weglopen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Francis SchoonenFrancis Schoonen

Onze labrador Sam loopt al sinds hij een pup is los tijdens het uitlaten. Hij is nu bijna 3 jaar. Sinds een week of twee gaat hij er als een speer vandoor als hij een andere hond tegenkomt. Hij reageert of niet op commando's of kijkt wel om, maar rent vervolgens door. Wij kunnen er dan achteraan om hem te gaan zoeken, want hij komt echt niet meer terug. Resultaat is dat wij hem nu aanlijnen. Iemand enig idee waar dit ineens vandaan komt en wat eraan te doen is?

 

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Wij hebben precies hetzelfde probleem met onze Labrador van bijna 3 jaar! Laatst zag ie een hond aan de overkant van waar wij liepen. Er zat een sloot tussen, maar dat hield hem niet tegen.. Vind het erg vervelend en schaam me dan ook altijd wel een beetje.. Gelukkig is die van ons niet altijd even snugger. Als we erachteraan gaan en we roepen hem en zwaaien met zijn lijn, dan denkt ie ah de lijn, leuk we gaan lopen! Terwijl ie al gewoon los is  Maar inderdaad als ie een andere hond in het vizier krijgt, is ie er al vandoor. Als ik alleen met hem loop, rent ie veel verder weg. Poos terug schoot ie het bos in en zag ik hem niet meer. Angstig moment, dus alleen los met hem lopen doe ik sowieso niet meer. Als mn vriend erbij is blijft ie in ieder geval in de buurt..

 

Waar het vandaan komt snap ik ook niet.. Nu vind ie andere honden gewoon altijd leuk en interessant, maar in het begin bleef ie wel staan als we zn naam zeiden of nee. Dat heeft nu geen effect meer. We proberen als we naar een losloopgebied gaan vroeg of juist wat later te gaan, maar anderen kom je altijd tegen. En ideaal is het niet. 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Misschien is de andere hond loops? Ik zou even het hierkomen weer oefenen. Even weer de puntjes op de i. Aan de lange lijn tijdelijk tot hij weer terug komt wanneer er honden in zicht zijn. Zijn er geen honden, ben je helemaal alleen, dan oefen je los. 

Loco & ik (Gast)

Is er een loopse hond in de buurt? Mijn vorige labrador reu had de behoefte om naar elke hond toe te gaan als  hij een loopse hond rook. Ik merkte het altijd aan zijn gedrag als hij de lucht van een loopse teef in zijn neus had. Werd hij gelijk aangelijnd. De mijne kan dan geen kwaad doen, maar niet alle honden vinden het even leuk als er een enthousiaste labrador kom buurten.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Mijn hond gaat naar elke hond toe. Reu, teef loops of niet loops.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Een terugval in gedrag. Dat kan op elke leeftijd wel eens gebeuren.

Probleem bij weglopen is dat het zeer zelfbelonend gedrag is: hond loopt lekker zn neus achterna zonder dat iets hem tegenhoud. Dan komt baasje er achteraan, ook heel opgewonden en roepen....leuk!Die komt meespelen

Dus volgende keer doet hij dat nog sneller en enthousiaster....

Gewoon weer stappen terug doen: hond consequent aangelijnd houden en leren dat hij niét naar andere honden toe mag. Andere honden negeren.

Als hij die situatie weer onder controle heeft, kun je hem langzaam, eerst aan een lange lijn, weer de vrijheid geven.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Angst voor andere honden.

 

Is er iets gebeurd met andere honden?

Toevallig ken ik ook een labrador die dit deed.

 

Ze hebben meegedaan aan de cursus sociale wandeling. Daarbij ga je in een groepje van 5 aangelijnde honden aan de slag met, signalen herkennen en hoe je het probleem kan oplossen.

http://www.dogstart.nl/cursussen/cursus-sociale-wandelingen

 

 

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Oh wat stom.. Ik heb je probleem verkeerd begrepen.. Je hond gaat ervandoor bij het zien van een hond.. Mijn hond wil en gaat juist naar de andere honden toe. En dan luistert ie totaal niet meer ons, hij rent er gewoon op af. Is dus heel wat anders dan jouw probleem.. 

 

Dan klinkt het advies hierboven wel goed :) Succes!

Anoniem (Gast)

Ik heb ook het omgekeerde 'probleem' met 2,5 jarige Lex, de wereld is voor hem 1 grote speeltuin, dus alles en iedereen is leuker dan het vrouwtje..
Ik ga in oktober een workshop 'perfect recall' met hem doen, ben benieuwd..

honden page profiel ElianeEliane

Loopt hij weg van andere honden?

Zo ja, van elke hond of van een bepaalde of specifieke hond?

Is er onlangs een andere hond naar hem uitgevallen o.i.d.? 

honden page profiel Francis SchoonenFrancis Schoonen

Hahaha, ik zie nu dat je mijn bericht idd op 2 manieren kunt opvatten! Ik bedoel dat hij naar andere honden toe rent, niet ervandaan! Hij vindt andere honden geweldig en is helemaal niet bang. Hij wil alleen zó graag met ze spelen dat hij mij niet meer ziet staan en sinds een paar weken dus ook niet meer naar commando's luistert als hij terug moet komen. Vanmiddag deed hij het weer: ik was inmiddels al een heel eind verder in het park en zodra ik hem losliet, ging hij er van door richting de plek waar hij het laatst een andere hond had gezien.

honden page profiel Francis SchoonenFrancis Schoonen

Ik ga in ieder geval het advies van Coby&Wanda opvolgen; bedankt voor het meedenken allemaal!

Volgende forumvraag: Volwassen hond poept in huis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^