honden page profiel mariekemarieke

honden foto van marieke

@Len, goede fokker adressen zijn welkom!

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Heb je facebook. Misschien kan je even lid worden van de groep. Daar informatie vragen en daar zitten ook fokkers bij. Zoniet kan ik wel zoeken wie de fokkers zijn.Probeer je het eerst zelf?

Toy/mini australian/american shepherd in Nederland en Belgie.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

" Mini Aussies bestaan niet (meer). Je bedoelt denk ik een Miniature American Shepherd.

Mini Australian Shepherds bestaan nog steeds en zullen ook altijd blijven bestaan. Daarnaast heb je ook Mini American Shepherds. Onze honden waren geregistreerd als Mini Australian Shepherds en eind 2014 hebben wij de overstap gemaakt naar de AKC en onze honden als Mini American Shepherds geregistreerd.

Ik heb het al eens eerder geschreven:
Goed gefokt en goed gesocialiseerd zijn ze open en vriendelijk naar vreemden. Ze vinden het leuk om samen wat met de baas te doen, maar liggen net zo lief bij je op schoot. Natuurlijk hebben ze, zoals iedere hond, hun beweging nodig. Onze ervaring is dat ze makkelijk zijn op te voeden en snel dingen leren, daarnaast zijn ze baasgericht. Onze roedel bestaat inmiddels uit 11 mini- en toys, waarvan we met 4 behendigheid doen. De rest is gewoon huishond bij ons.  

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" @Len, goede fokker adressen zijn welkom! "

 Marieke....de fokker bij uitstek, hier op hp, Gea........stuur haar maar een prive mail....

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

"  Marieke....de fokker bij uitstek, hier op hp, Gea........stuur haar maar een prive mail.... "

 Klopt,ik wilde het eerst afwachten  of Gea zelf reageert.

Jazz zijn moeder komt bij Gea vandaan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Klopt,ik wilde het eerst afwachten  of Gea zelf reageert.
Jazz zijn moeder komt bij Gea vandaan. "

 Dat vind Gea niet erg, ze is een uitstekende fokker...wat leuk dat jij er een hond van hebt.

Anoniem (Gast)

Grappig ik dacht dat fokkers het juist zo belangrijk vonden om het voortaan over American  Shepherd te hebben ivm de erkenning van het ras.maar mini Aussie  mag dus nog.  Ik vind het wel jammer (niet aanvallend bedoelt ) dat juist jij gea mensen niet aanmoedigt om met hun Aussie te gaan sporten. Mijn tweetal is ook gewoon 100 procent huishond hoor. Maar ze sporten wel en dat is voor hun het hoogtepunt  van de week. Er bestaan al zoveel leuke schoothondje met mooie kleuren.  Juist die werklust en slimheid maakt Aussies zo leuk. Ik vind het al zo jammer dat veel fokkers niet meer fokken op die werklust maar vooral op uiterlijk. Het haalt een beetje de pit uit het ras. En dat is nou net wat mensen die zo'n ras kopen juist zoeken. Gelukkig  heb ik ook op je site gespiekt  en zag ik dat jullie zelf wel juist lekker veel sporten met julie honden. Over het herksenwerk. Het zijn superslimme honden die het leuk vinden om na te denken. Die van mij kan bijvoorbeeld een paar schoenen bij elkaar zoeken uit een grote stapel, kan bakjes stapelen, zelf zijn speelgoed opruimen, dingen pakken op commando. Ze vinden alle  sporten leuk maar zijn vooral graag bij je. Samenwerken is tenslotte het allerleukst. Hun slimheid is ook wel een nadeel. Je kunt ze niet makkelijk voor de gek houden en als het ze een vinger geeft grijpen ze je hele hand. Ik vind ze geweldig  maar idealiseer  ze niet. En ik ben blij dat ik altijd fokkers heb getroffen die dat ook niet deden.

Volgende forumvraag: Likken van de buik
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^