Pittig een pupje...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LienLien

Hoi vandaag hebben wij onze pup 5 dagen. En misschien mag ik het niet zeggen, maar ben vandaag en gister redelijk down. Zelfs tot een huilbui toe. Vroeger thuis honden gehad, en nu zelf er een hebben is toch echt wel wat anders....ik mag echt niet klagen want onze pup doet t best goed.. 1 keer eruit in de nacht. Plassen na t slapen. Wel nog geregeld ongelukjes in huis. Ik twijfel gewoon aan mezelf of ik t wel allemaal kan. De kinderen (4 van 16,14,13,8) helpen goed mee. Man is er goed voor, maar laat t aan mij en kinderen over. Heeft hij ook duidelijk aangegeven. Ik ben denk ik gewoon geen puppymens. Ik vind m leuk, maar heb nog geen band met m. Moet m nog echt leren kennen..Maar dat weet je pas als je m in huis hebt. Iemand nog adviezen voor mij? Oja, het is een golden retriever pup.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

De puppy blues 

Dat is heel normaal! Die band die komt er nog wel die heeft tijd nodig :)

Het is even wennen zo'n druk pup die veel aandacht nodig heeft, veel begeleiding. Maar je hebt zo te lezen top kinderen die heel goed meehelpen! 

Gaan jullie een puppy cursus doen? Dat hielp hier goed om vertrouwen te krijgen dat we het aankonden.

 

Adem in adem uit :)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Advies, doorzetten. Er zijn veel mensen hier die er even de balen in hebben gehad, maar dat gaat wel over. 

Je pup is er net. Geniet er van, t is zo over.

Die band komt wel, als je maar genoeg plezier hebt met elkaar. 

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Gefeliciteerd met je puppy je zal het wel gewoon worden het is nog maar dage dus geef het gewoon de tyd en véél geduld het komt zeker góed veel succes

honden page profiel KickyKicky

honden foto van Kicky

Aller eerst kan ik je zeggen dat je geluk hebt dat je kinderen meehelpen! Ik en meerdere van ons hebben het gewoon in hun uppie gedaan. Echter snap ik goed hoe je je voelt. De eerste tijd heb ik me ook geregeld down gevoelt maar na een week of 1-2 kon ik mij geen leven zonder haar meer voorstellen. Enige wat ik je kan adviseren is door de zure appel heen bijten en consequent blijven, de puppyfase is zo voorbij en voor je het weet heb je een geweldige hond voor het gezin. Wat voor hondje is het? 

Ine &Jill (Gast)

Ik kan het mij heel goed voorstellen,  heb mezelf vaker afgevraagd waar ik aan begonnen  ben.

Ik ben 65 en sta er alleen voor pffff, jij hebt kinderen maak afspraken met ze zij hebben toch ook de pup gewild?

Iedereen 1 of 2 keer per dag uitlaten kom je al heel ver, in de weekenden  om de beurt pup s nachts  uitlaten. Succes  en sterkte.

honden page profiel Wilma van de WielWilma van de Wiel

honden foto van Wilma van de Wiel

" Hoi vandaag hebben wij onze pup 5 dagen. En misschien mag ik het niet zeggen, maar ben vandaag en gister redelijk down. Zelfs tot een huilbui toe. Vroeger thuis honden gehad, en nu zelf er een hebben is toch echt wel wat anders....ik mag echt niet klagen want onze pup doet t best goed.. 1 keer eruit in de nacht. Plassen na t slapen. Wel nog geregeld ongelukjes in huis. Ik twijfel gewoon aan mezelf of ik t wel allemaal kan. De kinderen (4 van 16,14,13,8) helpen goed mee. Man is er goed voor, maar laat t aan mij en kinderen over. Heeft hij ook duidelijk aangegeven. Ik ben denk ik gewoon geen puppymens. Ik vind m leuk, maar heb nog geen band met m. Moet m nog echt leren kennen..Maar dat weet je pas als je m in huis hebt. Iemand nog adviezen voor mij? "

 Zo herkenbaar ...mijn pup is nu 5 maanden en god o god wat heb ik vaak met mijn handen in mijn haar gezeten . Maar echt je zal straks merken dat het per week beter gaat en je er alleen maar meer van gaat houden ! Af en toe van je af typen is goed , want een pup opvoeden is gewoon een hele klus . Hier af en toe echt nog " klier " dagen , maar zo,n verschil met 3 maanden geleden . Even doorzetten want het is je tijd en energie echt waard !

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Ook ik herken het zeker. Vooral met m'n eerste hond al was daar ook veel hectiek omheen door privé problemen. De tweede nu 13 weken oud is wel makkelijker. Maar het komt goed zal steeds beter gaan! T is ook gelukt met je 3 kinderen moet je maar denken  Maarja begrijp wel dat het is zwaar is soms. Puppies zijn zo schattig dat je even vergeet dat er ook geleerd en opgevoed moet worden. En naast je drukke gezin.. 

Doorzetten in ieder geval, het wordt allemaal leuk. Je komt er wel ;)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik ben een echte pupmens....ben alleen, doe alles zelf, maar ik heb begrip hoor dat een pup niet makkelijk is, de pup wordt gelukkig groter en groter en ook makkelijker, het is voor velen afzien, maar als je pup straks een paar maanden is echt dan ben je die puptijd zo weer vergeten, probeer een vast ritme te krijgen , voor jou makkelijk en je pup weet waar die aan toe is.....ben heel eerlijk, hoe dat komt weet ik niet maar ik heb altijd makkelijker pups gehad, wel robbedoezen en energievol maar niets geen slopers, en zo makkelijk, slapen op eigen beweging, hoefde niets te zeggen of te puschen, rustige pups ,een ritme is voor een pup belangrijk....advies voor je, houd het vol wees rustig als je ergens tegen aanloopt, de ene dag gaat het makkelijker dan de andere dag, wat de band betreft....dat is ook niet ineens, dat heeft tijd nodig, heel gewoon dat je aan zo,n pup moet wennen, heel wat anders dan een volwassen hond, maar een pup kan je mooi naar je eigen hand zetten, let op ook een pup voelt feilloos jouw stemmingen aan, wees rustig, als je het wat te veel wordt, niet aarzelen, het even uit handen geven en even mooi je eigen ding gaan dien.

honden page profiel LienLien

Dank voor jullie lieve woorden. Dat heb ik echt nodig. Loop de hele dag en nu weer met steen in mijn maag. En kan moeilijk verklaren waar dit door komt. Ik lijk wel ineens labiel!! Misschien de structuur die ik mis, kan ik t wel, heb ik er goed aan gedaan, niet teveel met wens kinderen meegegaan... Mijn zoon had m gisteren om 2300 uur uitgelaten. Daarna netjes in de bench. Om 4.30 uur ben ik er nog uitgegaan om m te laten plassen. Ging goed! Daarna weer in de bench gedaan, maar dat vond ie minder.. Piepen!!! Even erbij gezeten, hand door kooi en stil. Na 15 min ging t wel weer. Merk dat dat terugbrengen naar de bench dan lastig is.Ik voel me redelijk brak...ik zet de wekker elke nacht een half uur later om m te laten wennen. Maar als ik straks op bv half 6 zit lijkt me dat een lastige tijd. Dan begint de dag al bijna. Hoe doen jullie dat?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het gaat echt wel weer beter hoor.

De eerste weken zijn gewoon heel intensief.

Dan heb je nog geen hond, maar een kleine babyhond die van niets weet en waar je zowat 24/7 zicht op moet hebben en die voornamelijk plassen. 

 

Hier was het na een week of twee weken (weet het niet meer pecies) dat de pup er niet meer 's nachts uit hoefde.

En ik had beide honden de eerste maanden in de slaapkamer.

Het oudste hondje slaapt nu al 15 jaar op bed ha ha.

En de jongste hond ging na een maand naast het bed, in de bijkeuken slapen, ging ook prima.

 

Wat voor hond hebben jullie?

 

 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

" Dank voor jullie lieve woorden. Dat heb ik echt nodig. Loop de hele dag en nu weer met steen in mijn maag. En kan moeilijk verklaren waar dit door komt. Ik lijk wel ineens labiel!! Misschien de structuur die ik mis, kan ik t wel, heb ik er goed aan gedaan, niet teveel met wens kinderen meegegaan... Mijn zoon had m gisteren om 2300 uur uitgelaten. Daarna netjes in de bench. Om 4.30 uur ben ik er nog uitgegaan om m te laten plassen. Ging goed! Daarna weer in de bench gedaan, maar dat vond ie minder.. Piepen!!! Even erbij gezeten, hand door kooi en stil. Na 15 min ging t wel weer. Merk dat dat terugbrengen naar de bench dan lastig is.Ik voel me redelijk brak...ik zet de wekker elke nacht een half uur later om m te laten wennen. Maar als ik straks op bv half 6 zit lijkt me dat een lastige tijd. Dan begint de dag al bijna. Hoe doen jullie dat? "

 Je pup gaat straks doorslapen en dan red je het wel tot een uur of 7. En als hij de bench echt niet leuk vindt, koop dan een mand voor m en zet die op een plaats waar hij weinig kattenkwaad kan uithalen 's nachts. Overdag zoveel mogelijk zijn eigen plekje laten kiezen, zeker met de warmte, en zorgen dat je kamers waar hij mag rondlopen volledig pup-proof zijn. 

honden page profiel LienLien

Sylvia, we hebben een golden retriever pup. 

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Komt echt wel goed hoor! Ook ik heb de puppy tijd als zwaar ervaren met menig huilbui en slecht voelen tegenover Duke, hij heeft er immers niet voor gekozen bij ons terecht te komen..

Je zal waarschijnlijk last hebben van slaaptekort en dan ook nog met deze hitte, dat valt allemaal niet mee!

Die band komt echt wel, eerst het opvoeden ;-)

honden page profiel Susan en LokiSusan en Loki

honden foto van Susan en Loki

" Dank voor jullie lieve woorden. Dat heb ik echt nodig. Loop de hele dag en nu weer met steen in mijn maag. En kan moeilijk verklaren waar dit door komt. Ik lijk wel ineens labiel!! Misschien de structuur die ik mis, kan ik t wel, heb ik er goed aan gedaan, niet teveel met wens kinderen meegegaan... Mijn zoon had m gisteren om 2300 uur uitgelaten. Daarna netjes in de bench. Om 4.30 uur ben ik er nog uitgegaan om m te laten plassen. Ging goed! Daarna weer in de bench gedaan, maar dat vond ie minder.. Piepen!!! Even erbij gezeten, hand door kooi en stil. Na 15 min ging t wel weer. Merk dat dat terugbrengen naar de bench dan lastig is.Ik voel me redelijk brak...ik zet de wekker elke nacht een half uur later om m te laten wennen. Maar als ik straks op bv half 6 zit lijkt me dat een lastige tijd. Dan begint de dag al bijna. Hoe doen jullie dat? "

 Ik ben ook wel benieuwd hoe anderen dat hebben aangepakt. Mijn pup is nu 12 weken, en ik ga er nog iedere nacht uit. Afgelopen nacht keek hij mij wel aan, "ben je gek, het is midden in de nacht". Zou hij al kunnen doorslapen? 

honden page profiel LienLien

Susan, Hoelaat laat je m s nachts plassen? Maak je t steeds later?

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Veel plezier met je pup,hoe klinkt dat..het komt

 

echt wel goed hoor. Ik ben niet meer piepjong en honden mens. Mijn man vind het ook leuk maar niet de lasten. Het viel voor de drommel niet mee. Ook ik had een knak maar de pup weg doen ,geen haar op mijn hoofd die daar aan dacht. 

 

De bench stond op onze kamer hij was bij zijn moeder een puppyren gewend. Begon te piepen dus naar beneden met bench en al. Wekker gezet vaak laten plassen. Vanaf een uur of 6 ben ik beneden gaan slapen. Over dag was minder dan wilde hij niet. Toch is dat ook goed gekomen. Na 7 mnd hebben we de bench op geruimd. 

 

Heb geduld, als het kan laat de kinderen helpen of met dingen in huis of met uitlaten.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

"  Ik ben ook wel benieuwd hoe anderen dat hebben aangepakt. Mijn pup is nu 12 weken, en ik ga er nog iedere nacht uit. Afgelopen nacht keek hij mij wel aan, "ben je gek, het is midden in de nacht". Zou hij al kunnen doorslapen?  "

 Ik ben er alleen uitgegaan als ie begon te "rommelen " of wanneer ie begon te piepen. En dat stopte na 3 nachten bij mijn nu 12 weken oude pup.. en tot nu toe geen ongelukjes gehad snachts 

honden foto van Inge, baasje van Gina, Flynn en Wobbe

Heel herkenbaar. Volhouden want geloof me... Over een tijdje zou je hem voor geen goud meer willen missen. Wij hebben 3 honden en de laatste is nu 7 maanden. Bij alledrie heb ik toen ze pup waren wel even gedacht waar ben ik aan begonnen en dit is echt de laatste keer. Maar nu zal ik het zo weer doen. Je zult zien hoe jullie band gaat groeien. Komt echt goed.

honden page profiel Wilma van de WielWilma van de Wiel

honden foto van Wilma van de Wiel

Ik heb nooit geen wekker gezet . Eerste 2 nachten op de bank geslapen , maar ik had geluk Bella sliep gelijk van 23.30 uur tot 7.00 uur door . Nu slaapt ze in het weekend al weleens tot 8.00 / 8.30 uur . Dus ook dat gaat echt beter en gemakkelijker worden hoor . 

honden page profiel LienLien

Dank voor jullie tips. Denk dat ik de wekker ook niet meer zet om eruit te gaan. Hij piept immers niet. Gewoon afwachten hoelaat ie gaat piepen? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Dat is per pup zo verschillend, moeten ze er uit of niet snachts........mijn ogin 7.5 week ging om half negen slapen, en om zes uur ging ik er uit met de gedachten ik moet ridderen, welnee ik heb een slaapkop, droog ...en geen aanstalten maken om te plassen, bams daar ging ik wel drie x per nacht voor uit , dat was een pup die nimmer sliep, zat in de nacht meer buiten dan binnen, met een kop koffie op de bank, en ogin is een rustige hond een slaper, bams wordt tien jaar en komt nog om half zes van, hallooooooo, kom er eens uit, en ogin draait zich dan nog eens om, verschillend van pup....daar doe je goed aan om steeds de tijd wat voort te schuiven, als je om half zes opstaat, ja dan ga je niet meer zo gauw naar bed, en dat je pup er dan niet meer in de bench wilt is logisch, de nacht duurt lang.......heb je goede botten. ? Schaf die aan, grote van farmfood of biofood, goed verteerbaar, geef ze  als het jou uitkomt, haal ze weg als de pup genoeg gekauwd heeft dan blijven de botten interessant.....en heus de dag komt echt dat je pup doorslaapt tot een acceptabele tijd.

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Als de pup niet zelf aangeeft om eruit te moeten, zou ik inderdaad geen wekker meer zetten. Door het normaal te maken er s'nachts uit te gaan, went de pup alleen maar aan iets wat je probeert af te leren. Voor onze hond hebben we nooit de wekker gezet en die sliep op nacht 4 heerlijk door, daarna nooit meer gehoord s'nachts (tenzij hij ziek is).

Mocht de pup zelf niets aangeven maar meerdere ongelukjes hebben gehad s'nachts, alleen dan is het zaak om te kijken hoe je dit kunt doorbreken. Maar grote kans dat jullie pup gewoon s'nachts doorslaapt of het zelf aangeeft. Wat betreft het hebben van een band, komt dat ook wel goed. Ik heb dit ook gehad met mijn pup. De eerste dagen werd hij geleefd door iedereen die naar hem wou komen kijken. Hij vond nog iedereen leuk en wist nog niet wie nou echt belangrijk waren. Op een gegeven moment gaat hij doorkrijgen dat jij voor hem zorgt en wordt dat vanzelf beter. Kost gewoon een beetje tijd. Komt allemaal goed! Succes en veel plezier met jullie pup!

honden page profiel teckelfanteckelfan

honden foto van teckelfan

Ik herken het wel hoor, had het vooral de eerste 2 weken, daarna niet meer. Bij mij kwam het echt door de gebroken nachten. Daar kon ik bij mijn kinderen ook slecht tegen :-)

Finn (nu 12 weken) ging na 2 weken doorslapen en slaapt dus nu van 23u tot 6.30. 
Overigens maakte ik het me na een paar dagen ook wat makkelijker; als Finn om 3.30 had geplast nam ik hem daarna mee naar mijn bed. Dan sliepen we allebei meteen verder. Geen last van gehad verder, want na 2 weken hoorde ik hem pas om 6.30.

Komt echt goed hoor!

honden page profiel Susan en LokiSusan en Loki

honden foto van Susan en Loki

Ik ga er rond 4.00 of 5.00 uit. En dan is hij rond 22,00 of 23.00 voor het laatst uit geweest, dus hij houdt het minimaal 5 uur vol. We willen na het weekend de tijd langzaam gaan verschuiven en steeds langer maken, totdat hij doorslaapt

honden page profiel --

honden foto van -

Allereerst gefeliciteerd met jullie pup :-)

Wat leuk een Golden, leukste ras wat er is, als je het mij vraagt! ;-) Haha!

 

De eerste weken zijn heel intensief en vragen veel geduld en tijd en energie..... Toch komen er écht betere tijden aan hoor. Ikzelf ben wel echt een puppy-mens en heb ultiem genoten van die periode. Mijn hond was destijds heel erg makkelijk, dat zal wel meegeholpen hebben ook. Ik ben de eerste twee nachten opgestaan, maar ik moest hem echt wakker maken en het liefst sliep hij buiten meteen weer verder. Toen besloten om er niet meer uit te gaan. Dus om 23.00h voor het laatst plasje doen en om 06.00h weer naar beneden. Toen lag hij vaak nog te slapen, dus 07.00h was vroeg genoeg.

 

Inmiddels is hij 4 jaar en als ik hem niet wakker maak, dan slaapt hij tot 12.00h uit.... Haha, alleen voor het eten wil hij wel wakker worden dan.

 

 

De band zal echt nog moeten groeien. En die zal ook echt wel komen hoor! Ben je van plan om puppycursus te volgen? Dat is vaak wel een goede manier om samen een band op te bouwen. :-)

 

Ik en mijnn hond gaan nog altijd naar gehoorzaamheidstrainingen. Niet omdat hij moet leren luisteren  (hij kan in principe alles wel), maar puur omdat je samen heerlijk bezig bent... Op die manier wordt de band alleen maar sterker en sterker. Je gaat elkaar leren kennen en vertrouwen. Je gaat ook leren je hond te respecteren en andersom zal dat net zo zijn....... Wat ik het allerbelangrijkste vind,  is het hebben van wederzijds respect en vertrouwen. Dat zijn dingen die met de tijd moeten groeien.... 

 

Feitelijk zijn jullie natuurlijk vreemd voor elkaar en is alles op dit moment anders en vreend voor jullie. Jullie moeten elkaar leren kennen, leren vertrouwen en op die manier zal er een band ontstaan..... 

 

Probeer je vooral te focussen op al het leuke wat de pup jullie geeft. Dat zijn de dingen die je moet benadrukken, daardoor zal je al veel sneller anders gaan kijken naar de pup.... Leuk spelletjes doen, samen snuffel spelletjes doen en kijken naar dat wat hij allemaal zo goed doet... :-) Dat is zo genieten!

 

 

Heel veel geluk met jullie pupje en succes deze eerste periode! Wellicht kijk je er over een aantal maanden net een grote glimlach op terug, want ze groeien zo snel!

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

" Dank voor jullie tips. Denk dat ik de wekker ook niet meer zet om eruit te gaan. Hij piept immers niet. Gewoon afwachten hoelaat ie gaat piepen?  "

 Dat zou ik doen ja

 

Verder.... volhouden... komt goed

honden page profiel --

honden foto van -

Even een toevoeging op het 'wederzijds respect en vertrouwen'.

 

Wat ik vooral bedoel met respect en het respecteren is dan jouw hond uniek is in zijn soort. Hij heeft zijn goede dingen en soms zijn er ook puntjes die je wellicht anders had willen zien. Door samen bezig te zijn leer je je hond kennen en lezen, je leert omgaan met zijn/haar karakter en je respecteert het geheel van je hond.... Met alles erop en eraan.

 

Vertrouwen spreekt voor zich.

 

Ik vind het liedje van John Legend altijd een mooie hiervoor. 

"I love your curves and all your edges, all your perfect imperfections"...... En zo kijk ik ook naar mijn hond... Hij heeft zijn 'imperfecties', maar die zijn juist perfect omdat dat hem maakt tot wie hij is. En hij is de allerleukste op álle fronten.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Ik zou inderdaad gewoon even aankijken of je hem ook hoort snachts..Zo niet dan wel even controleren of ie iets heeft gedaan in de bench. Kan zijn dat ie gewoon niks aangeeft, dat deed mijn labrador later namelijk wel.. Wel stil, maar hij moest wel degelijk iets. Toen ben ik er wel weer uitgegaan en ben toen met de tijden gaan schuiven tot ie op een christelijke tijd wakker werd haha.

De tips en adviezen van R&M vind ik wel erg goed. Die band komt wel, het valt je even tegen nu en daarvan ga je het beestje niet meteen de leukste en de liefste vinden, ook al weet je wel dat deze geen schuld heeft. Komt allemaal wel goed :) En ik zou zeker na gaan denken over een puppycursus. Dan leer je ook heel veel en weet je wat je thuis allemaal nog kan ondernemen. Wat weer goed is voor de band tussen jullie. Misschien rol je dan later wel de doggydance of behendigheid oid in. Dat kan ook erg leuk zijn.

Ik wens je nogmaals veel succes, sterkte op bepaalde momenten en zeker veel genietmomenten. Voor je het weet is ie een grote stoere kerel en dan denk je nog wel eens terug aan de puppydagen  

 

honden page profiel LienLien

Wat een herkenbaarheid en mooie woorden hier! Ik zal vannacht s proberen om de wekker niet te zetten en te kijken hoe het gaat. Mocht hij toch in de bench hebben geplast weet ik dat ik te snel ben geweest. Verder beginnen we volgende week met puppycursus. Ik hoop daar ook veel te kunnen delen. Mijn middelste dochter is al helemaal gek van t beest. Ik vind t dan gek dat ik dat nog niet heb. Komt misschien ook door mijn gemoedstoestand, moe, nieuwe structuur vinden ed... 

pagina 1 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: herkenbaar?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^