Pittig een pupje...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LienLien

Hettie, ik vind t moeilijk. Ik hoor dat een pupje een uur op is en dan ong 2 uur rust nodig heeft. Als ie los is kan hij z'n rust niet vinden. Loopt constant rond. Daarom vind ik t lastig wat te doen. Hij moet ook wennen aan de bench als ik er niet ben..

honden page profiel LienLien

Hettie, ik vind t moeilijk. Ik hoor dat een pupje een uur op is en dan ong 2 uur rust nodig heeft. Als ie los is kan hij z'n rust niet vinden. Loopt constant rond. Daarom vind ik t lastig wat te doen. Hij moet ook wennen aan de bench als ik er een keer niet ben..

honden page profiel LienLien

Sorry, was 2 keer

honden page profiel KelKel

honden foto van Kel

Loopt hij ook rond als jij lang uit op de bank ligt? Of in iedergeval zelf rust neemt. Meestal worden zij dan ook rustiger. Als ie dan eenmaal rust neemt kan je zelf na een paar minuten zonder contact te maken weer je ding doen.

honden page profiel LienLien

Ik word er wat onzeker van . En wat betreft wandele. Wij wandelen elke keer de toegestane minuten behorend bij zijn leeftijd en spelen daarna nog met m...

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Herkenbaar... Beer was een draak van een pup. Man, wat heeft die vaak in mijn handen gehangen en wat heeft die er vaak voor gezorgd dat ik dacht: nooit meer!! Hij hapte, sloopte, was de hele dag alert, sliep nooit... Pa en ma zeiden natuurlijk: jij wil een hond, jij voedt hem op.
Prima, maar man wat is het soms gruwelijk moeilijk. Bij sommige pups werkt het inderdaad niet om hem zelf een plaats uit te laten kiezen of zelf zijn rust te laten pakken. Sommige pups doen dat óf niet, óf pas als je heel erg wanhopig bent.

En ik ga nu iets zeggen wat waarschijnlijk door een hoop mensen ontkracht gaat worden: misschien kun je hem eerst in de bench doen om verplicht zijn rust te pakken. Kong mee met iets lekkers erin (zijn eigen brokjes en dan afdichten met smeerworst of pindakaas), doek erover. Zelf ook geen drukke geluiden maken.
Of telkens als hij iets druks wil gaan doen optillen, meenemen naar de plaats en neerleggen. Blijven volhouden. Het was de enige manier om Beer rustig te krijgen. Later, als hij wat ouder is en zelf zijn rust wat meer kan pakken, kun je hem misschien gewoon loslaten in de kamer of in de gang (mits hij niet sloopt..)

Nee, natuurlijk vinden lang niet alle pups het prima om in de bench te gaan, maar ik ben ook van mening dat als het goed aangeleerd wordt en de pup van tevoren goed is uitgelaten etc. het echt geen kwaad kan om gewoon even te zeggen; zo, nu is het klaar.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Ik word er wat onzeker van . En wat betreft wandele. Wij wandelen elke keer de toegestane minuten behorend bij zijn leeftijd en spelen daarna nog met m... "

 



Hoeft niet hoor! Lekker wandelen buiten (als hij dat leuk vindt). De toegestane minuten zijn alweer verouderd. Misschien vindt hij het leuk om zoekspelletjes te doen, worden ze vaak moe van.

Koekjes in een handdoek/washandje verstoppen, koekjes verstrooien en laten zoeken etc. Er zijn een hoop goede denkspelletjes.

honden page profiel Wilma van de WielWilma van de Wiel

honden foto van Wilma van de Wiel

Snap jou helemaal hoor Lien . Ik heb ook weken gehad dat ik dacht nooit geen eigen " rustig " leven meer te krijgen . Alles draaide hier om Bella ( en nog vaak ) . Voelde me ook onzeker en was bang dat ik niet in de wieg was gelegd om een pup op te voeden . Maar echt het gaat beter worden en de momenten van intens genieten worden groter . Wat bij mij hielp als Bella overprikkeld was haar in de bench doen en dan een deken er overheen . Dan wist ze dat het slaaptijd was ( maar misschien doe je dat al wel ) . Ik heb ook een tijd een schema aangehouden , zodat de kinderen handvaten hadden . Zolang spelen en dan zolang slapen . Dat bracht hier wel wat meer rust . Zou je zo graag helpen , want weet hoe jij je nu voelt . Maar weet je als je over een paar maanden terug kijkt ben je al een hoop vergeten . Hou zoveel van mijn ondeugende kalfje ;-) . 

honden page profiel KelKel

honden foto van Kel

Het wordt inderdaad met de weken makkelijker. Je moet elkaar ook nog echt leren kennen en dat kost wat tijd. Maar net als bij een kind bedenken. Gepoept, geplast, gewandel, gespeeld, gekauwd (gegeten) ok dan nu rust. En consequent blijven. Die van ons is nu 15 weken en wat een verschil met 5 weken geleden zeg, ook wat ons zelf betreft. We zijn met zn allen "gegroeid".

honden page profiel LienLien

Dank voor de goede adviezen. Wij doen idd een laken over de bench. En proberen structuur aan te bieden, ook Voorde kinderen. Even laten plassen in stukje tuin, eten, stukje wandelen, thuis spelen en dan rust... Het draait nu even allemaal om pupje... Ben blij om te horen dat t over paar weken weer anders kan zijn..

Sam (Gast)

wij hebben sinds vrijdag een boxerpup. Helemaal verliefd en wat doet hij het mega goed. Slaapt in de bench bijna de hele nacht door. Soms overdag nog een plasje binnen maar hoort erbij. Kleine wandelingetjes los en aan de riem gaan super. En overdag als ik op de bank TV ga kijken ligt hij op m'n voeten of ernaast te slapen. Ook proberen we iedere dag iets kleins te doen voor socialisatie. Even kijken bij een drukke weg. Kinderen die een snoepje geven, etc. In huis is die dan ook veel rustiger. Ben benieuwd of het als tegenhanger dan een draak van een puber wordt :-). Lien misschien makkelijk gezegd van mijn kant, maar probeer de dingen wellicht wat meer los te laten en te ontspannen. Als jij ontspannen bent en weer een beetje ritme in je dag krijgt is je pup ook een stuk makkelijker. Knuffel en speel (niet te wild) regelmatig met je pup en bouw zo snel mogelijk een band op, leer je pup snel kennen en begrijpen. Dat maakt het ook allemaal een stukje makkelijker. Heel veel succes. En wel proberen te genieten hoor, voor je het weet is het alweer een grote hond :-)..! 

honden page profiel LienLien

Hoi Sam, ik denk idd dat ik te krampachtig ben en het allemaal volgens het boekje wil doen. Zal pupje ook wel voelen. Ga zelf proberen ook wat relaxter te zijn. Wilma , dank voor je opbeurende woorden..

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Lien, waarom laat je je pup piepend in de bench zitten? Zo maak je t er niet leuker op voor je pup. Lekker rond laten lopen, gaat vanzelf ergens liggen voor te slapen.

Ook bij vrienden gewoon laten lopen. 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Hettie, ik vind t moeilijk. Ik hoor dat een pupje een uur op is en dan ong 2 uur rust nodig heeft. Als ie los is kan hij z'n rust niet vinden. Loopt constant rond. Daarom vind ik t lastig wat te doen. Hij moet ook wennen aan de bench als ik er een keer niet ben.. "

 

Niks gaat volgens een boekje. Het is een richtlijn, daar kun je dus van af wijken.

Het kan zo zijn dat je pup sneller moe is en dus eerder ergens gaat liggen slapen, het kan zijn dat je pup na een uur nog niet moe is en dus nog wat uitdaging nodig heeft in de vorm van een spel of wandelen, of je pup pakt zn rust niet en word poepie vervelend, dan zul je er even rustig bij moeten gaan zitten met iets te kauwen of een Kong. 

 

Niet te krampachtig, laat boekjes wat los en volg je hart.

 

Het aanleren van de bench overdag met minuutjes en blijf er even lekker bij zitten. Neem overal uitgebreid de tijd voor. Doe je dat nu, dan heb je er later gemak van.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

" Hettie, ik vind t moeilijk. Ik hoor dat een pupje een uur op is en dan ong 2 uur rust nodig heeft. Als ie los is kan hij z'n rust niet vinden. Loopt constant rond. Daarom vind ik t lastig wat te doen. Hij moet ook wennen aan de bench als ik er niet ben.. "

 Go with the flow en relax... Echt, dat maakt het een stuk makkelijker. En ga zelf ook eens rustig zitten (met een boek of zo). Pup valt aan jouw voeten in slaap. Wat wil je nog meer? 

honden page profiel LienLien

Hoi Ruby, vindt t piepen van pup in bench ook niet fijn. Lees zoveel dat ik t soms niet meer weet . Hij is pas 9 weken. Als ik m uit de bench haal als ie piept heeft ie ' gewonnen'? Wat is wijsheid hierin? Nu is er nog altijd iemand  thuis, maar als ik bv keer boodschap wil doen als er niemand is, zal ie ook in de bench moeten. Ik heb 4 kinderen, maar dit is echt nog een gebruiksaanwijzing voor mij...

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

" Hoi Ruby, vindt t piepen van pup in bench ook niet fijn. Lees zoveel dat ik t soms niet meer weet . Hij is pas 9 weken. Als ik m uit de bench haal als ie piept heeft ie ' gewonnen'? Wat is wijsheid hierin? Nu is er nog altijd iemand  thuis, maar als ik bv keer boodschap wil doen als er niemand is, zal ie ook in de bench moeten. Ik heb 4 kinderen, maar dit is echt nog een gebruiksaanwijzing voor mij... "

 Doe boodschappen als er iemand thuis is. Je pup van 9 weken laat je nu nog niet alleen. En dat ook opbouwen, heel kort in het begin. 

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

" Hoi Ruby, vindt t piepen van pup in bench ook niet fijn. Lees zoveel dat ik t soms niet meer weet . Hij is pas 9 weken. Als ik m uit de bench haal als ie piept heeft ie ' gewonnen'? Wat is wijsheid hierin? Nu is er nog altijd iemand  thuis, maar als ik bv keer boodschap wil doen als er niemand is, zal ie ook in de bench moeten. Ik heb 4 kinderen, maar dit is echt nog een gebruiksaanwijzing voor mij... "

 Ik ben het eens met mijn voorgangers. Laat het allemaal wat losser, daar maak je het jezelf een stuk makkelijker mee! 

 

Van wie MOET jouw pup elke keer 2 uur rusten? Van de boekjes? Van verhalen op internet? 

Kijk vooral naar je pup, oogt ie moe? Ja dan is het tijd, daar heb je geen klok voor nodig.. 

 

Verder, is de bench een must? Heb je bijv een dichte keuken of een gang? Dat zou ook een plek kunnen zijn waar je de pup over een tijdje met een gerust hart eventjes alleen zou kunnen laten.

 

Laat de teugels lekker vieren en geniet! 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Hoi Ruby, vindt t piepen van pup in bench ook niet fijn. Lees zoveel dat ik t soms niet meer weet . Hij is pas 9 weken. Als ik m uit de bench haal als ie piept heeft ie ' gewonnen'? Wat is wijsheid hierin? Nu is er nog altijd iemand  thuis, maar als ik bv keer boodschap wil doen als er niemand is, zal ie ook in de bench moeten. Ik heb 4 kinderen, maar dit is echt nog een gebruiksaanwijzing voor mij... "

 

Je pup heeft dan niks gewonnen, behalve het vertrouwen dat jij er wel bent voor hem en dat is belangrijk. Nu leert hij te vertrouwen op jullie. Jullie kennen elkaar net, het heeft een tijdje nodig. Leer het alleen zijn eerst aan met naar het toilet gaan en de toiletdeur dichtdoen als je moet.

Even de post uit de brievenbus halen, deur naar de gang dicht doen.

 

Zorgen dat er de eerste weken iemand thuis is als jij weg moet.

 

Alleen zijn moet je echt langzaam opbouwen, doe je dat niet, dan heb je mogelijk straks een hond met verlatingsangst en dat zou gewoon erg jammer zijn.

Sam (Gast)

helemaal eens met Ruby. Niet forceren en laten piepen. Gewoon een stapje terug doen of lekker een boek gaan lezen naast de bench en de pup met deurtje open in de bench doen, zo zijn wij ook begonnen. Ook snoepjes in de bench verstoppen als hij het even niet ziet is een goede tip. Zorg ook nu al dat je boven snel iets gaat pakken of naar de wc gaat met de deur dicht. Doe dit wel op een moment als je pup rustig en ontspannen is. Daarna negeren, vooral doen of het heel normaal is. Dat ik aan geef dat hij in de bench slaapt is wel met mij er nog naast. Ga proberen vannacht op de bank om de hoek te gaan liggen en uiteindelijk weer lekker in m'n eigen bedje :-). Oja hier net ook een puppy kong met die puppy vulling geprobeerd. Een heel groot succes ;-). Ook komt die net weer met z'n kauwbot aanzetten, zo schattig. Wij laten de komende weken de pup ook niet alleen hoor. Wel gaan we om de beurt eens weg. Dan leert de pup ook dat je weg bent en vanzelf weer terug komt. We worden nu al met een grote kwispelstaart weer begroet. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Sam, ik zou niet negeren maar belonen omdat ie braaf is geweest. 

 

Dat doe ik hier nog altijd. Dag lieve puck, goed op t huis gepast? Brave hond!

Zelf ga ik ook gelijk wandelen als ik terug kom. Even quality time nadat ze alleen is geweest. 

Sam (Gast)

hoi Ruby, negeren is misschien een groot woord maar ik geloof er ook niet in om elke keer dat ik een paar seconde uit beeld ben geweest en hij nog lekker is blijven liggen om dit uitbundig te belonen. Voor m'n gevoel maak ik het dan veel groter dan het is. Met de stem een braaf of goedzo of alleen al even vriendelijk aankijken om te laten weten dat ik er weer ben vind ik eigenlijk voldoende. Gelukkig is opvoeden ook iets heel persoonlijks, en bij hond nr 3 heb ik daar ook een beetje m'n eigen weg en mening in gevonden ;-). Valt me gewoon op hoe makkelijk en heerlijk het met deze pup gaat en dat een aantal dingen die mij goed bevallen Lien misschien kunnen helpen. Maar nogmaals ik vind opvoeden heel persoonlijk en iedereen moet vooral doen waar hij/zij zich goed bij voelt, zolang je maar respect hebt voor je pup/hond en vertrouwen en een band creëert. Daarin ben ik het dus met je eens dat als een pup de boel uit angst bij elkaar piept en blaft in de bench dit niet helpt in het opbouwen van vertrouwen in elkaar. Een pup doet dit namelijk ook echt niet voor de z'n lol op dat moment en dominantietheorie en te snel toegeven geloof ik niet in. Gewoon een stapje terug doen en je pup leren aanvoelen. Als hij je namelijk vertrouwt dan is de bench ook echt geen punt meer. Maar dit is mijn visie en mening en zoals met veel dingen zien andere dat weer op een andere manier ;-). 

honden page profiel --

honden foto van -

" Hoi Ruby, vindt t piepen van pup in bench ook niet fijn. Lees zoveel dat ik t soms niet meer weet . Hij is pas 9 weken. Als ik m uit de bench haal als ie piept heeft ie ' gewonnen'? Wat is wijsheid hierin? Nu is er nog altijd iemand  thuis, maar als ik bv keer boodschap wil doen als er niemand is, zal ie ook in de bench moeten. Ik heb 4 kinderen, maar dit is echt nog een gebruiksaanwijzing voor mij... "


Maar wat doet hij als je hem gewoon een lekker plekje geeft wat je kan afsluiten? Bijv. in een keuken of bijkeuken, in een halletje? 

Of iets wat je kan afzetten met een puppyren. Een bench is voor de ene hond een veilig holletje en voor de ander is het een bedrukte en benarde plek. Mijn hond ging er 's nachts zonder morren in, maar overdag kwam hij er niet eens bij in de buurt. Dus als hij moest slapen of rusten, dan maakte ik een plekje voor hem van zijn dekentjes, gaf hem een puppy kong en dan kon hij heerlijk liggen slapen op die plek. 

Als een bench niet nodig is omdat hij zich gewoon gedraagd buiten de bench, zou ik persoonlijk dat eerst proberen. 

En probeer ook een beetje te ontspannen. Je hoeft echt niet alles volgens het boekje te doen. Kijk naar je pup, wat kan hij hebben en wat niet. En anticipeer daarop. 

honden page profiel Nanette en Boaz Nanette en Boaz

honden foto van Nanette en Boaz

Heel herkenbaar, wij hebben een golden retriever pup van inmiddels 16 weken. De eerste dagen gingen nog wel maar daarna zakte ik ook even weg in een diepe put. Ik was onzeker, doe ik het wel goed? Ik voelde nog niet direct een band met de hem en dat had ik wel verwacht. En ik vond het zo lastig, weer een "baby" in huis. Ik heb ook veel gehuild en liep met een knoop in mijn maag rond. Waarom moest ik nou zo nodig een pup?

Inmiddels gaat het super goed hier, ik ben erg blij met mijn vriendje, het is nog steeds wel lastig soms maar ons ventje is zo leergierig.

Je dochter is een wijze meid: je moet nu echt investeren dan heb je straks een vriend voor het leven. Mooi dat ze dat ziet!

Ik heb niet alles gelezen dus misschien stel ik een vraag die al beantwoord is maar ga je ook naar puptraining? Ik heb daar heel veel aan. Het is leuk, mijn pup vindt het leuk en we leren zoveel, ik stel daar al mijn vragen.

Heel veel succes met je pup en ik hoop dat je een beetje van hem kunt genieten.

honden page profiel LienLien

Oh Nanette en Boaz, dezelfde gevoelens, ik schaam me er gewoon voor. Probeer ze echt te negeren. Ga donderdag voor t eerstvolgend cursus. Hoop daar ook mijn verhaal en vragen kwijt te kunnen....je zult zien.. Over een paar maanden lach ik erom als ik dit bericht lees..

honden page profiel KelKel

honden foto van Kel

  • Vanavond weer puppy cursus gehad, nou wat denk je, de meeste zaten met het zelfde. Hij eet alles van de grond, bijt in alles en iedereen, blaft zo veel en ga zo maar door. Donderdag lekker genieten van de quality time en het kunnen delen van je verhaal. Je hoeft je niet te schamen de meeste pup eigenaren begrijpen je heel goed.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Oh Nanette en Boaz, dezelfde gevoelens, ik schaam me er gewoon voor. Probeer ze echt te negeren. Ga donderdag voor t eerstvolgend cursus. Hoop daar ook mijn verhaal en vragen kwijt te kunnen....je zult zien.. Over een paar maanden lach ik erom als ik dit bericht lees.. "

 

Ja dat weet ik wel zeker, hoor!

Ik wil een hond zelf als pup aanschaffen omdat ik alles van ze wil mee maken.

Maar ik was beide keren blij, als ze uit de puppentijd waren ha ha.

Eigenlijk vanaf dat ze hun gebit gewisseld hebben, dan is dat puppy bijten ook over.

Ik vond ze super leuk als pup hoor, maar volwassen vind ik ze leuker!

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Oh Nanette en Boaz, dezelfde gevoelens, ik schaam me er gewoon voor. Probeer ze echt te negeren. Ga donderdag voor t eerstvolgend cursus. Hoop daar ook mijn verhaal en vragen kwijt te kunnen....je zult zien.. Over een paar maanden lach ik erom als ik dit bericht lees.. "

 

Ach, niet voor schamen. Een pup kan soms pittig zijn. Met frisse moed richting de hondenschool volgende week.

Let wel op, de eerste les kan voor jou een 'ramp' zijn. Verwacht niet teveel van je pup. Het is een nieuwe omgeving en dat moet eerst wennen voordat je echt samen oefeningen uit kan voeren.

Alles is spannend en nieuw. Elk geurtje en geluidje moet worden opgenomen en dat kost al veel energie. Pas bij de 3e/4e les ga je merken dat het steeds makkelijker gaat.

Thuis goed blijven oefenen met de dingen die jij volgende week leert.

 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik had net het ongekeerde,wist niet dat pups zo makkelijk waren in vergelijking met mijn 1e kat.had me op het ergste voorbereid :-).tja,hij beet en was soms overprikkeld,maar dan wist ik dat het even de puppyren in was,en daarna was hij weer zichzelf.het zindelijk maken ging ook super,om het uur eventjes buiten(na spelen,slapen,eten of drinken)en hij had dit snel door.had bijna zijn broertje er nog bijgenomen!

Had me dit rooskleurig voorgesteld,en iedereen me maar waarschuwen.maar kijk,het is een prachtig leuk stabiel hondje geworden.en denk hoe minder zorgen,hoe vlotter het opvoeden.

honden page profiel CarolineCaroline

Wat een lieve woorden allemaal en geweldige steun! Lien, houd vol! Ik had ook precies hetzelfde gevoel met onze eerste hond. En de band die komt echt! Toen onze hond veel te jong moest laten inslapen had ik dat puppy blues toch als mooi herinneringen. Morgen komt onze nieuwe puppy, wij hebben allemaal erg zin in. Het is veel werk maar echt, klinkt erg cliche, maar je krijgt zo veel liefde terug! Sterkte en succes! Jij hebt geweldig hulp in huis plus allemaal lieve mensen van hondenpage.com!

pagina 3 van 5 12 34 5
Volgende forumvraag: herkenbaar?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^